ασυνάρτητες σκέψεις
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
    Junior Member

ασυνάρτητες σκέψεις

Γιατί δεν μπορώ να βρω ποια είμαι; Γιατί να μην ξέρω τι θέλω από τη ζωή μου; Γιατί δεν μπορεί να με βοηθήσει κανένας; Το μόνο που θέλω από τη ζωή μου είναι να είμαι ένα φυσιολογικό άτομο! Πάντα αυτό ήθελα. Τίποτα παραπάνω… μάλλον ψέματα λέω ! θέλω Να με αγαπάν οι άνθρωποι . Αναζητώ κάτι στο οποίο να είμαι καλή ώστε να με θαυμάζουν. Θέλω να γίνω χρήσιμη, να προσφέρω κάτι! Τι με σταματάει; Ας μου πει κάποιος! Γιατί δεν μπορώ να είμαι χαρούμενη; Γιατί δεν μου αρκούν αυτά που έχω; Μήπως βρίσκω δικαιολογίες για την ανευθυνότητα μου; Δεν προσπαθώ για τη ζωή μου. πώς να πετύχω κάτι αν δεν προσπαθώ; Μα για ποίο πράγμα να προσπαθήσω όταν δεν ξέρω τι θέλω! Πως θα μάθω τι θέλω;
    Έψαξα στο ιντερνέτ και βρήκα ένα κείμενο από μια κοπέλα που μιλάει για το ίδιο θέμα. Η συμβουλή της ήταν να ακούσεις τον εαυτό σου και να δεις τι πραγματικά θέλεις! Πως; Γιατί δεν μου λέει το πώς! Έχω βαρεθεί να ακούω ότι πρέπει να παλέψω για τα όνειρα μου! Κι αν δεν έχω;
    Ποίον κοροϊδεύω; Είμαι φοιτήτρια σε μία σχολή που υποτίθεται ήθελα! Αλλά δεν προσπαθώ να την τελειώσω δεν ζορίζω τον εαυτό μου να διαβάσει ! δεν σέβομαι τους γονείς μου που κάνουν τόσα για να σπουδάζω εγώ! Είμαι τεμπέλα; Πολύ σωστά θα μου πει κάποιος να σταματήσω την σχολή και να κάνω κάτι άλλο που θα μου αρέσει (όπως μου έχει πει η μαμά μου πολλές φορές όταν της λέω ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω). Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι θέλω. Όταν σκέφτομαι τι θα ήθελα να κάνω στο μέλλον , πώς με φαντάζομαι, απλά υπάρχει κενό! Τι φταίει με μένα;
    Έχω σκεφτεί πολλές φορές να πάω σε ψυχολόγο αλλά νομίζω ότι θέλω να το κάνω για να αναθέσω σε κάποιον άλλον να μου πει τι πρέπει να κάνω! Νιώθω άχρηστη! Γιατί δεν μπορώ να μου επιβληθώ;
    Αν κάποιος μου απαντήσει σημαίνει ότι διάβασε όλο το κείμενο και τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο του καθώς και για τον κόπο του να απαντήσει σε ένα κείμενο από ασυνάρτητες σκέψεις!

Ίριδα οι σκέψεις σου κάθε άλλο παρά ασυνάρτητες είναι. Έχουν, πίστεψέ με, καθαρό και βαθύ φιλοσοφικό χαρακτήρα. Δεν θα σου γράψω απαντήσεις στο παρών ποστ
    θα περιμένω πρώτα να συμμαζευτούν οι σκέψεις μου και έπειτα θα προσπαθήσω να σου πω δυό-τρία λόγια. Πάντως μην ανησυχείς, βρίσκεσαι σε καλό δρόμο.

Αλήθεια, τι σπουδάζεις;;;

Junior Member
    Quote Originally Posted by Γιώργος Πολίδης View Post
    Αλήθεια, τι σπουδάζεις;;;
    Είμαι στο δεύτερο έτος στο φυσικό . Δεν είναι ότι δεν μου αρέσει, κάποια μαθήματα τουλάχιστον μου αρέσουν αλλά νιώθω να βρίσκομαι σε αδράνεια. Περνάει ο χρόνος και εγώ δεν βρίσκομαι μέσα σε αυτόν.
    Σ ευχαριστώ που μου απάντησες! Από την ώρα που έγραψα κοιτάω ανά δύο λεπτά να δω μήπως απάντησε κάποιος. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ κάτι τέτοιο. Πάντως και μόνο που τα έγραψα ελάφρυνε λίγο το βάρος μέσα μου.

Senior Member
    Ποσο χρονων εισαι?
    Για ποιο λογο επελεξες αυτη την σχολη ? Aπο πραγματικο ενδιαφερον ή γιατι πιστευες οτι θα ειναι διασκεδαστικο?
    Last edited by betelgeuse; 25-11-2012 at 20:06.

Junior Member
    Είμαι 19. Ήξερα πολύ καλά τις δυσκολίες της σχολής. Την επέλεξα με σκοπό να κατανοήσω τον κόσμο γύρο μου, τη φύση. Ακόμα το θέλω αυτό! Απλά ελάχιστα μαθήματα στο προσφέρουν … επιπλέον υστερώ στα μαθηματικά και δεν μου αρέσουν κιόλας ( ξέρω δεν είναι πολύ λογικό) ούτε ξέρω τι θα κάνω άμα την τελειώσω αυτή τη σχολή δεν μπορώ να με φανταστώ σε καμιά από τις επιλογές που έχω [καθηγήτρια(σχολείο, φροντιστήριο), έρευνα} για το τελευταίο και να ήθελα δεν μπορώ… Βασικά θα είμαι ικανοποιημένη και μόνο αν την τελειώσω. τέλος πάντων το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο η σχολή όσο το ότι δεν ξέρω τι θέλω από τη ζωή μου ούτε πως μπορώ να το βρω.

Senior Member
    Irida εισαι ακομα σε μικρη ηλικια , και αυτες οι σκεψεις που περιγραφεις ειναι απολυτα φυσιολογικες.
    Ολοι περναμε απο τετοια φαση .
    Και τις απαντησεις σε τετοια ερωτηματα τις βρισκουμε μονοι μας. Δεν υπαρχει δυστυχως καποιο εγχειριδιο που να μπορει να λυσει ως δια μαγειας αυτα που σε απασχολουν .

Για αρχη θα σου ελεγα να χαλαρωσεις , να επικεντρωνεσαι για αρχη μονο στα μαθηματα που μπορεις να περασεις και αυτα που σε δυσκολευουν , απλα να τα παρακολουθεις και να τα αφηνεις καλυτερα για την εξεταστικη του σεπτεμβρη.

Υ.Γ. Πολλες φορες τα βιβλια του πανεπιστημιο δεν βοηθανε πολυ στο να καταλαβουμε , καλο θα ηταν να αγορασεις αλλα βιβλια πανω στο αντικειμενο για βοηθεια

Senior Member
    Η σκεψη να μιλησεις μ ενα Ψυχολογο δεν ειναι και τοσο ασχημη .. δεν θα σου πει βεβαια τι ειναι αυτο που θελεις ,αλλα θα ακουσει τη σκεψη σου κ κυρίως θα ακουσεις εσυ τον εαυτο σου να αρθρωνει τα λογια που θα περιγραψουν αυτο που βιωνεις .
    Το ζητημα συνηθως δεν ειναι στις ιδιες τις λεξεις αλλα στα κενα αναμεσα απο αυτες ,και αυτο το ''ακουμε'' οταν εκφραζομαστε σε καποιον ομιλητικα βασικα...

επιπλεον μην νομιζεις οτι εισαι η μονη,εχω γνωρισει πολλους με το ιδιο προβλημα ,,
    απλα καλεισαι να χαραξεις (ισως) ενα δρομο που δεν υπαρχει (στρωμενος τουλαχιστον),
    πολλα παιδια εχουν ζησει αυτη την αγωνια, εχουν φτασει μεχρι τις τελευταιες εξεταστικες ,ατομα με προσοντα και ικανοτητες,αλλα δεν πηραν ποτε το πτυχιο ( απτυχιοτοι (!) αν τους εχεις ακουστα ..) επειδη δεν το ηθελαν πραγματικα . Εκαναν τελικα κατι αλλο που συνηθως ΔΕΝ φανταζονταν ποτε μεχρι τοτε !
    Τωρα θα μου πεις , και οι σπουδες ? πανε χαμενες ? Οχι θα ελεγα , καθως δεν εχουν σημασια τοσο οι τιτλοι σπουδων αλλα η γνωση καθεαυτη ,οση αποκτηθηκε τελος παντων μεχρι ...τελικων αποφασεων.
    Το προβλημα εν το μεταξυ ειναι αυτη η αγωνια , και η φθορα που προκειπτει απ το να νοιωθει καποιοος 'αιωρουμενος', αδυναμος να εξηγησει στην οικογενεια γιατι 'καθυστερει το πτυχιο ?'', σε φιλους και γνωστους κλπ κλπ κλπ ,,,
    ΑΛΛΑ αυτο που προεχει ειναι να αυτοπροφυλαχθει κανεις απο αυτη την τριβη-φθορα ,συνηδειτοποιωντας και αποδεχομενος καταρχην αυτο ως γεγονος . Να παψει να συγκρουεται δηλαδη καταρχην με τον εαυτο του !!
    και μετα να χειριστει και τους αλλους με οση 'διπλωματια' διαθέτει !!
    Απο εμπειρια μου εχω διαπιστωσει ,οτι σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι αδυνατο να βρεις τι ειναι αυτο που θες ,
    Τελικα ειναι Αυτο που Σε Θελει και θα σε βρει ,Οταν ερθει η Στιγμή !
    Αρκει να εισαι Διαθέσημος/η !!! και να μην εχεις ''αναλωθει'' μεχρι τοτε απ τα ατέλειωτα διλλήματα ...
    Καλή τύχη !

Senior Member
    irida οπως θα γνωριζεις φανταζομαι το φυσικο ειναι μια απ τις πιο απαιτητικες σχολες στα θετικα τμηματα και ο λογος ειναι οτι τα μαθηματα συνδεοντε οργανικα μεταξυ τους, επομενως τα κενα σε ενα αντικειμενο δημιουργους ευκολα προβλημα και στα υπολοιπα. Ταυτοχρονα εισαι νεα σπουδαστρια και φανταζομαι θα εχεις ηδη βιωσει ενα σοκ τροπον τινα κατα τη μεταβαση απ το σχολειο στο πανεπιστημιο. Τα νεα δεδομενα στα οποια καλεισαι να προσαρμοστεις αποτελουν μια προκληση αυτογνωσιας σε ολα τα επιπεδα και πολυ συχνα οι περισσοτεροι φοιτητες αντιμετωπιζουν πολυαριθμα ζητηματα που τους δυσκολευουν, με αναλογες συνεπειες στην αποδοση στη σχολη αλλα και στην καθημερινοτητα και την ψυχολογια τους. Εδω βεβαια δεν ειναι μονο η προσαρμογη στη σχολη αλλα κυριως οτι εισαι ανερματιστη οσον αφορα το τι σε εκφραζει και στο πως φανταζεσαι τον εαυτο σου αν κανεις μια προβολη στο μελλον. Για να καταφερες να μπεις στη σχολη σημαινει οτι εχεις ικανοτητες και φανταζομαι οτι τουλαχιστον οι θετικες επιστημες σου αρεσουν. Επισης ηδη γνωριζεις οτι ο επαγγελματικος προσανατολισμος ειναι ανυπρκτος στην ελλαδα και συνηθως επιλεγουμε με βασει τη δεδομενη πληροφορηση που διαθετουμε τοτε και με βασει την εκτιμηση για το μελλον που μπορουμε να κανουμε. Η γνωμη μου ειναι οτι εισαι μικρη κ μπορεις να κανεις αλλαγη σχολης αν βλεπεις οτι υπαρχει καποιο αντικειμενο που σ αρεσει. Καλο ειναι να σκεφτεις ομως περαν του τι μαθημα σ αρεσει κ την πρακτικη διασταση. Η σχολη ειναι στο ιδιο μερος οπου μεγαλωσες ή νοικιαζεις? Μπορεις να μενεις κ να εργαζεσαι σε μακρινο μερος απ τους γονεις σου? Εξωτερικο πας? Σ αρεσει η προοπτικη του καθηγητη? Σ αρεσει να πας σε μια εταιρια? Και τοσα αλλα ερωτηματα. Η δικη μου γνωμη ειναι να θεσεις συγκεκριμενο στοχο απο τωρα. Επισης ο πολυς ο κοσμος εχει κλειστη εικονα οσον αφορα τις σχολες. Στην πραξη ομως μπορεις να ασχοληθεις στη συνεχεια με αλλο αντικειμενο, αξιοποιωντας τη γενικοτερη πνευματικη καλλιεργεια και τις γνωσεις σε καποιο πεδιο. Εγω ας πουμε απο το εμπ μετα πηγα στα οικονομικα και διαβασα κ μονος μου οπου χρειαζοταν. Δεν πηγα να τελειωσω την ασοεε. Η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να παρεις τα πανω σου σιγα σιγα κ θα προσωπικα θα σου προτεινα να αλλαξεις σχολη γτ οι απαιτησεις στο φυσικο ειναι υπερμετρες και οι προοπτικες εν ελλαδι μικρες. Για το τι μπορει να σε εκφραζει ειναι συνθετη διαδικασια κ δε γινεται απο ενα φορουμ να το καταλαβεις. Εγω για παραδειγμα στην πορεια κατα τις προπτυχιακες σπουδες, πηρα μαθηματα θεωρητικων σπουδων και μου αρεσαν τοσο πολυ, που αν ξαναημουν μαθητης πιθανως να πηγαινα σε αλλο αντικειμενο. Οτι σκεψη εχεις ξαναγραψε να το δουμε. Και οπωσδηποτε να δεις το θεμα των μαθηματικων γιατι αποτελουν προαπαιτουμενο, θα τα συναντας συνεχεια και πρεπει να τα κατακτησεις αν προχωρησεις στη σχολη αυτη.

Η αληθεια ειναι οτι ακουγεσαι μπερδεμενη. Νομιζω ομως οτι διακρινω και εναν φοβο μηπως και δεν αποδοθουν γρηγορα "σωστες" απαντησεις στα πολλα ερωτηματα που θετεις στον εαυτο σου.

Junior Member
    Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Έχεις δίκιο σε όλα όσα αναφέρεις αυτό που με ανησυχεί όμως είναι ότι όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είχα τέτοιες σκέψεις… ναι είμαι μικρή σε σχέση με τον μέσο όρο ζωής ενός ανθρώπου, αλλά μεγάλη για να μην ξέρω ποια είμαι και τι θέλω από εμένα την ίδια.
    Χωρίς να με παρεξηγήσετε ( ελπίζω) θα πω λίγα ακόμα πράγματα για μένα για να καταλάβετε πως σκέφτομαι. Κάθε μέρα που ξαπλώνω να κοιμηθώ λέω στον εαυτό μου ότι κάνω βλακείες που αφήνω τον καιρό να περάσει και ότι από την επόμενη μέρα θα προσπαθήσω και θα αλλάξω και την ίδια στιγμή που σκέφτομαι αυτό ,σκέφτομαι και ότι λέω ψέματα και ότι δεν μπορώ να αλλάξω. Αλήθεια θέλω! Όταν το λέω το εννοώ βαθύτατα και εγώ η ίδια με διαψεύδω την ίδια κιόλας στιγμή. Όλη η ζωή σου εξαρτάται από το τι θέλεις! Αν δεν το βρω πώς θα παλέψω για να το καταφέρω;

Junior Member
    Quote Originally Posted by Πυρρων View Post
    Η αληθεια ειναι οτι ακουγεσαι μπερδεμενη. Νομιζω ομως οτι διακρινω και εναν φοβο μηπως και δεν αποδοθουν γρηγορα "σωστες" απαντησεις στα πολλα ερωτηματα που θετεις στον εαυτο σου.
    μπορεί.... απλά νιώθω να μην ξέρω τον εαυτό μου. βάζω αυτό το γρήγορα που λες γιατί αν αφήσω τον καιρό να περάσει μπορεί να είναι αργά... επιπλέον δεν θέλω να μετανιώνω για πράγματα στη ζωή μου και αυτό κάνω συνέχεια... ακόμα και τώρα που σας γράφω έχω μετανιώσει φρικτά που δεν στρώθηκα να διαβάσω λίγο για την πρόοδο που γράφω αύριο.

Senior Member
    Αναφερεσαι σε ποιο αντικειμενο, μαθημα σ αρεσει και σε ποια επαγγελματικη πορεια? Ή εννοεις κ σε αλλα επιπεδα?

Senior Member
    κοριτσακι αμα δε ξερεισ τι γινεται κ τι δεν γινεται στη ζωξ πωσ να ξερεισ τι θελεισ αυτα ειναι εμπειριεσ κ στα 19 δεν τησ εχει κανεισ εγω θα σ προτεινα να βρεισ μια δουλεια να παρεισ εμπειρια πανω σε κατι μετα να την αφησεισ να πιασεισ μια αλλη ταυτοχρονα να τελειωσεισ κ τη σχολη κ μια χαρα θα δεισ μετα απο 5 χρονια που θα ξερεισ περισσοτερα πραγματα κ θα ξερεισ περιπου τι θελεισ μεσα στο σπιτι κ στουσ καφεδεσ επιφοιτηση δε σ ερχεται πρεπει να βγεισ εξω στη ζωη να παλεψεισ να κανισ κατι μονη σου
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Junior Member
    kerasi και path ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας είμαι κάπως αργεί στο να γράφω οπότε δεν είχα δει τα μνμ σας. δώστε μου λίγο χρόνο και θα σας απαντήσω σε αυτά που μου λέτε.

Junior Member
    Quote Originally Posted by path View Post
    Η σκεψη να μιλησεις μ ενα Ψυχολογο δεν ειναι και τοσο ασχημη .. δεν θα σου πει βεβαια τι ειναι αυτο που θελεις ,αλλα θα ακουσει τη σκεψη σου κ κυρίως θα ακουσεις εσυ τον εαυτο σου να αρθρωνει τα λογια που θα περιγραψουν αυτο που βιωνεις .
    Το ζητημα συνηθως δεν ειναι στις ιδιες τις λεξεις αλλα στα κενα αναμεσα απο αυτες ,και αυτο το ''ακουμε'' οταν εκφραζομαστε σε καποιον ομιλητικα βασικα...
    και το ότι έγραψα εδώ, το γεγονός ότι τόσοι άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν να μου απαντήσουν με κάνει πιο δυνατή! είναι πολύ όμορφα και σωστά τα λόγια σου. σ' ευχαριστώ! θα σκεφτώ πολύ καλά την εκδοχή να μιλήσω με έναν ειδικό.

Page 1 of 2 12 LastLast