Results 1 to 4 of 4
Thread: Αγχος & ομοιοπαθητικη
-
28-11-2012, 12:54 #1
Αγχος & ομοιοπαθητικη
Εχει καποιος δοκιμασει την ομοιοπαθητικη για καποια αγχωδη νευρωση? Και εχει βρει απο κει την υγεια του? Ειμαι πολυ περιεργη γιατι διαβαζω συνεχως οτι δεινουν φυτικα φαρμακα που δεν εχουν καμια απολυτως παρενεργεια στον ανθρωπινο οργανισμο και "οι ασθενεις" τους γινονται σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα καλα/καλυτερα. Εχω ακουσει βεβαια και για τον βελονισμο χωρις να ειμαι απολυτα βεβαιη για το ποσο και αν οχι κανει καλο και κανει δουλεια. Προσωπικες εμπειριες?
- 29-11-2012, 10:52 #2
- ανταρκτικη τζαμαικα, κουβα , βραζιλια, κατω μαγουλινιτ
γεια σου Lilith . Ομοιοπαθητικη δεν εχω κανει αλλα εχω μια γνωστη που παει εδω και 3 χρονια σε ψυχιατρο ομοιοπαθητικο στην σαλλονικη και ειναι πολυ ευχαριστιμενη. Βασικα ηταν να παω και εγω αλλα οταν ειχα παθει την εντονη αγχωδη διαταραχη βρεθηκε αλλα ψυχιατρος πιο κοντα και ξεκινησα μαζι της φαρμακευτικη αγωγη. Η γνωστη μου παντως ειναι παρα πολυ ευχαριστημενη. Ηταν τυχερη γιατι πηγε σε αυτον με κρισεις πανικου και με την βοηθεια του καταφερε να ειναι πολυ καλυτερα. Μου εχει πει οτι τα ομοιοπαθητικα χρειαζονται αρκετους μηνες να δρασουν και να βελτιωσουν την κατασταση σου. Ο γιατρος που πηγε ειναι ψυχιατρος και θυμαμε μου ειχε πει οτι αν ο γιατρος κρινει οτι η κατασταση μου χρειαζεται φαρμακα θα μου δωσει φαρμακα. Τελικα ομως δεν πηγα. Τωρα η γνωστη μου πηγαινει μια φορα στους 5,6 μηνες. Οσο για τον βελονισμο σιγουρα βοηθαει το εχω ζησει αρκει οταν πας να ξερεις τι εχεις για να σου κανει την αναλογη θεραπεια. Δεν ξερω αν με την απελευθερωση των επαγγελματων αλλαξε τιποτα αλλα να ξερεις οτι συμφωνα με τον νομο στην ελλαδα ο βελονιστης πρεπει να εχει σπουδασει υποχρεωτικα γιατρος. Η δικια μου γιατρος βελονιστρια πχ ειχε τελειωσει αναισθησιολογος και μετα εξειδικευτικε στον βελονισμο σε μια σχολη του Οργανισμου ηνομενων εθνων
Δυο εκατομμυρια ευρω και θα μου περασουν ολα...
29-11-2012, 15:14 #3
Αν καταλαβα καλα εχεις κανει η ιδια βελονισμο σωστα?απο προσωπικη εμπειρια επειδη ειμαι λιγο ασχετη σε αυτα πως ηταν εχω ακουσει οτι δεν ποναει δεν νιωθεις τπτ παρα μικρες ενοχλησεις.χωρις να θελω να γινω αδιακριτη για ποιο λογο ειχες κανει βελονισμο και αν βοηθησε πληρως?ευχαριστω εκ των προτερων!
30-11-2012, 09:00 #4
- ανταρκτικη τζαμαικα, κουβα , βραζιλια, κατω μαγουλινιτ
Ναι Lilith εχω κανει βελονισμο και μαλιστα πολυ... Το θεμα με μενα ηταν οτι οταν πηγα ξεκινησαμε θεραπεια για νευραλγια τριδυμου στο προσωπο (στα δοντια). Θεωρουσα οτι απο εκει ξεκινουσαν ολοι μου οι πονοι. Το πρωτο που μου ζητησε ηταν πανοραμικη ακτινογραφια οπου ανακαλυψαμε οτι ειχα μια μεγαλη κυστη σε ενα δοντι το οποιο και εβγαλα. Συνεχισα τις συνεδριες για την νευραλγια ο πονος μειωθηκε αισθητα σε εκεινη την περιοχη. Ομως το γενικοτερο προβλημα μου ηταν οτι η αριστερη μου μερια απο το κεφαλι ως το ποδι ειχε ενα μουδιασμα πολλα χρονια τωρα. Στην πορεια ειπα στην βελονιστρια οτι με ποναει και η πλατη και ο αυχενας μεχρι και το χερι αριστερα.Μου ειπε γιατι δεν της το ειπα απο την αρχη της ειπα οτι εχω προβλημα στα αριστερα αλλα δεν ξερω απο που πηγαζει ο πονος. Ξεκιναει προσθετο βελονισμο και για εκει. Πραγματι τα συμπτωματα μειωθηκαν αισθητα. Ομως ειχα και προβλημα στο αριστερο ποδι σαν ισχυαλγια της το ειπα αρχισε και για εκει θεραπεια. Εφτασα σε ενα σημειο να ειμαι τοσο καλα που δεν θυμαμαι ποσα χρονια ειχα να αισθανθω ετσι. Ενα προβλημα που ειχα και ξυπνουσα 5 , 6 φορες την νυχτα μεχρι και αυτο μου το διορθωσε. Τελος παντων σταματησα τον βελονισμο αλλα μετα απο 1 μηνα επαθα μια βαρβατη αγχωδη διαταραχη η οποια μου επανεφερε πολλα απο τα συμπτωματα μου. Οποτε τοτε η βελονιστρια μου ειπε να παω να δω μηπως υπαρχει ψυχολογικο ζητημα. Πηγα σε ψυχολογο/ψυχιατρο και αρχισα θεραπεια θεωροντας οτι τα προβληματα μου ηταν ψυχοσωματικα τα οποια προκαλουσαν πονους στο εντερο οι οποιοι αντανακλουσαν στην πλατη στο ποδι στο κεφαλι. Ηταν να συνεχισω τον βελονισμο για καταθλιψη παραλληλα με τα χαπια αλλα ειχα μεινει απο λεφτα. Τωρα μαζευω φραγκα να ξαναπαω πιθανως τον γεναρη γιατι θυμαμαι την περιοδο που με ειχε βαλει σε μια σειρα ηταν τοσο ομορφα και ηρεμα. Παραλληλα τωρα ξερω οτι η πηγη του προβληματος μου ειναι το εντερο και η ψυχολογια οποτε ξερω γιατι θα παω και ποια θεραπεια να κανω.
Οχι ο βελονισμος δεν ποναει καθολου εκτος ενα μικρο τσιμπιματακι οταν βαζει τις βελονες. Ο βελονισμος ειναι ιατρικη οπως στην δυση επικρατησε να θεραπευουν με χαπια στην κινα εμαθαν να θεραπευουν με βελονες. Δεν ειναι τυχαιο οτι στα ιατρεια του πονου στα νοσοκομεια οπου πανε ανθρωποι με δυσκολα προβληματα και πονους εκει συνεργαζονται και γιατροι βελονιστες.
Εχε υποψιν σου οτι στην Ελλαδα για να κανει καποιος βελονισμο πρεπει να εχει τελειωσει υποχρεωτικα Ιατρικη.
Προσωπικα τους γιατρους βελονιστες και τους ψυχολογους/ψυχιατρους τους παραδεχομαι. Εχουν μια αλλη λογικη αντιμετωπισης του προβληματος μπορεις να συζητησεις τα παντα μαζι τους δεν εχουν την λογικη των αλλων γιατρων που σου δινουν κατευθειαν χαπια και που προσπαθουν να σε ξεπεταξουν γιατι περιμενει ο επομενος πελατης.Δυο εκατομμυρια ευρω και θα μου περασουν ολα...