ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΕΣΜΑ... - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 111
    Senior Member
    Η αλλη κοπελα θελει να πηγαινει με αντρες? ή θελει αποκλειστικοτητα με σενα? μπορει να το λες πιο πανω αλλα δε θυμαμαι.

Quote Originally Posted by kerasi View Post
    Η αλλη κοπελα θελει να πηγαινει με αντρες? ή θελει αποκλειστικοτητα με σενα? μπορει να το λες πιο πανω αλλα δε θυμαμαι.
    Η αλλη κοπελα θελει οτι θελω και γω.Εαν μπουμε σε μια σχεση,να ειναι αποκλειστικη.Αλλα φοβαται οτι αργα η γρηγορα μια απο τις δυο θα τις λειψουν οι αντρες.Μεσα στα 4 χρονια που ξεκινησε η ιστορια μας,εγω ημουνα πολυ ελευθεριακη εχοντας γνωρισει πολλους,η ιδια μου ειπε οτι τον τελευταιο μηνα κοιμηθηκε με καποιον.Γιατι ειχαμε βαλτωσει.Γιατι και η ιδια αρχισε να μπουρδουκλωνεται.Και επι πλεον,10 μηνες ,δεν κοιμομασταν μαζι,.Ειχαμε πει να το γυρισουμε στο φιλικο.Αλλα δεν μας βγηκε.Θελουμε η μια την αλλη,αλλα δεν ξερουμε εαν μπορουμε να το υποστηριξουμε.Και δεν ειμαστε πιτσιρικια.Οποτε κατι τετοιο,μετα απο τοσο πονο και καβγαδες,θα πρεπει να γινει πολυ συνειδητα και ωριμα.

Quote Originally Posted by fterwto View Post
    Νιωθει πολυ αδιεξοδη την σχεση,οτι δεν θα οδηγησει πουθενα ,οσο και αν αγαπιομαστε.
    Ούτως ή άλλως Φτερωτή σχέση τέτοιου είδους είναι αδιέξοδη και χωρίς προοπτικές. Μία σχέση ομόφυλη όσο στενή με αμοιβαίους δεσμούς κι αν είναι, δεν μπορεί να έχει τις προοπτικές της ετερόφυλης σχέσης.
    Βέβαια αυτό που κάνει να είναι σημαντικά τα πράγματα είναι οι πεποιθήσεις τις οποίες τρέφει κανείς και καλλιεργεί. Αυτά που θέλει, που έχει ανάγκη και οραματίζεται για την εσωτερική του ομαλή ανέλιξη μέσα
    σε μία πνευματική ατμόσφαιρα την οποία θα χαρακτηρίζει μία εκ βάθους ουσιαστική και απόλυτη αλληλεπεριχώρηση με το άλλο πρόσωπο, και ει δυνατό τα δύο πρόσωπα να γίνουν ένα.

Δεν είναι το σεξ το τέλος ούτε η αρχή στην φυσιολογική ετερόφυλη σχέση, ούτε αφετηρία είναι ούτε σκοπός, απλά είναι ένα μέσο. Στην ετερόφυλη σχέση, όταν φυσικά υφείστατε αγνή, καθαρή, ανόθευτη αγάπη,
    πραγματώνεται η ολοκλήρωση του προσώπου (της προσωπικότητας), με την κοινωνία του ενός προσώπου από το άλλο, και κάτω από αμοιβαία αλληλεπεριχώρηση, συμβάλλεται η συμπλήρωση και ενίσχυση των αρχετύπων.

Σε μιά ομόφυλη σχέση τα αρχέτυπα στην ψυχή και το πνεύμα των προσώπων, όπου είναι ίδια έχουν και όμοιο είδος, επομένως τι να συμπληρώσει το ένα πρόσωπο στο άλλο;;;
    Όσο στενή και τέλεια να είναι η ομόφυλη σχέση δεν έχει να προσφέρει τίποτε άλλο στα πρόσωπα παρά μόνο αναπαυμένες αισθήσεις, ευδιάθετες δηλαδή.

Ίσως πάλι σφάλλω, δεν ξέρω, αυτά πάντως μου υπαγορεύει η εμπειρία της ζωής. Αυτά τα γράμματα έμαθα ως φοιτητής στην Ανωτάτη Πεζοδρομιακή Σχολή του Πανεπιστημίου της Ζωής.

Senior Member
    Κάποιες σχέσεις μοιάζουν αδιέξοδες (και μπορεί πράγματι να αποδειχθεί ότι είναι).
    Παρόλ' αυτά, η γνώμη μου είναι πως αν δεν τις ζήσουμε, ενώ το θέλουμε πολύ, ποτέ δεν θα μάθουμε αν πράγματι ήταν αδιέξοδες.
    Και ποτέ δεν θα τις ξεπεράσουμε ή απομυθοποιήσουμε.
    Για μένα αυτό είναι πιο τραγικό από οτιδήποτε άλλο. Τον πόνο (εάν κι εφόσον πονέσουμε τελικά τόσο όσο φοβόμασταν) τον ξεπερνάμε κάποια στιγμή. Τα απωθημένα δύσκολα ξεπερνιούνται. Και μας δυσκολεύουν να προχωρήσουμε παραπέρα. Πολύ συχνά αδίκως.

Senior Member
    Οι πιθανότητες, όμως νάναι αυτή η συγκεκριμένη σχέση τελικά αδιέξοδη, τη στιγμή μάλιστα, που είναι και υποκατάστατο σχέσης,
    είναι κι οι περισσότερες, γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να καλύψει ανεκπλήρωτες παιδικές ανάγκες και βέβαια ανασφάλειες.
    Ίσως, το πιο τραγικό απ' όλα, είναι να μην έχουμε αυτογνωσία κι έτσι να διαιωνίζουμε προβλήματα, που καμιά σχέση δεν θα μπορέσει να μας βοηθήσει να λύσουμε..
    Περισσότερο δηλ. σημασία έχει να δούμε τα απωθημένα, που μας οδηγούν σε σχέσεις ομοφυλοφιλικές, γιατί το αν μια τέτοια ειδικά σχέση, μας γίνει απωθημένο είναι μάλλον το λιγότερο.
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Οι πιθανότητες, όμως νάναι αυτή η συγκεκριμένη σχέση τελικά αδιέξοδη, τη στιγμή μάλιστα, που είναι και υποκατάστατο σχέσης,
    είναι κι οι περισσότερες, γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να καλύψει ανεκπλήρωτες παιδικές ανάγκες και βέβαια ανασφάλειες.
    Ίσως, το πιο τραγικό απ' όλα, είναι να μην έχουμε αυτογνωσία κι έτσι να διαιωνίζουμε προβλήματα, που καμιά σχέση δεν θα μπορέσει να μας βοηθήσει να λύσουμε..
    Περισσότερο δηλ. σημασία έχει να δούμε τα απωθημένα, που μας οδηγούν σε σχέσεις ομοφυλοφιλικές, γιατί το αν μια τέτοια ειδικά σχέση, μας γίνει απωθημένο είναι μάλλον το λιγότερο.
    Δεν θεωρώ απαραίτητα τις σχέσεις με το ίδιο φύλο "υποκατάστατα σχέσης" όπως δεν θεωρώ ότι η αυτογνωσία "γιατρεύει" την ομοφυλοφιλία. Γιατί, σε αντίθεση με κάποιους, δεν θεωρώ την ομοφυλοφιλία ασθένεια, αλλά επιλογή.
    Πιστεύω ότι η αυτογνωσία έχει σκοπό να μας συμφιλιώσει με τον εαυτό μας και τις όποιες επιλογές μας και κατ' επέκταση να μας κάνει λιγότερο δογματικούς, όσον αφορά τις επιλογές των άλλων.

Senior Member
    Μόνο που όταν μέσα στη σχέση πονάμε, διχαζόμαστε, μπερδευόμαστε, δεν νιώθουμε ικανοποιημένοι, αλλά ακινητοποιημένοι, σ' αδιέξοδο κ.λπ.
    τότε έχουμε πρόβλημα.. κι αν επιλέγουμε σχέσεις για να έχουμε προβλήματα, τότε ή χρειάζεται να τα λύσουμε ή αποφασίζουμε να ζούμε μαζί τους..

Banned
    Για μένα fterwto, το θέμα δεν είναι αν θα ξαναθελήσετε άντρες... είναι το κλασικό δίλημμα, συναισθηματική κάλυψη - ασφάλεια vs ελευθερία να ψάξω κάτι που με εκφράζει περισσότερο. Γιατί αυτό που έχω με ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά όχι τόσο ώστε να αφοσιωθώ και να επενδύσω. Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά σε ανθρώπους με ελεύθερη σκέψη, ανοιχτή σεξουαλικότητα, αλλά και ικανότητα να δεθούν συναισθηματικά με τους άλλους. Δεν λέω ότι το μόνο που σας φέρνει κοντά και σας δίνει ικανοποίηση είναι το συναίσθημα... είναι όμως ο παράγοντας που δυσκολεύει περισσότερο το 'ναι' ή το 'όχι' και δίνει άλλη διάσταση στις όποιες πρακτικές δυσκολίες ή άλλες αμφιβολίες. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πράγματα που σας βγαίνουν αβίαστα, αλλά πολλές από τις προϋποθέσεις για μια ήρεμη κι ικανοποιητική σχέση, ΔΕΝ σας βγαίνουν αβίαστα. Οπότε θα έλεγα ότι μάλλον δεν έχει νόημα να δοκιμάσετε μια αποκλειστική σχέση αυτή τη στιγμή. Το τι θέλετε κι αντέχετε από εκεί και πέρα... τα σενάρια είναι πολλά, αλλά θα πρότεινα να εστιάσετε στο πιο κοντινό στον ψυχισμό σας και τις ανάγκες σας κι όχι στο λιγότερο επώδυνο.

Έλα .. οι φίλες μου τελίκά χώρισαν.. ασχημα μάλιστα.. βλεπεις εκεινες δεν ειχαν βάλει το πλαισιο την ανοικτής σχέσης και με τον καιρό.. όταν η μια επανελημμένος εκανε διάφορα με άντρες και η άλλη το έβλεπε πιο μονογαμικά εγιναν κώλος.. Βέβαια εγω ξέρω οτι στην συνέχεια και οι δύο τους είχαν και άλλες σ΄χεσεις με γυναίκες..
    Καταλαβαίνω αυτά που λες για τους άντρες.. βρουτάλ κτλ.. αλλά μάλλον για μια αποκομμένη ιδέα για το τι είναι άντρας μου ακούγεται.. σαν να το βλεπεις περισσότερο σαν αντικείμενο ( τον άντρα).. ίσως να πρέπει να κάτσεις και να το ξεδιαλύνεις κάπως το θέμα.. Μπορεί να είσαι περισσότερο ομοφυλόφιλη απο ότι νομίζεις... και το ότι λες καπου είμαστε και οι δύο ομορφες ή κάτι τέτοιο... μου φαίνεται καθαρή έλξη απο γυναικεία εικόνα... οπόταν.. δεν ξερω... και στην τελική.. αν βρισκατε έναν τρόπο να ικανοποιήστε και με άντρες.. με αγοραστούς ίσως για να μην μπαίνει ζήλια στην μέση.. γιατί άλλο αγοραίος έρωτας και άλλο ραντεβουδάκια κτλ...

Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Γιατί, σε αντίθεση με κάποιους, δεν θεωρώ την ομοφυλοφιλία ασθένεια, αλλά επιλογή.
    Την ομοφυλοφιλία δεν την θεωρείς, λες, ασθένεια. Την ετεροφυλία σε σύγκριση με την ομοφυλία πως την θεωρείς και πως θα την ονόμαζες;;;

Λες είναι επιλογή η ομοφυλία. Υπάρχουν όμως βάσιμες παράμετροι που οδηγούν στο συμπέρασμα πως ΔΕΝ είναι επιλογή, στο μεγαλύτερο της ποσοστό, αλλά και όταν είναι επιλογή
    γίνετε κάτω από ασθενή ελατήρια. Κι αυτό διότι επιλέγει ναι μεν το πρόσωπο, όπως λες, πριν όμως κάτι το οδηγεί στην συγκεκριμένη του αυτή "επιλογή", ΔΕΝ έχει αισθητικά τα ίδια
    επιλεκτικά κριτίρια αλλά για κάποιους λόγους νοιώθει δυνατότερα, ή και μόνο αποκλειστικά, την ομόφυλη έλξη. Κάτι που αυτόματα μας λέει πως ΔΕΝ τέθηκε θέμα επιλογής ανάμεσα
    σε δύο διαφορετικά αλλά και με τις ίδιες προϋποθέσεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Γιώργος Πολίδης View Post
    Την ομοφυλοφιλία δεν την θεωρείς, λες, ασθένεια. Την ετεροφυλία σε σύγκριση με την ομοφυλία πως την θεωρείς και πως θα την ονόμαζες;;;

Λες είναι επιλογή η ομοφυλία. Υπάρχουν όμως βάσιμες παράμετροι που οδηγούν στο συμπέρασμα πως ΔΕΝ είναι επιλογή, στο μεγαλύτερο της ποσοστό, αλλά και όταν είναι επιλογή
    γίνετε κάτω από ασθενή ελατήρια. Κι αυτό διότι επιλέγει ναι μεν το πρόσωπο, όπως λες, πριν όμως κάτι το οδηγεί στην συγκεκριμένη του αυτή "επιλογή", ΔΕΝ έχει αισθητικά τα ίδια
    επιλεκτικά κριτίρια αλλά για κάποιους λόγους νοιώθει δυνατότερα, ή και μόνο αποκλειστικά, την ομόφυλη έλξη. Κάτι που αυτόματα μας λέει πως ΔΕΝ τέθηκε θέμα επιλογής ανάμεσα
    σε δύο διαφορετικά αλλά και με τις ίδιες προϋποθέσεις.
    Αυτό που είπα είναι πολύ ξεκάθαρο και δε νομίζω ότι χρειάζεται επεξήγηση ή ανάλυση.

Όσον αφορά την "ομοφυλία" σε σύγκριση με την "ετεροφυλία", θα σου έλεγα να μάθεις πρώτα απλά ελληνικά και μετά,
    ίσως μπορέσουμε να συνεννοηθούμε.
    Γιατί δεν είναι συνώνυμες με τη ομοφυλοφιλία και την ετεροφυλοφιλία, όπως φαίνεται να νομίζεις.
    Θα σε συμβούλευα ν' αφήσεις τις λεκτικές και νοητικές ακροβασίες για αυτούς που καταρχήν κατέχουν τη γλώσσα.
    Γιατί τελικά φτάνουμε να διαβάζουμε ασυναρτησίες.

Senior Member
    .. Υπάρχουν όμως βάσιμες παράμετροι που οδηγούν στο συμπέρασμα πως ΔΕΝ είναι επιλογή..

Σωστά Γιώργο! Στη προκειμένη περίπτωση του fterwto δεν μιλάμε για επιλογή, αλλά για προσπάθεια μιας επιλογής.. που ήταν και είναι με συνεχείς συγκρούσεις!

Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Αυτό που είπα είναι πολύ ξεκάθαρο και δε νομίζω ότι χρειάζεται επεξήγηση ή ανάλυση.

Όσον αφορά την "ομοφυλία" σε σύγκριση με την "ετεροφυλία", θα σου έλεγα να μάθεις πρώτα απλά ελληνικά και μετά,
    ίσως μπορέσουμε να συνεννοηθούμε.
    Γιατί δεν είναι συνώνυμες με τη ομοφυλοφιλία και την ετεροφυλοφιλία, όπως φαίνεται να νομίζεις.
    Θα σε συμβούλευα ν' αφήσεις τις λεκτικές και νοητικές ακροβασίες για αυτούς που καταρχήν κατέχουν τη γλώσσα.
    Γιατί τελικά φτάνουμε να διαβάζουμε ασυναρτησίες.
    Εάν θεωρείς πως είναι ξεκάθαρο αυτό που είπες, πως δηλαδή η ομοφυλία είναι ζήτημα καθαρά επιλογής, εγώ σου λέω πως σφάλλεις και αυταπατάσαι οικτρά.
    Γιατί ο ομόφυλος δεν καλείτε να επιλέξει ανάμεσα σε δύο όμοια αυτοδύναμα κριτίρια, αλλά ακολουθεί παθητικά εκείνο που τον ελκύει αισθησιακά.

Και την αίσθηση της έλξης που λειτουργεί μέσα του ΔΕΝ την εγκατέστησε ο ίδιος, αλλά είναι προϊόν κατά βάση δύο (2) παραμέτρων-παραγόντων.

α) ασυνείδητων διεργασιών οι οποίες έλαβαν χώρα κατά την ανατροφή του
    β) εσφαλμένες μεταλλάξεις (αντιγραφές) συγκεκριμένων γονιδίων του γενετικού κώδικα

Οι όροι' ομοφυλία-ετεροφυλία μπορεί να μην είναι συνώνυμοι με τους όρους ομοφυλοφιλία-ετεροφυλοφιλία, σε μία συζήτηση όμως που αφορά, είτε τους μεν είτε τους δε,
    δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς ιδιαίτερη ευφυία ώστε να καταλάβει τι εννοεί ο άλλος. Προφανώς ο παράγοντας <<ευφυία>> δεν είναι από εκείνα που περιλαμβάνονται
    στις ιδιαιτερότητές σου, στα ιδιαίτερα χαρίσματα σου.

ΥΓ. Έχω την δυνατότητα (ταλέντο) άψογης διαχείρησης λεκτικών και νοητικών ακροβασιών όπως επίσης διαθέτω και την διακριτικότητα της αρμόδιας στιγμής, του αρμόδιου χρόνου και τόπου.
    Είμαι ποιητής http://polgt.pblogs.gr/ , κάτι που δεν ξέρεις προφανώς, κι αυτό μου παρέχει κάθε γραμματολογική νομιμοποίηση στην έκφραση, σύμφωνα και απόλυτα με τα προσωπικά μου αισθητήρια.

ΥΓ. Υπάρχει κάτι που σε κάνει να πιστεύεις ή νομίζεις, πως η ασυναρτησία δεν είναι από τα προσωπικά σου χαρακτηριστικά;;;

φτερωτό...έχεις σκεφτεί πως ο φόβος της είναι ότι θα μεινει σε αυτή τη σχέση και όχι πως θα φύγει?

Μηπως γι αυτήν ήταν μια εμπερια, (που φυσικά είχε έρωτα/συναίσθημα/αγαπη), αλλά ολοκληρώνοντας μέσα της τον κύκλο δεν έχει πλέον την επιθυμία να "θυσιάσει" μια "φυσιολογική" ζωή για κάτι που έχει τελειώσει?

Senior Member

Οι όροι' ομοφυλία-ετεροφυλία μπορεί να μην είναι συνώνυμοι με τους όρους ομοφυλοφιλία-ετεροφυλοφιλία, σε μία συζήτηση όμως που αφορά, είτε τους μεν είτε τους δε,
    δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς ιδιαίτερη ευφυία ώστε να καταλάβει τι εννοεί ο άλλος. Προφανώς ο παράγοντας <<ευφυία>> δεν είναι από εκείνα που περιλαμβάνονται
    στις ιδιαιτερότητές σου, στα ιδιαίτερα χαρίσματα σου.
    Δυστυχώς, διαθέτω μόνο τη στοιχειώδη ευφυία να επιλέγω τις κατάλληλες λέξεις, έτσι ώστε να γίνομαι κατανοητή από ευφυείς και μη.
    Και απαιτώ το ίδιο και από αυτούς που θα συνομιλήσω.
    Και ευτυχώς, όταν κάνω λάθος, έχω το θάρρος να το παραδέχομαι και -αν μπορώ - να το διορθώνω.
    Είναι πολύ πιο απλό και έντιμο, από το να προσπαθώ να εφεύρω γελοίες δικαιολογίες για να το κουκουλώσω.

ΥΓ. Έχω την δυνατότητα (ταλέντο) άψογης διαχείρησης λεκτικών και νοητικών ακροβασιών όπως επίσης διαθέτω και την διακριτικότητα της αρμόδιας στιγμής, του αρμόδιου χρόνου και τόπου.
    Είμαι ποιητής http://polgt.pblogs.gr/ , κάτι που δεν ξέρεις προφανώς, κι αυτό μου παρέχει κάθε γραμματολογική νομιμοποίηση στην έκφραση, σύμφωνα και απόλυτα με τα προσωπικά μου αισθητήρια.

ΥΓ. Υπάρχει κάτι που σε κάνει να πιστεύεις ή νομίζεις, πως η ασυναρτησία δεν είναι από τα προσωπικά σου χαρακτηριστικά;;;
    Υπάρχουν πολλά που με κάνουν να πιστεύω ότι η ασυναρτησία είναι προνόμιο λίγων, ευτυχώς.
    Όταν δε συνοδεύεται και από έπαρση, το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό!

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast