Results 1 to 15 of 23
Thread: Νομιζω πως χρειαζομαι βοηθεια..
-
26-11-2012, 16:24 #1
Νομιζω πως χρειαζομαι βοηθεια..
Καλησπερα παιδια...
Δεν εχω καποιο ιδιαιτερο προβλημα ψυχολογικο αλλα εχω κατι πολυ χειροτερο..
Ειμαι ασχημος...
Ο θεος απλα με εχει καταδικασει...
Το οτι ειμαι ασχημος μου εχει δημιουργησει τελευταια και ενα λυπημενο υφος το οποιο με κανει ακομα πιο ασχημο και σε συνδιασμο με την κακη διαθεση και το ψυχρο υφος μου εχω αρχισει να απομακρυνομαι απο ανθρωπους π αγαπω...
Αντιθετως μεσα μου αισθανομαι πολυ ευαισθητο ατομο,δε θελω το κακο κανενος και δεν ζηλευω κανεναν...
Απλα ειμαι λυπημενος που ειμαι ασχημος και δεν μπορω να κανω τιποτα για αυτο....
Ειδικα οταν συγκενικα προσωπα μου λενε οτι ειμαι ομορφος στεναχωριεμαι ακομα περισσοτερο γιατι ξερω οτι με κοροιδευουνε καταμουτρα...
Και οχι δεν ειναι ψυχολογικο μιας και εχω δεχτει πολλες φορες αρνητικα σχολια για το προσωπο μου...
Εχω πολυ ωραιο σωμα και γενικα προσεχω την εμφανιση μου αλλα δεν μπορω να κανω και πολλα για να αλλαξω την εικονα μου...
Απο σχεσεις πολυ λιγες στην ζωη μου και ανολοκληρωτες....
Αλλα αυτο ειναι το τελευταιο που με αγχωνει...
Οταν βγαινω εξω με φιλους ειμαι νευρικος...
Οταν βλεπω μια κοπελα που μου αρεσει πληγωνομαι γιατι ξερω οτι ειμαι πολυ λιγος για αυτη....
Επισης δεν εχω κανεναν που να εμπιστευομαι για να συζητησω...
Μπορει καποιος να μ δωσει μια γνωμη για το τι να κανω;;;
Δεν κρυβω οτι εχω σκεφτει μεχρι και την αυτοκτονια μιας και μερικες φορες ειμαι τοσο χαλια ψυχολογικα που δεν βλεπω "φως" στην "σπηλαιωδη" αυτη καθημερινοτητα που ζω
- 26-11-2012, 17:53 #2
με ποιο κρητηριο θεωρεις τον εαυτο σου ασχημο????που το στηριζεις??μηπως έχεις ένα ματι μαγαλο και το άλλο μικρό?τεραστιο στομα?τι??
[I][COLOR="#800080"]δεν γυρεύω μήτε το σταμάτημα.....
μήτε το γύρισμα προς τα πίσω....
γυρεύω το νου, την ευαισθησία και το κουράγιο
των ανθρώπων που προχωρούν μπροστά!!!!!![/COLOR][/I]
26-11-2012, 18:06 #3
Γεια σου φίλε μου .. μην απελπήζεσαι .. μπορεί πραγματικά να είσαι άσχημος όπως λες .. για το γενικό κοινό .. η ομορφιά μπορέι να να είναι βάση στις γνωρημίες μας αλλά δεν είναι το παν .. θα μου πεις είναι απλά μια θεωρία .. αν είσαι όμορφος δεν σημαίνει πως όλοι σε αναζοιτούν .. και πίστεψεμε μερικές φορές το να είσαι λιγότερο εμφανίσημος ελκεί περισσότερο .. γιατί το αντίθετο φίλο νιώθει πιο άνετα και δεν έχει κόμπλεξ να σου μιλήσει .. και σε συνδιασμό με το καλό σου χαρακτήρα και με την αυτοπεποίθηση που πρέπει να βρεις μέσα σου έχεις καλές προηποθέσεις για κάποια γνωρημία .. αυτά γιατί είπες νιώθεις λίγος μπροστά στις κοπέλες .. όσο αφορά στην παρέα .. μη κολάς .. εαν έχεις δυνατό χαρακτήρα θα σε αποδέχονται .. δεν πρέπει να παρασύρεσαι από τισ σκέψεις σου .. και για να πάμε λίγο και στο θρησκευτικό τομέα .. δεν ξέρω αν μπορώ να επεκταθώ και εδώ λιγάκι αλλά θα το κάνω .. ο Θεός γνωρίζει το πρόσωπο που δίνει στον κάθε άνθρωπο .. και δεν νομίζω να δίνει σε κάποιους λιγότερη ομορφία για να είναι καταδικασμένοι και στεναχωρημένοι .. απλά να βρεις δύναμη μέσα σου .. και αυτοί που θα σε αναγνωρίσουν να ξέρεις πως πραγματικά θα σε αγαπούν .. αφού αυτό που θα τους έχει ελκήσει θα είναι η εσωτερίκή σου ομορφιά .. και ο χαριτωμένος λόγος σου .. ψηλά το κεφάλι .. έχει και χειρότερα .. >))))
26-11-2012, 18:07 #4
Δεν ξερω....
Εχω στραβη μυτη για αρχη την οποια και θελω να φτιαξω αλλα το κοστος ειναι περιπου 3 χιλιαδες...
Ωστοσο οπως και να χει και τη μυτη μου να φτιαξω κατω του μετριου θα παραμεινω γιατι ειμαι απλα ασχημος και εχω ασχημο προσωπο...
Σε μια σχεση που ειχα παει να κανω επειδη η κοπελα που με ηθελε (και την ηθελα κι εγω) ηταν πολυ ομορφη αλλα εγω οχι οι φιλες της της λεγανε να μην κανει τιποτα μαζι μου..
Αυτη ενιωθε ασχημα κι ετσι για να μην αισθανεται ετσι ουτε αυτη ουτε εγω να αισθανομαι μειωνεκτηκα οταν βγαινουμε της ειπα να ξεκοψουμε...
Δε ξερω αλλα τα πραγματα ολο και χειροτερευουν σε οτι αφορα την ψυχολογια μου :-(
26-11-2012, 18:12 #5
Δεν φανταζεσαι φιλε μου ποσο προσπαθω να αλλαξω την εμφανιση μου προς το καλυτερο...
Πλενω το προσωπο μου με ειδικα σαπουνακια γιατι εχω λιπαρο δερμα και μαυρα στιγματα...
Πλενω τακτικα τα δοντια μου...
Φτιαχνω τα μαλλια μου και γενικα περιποιουμαι τον εαυτο μου οταν βγαινω εξω αλλα ορισμενες φορες κοιταζω στον καθρεπτη και απορω γιατι τα κανω ολα αυτα;;;
Γιατι παιδευομαι;;;
26-11-2012, 20:16 #6
Nocash είμαστε ομοιοπαθείς με την διαφορά πως σε εμένα δεν είναι μόνο η μύτη μου στραβιά αλλά όλο το πρόσωπο μου.
Η μύτη μου γέρνει πως τα δεξιά, το ένα μου μάτι είναι πιό ανοικτό από το άλλο και εκφραστικό ενώ το άλλο είναι παγωμένο και σαν κινέζικο.
Τα χείλη μου από τη μία πλευρά είναι πιό παχειά από την άλλη αλλά επίσης είναι ακανόνιστα. Η στράβωση του προσώπου μου προκαλείτε
από τον κάτω γνάθο (σαγόνι) ο οποίος αναπτύχθηκε ακανόνιστα και στραβά στην βάση του. Το υπόλοιπο σώμα μου τελείως χάλια είναι.
Είμαι ψηλός, 1.95, έως την μέση έχω αντρικό σώμα και από την μέση και κάτω γυναικείο (χωρίς αιδοίο αλλά με μόριο). Πολλές φορές
αντικρύζοντας στον καθρέφτη το πρόσωπό μου είπα στον εαυτό μου: ρε συ Γιώργη, σαν τα παιδιά με μογγολισμό είσαι.
Αυτό που μας ξεχωρίζει, εσένα και εμένα, είναι πως εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο και δεν με επιρρεάζει ψυχολογικά η εμφάνιση μου.
Όχι πιά, αλλά ίσως παίζει ρόλο η ηλικία (είμαι λιγάκι γέρος) και οι εμπειρίες. Πολλές φορές είπα στον εαυτό μου πως εάν εμφανισιακά είμουν
διαφορετικός (όμορφος και αρρενωπός) η ζωή μου θα είχε άλλη πορεία και κατάληξη.
Πρόσεξε όμως κάτι και έχετο υπ' 'οψιν σου.
Η ομορφιά του προσώπου δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αρμονικά ισορροπημένη σχεδίαση και καλλίγραμμη τοποθέτηση των χαρακτηριστικών του προσώπου από την φύση.
Σε εμάς η φύση δεν σχεδίασε και δεν τοποθέτησε αρμονικά ισορροπημένα και καλλίγραμμα τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Άλλοι είχαν την τύχη να ενεργήσει
η φύση καλαισθητικά στην διαμόρφωση του προσώπου τους.
Όλα αυτά όμως που σου περιγράφω παραπάνω, είναι επιφανειακά και επιδερμικά. Η ουσία βρίσκεται πίσω από αυτό το φαινόμενο.
Ίσως έχεις ακούσει να γίνετε λόγος για τους γοητευτικούς άσχημους άνδρες και γυναίκες, συνήθως στον χώρο του κινηματογράφου.
Η ουσία, λοιπόν, δεν έγκειτε στο καλαισθητικό πρόσωπο αλλά στον βαθμό γοητείας που ασκεί. Υπάρχουν πολύ άσχημα πρόσωπα τα οποία όμως
ασκούν μέγιστο βαθμό γοητείας. Όπως επίσης υπάρχουν καλαισθητικά όμορφα πρόσωπα που όμως δεν ασκούν καθόλου γοητεία.
Τώρα, η γοητεία που ασκεί ένα πρόσωπο, είτε άσχημο είτε όμορφο πρόσωπο, έγκειτε στην υπάρχουσα θετική αύρα του η οποία φυσικά είναι αόρατη για τους φυσικούς οφθαλμούς (μάτια-όραση),
ορατή όμως σε μία εσωτερική αίσθηση. Την γοητεία δεν την διακρίνουμε, δεν την οράμε-βλέπουμε, την αισθανόμαστε όμως, την νοιώθουμε.
Το ίδιο συμβαίνει και με την αύρα, δεν την βλέπουμε την νοιώθουμε όμως, την αισθανόμαστε. Όποιος, εν πάση περιπτώσει, διαθέτει την εσωτερική αίσθηση αντίληψης της ανθρώπινης αύρας.
Η θετική αύρα ενός γοητευτικού άσχημου ανθρώπου είναι προϊόν της εσωτερικής του αρμονικά ισορροπημένης των ψυχοπνευματικών δυνάμεων συνέχεια.
Με άλλα λόγια, ότι η φύση έπραξε στην υλική εξωτερική υπόσταση (πρόσωπο-μούτρο) ενός όμορφου άντρα, το ίδιο έπραξε στην εσωτερική άϋλη υπόσταση (ψυχή-πνεύμα) ενός γοητευτικού
άσχημου άντρα.
Έτσι αυτό που τώρα έχω να σου πω είναι πως κι εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στην εσωτερική μας καλαισθησία. Ας φροντίσουμε να παρέμβουμε μέσα μας έτσι ώστε
να καταστήσουμε την αύρα μας θετική, κι αφού δεν μπορούμε να μεταμορφώσουμε το σάρκινο μας πρόσωπο, τουλάχιστον ας το κάνουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό γοητευτικό.
Κι αυτό θα το καταφέρουμε εξισορροπώντας αρμονικά τις εσωτερικές μας (ψυχοπνευματικές) δυνάμεις και ενέργειες.
Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή αλλά και το σταθερό θεμέλιο πάνω στο οποίο θα κτίσουμε στην συνέχεια το εσωτερικό μας οικοδόμημα, είναι η με αγάπη θετική αποδοχή
του εαυτού μας όπως ακριβώς είναι. Να το δεχτούμε αυτό που είμαστε (άσχημοι άντρες στο συγκεκριμένο), με αγάπη, συμπάθεια, συγκατάβαση. Πρέπει να βρούμε τρόπο ώστε να
το κάνουμε, να μας δεχτούμε, δηλαδή, με απεριόριστη θετικότητα για αυτό που είμαστε.
Να κάνουμε μέσα μας δύναμη και να πούμε: <<-Δεν θα αφήσω αρνητικά συναισθήματα να ενεργούν μέσα μου, όπως λύπη, απογοήτευση, δυστυχία κ.ά., για την ασχήμια μου, αλλά
από εδώ και πέρα με γουστάρω όπως είμαι και την ασχήμια μου αυτήν την πάω πολύ, την γουστάρω, την θέλω, την αγαπάω, την χαίρομαι.>>
Nocash διαθέτεις τις καλύτερες προϋποθέσεις ώστε να βγεις από την εσωτερική σου καταπίεση στο ξέφωτο της ανακούφισης και της χαράς. Τις αναφέρεις και ο ίδιος σου. Νά' τες:
μεσα μου αισθανομαι πολυ ευαισθητο ατομο,δε θελω το κακο κανενος και δεν ζηλευω κανεναν...
Ειδικα οταν συγκενικα προσωπα μου λενε οτι ειμαι ομορφος στεναχωριεμαι ακομα περισσοτερο γιατι ξερω οτι με κοροιδευουνε καταμουτρα...
Το βέβαιο είναι πως δεν σε κοροϊδεύουν. Πίστεψέ με.
Φυσικά στο μέλλον όταν πάνε τα οικονομικά σου καλύτερα να κάνεις, γιατί όχι, τις αισθητικές παρεμβάσεις που θεωρείς απαραίτητες στο πρόσωπό σου.
Κι εγώ σκέφτομαι για πλαστική στην μύτη μου. Αλλά βέβαια αν το οικονομικό μου το επιτρέψει.
Αυτά από εμένα αδερφέ μου. Φρόντιζε τον εαυτό σου και κατάργησε την λύπη και την στεναχώρια μέσα σου. Δεν την χρειάζεσαι.
Καλό βράδυ!!!
26-11-2012, 21:01 #7
Γιωργο φιλε μου σε ευχαριστω για το μακροσκελες ποστ και τον χρονο που αναλωσες για να μου πεις αυτα τα πολυ χρησιμα πραγματα...
Ομολογω πως καταφερες να μου αλλαξεις την διαθεση προς το καλυτερο...
Ισως να φταιει και το γεγονος οτι ειμαστε ομοιοπαθεις...
26-11-2012, 21:02 #8
Καλο βραδυ και καλα να περνας...!
26-11-2012, 21:14 #9
Καλησπέρα Nocash,
μήπως είναι μάλλον περισσότερο το αίσθημα της μειονεξίας γενικότερα κι όχι τόσο το ζήτημα της εξωτερικής εμφάνισης;
Δηλ. νιώθω συνολικά να υστερώ, οπότε προσπαθώ και νάμαι τέλειος όσο γίνεται σ' όλα και να θέλω αποδοχή και θετική αξιολόγηση απ' τον άλλον;Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
26-11-2012, 22:31 #10
Oxι τειθεται θεμα εξωτερικης εμφανισης...
Οπως ολοι μας ετσι κι εγω εχω διαπληκτιστει στην ζωη μου και εχω ακουσει την φραση "Αντε πανε κοιτα στον καθρεπτη πως εισαι,και πανε αυτοκτονα"
Και πληγωνομαι γιατι δεν εχει πως αλλιως να με χτυπησει και με χτυπαει στο ευαισθητο σημειο μου...Εκει που ξερει οτι ποναω...
Σαφως και δεν λεω σε καμια περιπτωση οτι δεν εχω μειωνεκτηματα αλλα ή οτι εχω λιγοτερα μειωνεκτηματα απο τους υπολοιπους απλα εγω εχω και ενα παραπανω...
Την εμφανιση μου...
26-11-2012, 22:57 #11
αγόρι μου!ειδικά ο Γιώργος Πολίδης τα λέει πολύ καλά!
οκ!δέχομαι πως ίσως να μην είναι τόσο ωραία ή συμμετρικά τα χαρακτηριστικά σου!όμως θα πω το κλασικό!ουδείς τέλειος!
άλλος είναι κοντός/με παραπάνω κιλά/ ασύμμετρο σώμα/μεγάλα αυτιά/προβλήματα άλλου είδους κτλ κτλ!
εσύ έτυχε όπως λες να μην είναι τόσο ιδανικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου!εε!τι θα κάνουμε τώρα? να πεθάνουμε?ή να περάσουμε μια ζωή στη μιζέρια?!
εμένα αν με δεις πχ εξωτερικά θεωρώ πως είμαι αρκετά ωραία κοπέλα. Έχω όμως και εγώ τα προβλήματα μου!που δεν είναι και λίγα!
αυτό που θέλω να πω είναι πορεύσου μ αυτά που διαθέτεις!και βελτίωσε όσο μπορείς αυτά που γίνεται! αναφέρεις κάτι πχ για σπυράκια και λιπαρό δέρμα, έχεις δει κάποιον ειδικό?
πιστεύω πρέπει να δουλέψεις λίγο την αυτοπεποίθηση σου!πάρε κανένα βιβλίο σχετικό και work on it!εγώ αυτό κάνω!
ζήσε τη ζωή σου και ξεκόλλα!χτίσε μια θετική εικόνα για τον εαυτό σου και θα το δουν και οι άλλοι αυτό!
μπορεί οι βλάκες και οι κοκορόμυαλοι να μην το δουν αλλά αυτοί που αξίζουν!
φορ δε ρεκορντ αυτός που έχω ερωτευτεί πιο πολύ στη ζωή μου ήταν κοντός/ με πολλά σπυράκια/και ψιλοκαραφλός αλλά εγώ τον ερωτεύτηκα!δεν είναι μόνο το έξω που μετράει!!
δώσε χρόνο στον εαυτό σου και αγάπα τον όπως είναι!!
26-11-2012, 23:02 #12
Eiπα οτι εχω λιπαρο δερμα αλλα ειπα επισης οτι περιποιουμαι τον εαυτο μου γιαυτο και δεν εχω σπυρακια και μαυρα στιγματα..
Αυτο που θελω πολυ ειναι να κανω ρινοπλαστικη οταν τα οικονομικα μου μου το επιτρεψουνε...
Το μεγαλυτερο μου προβλημα ομως ειναι κυριως ο κοινωνικος ρατσισμος...
Υπαρχει και ειναι πολυ ενοχλητικο...
27-11-2012, 00:02 #13
Πληγώνεσαι και πονάς Nocash και είναι φυσιολογικό διότι με τον τρόπο που διαχειρίζεσαι το ζήτημα κάνεις τον εαυτό σου ευαίσθητο, ευάλλωτο και ανοικτό
σε εξωτερικές (ξένες, άλλων ανθρώπων) κακόβουλες παρεμβάσεις. Το θέμα μας (ας το πούμε το πρόβλημα σου <<θέμα μας>> μιάς και εμένα όπως είπα
στο προηγούμενο ποστ η ασχήμια μου με αφήνει παγερά αδιάφορο, αποδέχτηκα τον εαυτό μου όπως ακριβώς είναι) το θέμα μας, λοιπόν, έχει ορισμένες
αδιαόρατες και μη συνειδητές ψυχοπνευματικές προεκτάσεις, οι οποίες όμως είναι εκεί, υπάρχουν, και λειτουργούν διαμορφώνοντας την γενική ψυχολογική σου κατάσταση.
Την στιγμή αυτή γίνεσαι ευάλλωτος σε κακόβουλα, εχθρικά πολλές φορές, σχόλια διότι η προσωπικότητά σου είναι διασπασμένη, χωρισμένη σε δύο πρόσωπα, σε δύο εαυτούς.
Οι εσωτερικές σου δυνάμεις από αυτήν την διάσπαση εξασθενούν και γίνονται αδύναμες. Τα δύο αυτά πρόσωπα που είσαι, οι δύο εαυτοί, είναι ο ένας αυτό που πραγματικά είσαι όπως είσαι,
και ο άλλος είναι αυτός που θα ήθελες να ήσουν διαφορετικός, όχι άσχημος, ένας όμορφος άντρας, κι αυτό έχει ως συνέπεια την μη αποδοχή του πρώτου εαυτού, την θετική, δηλαδή,
συγκατάβαση σε αυτό που πραγματικά είσαι όπως ακριβώς είσαι.
ειμαι τοσο χαλια ψυχολογικα που δεν βλεπω "φως" στην "σπηλαιωδη" αυτη καθημερινοτητα που ζω
είναι να ενοποιήσεις την διάσπαση της προσωπικότητάς σου, τους δύο δηλαδή χωρισμένους σου εαυτούς να τους ενώσεις και να τους κάνεις έναν εαυτό.
Κι αυτό θα το καταφέρεις μόνο αποδεχόμενος με συγκατάβαση και αγαπητική διάθεση εκείνο που είσαι όπως ακριβώς είσαι. Δίχως ούτε ένα ίχνος αφήνοντας πίσω έστω
μίας αχνής πεποίθησης, πως θα ήταν αν δεν είμουν έτσι (άσχημος) αλλά διαφορετικός, ούτε ένα ίχνος να μην μείνει πίσω αρνητικής προδιάθεσης για την ασχήμια. Όχι.
Είναι επιτακτική ανάγκη, εάν βέβαια σε ενδιαφέρει εκτός την εμφάνισή σου η γενικότερη ψυχοπνευματική σου διάσταση, η εσωτερική σου ενοποίηση, η ψυχοπνευματική σου
υγεία και ομαλότητα, η εν ενεργεία στο μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα των ψυχικών σου λειτουργικών δυνάμεων.
Και αυτό θα επιτευχθεί με την ενοποίηση των σε χωρισμένη σε δύο εαυτούς προσωπικότητάς σου σε έναν εαυτό. Έτσι θα αποκτήσεις την ενδεδειγμένη και απαραίτητη
για την ζωή και τις αντιξοότητές της εσωτερική στιβαρότητα, αλλά επίσης και μία φυσιολογική συνέχεια στη λειτουργία της ωρίμανσης σου.
Σε όλα αυτά θα σου έλεγα να ξαναδιαβάσεις το προηγούμενο μου ποστ. Όλα όσα σου γράφω ισχύουν και είναι αληθινά. Και <<Αλήθεια είναι, θεωρία επιβεβαιούμενη από την εμπειρία>>.
27-11-2012, 00:18 #14
Σε ευχαριστω ΓΙωργο και δεν φανταζεσαι με ποσο ενδιαφερον διαβαζω τα ποστ και τα δικα σου οπως επισης και των αλλων παιδιων και σας ευχαριστω για το ενδιαφερον που δειχνετε...
Ειλικρινα...
Επισης μπορειτε να με λετε Αλεξ...
27-11-2012, 00:40 #15
Να μην στενοχωριέσαι Άλεξ. Όλα τα πράγματα, τα πάντα που μας συμβαίνουν, πίσω από τα φαινόμενα και αισθητά, κρύβουν μία σκοπιμότητα
όπου με την κατάλληλη διαχείρηση εξυπηρετείτε η προσωπική μας εσωτερική ανάπτυξη και προοδευτικότητα.