Results 31 to 45 of 47
Thread: Τι έχει η κοπέλα μου;
-
22-05-2007, 17:55 #31
Originally posted by jo_82
αγαπητε/η lbp, τα σχολια μου καθε αλλο παρα μισογυνιστικα ειναι.
θα ελεγα μαλλον ανθρωπιστικα! το να κοιταει κανεις αυτο που ειναι καλυτερο για τον ιδιο (εννοειται μιλω κ για αντρες κ για γυναικες το ιδιο) κ λιγοτερο ψυχοφθορο ειναι πιστευω δικαιωμα του καθενος.
το να ασχολειται το παιδι με ενα ατομο με εμφανη ψυχολογικα προβληματα-με διαθεση ναι μεν-αλλα χωρις την ψυχικη αντοχη κ τις εξειδικευμενες γνωσεις να το αντιμετωπισει- κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα- μονο κακο θα κανει στον εαυτο του.
σ αυτη τη ζωη ηρθαμε για να ζησουμε οχι για να θαφτουμε μεσα στη μιζερια του καθενος.
αν η κοπελα συνειδητοποιησει το προβλημα της που ειναι βαθυτερο απο αυτο που φαινεται θα πρεπει να παει σε κπ ειδικο. οχι να ζητα ιεραποστολους κ θυματα!
με το να της δειχνει συμπονοια κ λυπη δε βγαινει τπτ
- 22-05-2007, 17:59 #32
Originally posted by relative-x
lbp και husband, σας ευχαριστώ και πάλι για την παρέμβασή σας.
Τα βλέπετε τα πράγματα πολύ ώριμα. Ο καθένας βέβαια από την οπτική γωνία που είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένος, άρα και πιο δυνατός αντιληπτικά. Το ίδιο πράγμα θεωρώ πάντως ότι βλέπουμε όλοι μας.
Θεωρώ ότι ο χρήστης lbp, βρήκε έναυσμα στην κριτική του από τις τοποθετήσεις του χρήστη jo_82, για αυτό προέβη σε \"καυτηριασμούς\". Δεν μου φάνηκε κάπου ότι έστρεψε τα βέλη του σε μένα.
husband,
είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο παρά να είμαι πολύ δυνατός για να ανταπεξέλθω. Σε ευχαριστώ και πάλι για τα λόγια σου. Το έχω πει πολλάκις, θα κάνω ότι μπορώ καλύτερο για την κοπέλα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι όταν γίνει καλά, δεν θα θέλει να είμαστε μαζί. Ακόμα και για αυτό θα αρχίσω να προετοιμάζω τον εαυτό μου.
lbp,
αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα της κοπέλας μου, το βάθος του, τις αιτίες του, την πολυπλοκότητά του, που πολλές φορές με δυναστεύει.
Δεν επιλέγω σε καμία περίπτωση την \"εύκολη\" λύση. Κάλλιστα μπορώ να βάλω ένα ψευδεπίγραφο \"Χ\" και να σηκώσω το τηλέφωνο για \"άλλα\". Αλλά δεν είμαι τέτοιος. Όχι ότι καταπιέζομαι, ούτε καν νιώθω την ανάγκη για κάτι τέτοιο. Προσδοκώ τη λύση του προβλήματος, και όχι την πρόσκαιρη και επίπλαστη κουκούλωσή του.
Πιστεύω στην αγάπη, στα συναισθήματά μου για την κοπέλα μου, σε αυτήν, σε αυτό που είχαμε. Ευτύχημα θα ήταν να καταλάβαινε το πρόβλημά της και να με ήθελε σύμμαχο και προστάτη κοντά της. Αλλά θεωρώ ότι είναι νωρίς ακόμα να καταλάβει κάτι τέτοιο.
Ακόμα και όταν αρχίσει να αποκτά μια έστω περιοδική και μερική συνείδηση του προβλήματός θα μεταβούμε στις καταστάσεις που περνάει ο φίλος husband, οι οποίες είναι ψυχοφθόρες της ίδιας κατηγορίας, αλλά και εγώ δεν μπορώ να το αφήσω να περάσει έτσι. Θα παλέψω, δεν το βάζω κάτω.
22-05-2007, 23:59 #33
lbp, είδες μέσα στην ψυχή μου.
Έτσι ακριβώς νιώθω ότι πρέπει να δράσω, έτσι αντιλαμβάνομαι και εγώ την κατάστασή της.
Σε ευχαριστώ που όλα αυτά, τα μετουσίωσες σε περιεκτικά και πηγαία λόγια.
23-05-2007, 10:01 #34
Relative, και δεν αμφισβητώ καθόλου τα αισθήματά σου.
Βλέπω πως θέλεις να προχωρήσεις. Θέλεις να ξεκινήσει αυτό το καράβι που έχει μείνει μόνο στη δουλειά και λέγεται ζωή σου. Θέλεις να περιγράψεις τι ακριβώς αισθάνεσαι, τι ακριβώς είναι αυτό που βλέπεις σε αυτή τη κοπέλα και την κάνει να είναι τόσο ξεχωριστή για σένα που μόνο με αυτή βλέπεις το μέλλον σου?
Να το πώ και αλλιώς. Εχεις σκεφτεί δηλαδή πως θα ήταν να ήσουν για αυτή ένας ξεχωριστός (ίσως ο πιο ξεχωριστός) φίλος και η ζωή σου να είναι με άλλη γυναίκα που θα βρεθεί σήμερα? αύριο? μεθαύριο? μπροστά σου και δεν θα την απορρίψεις \"συνειδητά\" αλλά θα αφήσεις τον ευατό σου ελεύθερο και όπου βγει?
23-05-2007, 22:58 #35
husband,
δεν τίθεται θέμα καν να παρεξηγούσα τα λόγια σου ή τις προθέσεις σου.
Χάρηκα που είδα την παρέμβαση της γυναίκας σου στο topic που δημιούργησες, εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου ότι καλύτερο.
Αυτά που αναφέρεσαι, αντιπροσωπεύουν την κύρια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, επιπρόσθετα σε καταστάσεις σαν τη δική μου. Δηλαδή, επ\'ουδενί δεν πρέπει να χάνεται η λειτουργικότητα των ατόμων στην καθημερινότητά τους, κάτι που τις πιο πολλές φορές είναι αποτέλεσμα δυσλειτουργικών σχημάτων αντίληψης και συμπεριφοράς.
Την κοπέλα μου, ύστερα από ατέρμονες ενδοσκοπήσεις που έχω κάνει μέσα μου, έχω καταλάβει ότι την αγαπώ πραγματικά. Εκεί καταλήγω πάντα.
Το θέμα με κάποια άλλη κοπέλα ούτε καν περνάει από το μυαλό μου, και αυτό γίνεται χωρίς να καταπιέζομαι.
Σίγουρα θα πρέπει να ετοιμάζομαι για αυτά που λες. Είναι από τη φύση της τέτοια αυτή η διαδικασία, που δεν θέλω να την μετατρέψω σε αυτοσκοπό όμως.
Κάνω αυτό που λες. Αφήνω τον εαυτό μου ελεύθερο, παρατηρώ τα συναισθήματά μου και περιμένω τι θα βγει.
Είδομεν
24-05-2007, 10:13 #36
καλή δύναμη και καλές διαδρομές εύχομαι relative-x...
24-05-2007, 10:27 #37
Εγω παλι πιστευω οτι η κοπελα δεν τον θελει. Απλα ειναι το σιγουρο, οτι ξερει οτι τον εχει και γι\' αυτο κανει την ζωη της ξεροντας οτι καποιος την περιμενει οταν βαρεθει αυτη την ζωη πουτωρα εχει επιλεξει. Αυτο ειναι πολυ ασχημο για τον relative. Θα ειναι μια ζωη θυμα αν την παντρευτει. Αλλα μερικες φορες λεω πως αν καποιος ειναι ευτυχισμενος μεσα στον υπνο του γιατι οχι?
24-05-2007, 10:33 #38
gramle, και έτσι να ναι, είναι επιλογή του...
24-05-2007, 10:37 #39
αυτο δεν ειπα κι εγω? και ισως ετσι να ειναι πολυ πιο ευτυχισμενος απο καποιους αλλους που βαζουν τη λογικη μπροστα και πνιγουν το συναισθημα. Απλα εγω δεν μπορω να καταπιω την κοροιδια. Προτιμω διστυχισμενη και ξυπνια παρα ευτυχισμενη και κοιμισμενη. Αυτα....
24-05-2007, 10:42 #40
Δεν νομίζω ότι η διάκριση είναι μόνο λογική και συναίσθημα...Μπορεί να μένω σε μία σχέση για μένα (κι ας φαίνεται ότι μένω για τον αλλο, επειδή τον αγαπώ)..Δλδ, μπορεί να φοβάμαι να μείνω μόνη, να στηριχτώ μόνο σ εμένα, να ζω μόνη μου, να έχω την ευθυνη των πραξεων μου. Μπορει και να μένω γιατί θέλω να συντηρώ μία σχέση εξουσίας.π.χ. να θέλω να επιβεβαιώνομαι μέσα από αυτήν...
Επίσης η ευτυχία ή η δυστυχία είναι έννοιες σχετικές κατά την ταπεινή μου γνώμη, πάντα
Φιλικά....
24-05-2007, 10:46 #41
στη συγκεκριμενη περιπτωση ομως μιλαμε για εναν τυπο ο οποιος ειναι τυφλωμενος απο καψουρα και δεν βλεπει περα απο τη μυτη του. το να φοβαται να μεινει μονος δεν παιζει γιατι εχει αποριψει πολλες αλλες κοπελες οπως ειπε. να επιβεβαιωνεται μεσα απο αυτη την σχεση παλι δεν παιζει γιατι καθε αλλο παρα επιβεβαιωση του δινει αυτη η κοπελα....
24-05-2007, 10:56 #42
δεν το ξέρω...υποθέσεις κάνω μόνο (και τί παραπάνω να μπορώ να κανώ από μακρυά?) και μιλάω σε γενικότερη βάση.....
24-05-2007, 11:23 #43
Sofia,
ευχαριστώ για τις ευχές σου.
gramle,
που αγοράζεις βιβλία κορίτσι μου, να πάω να ζητήσω μπαζούκας;
Σε ευχαριστώ για τις απόψεις σου. Είναι όχι μόνο σεβαστές, αλλά και δεκτές.
24-05-2007, 12:51 #44
μαλλον θελεις να ακους μονο αυτα που σου αρεσουν και σε βολευουν....Καποια μερα θα με θυμηθεις αλλα σου ευχομαι να μην ειναι αργα.
Οσο για τα βιβλια και τα μπαζουκας δεν σε καταλαβαινω αλλα δεν πειραζει.
24-05-2007, 13:39 #45
gramle,
με παρεξήγησες, ζητάω συγνώμμη για την ασάφειά μου.
Όλα θέλω να τα ακούω, αλλιώς δεν θα ήθελα πραγματικά βοήθεια, ή θα ήμουν πολύ μεγάλος εγωιστής.
Και πραγματικά εκτιμώ τα λόγια σου και τα κίνητρα που αντιπροσωπεύουν.
Για τα βιβλία και τα μπαζούκας, ήταν ένας παραλληλισμός (μάλλον άστοχος), τον οποίο έκανα υπό θαυμαστική έννοια για τη σκέψη σου.
Και πάλι σε ευχαριστώ για τα λόγια σου.
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία