Results 16 to 30 of 143
-
12-12-2012, 14:33 #16
Κορίτσι μου γλυκό δεν είπα πουθενά ότι έφερες φουρτούνα ή σκοτεινιά. Το αντίθετο. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λογος να ζητάς συγγνώμη. Τον λογο σου εδώ μέσα τον γνωρίζουμε όλοι και νιώθουμε τις αγνές προθέσεις που τον διέπουν.
Προσωπικά συμμετέχω μονο για προβληματισμο με την καλώς εννούμενη σημασία του .Για αυτό και είπα ότι σέβομαι την πίστη και τα προσωπικά βιώματα του καθενος. Και αν κάπου μπορεί να το χάνω, παλεύω για να το ξαναβρω, δεν ανέχομαι τον ίδιο μου εαυτο να είναι δογματικός σε οτιδήποτε.Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ
- 12-12-2012, 15:33 #17
Γιάννη σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, η αλήθεια είναι ότι μέσα από την όποια βοήθεια προσπαθούμε να δώσουμε στον άλλο, πρώτα εμείς δικές μας ανάγκες καλύπτουμε..
Τόχεις πει κι εσύ εξάλλου αυτό, ότι δηλ. τελικά βοηθάμε για να βοηθηθούμε. Κι αυτό γιατί πάντα θάχουμε προβλήματα.. και πάντα θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
12-12-2012, 16:43 #18
συμφωνω απολυτα μαζι σου μαρκελινιο. ειτε ειναι για γελια, ειτε για κλαματα, οχι μονο υπαρχει παντα λογος, αλλα και εδω ειναι το πιο καταλληλο μερος για εκφραση τετοιων προβληματων.
μονο που τα προβληματα εχουν και λυσεις κι ειναι κριμα να διαιωνιζονται. υπαρχουν ειδικοι που μπορουν να βοηθησουν .
"ζητειτε και δοθεισεται" μιας και αρεσκεσαι στας γραφας :)
12-12-2012, 16:57 #19
Τίποτα. Τίποτα. Μάταια όλα. Όλα. Μα όλα λέμε. Η αγάπη Του με κάνει χειρότερο άνθρωπο, αντί καλύτερο, όπως τον Ισκαριώτη που τον αγάπησε και τον τίμησε καλώντας τον στους δώδεκα, κι εκείνος πήγε και Τον πούλησε με εκείνο το περίφημο φιλί. Όχι, η αγάπη σου Κύριε με κάνει χειρότερο άνθρωπο, έναν κακούργο και τίποτε άλλο. Αυτό μας δείχνει η εμπειρία. Δεν υπάρχει σωτηρία για εμένα, σίγουρα όχι. Ο μόνος τρόπος για να μην είμαι κακούργος και βλαβερός και μολύνω, κατά το ανθρώπινο, Τον Λόγο και Την Αγάπη Σου, είναι να με κάνεις να υπηρετήσω το Θείο Σου Σχέδιο, κάνοντας με εκείνο το γαϊδουράκι που κουβάλησε την Άγια Οικογένεια μακρυά από την οργή του Ηρώδη, ή εκείνο το γαϊδουράκι που Σε κουβάλησε εισερχόμενος στα Άγια Σου Πάθη. Αυτό κάνε με Κύριε, ένα άβουλο και άλογο ζώο που δεν έχει την δύναμη να κάνει κακό. Τρίχες δηλαδή τώρα αλλά τέλος πάντων...
12-12-2012, 17:46 #20
Λοιπόν μούδωσες καλή πάσα! Ξέρεις πολύ καλά, ότι υπάρχουν αυτοί που αναγνωρίζουν το πρόβλημά τους και ίσως και μόνοι τους πολλές φορές απευθύνονται σε ειδικούς,
ακόμα κι αν δεν αντιμετωπίζουν κάτι σοβαρό π.χ. θέλουν απαντήσεις και συμβουλές, δηλ. περισσότερη αυτογνωσία. Το σημαντικό είναι ότι δεν κολλάνε στο πρόβλημα,
γιατί το αντιλαμβάνονται και σαν δυσλειτουργία.. και φυσικό είναι κάποιοι απ' αυτούς να ψάχνονται.. ενώ κάποιοι άλλοι, να βολεύονται με το πρόβλημα..
Το κυριότερο δηλ. είναι να θέλουν τελικά να φτάσουν να δουν λύσεις.. δηλ. το να θέλουν πραγματικά μόνοι τους να βοηθηθούν.
Το δύσκολο είναι ο άλλος να μην καταλαβαίνει ότι έχει πρόβλημα ή να μη θέλει να το δεχτεί. Πιστεύω, ότι η αντίδρασή του αυτή είναι εν μέρει δικαιολογημένη, γιατί δεν φταίει αν μεγάλωσε με ελλείψεις..
Εδώ τώρα, έρχεται ο παράγοντας βοηθάμε τον άλλο να καταλάβει το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.. δηλ. με αγάπη και σεβασμό. Αν κατακρίνουμε, προσβάλλουμε, ειρωνευόμαστε.. τότε δεν προσφέρουμε παρακίνηση για βοήθεια, προσθέτουμε μάλλον επιπλέον πρόβλημα στο ήδη υπάρχον..
Μ' άλλα λόγια, αντί να τον προτρέψουμε ν' απευθυνθεί σε ειδικό, μια δική μας λάθος τακτική τον αποθαρρύνει, ενώ πιστεύω του κάνει και μεγαλύτερο κακό. Και ισχύει και το δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
Για να δούμε λοιπόν καθαρά τον άλλο, μάλλον χρειάζεται νάχουμε κοιτάξει ξεκάθαρα με σεβασμό και αγάπη μέσα μας. Ναι πράγματι μ' αρέσουν οι γραφές.. :)Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
12-12-2012, 18:05 #21
12-12-2012, 18:24 #22
χαχα εξάλλου στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις ΕΙΣΑΙ! Ε δεν νομίζω, ότι ο άλλος θα παραμείνει σε κάποιον, όταν του λέει ό,τι νάναι.. εκτός αν πράγματι τον βοηθάει..
Τους "ειδικούς" εννοείς πως να βοηθήσεις? Αν εννοείς πάντως αυτούς, πιστεύω πως τα ίδια ισχύουν τελικά για όλους.. Κάποια στιγμή αναγκαστικά, θα καταφύγει κι ο "ειδικός" στον "ειδικό"Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
12-12-2012, 18:30 #23
χαχαααααααα ναι ναι! αυτο ξαναπες το!!!!!
για το δευτερο δεν ειμαι τοσο σιγουρη οτι μεχρι να το καταλαβει ο ασθενης, δεν θα εχει παθει ζημια. βεβαια και τα λεφτα που θα εχει χασει μεχρι τοτε,ζημια ειναι και μαλιστα μεγαλη με τετοια κριση... δεν φαινονται ολες οι διαταραχες με το καλημερα, ουτε λενε ολη την ωρα "οτι ναναι", οσοι εχουν σοβαρα προβληματα. οκ, μερικες φορες συνυπαρχουν ενδειξεις, τικ κλπ και μερικοι υποψιαζονται και φευγουν αμεσα, αλλα απο αυτο μεχρι να πειστει καποιος ασχετος οτι εχει μπλεξει, εχει διαφορα...
12-12-2012, 19:59 #24
Πιστεύω πάντως, ότι σοβαρή ζημιά μπορεί να πάθεις τελικά κι απ' αυτόν, που σου συστήνεται για ειδικός. Θέμα τύχης είναι και καλής έρευνας.. για να πετύχεις τον κατάλληλο.
Μετά ο κόσμος γενικά σήμερα, είναι πολύ περισσότερο υποψιασμένος μ' όλα.. και ψάχνεται αρκετά πριν καταλήξει και λόγω κρίσης. Τώρα, ότι θα συμβεί κι η στραβή σίγουρα
παίζει κι αυτό, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να τ' αποφύγεις πάντα.. Το θέμα είναι ο άλλος ν' αναζητήσει αν πρέπει λύση και να επιμείνει.. γιατί τότε ίσως βρει την άκρη.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
12-12-2012, 21:30 #25
Χαίρομαι που σε ένα forum ψυχολογίας αναρτούνται τέτοιου είδους θέματα και μάλιστα με διαλόγους επιπέδου!
Πολλά απο αυτά που ειπώθηκαν έχουν τεράστιο βάθος ...και χαίρομαι που ειπώθηκαν απο μη θεολόγους!
Εγώ λίγα έχω να πώ για να συν εισφέρω στην κουβέντα αρχικά ήθελα να παραθέσω ολόκληρο το στίχο:
Ελάτε σε μένα όλοι όσοι κοπιάζετε κι είστε φορτωμένοι, κι εγώ θα σας ξεκουράσω.Σηκώστε πάνω σας το ζυγό μου και διδαχτείτε απο το δικό μου παράδειγμα,γιατί είμα πράος και ταπεινός στην καρδιά,και οι ψυχές σας θα βρούν ξεκούραση.Γιατί ο ζυγός μου είναι απαλός, και το φορτίο μου ελαφρό. Ματθ.11.28
Λίγες σκέψεις επιτρέψτε μου να μοιραστώ. Ο Χριστός όταν είπε τα παραπάνω(και αυτό το καταλαβαίνουμε απ' όλα όσα είπε στην Κ.Διαθήκη)δεν εννοούσε να χρησιμοποιήσουμε την πίστη σ'Αυτόν ως ''όπιο'' για να βρούμε προσωρινή ανακούφιση και θαλπωρή στις δυσκολίες μας. Απο τη μία μιλάει για την ανάπαυση που θα βρούν οι ψυχές των πιστών κοντά Του και απο την άλλη μας καλεί να σηκώσουμε το φορτίο που μας δίνει, το οποίο δεν είναι δυσβάστακτο αλλά απαλό και ελαφρύ.
Θέλω να πώ ό,τι η πίστη στον Ιησού Χριστό είναι ελεύθερη, προσωπική και υπεύθυνη. Βρίσκουμε ανάπαυση στη ζωή μας όχι μόνο όταν προστρέχουμε σε Αυτόν αλλά και όταν αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα σύμφωνα με το δικό του υπόδειγμα ζωής που φτάνει μέχρι Σταυρού.Αγάπη και υπομονή μέχρι Σταυρού. Νά η προϋπόθεση για να βρούμε ανάπαυση στις ψυχές μας. Ακούγονται αντιφατικά όλα αυτά αλλά αυτό είναι το κήρυγμα του Χριστού.Ριζοσπαστικό, καινοτόμο ακόμα και για τις μέρες μας, αλλά συνάμα τόσο αυθεντικό και λειτουργικό για τη ζωή!
12-12-2012, 21:58 #26
Πράγματι, καθημερινό σταύρωμα κι ειδικά στις μέρες μας.. όμως με την πίστη στο Χριστό είναι χωρίς την απογοήτευση, που οδηγεί σε απόγνωση! Γιατί είναι Εκείνος που στηρίζει,
Εκείνος που σήκωσε και σηκώθηκε στο Σταυρό. Και σηκώνεις και σταυρό, όταν και με τον άλλον μοιραστείς το πρόβλημά του, αλλά αυτό το βάρος είναι όντως, απαλό κι ελαφρύ..
Κι αυτό το " ..ου γαρ οίδασι τι ποιούσι " μόνο ένας Θεός πάνω στο Σταυρό θα μπορούσε να το πει για τους σταυρωτές του!Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
12-12-2012, 23:58 #27
13-12-2012, 11:00 #28
Γειά σου καλό μου παιδί! Καλό το βιντεάκι! Ναι πράγματι, σε λίγο θάχουμε 2013 κι όμως..
Αν υπάρχει κάποιος που έχει ένα πατέρα βαριά άρρωστο ή κάποιος που δεν γνώρισε ποτέ πατέρα ή κάποιος τον έχασε πολύ σύντομα ή τον είχε, απλά ήταν απών..
τότε πίστεψέ με, για μένα, ο επουράνιος μπαμπάκας, που στερήθηκα, είναι η αγάπη κι η ασφάλεια που δεν πήρα σαν παιδί, το ενδιαφέρον, η προσοχή και το χάδι
που ποτέ δεν γνώρισα και που τα ζητάω απεγνωσμένα, έστω από Κείνον! Ευτυχώς, που μπορώ και τον αισθάνομαι δίπλα μου, όποτε τον έχω ανάγκη!Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
13-12-2012, 12:36 #29
Να το ξεκαθαρίσω επειδή παρεξηγήθηκα και μάλλον προσβλήθηκες από τα λεγόμενα μου.
Δεν έχω πρόβλημα με το τι επιλέγει να πιστεύει ο καθένας για τους όποιους σοβαρούς ή μη-σοβαρούς λόγους. Αυτό ειναι καθαρά προσωπική σεβαστή επιλογή και μόνο! :)
Απλά πάντα μου κάνει εντύπωση που ο κόσμος πιστεύει τόσο εύκολα ότι υπάρχει στον ουρανό ένας αόρατος άνθρωπος που παρόλο που δεν τον έχει δει/ακούσει ποτέ κανένας όλοι πιστεύουν ότι η σιωπή του είναι ένας βαθύς και ουσιαστικός διάλογος, οπότε φαντάσου τι άλλα πράγματα είναι έτοιμοι να πιστέψουν από τον κάθε τσαρλατάνο στον σκληρό κόσμο που ζούμε!
13-12-2012, 12:48 #30