Καταναγκαστικη υπερφαγια..θα τελειωσει ποτε??
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 57
    Junior Member

Καταναγκαστικη υπερφαγια..θα τελειωσει ποτε??

Ειμαι 24 χρονων και εδω και ενα χρονο πασχω απο κρισεις υπερφαγιας.Παντα ημουν το κοριτσι με τα λιγο παραπανω κιλακια(γυρω στα 62 με 1.58 υψος) μετα απο συνεργασια με διαιτολογο εφτασα τα 53 κιλα.Δυστυχως εκει αρχισαν και τα υπερφαγικα μου που με εφτασαν να ζυγιζω 65..Καπου εκει ειδα οτι η κατασταση δεν πηγαινε αλλο ειχα κλειστει στο σπιτι και δεν ηθελα να κανω τιποτα,δεν θα το αφηνα να μου στερησει την ζωη μου.Ξανακανω διατροφη και καταφαιρνω να φτασω στα 57,ομως δεν καταφερα να απαλλαγω ποτε απο αυτον τον ''δαιμονα'',καθε φορα επιστρεφει δριμυτερος,ετοιμος να καταστρεψει εστω και το παραμικρο που εχει μεινει μεσα μου.Πλεον ζυγιζω 70 κιλα (Τα οποια τα πηρα σε 1-2 μηνες),τα υπερφαγικα εχουν γινει πλεον καθημερινα και δεν καταφερνω ουτε για μια εστω μερα να ζησω χωρις αυτα.Εχω κλειστει στο σπιτι,εχω να βγω εξω απο αρχες Σεπτεμβρη.Ολη αυτη η κατασταση με πληγωνει καθημερινα..Γιατι να μην μπορω και εγω να βγω και να διασκεδασω σαν τους αλλους?Να μπορω να φοραω τα ρουχα μου(τζαμπα χωρο πιανουν τωρα στην ντουλαπα μου) και να νιωθω ανετα με τον εαυτο μου.Πλεον δεν μου κανει τπτ ουτε καν οι φορμες μου..Τραγικο??Κουραστικα να τσακωνομαι με τους δικους μου γιατι ολο αυτο με ταραζει.Πλεον δεν εχω διαθεση για τιποτα.Τρεμω την καθε μερα που ξημερωνει γιατι ξερω τι θα ακολουθησει.Ακομα και αν καταφερω να ακολουθησω διατροφη για μια μερα την χαλαω το βραδυ,μιας και δεν μπορω να κλεισω ματι..αν δεν φαω δεν προκειται να κοιμηθω..Ειλικρινα νιωθω τοσο δυστυχισμενη!!!
    Θελω να μπορω να τρωω οταν πειναω και οχι να τρωω χωρις λογο μεχρι να σκασω..Δεν μπορω αλλο εχω κουραστει..Δεν θελω να ξανακουσω απο τους δικους μου να αναροτιουνται ''καλα ποιος εφαγε ολο το ψωμι ή το βαζο/κουτι με τα γλυκα ή δεν ξερω και εγω τι αλλο..Γιατι βασανιζω ετσι τον εαυτο μου??Αν συνεχιστει αυτο δεν ξερω και εγω τι θα κανω..
    Αν υπαρχει ετσω και ενας που βλεπει τον εαυτο του στην δικη μου ιστορια ή καποιος που εχει βγει νικητης απο αυτον τον εφιαλτη,θα μου εκενε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ καλο να μου πει ετσω και δυο λογια.Δεν εχω κανεναν να μοιραστω τον πονο μου,ειναι ενα μυστικο που κρυβω μεσα μου και με τρωει..
    Συγνωμη αν σας κουρασα..Θα μπορουσα να γραψω ατελειωτες σελιδες γι αυτο που ζω καθημερινα,να γραψω το φοβο,την αγωνια,την λυπη,την απογνωση,την απεχθεια,την δυστυχια..που νιώθω καθε λεπτο που περναει..Πλεον δεν ζω σαν ανθρωπος!!!

Junior Member
    ''ακουει'' κανενας???

Banned
    ακουει αλλα δε καταλαβαινει γιατι τοσος προβληματισμος. οι αναλογιες σου εμενα μου φαινονται μια χαρα, νομιζω πως αδικα κλεινεσαι. και γιατι συνεβη τωρα τον σεπτεμβρη αυτο κι οχι το καλοκαιρι ? τι αλλαξε φθινοπωριατικα ? σιγουρα αυτο ειναι το προβλημα σου, και δεν επηρεαστικες απο κατι αλλο ψυχολογικα ?
    γενικα πιστευω πως τρωμε περισσοτερο απ'οσο χρειαζομαστε οταν δεν εχουμε τι αλλο να κανουμε, κι απο πουθενα να αντλουμε ικανοποιηση. οταν λοιπον δεν γεμιζει η μερα σου διαφορετικα και κλεινεσαι, λογικο ειναι να μην εχεις με τι να ασχοληθεις και να τρως συνεχεια. αν και λιγο δυσκολο να εβαλες ξαφνικα 10 κιλα σε ενα μηνα. που και να εγινε, παλι δε γινεται ολες οι κοπελες να ειναι το ιδιο λεπτες, καποιες ειναι πιο γεματουλες, κι ευτυχως δλδ. σκεψου το ετσι αν κολλας τοσο εκει.

Senior Member
    και γω ενα διαστημα ημουν ετσι.ετρωγα παρα παρα πολυ και μετα εκλαιγα για ωρες,αυτο κρατησε 2 χρονια..εκανα υπερφαγικο επεισοδιο τουλαχιστον μια φορα τη βδομαδα.οταν εγινα φοιτητρια αρχισα να το ξεπερναω δηλαδη απο προπερσι όπου σιγα σιγα έχασα και τ κιλα που χα παρει απο΄τα υπερφαγικα επεισοδια.ερτωγα και τρωω αρκετες φορες παραπανω χωρις να μπορω να σταματησω αλλα συγχωρω τον εαυτό μου και πάω παρακάτω!προσφατα πριν καμια βδομαδα με πιασε λιγουρα το βραδυ και εφαγα ένα κουτι μπισκοτα και μια σοκολατα.αρχισαν να με πιανουν οι τυψεις και να αυτοτιμωρουμε και να κλαιω αλλα μετα σκεφτηκα γιατι εφαγα???μηπως ηθελα να φαω?μηπως ειναι οι ορμονες μου??μηπως ταραχτηκα πο κατι?και όντως πριν ειχε γινει ενα επεισοδιο στη σχολη και το ειχα παρει λίγο συναισθηματικα και ξεσπασα εκει....εγώ αυτο που ξέρω ειναι οτι πρεπει να αγαπησουμε τον εαυτο μας και να τα βρουμε μαζι του,ετσι δεν θα πλακωνομαστε στ φαη με το καθε προβλημα,θα πλακωνομαστε όταν θελουμε να φαμε και μετα θα λεμε απο αυριο θα προσεχω!!!πάντως όλοι τρωμε παραπανω κάποιες φορες ακομη και οταν βαριομαστε,δεν ειμαστε η εξαιρεση ¨)
    [I][COLOR="#800080"]δεν γυρεύω μήτε το σταμάτημα.....
    μήτε το γύρισμα προς τα πίσω....
    γυρεύω το νου, την ευαισθησία και το κουράγιο
    των ανθρώπων που προχωρούν μπροστά!!!!!![/COLOR][/I]

Senior Member
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    ακουει αλλα δε καταλαβαινει γιατι τοσος προβληματισμος. οι αναλογιες σου εμενα μου φαινονται μια χαρα, νομιζω πως αδικα κλεινεσαι. και γιατι συνεβη τωρα τον σεπτεμβρη αυτο κι οχι το καλοκαιρι ? τι αλλαξε φθινοπωριατικα ? σιγουρα αυτο ειναι το προβλημα σου, και δεν επηρεαστικες απο κατι αλλο ψυχολογικα ?
    γενικα πιστευω πως τρωμε περισσοτερο απ'οσο χρειαζομαστε οταν δεν εχουμε τι αλλο να κανουμε, κι απο πουθενα να αντλουμε ικανοποιηση. οταν λοιπον δεν γεμιζει η μερα σου διαφορετικα και κλεινεσαι, λογικο ειναι να μην εχεις με τι να ασχοληθεις και να τρως συνεχεια. αν και λιγο δυσκολο να εβαλες ξαφνικα 10 κιλα σε ενα μηνα. που και να εγινε, παλι δε γινεται ολες οι κοπελες να ειναι το ιδιο λεπτες, καποιες ειναι πιο γεματουλες, κι ευτυχως δλδ. σκεψου το ετσι αν κολλας τοσο εκει.
    Τετοιες απαντησεις με εξοργιζουν... Δεν το λεω με κακια, ΚΕΝΟ, απλως ειναι τα ιδια κλασικα πραγματα που ακουω καθε μερα απο ολους...
    Ναι, γινεται να βαλεις 10 κιλα σε εναν μηνα. Δεν φανταζεσαι τί ποσοτητες τρωω, δεν φανταζεσαι ποσο φαι μπορω να φαω!
    Το κυριο προβλημα με την υπερφαγια δεν ειναι οι αναλογιες ή τα κιλα, ειναι το οτι νιωθεις πως δεν εχεις τον ελεγχο του εαυτου σου, δεν μπορεις να φας φυσιολογικα οπως οι αλλοι ανθρωποι.

Junior Member
    Επιτελους ενα ατομο να με καταλαβει..πλεον ειμαι σε απογνωση.ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ.Νιωθω μονη μου,οτι κανεις δεν προκειται να με βοηθησει,ουτε να με καταλαβει και αποδειχτηκε και απο την απαντησει του ΚΕΝΟ..Εσυ ghost πως τα καταφερνεις?Μπορεις να μου πεις λιγα πραγματα για σενα?

Senior Member
    Σου εχω στειλει και μηνυμα. :) Αυτον τον καιρο εχω παραδοθει στην υπερφαγια... Με λιγα λογια, δεν τα καταφερνω! :P Ειναι πολυ δυσκολο, εχω και αλλα προβληματα εκτος απο την υπερφαγια και με εχουν καταρρακωσει... Περναω διαφορες φασεις, αλλα παντα επιστρεφω στα ιδια..

Junior Member
    Σου απαντησα στο μηνυμα σου!!!Μπες και απαντησε μου αν θες απο εκει..

Senior Member
    καλημερα κ απο μενα. εισαι βουλιμικη? προκαλεις μετα εμετο η παιρνεις καθαρτικα?
    I m a Good Person With Bad Attitude

Junior Member
    γεια σου Horribell οχι δεν ειμαι βουλιμικη,παλια συνηθηζα να κανω κανω πολυ γυμναστικη (περιπου 4 ωρες) την επομενη μερα μετα απο ενα υπερφαγικο,επειρνα που και που και κανενα καθαρτικο αλλα σε λογικα επιπεδα (1 χαπι)..τωρα ομως τα εχω σταματησει ολα..πλα τρωω παρα πολυ,χανω τον ελεγχο και δεν μπορω να σταματησω..Πλεον την επομενη προσπαθω να κανω διατροφη,την οποια σπανια μπορω πλεον να κρατησω..Εσυ αντιμετωπιζεις παρομοιο προβλημα??

Senior Member
    Quote Originally Posted by hope25 View Post
    γεια σου Horribell οχι δεν ειμαι βουλιμικη,παλια συνηθηζα να κανω κανω πολυ γυμναστικη (περιπου 4 ωρες) την επομενη μερα μετα απο ενα υπερφαγικο,επειρνα που και που και κανενα καθαρτικο αλλα σε λογικα επιπεδα (1 χαπι)..τωρα ομως τα εχω σταματησει ολα..πλα τρωω παρα πολυ,χανω τον ελεγχο και δεν μπορω να σταματησω..Πλεον την επομενη προσπαθω να κανω διατροφη,την οποια σπανια μπορω πλεον να κρατησω..Εσυ αντιμετωπιζεις παρομοιο προβλημα??
    καλό που τα εχεις σταματησει και μη μπεις ποτε στη διαδικασια να τα χρεισιμοποιησεις..γινεται φαυλος κυκλος μετα..

Senior Member
    εγω ειχα βουλιμια και ενα σταδιο ανορεξιας. συνηθως η υπερφαγια συμβαινει για αν καλυψεις κατι αλλο. εχεις παει σε ειδικο? αν ναι τι σου εχει πει? επισης, περνας καποια φαση της ζωης σου η οποια ειναι παραπανω στρεσσογονα η εγιναν τπτ αλλαγες στο περιβαλλον σου?

Junior Member
    Oχι δεν εχω παει ποτε και δυσκολο να παρω την αποφαση..εσυ εχεις??
    Εχω 1 μιση χρονο που εχω γυρισει απο σπουδες,ειμαι ανεργη και η σχεση με τους δικους μου δεν ειναι και η καλυτερη,εχουμε τκακωμους(σε αυτο φταινε και τα νευρα μου λογω της καταστασης μου)..Ε σιγουρα δεν περναω και την καλυτερη περιοδο της ζωης μου,ειμαι σε μια συνεχομενη βαρεμαρα γιατι δεν εχω τιποτα να κανω..

Senior Member
    εγω ναι εχω και διπολικη διαταραχη παρακολουθουμαι χρονια απο γιατρο παιρνω και φαρμακα. πιστευω πως απλα περνας φαση στην ζωη σου οπως βλεπεις ειναι φως φαναρι! ελπιζω να ειναι κατι παροδικο, ομως εαν συνεχιζει σε σημειο που να σε θλιβει να σε βασανιζει η να σε αποσπα απο την καθημερινοτητα σου με δυσαρεστο τροπο (επειδη οπως και να το κανουμε, τα ατομα που πασχουμε απο διατροφικες διαταραχες αντιμετωπιζουμε την ''φοβια'' μας 3-4 φορες την μερα, το φαγητο. που αλλοι το εχουν απλα σαν καθημερινη συνηθεια και τρεφονται ωστε να εχουν ενεργεια).

θα σ προτεινα να τα βρεις 1α με τον εαυτο σου πριν κανεις οτιδηποτε αλλο, καλοι ειναι κ οι ειδικοι και βοηθανε, ομως να πας μονο οταν δεις πως δεν σου μενει να κανεις τπτ αλλο και δεν αντεχεις πλεον! βαλε λοιπον ενα ενα στην σειρα μεσα στο μυαλο σου, η γραψε σε ενα χαρτι τι σε ενοχλει και πως θα μπορουσες να το διορθωσεις! ενα ενα πραγμα την φορα!

μπορεις για να μην βαριεσαι και να το ριχνεις στο φαι, να κανεις κατι αλλο, οπως κλασικα να πας γυμναστηριο η χορο, η ακομα να γινει καπου εθελοντης να βοηθας πχ τα αδεσποτα η καποιο χομπι με χειροτεχνιες η ζωγραφικη η οτιδηποτε πολλα μπορεις να κανεις!

Senior Member
    horribell πόσα χρόνια βασανίζεσαι από την εμμονη με το φαγητο?εχει περασει τωρα?

Page 1 of 4 123 ... LastLast