Results 46 to 60 of 94
-
04-06-2007, 03:06 #46
Originally posted by alexandros3
Αυτό που εννοεί ο περισσότερος κόσμος νομίζω.
Περισσοτερο ρωτησα γιατι μου ειναι καπως περιεργο το θεμα που θελει αρκετες διαστασεις.Το να εισαι ευγενικος ειναι μια απλη εννοια εκεινο που με δυσκολευει ειναι τι απαιτει η ευγενια που βγαζεις προς τα εξω.Απαιτει σεβασμο,τολμη κλπ.Η ευγενια ειναι ενα ευχαριστω; ενα παρακαλω;Ειναι το να δινεσαι με σθενος καπου και να εχεις το θαρρος να παιρνεις τις συνεπειες των λαθων σου;Να δινεσαι χωρις ανταλαγμα;Για μενα αυτα ειναι πραξεις σεβασμου.."...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
- 04-06-2007, 03:37 #47
Ευγένεια!Εγώ το καταλαβαίνω πολύ απλά.Ευγένεια είναι το να μην βρίζεις,να μην προσβάλλεις.Να μιλάς γλυκά και καλοσυνάτα.
04-06-2007, 03:41 #48
Και όταν θες να βρίσεις? Όταν θέλεις να προσβάλεις? Όταν δεν θές να μιλήσεις γλυκά και καλοσυνάτα?
Και μάλιστα όταν το αξίζουν το βρισίδι και την προσβολή και με τίποτα δεν πρέπει να τους φερθείς γλυκά και καλοσυνάτα αλλά το αντίθετο.
Τότε δηλαδή δεν είσαι ευγενικός?
Δηλαδή άμα είσαι πραγματικος είναι κακό?
04-06-2007, 03:50 #49
Originally posted by husband
Και όταν θες να βρίσεις?Αμόλα καλούμπα.Είμαι μαζί σου!!!!!! Όταν θέλεις να προσβάλεις? Όταν δεν θές να μιλήσεις γλυκά και καλοσυνάτα?
Και μάλιστα όταν το αξίζουν το βρισίδι και την προσβολή και με τίποτα δεν πρέπει να τους φερθείς γλυκά και καλοσυνάτα αλλά το αντίθετο.
Τότε δηλαδή δεν είσαι ευγενικός?
Δηλαδή άμα είσαι πραγματικος είναι κακό?
Ο παλιός μου γιατρός είχε εστιαστεί σε ένα μου πρόβλημα.Την τάση μου όταν βλέπω κάτι να το κοπανάω στον άλλον στα μούτρα του.Προσπαθούσα να το συγκρατήσω αλλά η αλήθεια έρεε μέσα μου...Μου έλεγε πες το με τρόπο,χειρίσου το,οι αλλοι δεν είναι έτοιμοι να ακούσουν μερικά πράγματα.Εσύ μπράβο,τα καταλαβαίνεις αλλά...............Και θυμάμαι τα νεύρα του όταν του έλεγα ότι πάλι είχα βριστεί με κάποιο άτομο.....
04-06-2007, 03:59 #50
Ε καλά εσύ βρε κάσσι μία κουβέντα να σου έλεγαν (φαντάζομαι τώρα εγώ) 1000 μύρια θα του έσερνες του άλλου. Χι λοιπόν στο κακό το προφίλ και ξεκίνα τα βρείς το πραγματικό σου. Εκείνο το καλοσυνάτο που όμως δεν δέχεται τα πάντα.
04-06-2007, 04:07 #51
Ναι ομολογώ.Πρέπει να το έχω αυτό το χάλι.Οπότε συγκρατούμαι και βρίζω ΜΟΝΟ όταν ο άλλος μου δώσει έντονα δικαιώματα.Αλλιώς αν αρχίσω να βρίζω έναν θα πάρει η μπάλα δέκα.Θα βγάλω τα απωθημένα μου και γι\'αυτούς.Μιας και σας βρήκα ελάτε να χορέψετε καρσιλαμά....Χαχα....Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ υπομονετική.Αλλά επειδή δεν είναι φυσικό στοιχείο του χαρακτήρα μου κοπιάζω να κρατήσω τα νεύρα μου.Μιλάμε αντιδρώ όταν έχω ακούσει περισσότερες προσβολές απ\'ότι άλλοι.Σε ένα έχω αντιληφθεί να βρίζω τον άλλο έντονα.Όταν αισθάνομαι ότι με έχει κοροϊδέψει ή πάει.Εκεί τα ακούει όλα.Τα σχολιανά του.Και πάλι μόνο ερωτικός σύντροφός ή φίλη στενή.Οι υπόλοιποι ας κουρεύονται.Τους αντιμετωπίζω αλλιώς.Οπότε καταλήγω στο ότι το ευγενικός και ευγένεια είναι σχετικές έννοιες.Ανάλογα την περίσταση και το άτομο.Τα υπόλοιπα ευγενικά ακούσματα και θεάματα τα κατατάσσω στους όρους διπλωματία,χειρισμός,υποκρ ισία.
05-06-2007, 15:51 #52
εγω ειμαι ειληκρινης...πιστευω οτι ο αλλος καταλαβαινει αν λες καποια πραγματα πανω στα νευρα σου..Σημασια εχει να κρατας καποια ορια...Δλδ να δειχνεις αυτο που νιωθεις αν θες εκεινη τη στιγμη να του δωσεις χαστουκι πες του το μην το δωσεις!Βασικα η εκφραση ειναι απο τα πιο σημαντικα πραγματα σε μια σχεση...Βασικο...Για αυτο και εννοειται οτι θα υπαρχει ευγενια αλλα οχι σε βαθμο καταπιεσης...Και αρνητικα και θετικα υπαρχουν πολλα και σε ολες τις σχεσεις και σε ολους τους ανθρωπους.Εγω παντως οτι νιωθω το λεω...Την ιδια στιγμη που το σκεφτομαι...Δεν ξερω αν κανω καλα αλλα ετσι εχω μαθει...Και βρισιμο και απο τις δυο πλευρες συνηθως υπαρχει και μετα παλι ολα καλα θα ναι...Ισως συμβαινει επειδη ειναι η ηλικια μου ετσι που δεν τα παρεξηγουμε ολα και ολα ακουγονται πιο φυσικα...Πιστευω ομως οτι αυτο ειναι και το πιο υγειες...
05-06-2007, 15:58 #53
και κατι αλλο...πιστευω οτι σε μια σχεση φιλικη η ερωτικη, εγω ετσι κανω τουλαχιστον, το παιρνεις μονος σου το δικαιωμα να μπορεις να μιλησεις ασχημα...και το δινεις ετσι...φυσικα δεν ειναι αναγκη να μισεις καποιον για να τον βριζεις...σε μερικες σχεσεις υπαρχει τοση ενταση τοσο μεγαλα και ακραια συναισθηματα που το βρισιμο ειναι φυσικο επακολουθο...γιατι και τα νευρα και αυτα ατο παιχνιδι ειναι...
οι φιλες μου λενε¨αφου υπαρχει τοσο παθος λογικο ειναι να υπαρχουν και τοσες εντασεις και κοντρες...
αλλα μην με πειτε ανωμαλη, αλλα μου αρεσει...μου αρεσει να εκτονωνομαι σε αυτον που θελωωωωωωωωωωωω...
05-06-2007, 18:05 #54
Εγώ πάλι χαλιέμαι απίστευτα απο νεύρα, φωνές και καβγάδες που έρχονται απο το πουθενά. Τα έζησα, τα έκανα και τα βαρέθηκα. Πιστεύω στην ευγένεια σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής. Μ αρέσει και με φτιάχνει. Τα βρισίδια κατεβάζουν τον άλλο χαμηλά στα μάτια μου.
Δεν εννοώ βεβαίως να καταπίνεις προσβολές.. σ αυτή την περίπτωση προτιμώ να σφάζω με το περιεχόμενο των λόγων μου παρά με τις φωνές.
05-06-2007, 22:02 #55
Και \'γω έτσι είμαι... απλά δεν τα μπορώ. Ξενερώνω. Μπορώ να τα κάνω, δεν θέλω.
06-06-2007, 01:03 #56
Originally posted by Τίνα
Εγώ πάλι χαλιέμαι απίστευτα απο νεύρα, φωνές και καβγάδες που έρχονται απο το πουθενά. Τα έζησα, τα έκανα και τα βαρέθηκα.
06-06-2007, 13:48 #57
Originally posted by husband
Με άρεσαν πολύ οι αγωνιστικές ΄σου προτάσεις και τις προτιμώ από τις ηττοπαθείς χίλιες φορές.
Και αν δεις τον Καμύ ώς ένα βαθιά αγωνιζόμενο και σκεπτόμενο άνθρωπο (ολόκληρο Νόμπελ πήρε) ίσως αυτό να εννοούσε. Αγωνίσου. Κάθε μέρα.
Originally posted by Existir
«.......... Θα σας πω ένα μεγάλο μυστικό, αγαπητέ μου. Μην περιμένετε την Εσχάτη Κρίση. Συμβαίνει καθημερινά.»
ΥΓ Τά έργα του δεν τα έχω διαβάσει ούτε αναλύσει. Γενικές γνώσεις έχω
06-06-2007, 13:58 #58
Χωρίς να έχω καμία διάθεση να το παίξω συμβουλάτορας, απλά μερικές απόψεις μου επιγραμματικά.
1. Έναν άνθρωπο δεν τον \"βρίσκεις\". Τον \"φτιάχνεις\" και \"φτιάχνεσαι\" και εσύ μαζί του. Είναι μία επίπονη διαδικασία, αμβλύνεις κάποιες γωνίες σου και κάνεις κάποιες υποχωρήσεις, το ίδιο και ο/η σύντροφος.
Σαν να είναι 2 κομμάτια παζλ που δεν εφάπτονται γιατί το χαρτί είναι κακής ποιότητας και έχει αφήσει υπολοίματα αλλά βλέπεις ότι ταιριάζουν στην εικόνα και προσπαθείς να τα πιέσεις και να κόπσεις το επιπλέον χαρτάκι ώστε να κολήσουν ένα πράγμα.
2. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Αντίφαση με το παραπάνω; Όχι. Οι άνθρωποι διωρθόνονται αλλά δεν αλλάζουν. Πολλοί κάνουμε το λάθος να επικεντρονώμαστε σε 1 σημείο απόλυτης ταύτισης, αγνωώντας ότι στα άλλα μπορεί να έχουμε ΘΕΜΕΛΙΑΚΕΣ διαφορές. Τέτοιες διαφορές δεν αλλάζουν. Ή κάνεις συμβιβασμό για όλη σου τη ζωή, ή παράτα το λοιπόν.
Για παράδειγμα... αν πετάει τις κάλτσες του θα μάθει να τις μαζεύει, αν δεν γουστάρει ρομαντικές κομεντί θα μάθει να βλέπει και ένα \"Νότινγκ Χίλ\"... αν όμως δεν έχει καλό χιούμορ δεν αλλάζει.. αν είναι \"μαμάκιας\" πάλι δεν αλλάζει. Φιλική εμπειρική συμβουλή. Όταν βγαίνετε έξω, κοιτάξτε πως συμπεριφέρεται στα γκαρσόνια... αν είναι αγενής μαζί τους.. κάποια στιγμή θα είναι και μ\' εσας.
Αυτά για την ώρα... μπορεί να λέω κι αρλούμπες κι ελπίζω να μη σας κούρασα.
Με εκτίμηση,
Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
06-06-2007, 14:34 #59
Originally posted by Pappas10
Από την \"Πτώση\" δεν είναι αυτό;;;; Ή τα μπερδεύω;;;;
06-06-2007, 14:40 #60
Originally posted by Pappas10
Για παράδειγμα... αν πετάει τις κάλτσες του θα μάθει να τις μαζεύει, αν δεν γουστάρει ρομαντικές κομεντί θα μάθει να βλέπει και ένα \"Νότινγκ Χίλ\"... αν όμως δεν έχει καλό χιούμορ δεν αλλάζει.. αν είναι \"μαμάκιας\" πάλι δεν αλλάζει. Φιλική εμπειρική συμβουλή. Όταν βγαίνετε έξω, κοιτάξτε πως συμπεριφέρεται στα γκαρσόνια... αν είναι αγενής μαζί τους.. κάποια στιγμή θα είναι και μ\' εσας.
Επίσης ο παραλληλισμός με τα γκαρσόνια μου φαίνεται άστοχος.Είναι πολύ επιφανειακό το συμπέρασμα.
Επέτρεψέ μου.
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή