Εμμονές και αρρωστοφοβία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Junior Member

Εμμονές και αρρωστοφοβία

Γειά σας,θέλω να σας πώ και εγώ το προβλημά μου...υποφέρω απο κρίσεις πανικού πολύ καιρό,έχω ένα παιδάκι 5μισή χρονών και ειδικά μετά την γέννα έγιναν σχεδών καθημερινοί,έχω πάει σε μια ψυχολόγο αλλά μάλλον δεν ήταν η σωστή και δεν με βοήθησε.Τον τελευταίο καιρό μετά από έναν χωρισμό δύσκολο και πολύ επίπονο έχω αρχίσει να παθαίνω αρρωστοφοβία κάθε μέρα υποφέρω και από κάτι,είναι πολύ δύσκολο και με έχει κουράσει πολύ....πείτε μου τι μπορώ να κάνω αισθάνομαι να χάνω χρόνο και να μην μπορώ να χαρώ τίποτα...

Banned
    Γεια σου αρετούλα... Αναμφισβήτητα χρειάζεται να ξαναπροσπαθήσεις να βρεις έναν κατάλληλο ειδικό για ψυχολογική βοήθεια - ψυχοθεραπεία. Σην προηγούμενη ψυχολόγο πήγες καιρό? Τι πιστεύεις ότι δεν πήγε καλά στη συνεργασία σας κι έτσι δεν είχες αποτέλεσμα?

Στο μεταξύ, χρειάζεται να βρεις τρόπους να χαλαρώσεις και να βάλεις κάποιες χαρούμενες πινελιές στην καθημερινότητα. Μένεις μόνη, εργάζεσαι, υπάρχουν άνθρωποι γύρω σου να κάνετε πράγματα μαζί ή να μπορούν να σε υποστηρίξουν?

Banned
    μηπως αγχωθηκες απο τη μια με τη γεννα κλπ και απο την αλλη μετα το χωρισμο οπως γραφεις εμινες μονη και επιδη εμινες μονη σε επειρεασε? εγω απ7 οτι καταλαβα μαλον δεν παλευεις τη μοναξια και για αυτο σε εβγαλε εκει κανω λαθος?

Senior Member
    Να βρεις γρηγορα εναν σοβαρο ψυχολογο για να σε βοηθησει να το αντιμετωπισεις.
    Ειναι προφανες οτι καποια πραγματα σου επεσαν μαζεμενα και πρεπει να διδαχθεις καποιον τροπο να τα διαχειριζεσαι.
    Ψαξε το γιατι ειναι κριμα να ταλαιπωρεισαι! Εισαι και μανουλα :)
    Θα βρεις ακρη αυτο ειναι το μονο σιγουρο!
    Απλα μη σε παιρνει απο κατω.
    Ειναι απλα μια περιοδος που το σωμα σου αντιδρα στις πιεσεις που δεχεται το μυαλο σου.
    Σαν γριπη ειναι, κανει κυκλο και εξασθενει αλλα επειδη ακριβως υπαρχει περιπτωση να επανεμφανιστει, χρειαζεται να ξερεις να το αντιμετωπισεις.
    Γρηγορα στον ειδικο!

Junior Member
    Καλησπέρα και σας ευχαριστώ που μου απαντήσατε...με τους γονείς μου μένω,έκανα τον μικρό στα 19 και χρειαζόμουν βοήθεια,η μαμά μου ξέρει από κρίσεις πανικού και με βοηθάει πολύ..έχω κλείσεί ήδη ραντεβού για την Δευτέρα με ψυχολόγο γιατί είμαι 2 μέρες με κρίσεις και δεν αντέχονται...έχω περάσει πολλά και με τον αδερφό μου ήταν χρήστης 17 χρόνια και με ταλαιπώρησε πολύ..ευτυχώς έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου και με βοηθάει πολύ ψυχολογικά...η βαλεριάνα βοηθάει στις κρίσεις??έχετε δοκιμάσει ποτέ??

Senior Member
    Quote Originally Posted by aretoula View Post
    Καλησπέρα και σας ευχαριστώ που μου απαντήσατε...με τους γονείς μου μένω,έκανα τον μικρό στα 19 και χρειαζόμουν βοήθεια,η μαμά μου ξέρει από κρίσεις πανικού και με βοηθάει πολύ..έχω κλείσεί ήδη ραντεβού για την Δευτέρα με ψυχολόγο γιατί είμαι 2 μέρες με κρίσεις και δεν αντέχονται...έχω περάσει πολλά και με τον αδερφό μου ήταν χρήστης 17 χρόνια και με ταλαιπώρησε πολύ..ευτυχώς έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου και με βοηθάει πολύ ψυχολογικά...η βαλεριάνα βοηθάει στις κρίσεις??έχετε δοκιμάσει ποτέ??
    Βοηθαει κυριως στην καλη ποιοτητα του υπνου.
    Και η καλη ποιοτητα υπνου θετει τις βασεις για μια σχετικα ηρεμη μερα.
    Εμενα με ειχε βοηθησει πολυ σε περιοδο αϋπνιας.
    Δοκιμασε το αλλωστε φυτικο ειναι.

Senior Member
    Να πας σε ψυχολόγο θα σε βοηθήσει πολύ. Να βρεις κάποιον που να σου ταιριάζει γιατι είναι και αυτή σαν μια οποιαδήποτε ανθρώπινη σχέση και χρειάζεται να έχετε κάποια χημεία μεταξύ σας. Να προσέχεις και την διατροφή σου το τι τρως και το αν τρως... σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστήμιου της Ναβάρα πιστοποιήθηκε πως η μεσογειακή διατροφή δρα ευεργετικά στην κατάθλιψη και σε άλλα ψυχολογικά προβλήματα σε σχέση με την δυτικού τύπου διατροφή που κρίθηκε ως επιβαρυντικός παράγοντας... Επίσης μάθε τεχνικές χαλάρωσης (μπορεί να σου δείξει και ο ψυχολόγος ) Συμπληρωματικά μπορούν να βοηθήσουν και οι εναλλακτικές θεραπείες όπως η ομοιοπαθητική, το Reiki, η ρεφλεξολογία, κτλ. Πρωταρχικό όλων όμως η θετική σκέψη και ο ψυχολόγος. Μια κρίση είναι θα περάσει ...γιατί έχεις την δύναμη να τα καταφέρεις.
    Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/

Banned
    Θα συμφωνήσω για τη σημασία της καλής διατροφής. Απέφυγε όσο μπορείς τη ζάχαρη. Και γι' αυτό που ρωτάς, ναι μπορεί να βοηθήσει η βαλεριάνα, ειδικά για τον πανικό όμως, προσωπικά συστήνω πολύ περισσότερο τη λεβάντα. Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας απλά και μόνο να το εισπνέεις ή να το προσθέσεις σε ένα λαδάκι για να κάνεις μασάζ, θα βοηθήσει πολύ! Επίσης θα βοηθήσει και τον ύπνο σου, αν αρωματίζεις το χώρο σου με λεβάντα πριν κοιμηθείς.

Senior Member
    Quote Originally Posted by marina38 View Post
    Θα συμφωνήσω για τη σημασία της καλής διατροφής. Απέφυγε όσο μπορείς τη ζάχαρη.
    Μαρινα καλη η συμβουλη σου, μηπως μπορεις ομως να προτεινεις καποιους τροπους μειωσεις της ζαχαρης πρακτικα? Ολοι ξερουν οτι τα γλυκα, τα αναψυκτικα κλπ βλαπτουν αλλα κανεις δε τα μειωνει. Αν εχεις καποια πρακτικη προταση θα ταν ωραιο να την ακουσουμε.

Banned
    Η πρακτική πρόταση κεράσι λέει να προτιμάμε τροφές με φυσικά σάκχαρα, πχ αποξηραμένα φρούτα, γλυκά φρέσκα φρούτα, φρεσκοστυμμένους χυμούς. Και στην τελική δεν πειράζει να τρώμε και λίγη κανονική ζαχαρίτσα καθημερινά... από πχ γλυκά κουταλιού, μέλι, σοκολατίτσα, αλλά και την απλή ζάχαρη. Αν όμως θέλεις να αποφύγεις την επιθυμία για ζάχαρη, αυτή τη... λύσσα που μας πιάνει και ορμάμε στα γλυκά, σου έχω τη λύση! :D Λοιπόν...
    - δοκίμασε να τρως μικρές ποσότητες αλλά συχνά, από τρόφιμα όπως: αμύγδαλα, ταχίνι, τυριά, κοτόπουλο.
    - βάλε μπόλικη κανέλα και γαρύφαλλα στο φαγητό σου
    - από βότανα: τζίνσενγκ και γλυκόριζα.
    Με αυτά, ο οργανισμός σου δεν θα χρειάζεται πια τόσο πολύ τη ζάχαρη.

Junior Member
    Καλησπέρα!!Δεν είχα ίντερνετ και άργησα να απαντήσω,σας ευχαριστώ και πάλι να πώ την αλήθεια είμαι γλυκατζού αλλά στους καφέδες κλπ βάζω μαύρη ζάχαρη(αν και πίνω ντεκαφεινε).είμαι πολύ καλύτερα τον τελευταίο καιρό.πήρα και βαλεριάνα και κοιμάμαι καλά..το μόνο που με αγχώνει είναι κάτι ζαλάδες,αναγούλες το πρωί και πονάκια χαμηλά στην κοιλία που έχω....:confused: