Results 91 to 105 of 194
-
08-01-2013, 15:07 #91
Επανεμφανίζομαι και παρεμβαίνω ξανά παρακινούμενος από αισθήματα αγαθότητας, με την ελπίδα να είναι και να ενεργούν στα αισθήματα αυτά μέσα μου στο μέτρο του ανώτερου ελάχιστου δυνατού αδιαφάνειες σε στρεβλώσεις και προσμίξεις ξένες και έξω από το αγαθοποιώ θέλημα του αγαπημένου Κτίστη των Πάντων και Όλου ορατών και αοράτων.
Και θέλω να σου υπενθυμήσω πως αυτό που προβάλει η πιό πάνω συμβουλή σου, την ροπή δηλαδή της ψυχής στην αστάθεια της διαταραγμένης ισορροπίας και εκδηλούμενης αποδιοργάνωσης της σταθερότητας του πολυμερούς και πολυεπίπεδου είναι μας, από την φυσική εναρμονισμένη συγκρότηση και συνοχή με την οποία ο Αρχιτέκτονας έκτισε την φύση μας και ορίζοντας την σταθερότητα της κίνησή της, εισέρχετε από την παρακοή των πρωτόπλαστων μέσα στην φύση μας και γίνετε οργανικό μέρος της, ως συνέπεια απόλεσης της αγαπητικής κοινωνίας και άμεσης επικοινωνίας του ανθρώπου με Τον Κτίστη του πριν το προπατορικό παράπτωμα της αθέτησης της εντολής από τους πρωτόπλαστους.
Κατάσταση που επιτρέπει να εισέρχονται και ενεργούν στην φύση μας χίλια μύρια κακά και άσχημα διαμετρικά αντίθετα από εκείνα της Θείας Δόξης με την οποία προίκισε και στόλισε ο Δημιουργός Πατέρας από άφατη αγάπη την ανθρώπινη φύση.
Και σε όλα μέσα τα χίλια μύρια κακά που μας χαρακτηρίζουν είναι και οι περιορισμένες σε στενά όρια δυνατότητές μας. Κι ακόμη περισσότερο κακό γίνετε και παίρνει και τις ανάλογες αρνητικές διαστάσεις όταν τα περιορισμένα αυτά και στενά όρια των δυνατοτήτων μας αδυνατούμε να τα αντιληφθούμε. Μην νομίζεις πως με τα λόγια μου αυτά τώρα σε επικρίνω ή με άλλο τρόπο ασκώ κριτική για οτιδήποτε αρνητικό που ενδεχωμένος διακρίνω στα γραφτά και τον τρόπο σου καλύπτοντας μέσα μου κίνητρα που δύναντε να χαρακτηρίζονται αποτρεπτικά ή με άλλους τρόπους ακυρωτικά των αξιών που οφείλω να νοιώθω για το πρόσωπο σου. Όχι. Είμαι μέσα, στο βαθμό τουλάχιστον που μπορώ να το νοιώθω ως τέτοιο, σε περιβάλλον εσωτερικής αγαθότητας. Και τα λόγια μου μπορεί να είναι προϊόντα με την αιτία τους σε αυτά που γράφεις, όμως με τον ίδιο τρόπο που εσύ τα αναγινώσκεις ως αναγνώστης, έτσι κι εγώ όπως εσένα, ίσως προσπαθώ να εντρυφώ και εμπαιδώνω μέσα μου. Ότι γράφω με την αίσθηση πως για τον άλλο ισχύει κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα και τον χαρακτηρίζει, στον ίδιο βαθμό αποδίδω την ίδια ισχύ και τον χαρακτήρα των λόγων μου και σε εμένα.
Μέσα μου τώρα παλεύει ένας λογισμός που μου λέει να σου δώσω μία αίσθηση και αντίληψη μέσω μιάς όρασης του μεγέθους, περίπου, των περιορισμένων δυνατοτήτων και στενών ορίων που επιβάλει στην φύση μας η απροσεξία των πρωτόπλαστων, αλλά από την άλλη αντιστέκομαι γιατί φοβάμαι και δεν ξέρω αν σου κάνει καλό κάτι τέτοιο ή σου προκαλέσει κάτι αρνητικό, λόγου χάριν απογοήτευση, ή σου σηκώσει πόλεμο μέσα σου άκαιρο στην συγκεκριμένη στιγμή, είτε τέλος πάντων όλα εκείνα που καθίστανται μη οφέλειμα, αλλά και πιθανός επικίνδυνα, αν εκφραστούν από εμένα, κι αυτό διότι ούτε ποιό είναι το σωστό και ορθό και απαραίτητο μπορώ να διακρίνω και αισθανθώ για την δεδομένη στιγμή, ούτε μπορώ να αναλάβω κάποια πρωτοβουλία την οποία ίσως ακόμη και να μου δικαιολογεί το "αγαθό" της ελεύθερης έκφρασης και διάθεσης, ούτε είμαι σε θέση να γνωρίζω εκείνο που δύνατε να είναι οφέλειμο των δικών σου αναγκών, και τέλος πάντων νοιώθω πως η θέση μου είναι τέτοια η οποία είναι ευάλλωτη σε κάθε αυθαιρεσία, οπότε αποκλείω και απορρίπτω τον λογισμό όσα κι αν μεταφέρει, καλά ή κακά, ορατά στα μάτια μου και αόρατα, με την πεποίθηση πως πράττω το σωστό έτσι λαμβάνοντας υπ' όψιν και τους λόγους που ανέφερα πριν, και ενισχύοντας την θέση μου αυτήν με την συναίσθηση πως δεν μου εδώθη από κανέναν η εξουσία να πράξω την απαίτηση που ο λογισμός αυτός πρόβαλε. Και στο σημείο αυτό κλείνω το ποστ.
- 08-01-2013, 15:54 #92
Αναζητωντας τις γραμμικες ανακατευθυνσεις του ατελεσφορου ρου της εσωτερικης υποεξαρτησης του μεταβλητου ειναι μου απο το συμπαγες αεναο κοσμικο ολο..
αγγιζω ενεος την υπαρξιακη δομη της εκλεπτυσμενης δοθησης αποχρωσεως των εκ των εσω δυναμεων μου..που σαν αλλο πρισμα αλλοιωνει την πραγματικη επαφη με τις πολλαπλες εκφανσεις του κοσμικου μανδυα της υπαρξης μου..και με οδηγει αλοιμονο...στην φενακη.....
....με τις υγειες μας :)ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
08-01-2013, 16:40 #93
- In this old house where every door is open
09-01-2013, 09:04 #94
Αρχικά καταχωρημένο από betelgeuse
Σαλβαδορ πανω κατω την ιδια αποψη εχω για την μαρικα και πιστευω πως πολλα μελη θα συμφωνησουν μαζι σου
αλλα το να βαλεις λινκ με την φωτο της και να γραψεις το ονοματεπωνυμο της οκ ειναι καπως παρατραβηγμενο.
Συμφωνω με betelgeuse
Αυτο ειναι χτυπημα κατω απο τη ζωνη .. Νταλι
και λυπαμαι πολυ .που το εκανες .. να ξέρεις, ...τώρα λοιπόν μένουν: πίστη, ελπίδα, αγάπη, τα τρία αυτά.
Μεγαλύτερη όμως από αυτά είναι η αγάπη.
Αυτά είπε ο Χριστούλης κάποτε ώστε να αναπτυχθεί να ριζώσει τόσο όσο χρειάζεται για να αγαπήσεις όλο το κόσμο
Αν το καταφέρεις αυτό όλα τα άλλα είναι πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές που λέει ..κάποιος άλλος.:)
"Μια μόνο αξία η ζωή θαρρώ πως πρέπει νάχει,
το να πεθαίνεις και να λές ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ."
Διότι το φθαρτόν τούτο θα ενδυθή αφθαρσίαν, και το θνητόν τούτο θα ενδυθή αθανασίαν.. με διαβάζεις γιώργο;:)Last edited by marika; 09-01-2013 at 12:59.
09-01-2013, 09:54 #95
09-01-2013, 10:41 #96
...
...όσο για την καλή μου σοφτ...<<…αν πάντως εγώ αν ανοίξω θέμα δικό μου και μπει ... απλά θα την στείλω στον αγύριστο .... >> :)!!!
…και τον αγαπητό γιάννη... με το πες μου: <<…τι δοξασία/αίρεση πρεσβεύεις....>>.!!!.. που του απάντησα ...:)!!!
...όσο και για την επίσης αγαπητή τζοαν, με το :<< …@ marika, μην απαντήσεις!...:)!!!
!!!...απλά !!!… προσευχηθείτε όλοι γι αυτούς..:)!!!
09-01-2013, 10:58 #97
Μαρίκα, η ας πουμε διατριβή σου στα θεολογικά και πνευματικά θέματα θα έπρεπε να σου έχει διδάξει το εξής βασικό : μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον όταν αυτός μας ΄το έχει ζητήσει, όταν αυτός μας παραχωρήσει το δικαίωμα αυτό.
Αν εσένα σου ζήτησε ο Γιώργος να επουλώσεις τα τραύματα του με γειά σας και χαρά σας και δεν μπορώ να πω τίποτα . Αλλά μην καλεις και άλλους στο έργο αυτό.
Αυτό ισχύει και για την προσευχή. Αν οι σοφτ, γιάννης, τζόαν νιώσουν την ανάγκη να προσευχηθούν θα το κάνουν μόνοι τους, δεν έχουν ανάγκη την δική σου ή την δική μας προσευχή.
Και για να βάλουμε μια τελεία επιτέλους, έχεις κάθε δικαιωμα να εκφράζεις την πίστη και τις απόψεις σου στο φόρουμ αυτό, δεν έχεις κανένα δικαιωμα όμως να το παίζεις σωτήρας για τις ψυχές των άλλων.
Οπότε πολυ ευγενικά σου ζητάω να σταματήσεις εδώ.Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ
09-01-2013, 11:00 #98
Και επειδή θα υπάρξουν αντιδράσεις, θα παρακαλούσα και τα λοιπά μέλη να μην ξεφύγουν με υβριστικά και προσβλητικά μυνήματα.
Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ
09-01-2013, 11:04 #99
Κανείς δέν "διακωμωδεί" κανέναν, όλα τα μέλη εδώ μέσα είναι ευαισθητοποιημένα στα δεινά του ατόμου. Οι τυχόν μή politically correct απαντήσεις απέναντι σε μεθόδους μαζικού ελέγχου και λιντσαρίσματος της σκέψης είναι απολύτως δικαιολογημένες. Στα forums υποστήριξης μπορεί να συναντήσεις τον θυμό (...αλλά αυτό δέν έχει κάτι κακό μέσα του).
διαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς
09-01-2013, 11:19 #100
μαρικα άθελα σου πέφτεις σε λάθος εκτιμήσεις. Τα τραύματα σε φύση και είδος είναι τα αναμενώμενα από την ενέργεια του αποτελέσματος που εισήχθη στην κτίση από την παρακοή των πρωτόπλαστων. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο δεν θα μπορούσε να συμβεί και όλα είναι σαφή και διάφανα. Όμως τα φροντίζει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο τα τραύματα αυτά και τα επουλώνει η Μυστηριακή Άφατη Ανεξιχνίαστη στην ανθρώπινη αντίληψη Αγάπη Εκείνου, που μου επιτρέπει να ατενίζω και να προσκυνώ το ζωοποιώ τίμιο ξύλο της εσταυρωμένης αγάπης Του, από όπου μυστηριακά πηγάζει η θαυματουργική Του θεραπεία των τραυμάτων μου, με απτά και ορατά αποτελέσματα. Ίσως το αντιληφθείς και εσύ το γεγονός της Θείας Αποκατάστασης των τραυμάτων μου, έστω ως επιτελούμενη πράξη και όχι ως μέγεθος και είδος, λαμβάνοντας υπ' όψιν, τον σαφή διαχωρισμό που δύναμαι να κάνω και να ασκώ, όσων αφορά την διάκριση του μέτρου στην άσκηση των εξουσιών που μου εδώθησαν από Τον Δημιουργό. Κάνε έναν κόπο σε προηγούμενα γραφτά μου ποστ ξαναδιαβάζοντας τα, με περισσότερη όμως αυτή την φορά διακριτικότητα, και θα διαβλέψεις των λόγων το αληθές, με δική Του φυσικά παραχώρηση πάντα, αυτό ας μην το ξεχνάμαι ποτέ.
09-01-2013, 11:25 #101
09-01-2013, 13:04 #102
Χαίρομαι όταν διαπιστώνω για ακόμη μια φορά, ότι αργά ή γρήγορα έρχονται στα λόγια μου ακόμη και εκείνοι που όταν καιρό πριν εξέφρασα τη γνώμη μου για την Μαρίκα, έσπευσαν να την υπερασπιστούν.
Καταλαβαίνω ότι κάποιοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο να αντιληφθούν κάτι που για άλλους είναι προφανές, λόγω εμπειρίας, ευφυίας, ψυχραιμίας πιθανόν.
Τους εύχομαι λοιπόν από τη νέα χρονιά να προσπαθήσουν να κρίνουν πιο ψύχραιμα, βασιζόμενοι στην λογική τους και να μην παρασύρονται από συμπάθειες, αντιπάθειες και εμπάθειες εάν πρόκειται να διαμορφώσουν άποψη και να πάρουν μια απόφαση.
Γιατί αυτό, εκτός των άλλων, τους καθιστά εύκολα χειραγωγίσιμους.
Στους υπόλοιπους εύχομαι ό,τι επιθυμούν να καταφέρουν να το πραγματοποιήσουν.
09-01-2013, 13:51 #103
Καλη μου marian συμπάθα με αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου. Δεν ξέρω αν κάποιοι έσπευσαν να υπερασπιστούν την Μαρίκα όπως λες ή το δικαιωμα της να εκφράζει τα πιστεύω της στο φόρουμ.
Εδώ δεν χρειάζονται κρίσεις του είδους, και δεν μπορούμε να χωριστουμε σε στρατόπεδα από τη μια οι ευκολόπιστοι και αφελείς και από την άλλη οι ψύχραιμοι, έμπειροι και εφυιεις.
Η Μαρίκα μπορεί να μεταφέρει τις απόψεις της και τις προσωπικές της εμπειρίες και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να διαφωνεί ή να συμφωνεί και να συμπορεύεται.
Αυτο που θα έπρεπε να αποφεύγεται είναι οι προσβολές και οι κατηχήσεις όπως φυσικά και η προσπάθεια χειραγώγησης των μελών.
Όπως επίσης και να το παίζουμε σοφοί ειδήμονες..Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ
09-01-2013, 14:08 #104
Καλή Χρονιά και Δημιουργική και σε σένα!
Προσωπικά, τουλάχιστον εξαρχής δεν απορρίπτω τίποτα και κανέναν! Γιατί νομίζω, ότι κάτι παίρνεις κι απ' το τίποτα!.. Στη συνέχεια βαριέμαι τα της παλιάς σχολής.
Αν κι ενίοτε, ο στομφώδης, μπερδεμένος και δυσνόητος λόγος της Μαρίκας με κούραζε, διατηρούσα τις όποιες επιφυλάξεις μου λόγω εμπειρίας..
Όμως μήπως στη τελική κι ο άλλος έχει ανάγκη βοήθειας, γιατί φάνηκε στην προκειμένη περίπτωση πως ο εγωισμός δεν σ' αφήνει να καταλάβεις;..
Μετά συνήθως αυτοί που θέλουν να χειραγωγήσουν, είναι γιατί έχουν χειραγωγηθεί οι ίδιοι και δεν τόχουν μάλλον ξεπεράσει.
ΥΓ Ευτυχώς, όμως που κάποιοι καταφέρνουν τουλάχιστον και διατηρούν εσωτερική ελευθερία.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
09-01-2013, 14:59 #105
Εγω δεν διακωμωδω τιποτα :) ...αλλα ουτως ή αλλως κατι που εχει αυθυπαρκτη ουσια και νοημα ...δεν κινδυνευει απο την διακωμωδηση....
αυτο που θελω μονο να πω...ειναι πως ο καλυτερος τροπος να πεις κατι...ειναι να το πεις απλα ...η ευθεια ειναι η συντομοτερη οδος :)
περα απο αυτο...πιστευω πως ο καθενας εχει δικαιωμα να λεει οτι θελει...και αυτο καθολου δεν με ενοχλει...αλλα φυσικα ο αντιλογος ειτε ως θεση με επιχειρηματα ..ειτε ως διακωμωδηση....ειναι επισης δικαιωμα του καθενος :)ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων