\"Εν δυναμει επικινδυνου\"
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
    Senior Member

\"Εν δυναμει επικινδυνου\"

«Εν δυναμει επικινδυνου»
    σχετικα με αυτο:
    http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=1605&page=60

Γιατι εμενα μου φερνει στο μυαλο ποναει κεφαλι…κοψει κεφαλι.
    Δηλαδη δεν πρεπει να συζηταμε μεταξυ μας?
    Μηπως ζηλευουν γιατι αυτoi στην πανεπιστημιακη τους καριερα δεν καναν το κατι παραπανω?
    Εγω προσωπικα από τη στιγμη που μπαινω σε αυτό το site…στο φορουμ και στο chat εχω παρατηρησει ότι εχω μεγαλη βελτιωση στην επικοινωνια μου και με τον εξω κοσμο.
    Με ποιον θα συζητησω τα προβληματα μου χωρις φοβο να στιγματιστω…με την οικογενεια μου και φιλους ώστε να τους στενοχωρω ή αποκλειστικα με ένα ατομο τον γιατρο μου?
    Και τι είναι σε αυτή τη ζωη εν τελει εντελως ακινδυνο?
    Μου φαινεται είναι ο παγκοσμιος κανονας της κρητικης…είναι ευκολο να κριτικαρεις τους αλλους αφ’υψηλου και δεν κοιταει ο καθενας τα δικα του χαλια.
    Μηπως πρεπει να ακουγονται μονο οι αποψεις καποια α’ μορφωτικου επιπεδου φεροντες δοκτορα και οι υπολοιποι απλως να σιωπουμε?
    Μηπως πρεπει να κλεισω και εγω το blog που μολις εφτιαξα γιατι μπορει να δωσω μια λαθος συμβουλη σε καποιο ατομο…συγγνωμη δηλαδη που ειμαστε και ατελεις.
    Ειλικρινα εκνευρισμενος με την στενοκεφαλια ορισμενων ανθρωπων.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    κιπ, δε νομίζω ότι το θέμα είναι αυτό ακριβώς.
    πολλές φορές κι εγώ τολμώ να εκφρασω απόψεις και κρίσεις, ουσα παντελώς άσχετη με την ψυχολογία ως επιστήμη, και στο παρόν φόρουμ δεν ισχύει απόλυτα το ότι ο καθένας φέρει αποκλειστικά την ευθύνη ποιον θα πιστεψει και θα εμπιστευτει. Πολλά μέλη βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης και ενδέχεται να αναπτύσσουν εξαρτήσεις. Επίσης, όταν τόλμησα να πω στην Ιντερρα οτι δε πιστευω πως ειναι επικυνδινη για το παιδι της, αισθανομουν οτι λαμβανω ενα ρισκο: και αν επιλέξει από όλους να πιστεψει εμένα επειδή της είπα αυτό που ήθελε πιθανώς να ακουσει; Δεν το μετανοιωσα που ελαβα το ρισκο, γιατί πραγματικά αυτή είναι η δική μου άποψη. Τί θα έλεγε όμως ο γιατρός της αν με διάβαζε; Προσωπικά πιστεύω ότι το φόρουμ γίνεται συχνά ευεγερτικό. Υπάρχει όμως ένας βασικός έλεγχος που θα το απέτρεπε να γίνει επικίνδυνο;

Administrator
    Originally posted by anitak
    Προσωπικά πιστεύω ότι το φόρουμ γίνεται συχνά ευεγερτικό. Υπάρχει όμως ένας βασικός έλεγχος που θα το απέτρεπε να γίνει επικίνδυνο;
    Anitak,
    Αν θέλεις εξήγησε μου σε παρακαλώ, (εσύ ή όποιος άλλος) τι ακριβώς εννοείς/έχεις στο νου σου, όταν λές \"επικίνδυνο\".
    Θα βοηθούσε ιδιαίτερα ώστε να συμμετέχω στη συζήτηση, όντας πια βέβαιος ότι μιλούμε την \"ίδια γλώσσα\".
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Senior Member
    επισιδη μιλαω παρορμητικα κ αυθορμητα εχω την εντυπωση οτι παρεξηγηθηκα..
    στο σοκ που προκαλει ο θανατος ενος συζυγου κ γονιου του παιδιου του σε οποιονδηποτε κατα τη γνωμη μου μπορει να δημιουργησει ακραιες σκεψεις,ειτε ειναι οριακος ειτε ειναι \"κανονικος\"με οποιον τροπο κ να οριζεται αυτη η λεξη για τον καθενα!
    το σοκ κρατησε σε εμενα τουλαχιστον γυρω στους 6 μηνες οπου εδωσε τη σειρα του στην συνειδητοπιηση

δεν θεωρησα ποτε τον εαυτο μου επικυνδυνο ουτε εγω ουτε οι κατα καιρους θεραποντες γιατροι μου επειδη ουτε καν αποπειρανθηκα να κανω κακο τουλαχιστον στο γιο μου!αλλο στον εαυτο μου..
    κι αυτο το τονιζω κατα τη διαρκεια του σοκ!ο αντρας μου ηταν 26 ηταν σε σταδιο αποτοξεινωσης κ ειχε την πληρη μου συμπαρασταση γοα πρωτη φορα κ δεν περιμενε κανεις το θανατο του!

αυτα για να απενοχοποιησω οποιον μου ειπε την γνωμη του
    οι φοβοι της πεθερας μου που περασε ισως κ σε αλλα μελη της οικογενειας προηρθαν απο τις ειδησεις για καταθλιπτικες μανες που βλαπτουν τα παιδια τους κ το θεωρω εν μερει φυσιολογικο αφου βλεπει τον εγγονο της ως προεκταση του γιου της μιας κ ειναι ιδιος κ μιας κ ειναι ο,τι της εχει μεινει απο το γιο της

συγγνωμη αν βγηκα εκτος θεματος αλλα νιωθω οτι θιχτηκα..
    ειμαι οριακη ειμαι αρρωστη ψυχικα αλλα το πολεμαω ειλικρινα οσο καλυτερα μπορει να το πολεμαει ενας οριακος..αυτο προφανως το καταλαβαινει μονο ενας ειδικος που ξερει τι εστι ο οριακος
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Originally posted by dodoni
    Προσωπικά πιστεύω ότι το φόρουμ γίνεται συχνά ευεγερτικό. Υπάρχει όμως ένας βασικός έλεγχος που θα το απέτρεπε να γίνει επικίνδυνο;
    Anitak,
    Αν θέλεις εξήγησε μου σε παρακαλώ, (εσύ ή όποιος άλλος) τι ακριβώς εννοείς/έχεις στο νου σου, όταν λές \"επικίνδυνο\".
    Θα βοηθούσε ιδιαίτερα ώστε να συμμετέχω στη συζήτηση, όντας πια βέβαιος ότι μιλούμε την \"ίδια γλώσσα\".

είναι ευρύ το φάσμα της σημασίας. Από τη μία ο κίνδυνος υποκατάστασης κανονικής θεραπείας [π.χ. αραδιάζω κάθε μέρα τα προβλήματα με τα παιδιά μου, ξεθυμαίνω, μου λένε τί καλή μανούλα είμαι που νοιάζομαι τόσο, αλλά σε παιδοψυχολόγο δεν πάω]. Άλλος κίνδυνος είναι ο ερασιτεχνισμός των μελών, τον οποίο καταπολεμάς βέβαια με κατά καιρούς σημειώσεις, ή αρχικά στους όρους χρήσης. Και τελευταίο, που ισχύει γενικότερα για το ηλεκτρονικό ετούτο μέσο, ο εθισμός σε μια παρά τις καλές προθέσεις, εικονική κοινότητα, η ταύτιση με αυτήν και η ανακύκλωση των προβλημάτων μιας και αν γίνουμε όλοι καλά, θα πάψουμε να τα λέμε!

Η αλήθεια είναι ότι ζορίστηκα να βγάλω τα παραπάνω. Το ισοζύγιο στα μάτια μου είναι σαφώς θετικό από την ύπαρξη του φόρουμ..

Senior Member
    Με συγχωρείτε που παρεμβαίνω στην κουβέντα σας, Δον, φυσικά θα εκφράσεις την άποψή σου, αλλά θέλω, σαν μέλος να πω ορισμένα πράγματα.

Από τη μία ο κίνδυνος υποκατάστασης κανονικής θεραπείας [π.χ. αραδιάζω κάθε μέρα τα προβλήματα με τα παιδιά μου, ξεθυμαίνω, μου λένε τί καλή μανούλα είμαι που νοιάζομαι τόσο, αλλά σε παιδοψυχολόγο δεν πάω].
    Ανίτα, ο λόγος που δεν πας σε ψυχολόγο δεν ειναι τα πάσης φύσεως υποκαταστάτα που έχεις αλλά γιατί πολύ απλά, προφανώς και ας μου επιτραπεί η εικασία, δεν είσαι έτοιμη ακόμα και κάτι σε φρενάρει και σε μπλοκάρει. Το φόρουμ όπως και κάθε πληροφορία που ανταλλάσσεις με τον οποιονδήποτε για το πρόβλημά σου, δεν υποκαθιστούν σε καμμία περίπτωση καμμία ψυχοθεραπεία, έστω κι αν φαίνεται οτί προσωρινά ανακουφίζεσαι με αυτό. Ανακουφίζεσαι όμως και με τον καφέ που θα πιεις με την φιλενάδα σου. Σωστά;
    Και καλά κάνεις και ανακουφίζεσαι, αυτό είναι και το ζητούμενο.

Επίσης, όπως έχεις καταλάβει, όταν το χτένι φθάνει στον κόμπο, μιλάμε για τους θεραπευτές μας και τι λένε για αυτόν τον κόμπο. Ή αν δεν υπάρχει θεραπευτής, λέμε, πήγαινε μίλα σε κάποιον. Οπότε, και να θέλει κανείς να χρησιμοποιήσει το φόρουμ σαν υποκατάστατο, θα πέσει πάνω στην αναπόφευκτη αλήθεια της ανάγκης που ζητάει επιτακτικά λύσεις στο πρόβλημά του.

Άλλος κίνδυνος είναι ο ερασιτεχνισμός των μελών, τον οποίο καταπολεμάς βέβαια με κατά καιρούς σημειώσεις, ή αρχικά στους όρους χρήσης.
    Οποιοσδήποτε μιλήσει για ερασιτεχνισμό των μελών, θα φανεί μάλλον αστείο γιατί δεν είδε ποτέ κανέναν εδώ μέσα να μιλάει απο την θέση του ψυχολόγου. Ο καθένας λεει αυτό που έχει στο μυαλό του και αυτό είναι γνωστό τοις πάσι, οτί δεν είναι αλλιώς. Το πως θα χρησιμοποιήσεις αυτή την πληροφορία που θα σου δωθεί, π.χ. απο εμένα που θα σου πω την γνώμη μου, είναι δικό σου θέμα. Κατά τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιήσεις την γνώμη της γειτόνισσας ή της ξαδέρφης ή της γιαγιάς σου.

Και τελευταίο, που ισχύει γενικότερα για το ηλεκτρονικό ετούτο μέσο, ο εθισμός σε μια παρά τις καλές προθέσεις, εικονική κοινότητα, η ταύτιση με αυτήν και η ανακύκλωση των προβλημάτων μιας και αν γίνουμε όλοι καλά, θα πάψουμε να τα λέμε!

Η αλήθεια είναι ότι ζορίστηκα να βγάλω τα παραπάνω. Το ισοζύγιο στα μάτια μου είναι σαφώς θετικό από την ύπαρξη του φόρουμ..
    Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω πάλι. Ο \"εθισμός\" που λες προφανώς καλύπτει σε όλους μας, όποιος θέλει ας διαφωνήσει, μιαν ανάγκη επικοινωνίας αλλά και ένα γενικότερο ενδιαφέρον για τον άλλον άνθρωπο. Θα σου πω για μένα: τον τελευταίο καιρό, έχοντας περάσει απο το δικό σου το στάδιο πριν χρόνια,με ίσως λίγο διαφορετικές συνθήκες, είμαι πολύ καλύτερα απο άλλοτε, είμαι ίσως και καλά, τηρουμένων των αναλογιών φυσικά. Όμως το ενδιαφέρον μου για τα προβλήματα που διαβάζω δεν έχει ατονίσει, εξακολουθώ να διαβάζω με ενδιαφέρον τις ιστορίες των ανθρώπων, εκπλήσσομαι, συγκινούμαι, σκέφτομαι και ενδιαφέρομαι. Δε νομίζω πως έχω λόγους να πάψω \"να τα λεω μαζί σας\" εκτός πια αν διαπιστώσω οτί δε συμφωνώ με το γενικότερο κλίμα ή δεν έχω χρόνο λόγω υποχρεώσεων.

Αυτά απο εμένα.

Senior Member
    existir με συμφωνω απολυτα μαζι σου

κ θελω να πω οτι η συμπαρασταση που βρηκα εδω απο ανθρωπους μη ειδικους αλλα Ανθρωπους οπως ακριβως το εγραψα ειναι πολυ ενθαρρυντικο για οσους εχουμε αναγκη για επικοινωνια

κ μας κανει μη ατομιστες αλλα να βοηθησουμε κι εμεις οσο μπορουμε οποιον μπορουμε.ειναι τοσο ομορφο να κοιτας περα απο τον εαυτο σου κι απο ανθρωπος να γινεσαι συνανθρωπος!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Originally posted by interappted
    ειναι τοσο ομορφο να κοιτας περα απο τον εαυτο σου κι απο ανθρωπος να γινεσαι συνανθρωπος!
    Ακριβώς έτσι.

Senior Member
    κι εδω μεσα εστω κ διαδυκτιακα ενιωσα κ συνανθρωπος κι οτι οι αλλοι ειναι συνανθρωποι
    κ φτανω σε σημειο να λεω οτι ολοι πισω απο το pc ειμαστε τοσο αληθινοι κ βγαινει ολο αυτο το καλο..
    η ασφαλεια, η ειλικρινια να μοιραζεσαι τα σωψυχα σου με ανθρωπους που δεν ξερεις κι ομως ξερεις..
    ειναι η παρθενικη μου φορα σε forum κ ..χμ με ενδιαφερεται ολοι οσοι εχουμε ανταλλαξει σωψυχα..
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    τι να πω.. μπορω να διακρινω και τη θεση και την αρση.
    επιμενω στην παρακολουθηση. Αν καποιος οφελειται, καποιος αλλος μπορει να βλαπτεται. Το κρινει κανεις αυτο;

Senior Member
    τι να πω.. μπορω να διακρινω και τη θεση και την αρση.
    επιμενω στην παρακολουθηση. Αν καποιος οφελειται, καποιος αλλος μπορει να βλαπτεται. Το κρινει κανεις αυτο;
    φυσικα. αλλα κι η ζωη ενεχει κινδυνους; θα ηθελες να παρακολουθειται η ζωη σου για να αποφυγεις τους οποιους κινδυνους;

κι επιπλεον, τι ειναι κινδυνος; ποια θα το απαφασισει αυτο; ξερεις, στις κοινωνικες επιστημες, δεν υπαρχει αντικειμενικοτητα. προχωραμε ψαχνοντας.

κι επι του πρακτεου. το να ασχολειται καποιος με τον ελεγχο μνμτων σημαινει επιπλεον κοστος. ποια θα το καλυψει αυτο; ο δοδονις δεν ειναι υποχρεωμενος.

Senior Member
    Originally posted by dodoni
    Anitak,
    Εκτος από αυτά προφανώς είναι επικίνδυνα και γιαυτό υπάρχει ειδική μνεία

Παρακαλώ ζητήστε επαγγελματική βοήθεια:

* Εάν κάνετε σκέψεις θανάτου ή αυτοκτονίας ή σκέψεις που θα μπορούσαν να
    βλάψουν τους εαυτούς σας ή άλλους.

* Εάν αισθάνεστε ότι δεν είστε καθόλου ικανοί να \"φροντίσετε\" τον εαυτό σας.

* Εάν βρίσκεστε σε οποιαδήποτε κατάσταση κακοποίησης.

* Εάν βρίσκεστε σε οποιοδήποτε κίνδυνο.

για μένα (και φυσικά χωρίς την ίδια βαρύτητα με κάποιο από τα ανωτέρο) είναι επικίνδυνο κάποια μέλη ή καποιοι που απλώς διαβάζουν το φορουμ και τα threads να ταυτίζονται ΠΛΗΡΩΣ με τα όσα διαβάζουν χωρίς να συνειδιτοποιούν ότι εμπλέκονται πολλοί παράγοντες που κάνουν την περίπτωση του καθενός ατομική.

ΥΓ Μια δική μου απορία (ψιλοσχετική). Είναι δυνατόν κάποιος να ενθαρυνθεί από εξωτερικούς παράγοντες να κάνει κακό στον ευατό του ή σε τρίτους? Η αυτό είναι μία διαδικασία στην οποία μόνο οι σκέψεις και το μυαλό του καθενός τον οδηγούν σε τέτοιες πράξεις?

Senior Member
    Πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να ενθαρρυνθεί από εξωτερικούς παράγοντες στο να κάνει κακό στον εαυτό του ανάλογα με το πόσο θωρακισμένος είναι ψυχικα...Κανεις δεν μενει πλήρως ανεπηρέαστος απο εξωτερικούς παράγοντες...το θέμα είναι πώς τους φιλτράρει

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να ενθαρρυνθεί από εξωτερικούς παράγοντες στο να κάνει κακό στον εαυτό του ανάλογα με το πόσο θωρακισμένος είναι ψυχικα...Κανεις δεν μενει πλήρως ανεπηρέαστος απο εξωτερικούς παράγοντες...το θέμα είναι πώς τους φιλτράρει
    οχι απλα συμφωνω,οχι απλα επαυξανω..
    δεν εχει βγει ακομα η λεξη για το ποσο ειμαι υπερ της αποψης σου
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    ΕΧΜ, μήπως αυτό κάνει αυτό το φορουμ \"ενδυνάμει επικίνδυνο?\"

Page 1 of 2 12 LastLast