κοινωνικη φοβια-καταθλιψη - αλκοολ!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Senior Member

κοινωνικη φοβια-καταθλιψη - αλκοολ!!!

ποια ειναι η σχεση σας με το αλκοολ?
    ειναι συμπτωμα της καταθλιψης η μας κανει πιο κοινωνικους και φοβομαστε λιγοτερο ?
    πινω αρκετα οταν θελω να περασω καλα και οταν ειμαι πολυ πιεσμενη εκεινες τις στιγμες νιωθω καλα την αλλη μερα το πρωι με πιανουν τυψεις .
    και γιατι με νοιαζει τι θα πουν οι αλλοι αν εγω πινω ?μενοντας σε ενα χωριο με 500 κατοικους ............
    εσεις ?????????

Senior Member
    Kαι μενα μ αρεσει το αλκοολ πινω αρκετα αν κατσει...οχι παντα, μενω εξισου σε χωριο 1000 κατοικων...και εχω ακουσει της παναγιας τα ματια απο παιδι...πλεον εχω υιοθετησει την αποψη του Αριστοτελη..που ειπε....''οταν δεν ειμαι μπροστα δεν πα να με μαστιγωνουν''...χαχαχα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by sandy25 View Post
    ποια ειναι η σχεση σας με το αλκοολ?
    ειναι συμπτωμα της καταθλιψης η μας κανει πιο κοινωνικους και φοβομαστε λιγοτερο ?
    πινω αρκετα οταν θελω να περασω καλα και οταν ειμαι πολυ πιεσμενη εκεινες τις στιγμες νιωθω καλα την αλλη μερα το πρωι με πιανουν τυψεις .
    και γιατι με νοιαζει τι θα πουν οι αλλοι αν εγω πινω ?μενοντας σε ενα χωριο με 500 κατοικους ............
    εσεις ?????????
    Ρε συ sandy δεν καταλαβαίνω γιατί νιώθεις τύψεις. Αν το ποτό σε βοηθάει τότε go for it!
    Εκτός αν γίνεσαι σκνίπα ξέρωγω οπότε πάσο. Δεν ξέρεις πόσες φορές έχω σκεφτεί "μακάρι
    να έπινα και γω". Στο κάτω κάτω, τι χάπια τι ποτό, το 2ο είναι και πιο "φυσικό".

Senior Member
    να ειστε καλα ρε παιδια
    ειδικα ρε σακη αυτο με τον αριστοτελη πολυ μου αρεσε...........
    master αν ησουν πιο κοντα θα πιναμε κανα ποτηρακι .........
    στο κατω κατω γιατι με νοιαζει τι λενε οι αλλοι ?

Member
    Εγώ φίλε μου έχω πείρα και από χρόνια κατάθλιψη και κοινωνική φοβία και κρίσεις πανικού. Λοιπόν, δεν θυμάμαι ως τώρα να με βοήθησε το αλκοόλ, αλλά αντίθετα, όσο πιο νηφάλια είμαι τόσο πιο πολύ έχω τον έλεγχο των φοβιών μου. Το ζητούμενο δεν είναι να εθιστείς στο αλκοόλ για να παρηγοριέσαι, αλλά να εθιστείς στα πράγματα που σε αγχώνουν για να τα κάνεις πιο μικρά, να τα εξαφανίσεις στον βαθμό που μπορείς.

Και όσον αφορά στα χάπια, εκεί απαιτείται περισσότερη αυτοσυγκράτηση απ'ότι στο ποτό: παίρνεις το χάπι μόνο σε ειδικές περιστάσεις. Έχουμε μια ζωή να ζήσουμε μπροστά μας, δεν πρέπει να εξαρτώμαστε από ψευδαισθήσεις διαφόρων ουσιών. Εμείς κάνουμε κουμάντο στις καταστάσεις, δεν κάνει το ποτό κουμάντο στην θέση μας. Βεβαίως και είναι πειρασμός να πιείς ή να χαπακωθείς προκειμένου να χαλαρώσεις, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό να είσαι ο εαυτός σου σε ότι συμβαίνει στην ζωή σου.

Καλό το ποτάκι για διασκέδαση, αλλά όχι και για δεκανίκι...
    Σούζη, τρως !

Senior Member
    μαρουλι πολυ δικιο εχεις αλλα οταν τιποτα δεν παει καλα σε παιρνει απο κατω ...
    μπορει εσυ να εισαι πιο δυνατος ανθρωπος και να μπορεις να τα βγαλεις περα ,εγω δεν μπορω .....
    οταν ειμαι σε μια παρεα και ολη μπορουνε και μιλανε ,γλεντανε, ειναι ευτυχισμενοι και εγω οχι πρεπει καπου να βρω ενα δεκανινι ειτε αυτο ειναι χαπι ειτε αλκοολ .
    για την πρωτοχρονια αγορασα κρασακι ,θα βαλω και δητροπανο να παιζει και θα κατσω σπιτι μου ,να δω τι διαφορα θα εχει απο οταν βγαινω εξω και μετα το μετανιωνω που ηπια λιγο παραπανω για να μπορεσω στο τελος να πω διασκεδασα ρε γαμωτο ,ζαλιστηκα λιγο αλλα καλα ητανε για εμενα γιατι οι αλλοι με κοιτανε με μισο ματι .

καλη χρονια

Member
    sandy και εγω μια απο τα ίδια ειμαι. Η κοινωνική μου φοβια με κανει να πίνω όταν έχω κάποια κοινωνική εκδήλωση. Για ακόμα μια αλλαγή του χρόνου θα πιο λιγο βότκα σπίτι και μετα θα παω έξω.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Member
    Quote Originally Posted by sandy25 View Post
    μαρουλι πολυ δικιο εχεις αλλα οταν τιποτα δεν παει καλα σε παιρνει απο κατω ...
    μπορει εσυ να εισαι πιο δυνατος ανθρωπος και να μπορεις να τα βγαλεις περα ,εγω δεν μπορω .....
    οταν ειμαι σε μια παρεα και ολη μπορουνε και μιλανε ,γλεντανε, ειναι ευτυχισμενοι και εγω οχι πρεπει καπου να βρω ενα δεκανινι ειτε αυτο ειναι χαπι ειτε αλκοολ .
    για την πρωτοχρονια αγορασα κρασακι ,θα βαλω και δητροπανο να παιζει και θα κατσω σπιτι μου ,να δω τι διαφορα θα εχει απο οταν βγαινω εξω και μετα το μετανιωνω που ηπια λιγο παραπανω για να μπορεσω στο τελος να πω διασκεδασα ρε γαμωτο ,ζαλιστηκα λιγο αλλα καλα ητανε για εμενα γιατι οι αλλοι με κοιτανε με μισο ματι .

καλη χρονια

Κατ'αρχήν, σκ@τ@ δυνατός άνθρωπος είμαι...! Ο καθένας είναι πιο δυνατός από εμένα.

Κατά τ'άλλα φίλε μου, δεν βλέπω το λόγο γιατί ένας άνθρωπος που έχει 100 προβλήματα στην ζωή του να προσθέσει άλλο 1. Γιατί;

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
    Σούζη, τρως !

Παιδιά μην πίνετε αλκοόλ, είναι πολύ βλαβερό.
    Καταστρέφει τον οργανισμό και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα υγείας.
    Είναι πολύ εύκολο να περάσει κανείς από την απλή χρήση στην κατάχρηση.
    Πολύ εύκολα εθίζεται κάποιος στο αλκοόλ, ειδικά αν έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα.
    Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΑΣ

Senior Member
    Μην τα τραγικοποιειτε ρε σεις, ενα με δυο ποτηρακια κρασι την ημερα κανουν καλο, λειτουργουν καρδιοπροστατευτικα, το λενε κ οι γιατροι, αλλα οταν λεμε ποτηρακια δν εννοουμε κανατες! Η πχ λιγο ρετσινα! Εμενα το κρασι μ αρεσει, ειδικα ημιγλυκο κ ροζε! Αλλα αμα αρχισεις κ πινεις πχ μισο μπουκαλι κρασι τα βραδυα για να κοιμασαι, εκει εχεις ενα προβλημα που πρεπει να το δεις πιο σοβαρα!
    Eπισης αν σε ζαλιζει το κρασι, δοκιμασε κ αλλες ποικιλιες, η πινε λιγοτερο κ οχι με αδειο στομαχι!!
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Συμφωνώ Λάκρυ! ενα δυο ποτηρακια κρασι κάνουν καλό, όπως και δυο τρία ποτηρακια ποτο φτιαχνουν το κεφι αμα βγεις. βοηθαει μεν να ξεχνιεσαι και να ηρεμας, σαν ψυχοφαρμακο αλλά δε λύνει δυστυχως προβλήματα. αμα πιεις παραπάνω δεν μπορεις να κοιμηθεις επειδη σαν πεσεις στο κρεβατι πιανουν οι αναγουλες και θες να κανεις εμετο.........
    το να μενεις σε χωριο, νεος ανθρωπος καταλαβαινω ποσο περιοριστικο ειναι. μου φαινεται πως αυτο ειναι αιτια καταθλιψης... αν κανεις το λαθος να το παρεις τοσο κατακαρδα.
    γιάννης

Senior Member
    Πες τα ρε συ Γιαννη!! Ακριβως ετσι!! Οταν πχ θα πας για φαγητο με παρεα νερακι θα πιεις? Οταν βγαινεις για διασκεδαση ε θα το τσουξεις λιγακι, αμα ομως το κανεις καθημερινα σε μεγαλες ποσοτητες κ για αλλους λογους εκεινο ειναι αλλο θεμα!! Λαθος κανεις, αμα πιεις κρασι πριν κοιμηθεις βοηθαει να κοιμηθεις πιο γρηγορα, το χω κανει καποιες φορες, οχι οτι ειναι κ σωστο βεβαια να πινεις για να ξεχνας κτλ, αλλα αμα το κανεις με μετρο δν ειναι κακο! Πχ οταν εχετε κανονισει σε σπιτι με παρεα για ταινια πιτσα κ μπυρα, εσυ δλδ τι θα κανεις, θα πιεις χυμο πορτοκαλι? Το ποτο γενικα το απολαμβανεις καλυτερα σε κοινωνικες καταστασεις, παρα μονος σου!
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."