Πως θα επρεπε να συμπεριφερομαι στις κρισεις πανικου του αντρα μου? - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 26 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast
Results 91 to 105 of 380
    Senior Member
    εγώ γλυκεια μου πιστεύω οτι οι ανθρωποι αλλαζουν μονο εφοσον το θελουν να αλλαξουν...αλλα αν δεν χαμπαριαζει, τότε αλλαζει....δυστυχως...

Senior Member
    κι εγω ετσι πιστευω ex hus. Φερεται σαν μωρο. Οταν με επαινει καποιος κανει σαν να ζηλευει γιατι δεν επαινουν κι αυτον. Τοσο δυσκολο ειναι να πεις μια καλη κουβεντα για την γυναικα σου?Μια καλη κουβεντα ειναι μονο, ουτε να φαει θελει ουτε να πιει!

Senior Member
    Για ποσο να αλλαξει ρε Σοφια? οταν καταλαβα οτι με κερατωνε μου εδινε αιωνιες υποσχεσεις οτι θα αφιερωσει την υπολοιπη ζωη του να με ξανακερδισει πισω! μεγαλα λογια...
    Για λιγο καιρο το προσπαθησε, αλλα μετα εγινε και παλι ο κρυοκολος που ηταν παντα

Senior Member
    Για ποιό λόγο πιστεύεις ότι ένας άνθρωπος που σε ερωτεύτηκε και τον ερωτεύτηκες, που κάνατε ένα παιδί μαζί, που περάσατε τόσα χρόνια ο ένας δίπλα στον άλλον, έκανε αυτή την μεταστροφή και ξεκίνησε πόλεμο εναντίον σου; Ποιός μπορεί να είναι ο σκοπός του; Να σου κάνει εσένα προσωπικά κακό ή να βγάλει προς τα έξω με όποιον τρόπο μπορεί τα δικά του θέματα και τον δικό του εγωϊσμό; Εσύ που τον ξέρεις καλύτερα από όλους θα πρέπει να έχεις μία απάντηση πάνω σε αυτό.

Senior Member
    Για να συνεχίσω και να μπορέσω να σου εκφέρω πάντως κάποια γνώμη που να απαντά στο βασικό σου ερώτημα θα ήθελα βρε συ gramle κάποια πράγματα να τα ξεκαθαρίσεις.
    (επαναλαμβάνω ότι είμαι αυτός που λιγότερο θα πρέπει να δίνεις σημασία στο τι λέω μιας και πολλά από αυτά που γράφεις τα παίρνω και τα μεταφράζω στην προσωπική μου ζωή και μετά σου γράφω. Πάντως εγώ πιστεύω ότι ίσως να σε βοηθάω και γιαυτό σου γράφω. ΑΑ και μόλις σήμερα κατάλαβα ότι πριν 10 μέρες απάντησα προσωπικά σε κάτι που υποθετικά ρωτούσες τον άντρα σου)
    Λοιπόν,,,,,,,,
    Ξανά στα δεδομένα.
    Θέλεις να χωρίσεις. Σωστά? Πραγματικά από αύριο θα ήσουν χαρούμενη αν δεν είχες τον άντρα σου στη ζωή σου παρά μόνο υπήρχε στη ζωή του παιδιού σου?
    Ε τότε τι σε νοιάζει τι θα σου πεί ΕΣΕΝΑ?
    Τι σε νοιάζει και θές να του εξηγήσεις πως νιώθεις?
    ==========================================
    Θεωρείς ότι αδιαφορείς και έτσι θα περάσει η ζωή σου. Αδιαφορώντας για τον άλλον που είναι μαζί σου όμως η δική σου ζωή καταστρέφεται. Δεν ολοκληρώνεται. Σωστά?
    Ε και νομίζεις ότι αυτό μπορείς να το κάνεις για το υπόλοιπο της ζωή σου? (χώρια που δεν μπορείς να αδιαφορείς. Ανθρωπος είσαι και ξεσπάς. Και νιώθεις μετά άσχημα γιατί ξεσπάς.)
    Νομίζεις ότι για το καλό του παιδιού πρέπει να είστε μαζί. Και για το καλό του παιδιού δεν προχωράς σε ένα διαζύγιο. Γιατί ο πατέρας του δεν θα είναι μαζί του. Σωστά? (πάντως το γεγονός είναι ότι μετά από ένα διαζύγιο ο άντρας είναι μαζί με το παιδί του (αν το θέλει) κάθε δεύτερο Σαβατοκύριακο και σε κάποιες γιορτές. Είτε μένει στο διπλανό διαμέρισμα είτε στην άκρη της γής)
    Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι που να σε δένει αισθηματικά με αυτόν τον άνθρωπο? Σίγουρα αν έβλεπες ότι αυτός κάτι αλλάζει εσύ δεν θα μπορούσες να είσαι καλίτερα ή ακόμα και ευτυχισμένη?
    Σου εύχομαι να είσαι καλά και να καταφέρνεις να ξεπερνάς τα δύσκολα. (Δεύτερο EDIT με τρόπο όμως που πραγματικά να ξεπερνιούνται και όχι να ξεχνιούνται)

ΥΓ (κατόπιν ΕΔΙΤ) Από τον άντρα σου τι ζητάς? Του το έχεις ξεκαθαρίσει τι θέλεις από αυτόν? Τι πρέπει ΑΥΡΙΟ (σήμερα, χτες) να κάνει? Του έχεις ζητήσει ΜΟΝΟ αυτό (που θές)? Ή (για όποιο λόγο δικό σου) του έχεις ζητήσει και το ανάποδο εντελώς?

Senior Member
    gramle, φοβαμαι ειλικρινα απο τα οσα διαβάζω να γραφεις πως φταις κι εσυ: φταις γιατι καθεσαι και αφηνεις τον εαυτο σου να μαραζώνει σε μια σχεση, που οπως λες εχει πεθανει...Σιγουρα εχει κανει λαθη ο σύζυγος σου, αλλα το λάθος που κανεις εσυ ειναι να υπομενεις μια κατάσταση που ειναι ψυχοφθορα....τόσο για σενα, οσο και για το παιδι σου (ισως και γι αυτο πολυ περισσοτερο)...

Αντικειμενικες δυσκολιες στο να χωρισεις σιγουρα θα υπαρχουν....χρήματα, δουλεια, αποσταση απο τον πατέρα του..Αλλα υπάρχουν και λύσεις.Το παιδι θα κανει νεους φιλους..αλοιμονο, αν επρεπε να παρετε μια μεταθεση τί θα εκανε? Θα προσαρμοζοταν σε ενα νεο περιβαλλον.Αλλα αν μεινεις στη σχεση βλεπεις τα πραγματα να εξελλισονται καλύτερα? και αν ναι, για ποιον?

Ειναι καλύτερα να βλεπει το παιδι σου λιγοτερο συχνα τον πατέρα του, παρά να βιωνει καθημερινα ενα κλιμα αρνητικο, τεταμενο και δυσαρεστο...

Senior Member
    και κατι ακομα: αν ηταν κρυοκωλος παντα γιατι τον παντρευτηκες?

Senior Member
    καταρχας να ξεκαθαρισω κατι πολυ σημαντικο τασ, ποτε δεν τον ερωτευτηκα. Τον παντρευτηκα κατω απο μια μικρη πιεση των γονιων μου καθοτι ειμαι απο επαρχια, ειμασταν πολλα χρονια μαζι, εν τω μεταξυ δεν ηρθε στη ζωη μου κατι καλυτερο, εγινα 27 χρονων και χωρις να το πολυσκεφτω τον παντρεφτηκα. Απο συνηθεια που ειμασταν μαζι πολλα χρονια, θα γινει καλος πατερας σκεφτηκα και γενικα ειναι ενας ανθρωπος που δεν με καταπιεζει στα θελω μου οπως το να βγω με φιλες μου, να ντυθω οπως θελω, να κινουμαι γενικα οπως θελω χωρις να εχω τον φοβο. Αυτο ηταν για μενα το νουμερο 1 τοτε γιατι η καταπιεση και ο φοβος ειναι κατι που δεν το μπορω. Οποτε, το ξαναλεω, χωρις να το πολυσκεφτω το εκανα. Βλακεια μου, το ξερω. Ο γαμος ειναι πολυ σοβαρο πραγμα, ειναι μια ζωη με εναν ανθρωπο. Αλλα τοτε δεν το ειδα ετσι.

Senior Member
    Originally posted by gramle
    Για ποσο να αλλαξει ρε Σοφια? οταν καταλαβα οτι με κερατωνε μου εδινε αιωνιες υποσχεσεις οτι θα αφιερωσει την υπολοιπη ζωη του να με ξανακερδισει πισω! μεγαλα λογια...
    Για λιγο καιρο το προσπαθησε, αλλα μετα εγινε και παλι ο κρυοκολος που ηταν παντα
    Αυτό μόνο εγώ το διαβάζω τώρα για πρώτη φορά ή έχει ξαναγρατεί πιο πριν και δε το πρόσεξα? (δηλώνω ότι δεν το ήξερα.....)
    Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό στοιχείο πάντως ......

Senior Member
    Originally posted by ex_hus
    Λοιπόν,,,,,,,,
    Ξανά στα δεδομένα.
    Θέλεις να χωρίσεις. Σωστά? Πραγματικά από αύριο θα ήσουν χαρούμενη αν δεν είχες τον άντρα σου στη ζωή σου παρά μόνο υπήρχε στη ζωή του παιδιού σου?
    Ε τότε τι σε νοιάζει τι θα σου πεί ΕΣΕΝΑ?
    Τι σε νοιάζει και θές να του εξηγήσεις πως νιώθεις?
    Θελω να εχω ενα αλλοθι ετσι ωστε αν κατι παει στραβα να μην πουνε οι αλλοι οτιπαρατησα τον αντρα μου γιατι ετσι μου καπνισε!
    Θεωρείς ότι αδιαφορείς και έτσι θα περάσει η ζωή σου. Αδιαφορώντας για τον άλλον που είναι μαζί σου όμως η δική σου ζωή καταστρέφεται. Δεν ολοκληρώνεται. Σωστά?
    Ε και νομίζεις ότι αυτό μπορείς να το κάνεις για το υπόλοιπο της ζωή σου? (χώρια που δεν μπορείς να αδιαφορείς. Ανθρωπος είσαι και ξεσπάς. Και νιώθεις μετά άσχημα γιατί ξεσπάς.)
    Νομιζα οτι μπορουσα αλλά βλεπω οτι τελικα δεν μπορω. Ασφυκτυω
    Νομίζεις ότι για το καλό του παιδιού πρέπει να είστε μαζί. Και για το καλό του παιδιού δεν προχωράς σε ένα διαζύγιο. Γιατί ο πατέρας του δεν θα είναι μαζί του. Σωστά? (πάντως το γεγονός είναι ότι μετά από ένα διαζύγιο ο άντρας είναι μαζί με το παιδί του (αν το θέλει) κάθε δεύτερο Σαβατοκύριακο και σε κάποιες γιορτές. Είτε μένει στο διπλανό διαμέρισμα είτε στην άκρη της γής)
    Πρεπει να εχεις και οικονομικη ανεση για να διαθεσεις 400 ευρω σε εισητηρια το μηνα κατι που αυτος δεν εχει.
    Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι που να σε δένει αισθηματικά με αυτόν τον άνθρωπο? Σίγουρα αν έβλεπες ότι αυτός κάτι αλλάζει εσύ δεν θα μπορούσες να είσαι καλίτερα ή ακόμα και ευτυχισμένη?
    Δεν τον αγαπω καθολου. Παρακαλαω να βρει καποια αλλη και να με παρατησει στην ησυχια μου, να εχει ομως αυτος την ευθυνη του χωρισμου. Να μην στεναχωρεθει το αγγελουδι μου απο μια δικη μου αποφαση, δεν θα το αντεξω
    Σου εύχομαι να είσαι καλά και να καταφέρνεις να ξεπερνάς τα δύσκολα.

ΥΓ (κατόπιν ΕΔΙΤ) Από τον άντρα σου τι ζητάς? Του το έχεις ξεκαθαρίσει τι θέλεις από αυτόν? Τι πρέπει ΑΥΡΙΟ (σήμερα, χτες) να κάνει? Του έχεις ζητήσει ΜΟΝΟ αυτό (που θές)? Ή (για όποιο λόγο δικό σου) του έχεις ζητήσει και το ανάποδο εντελώς? Του τα εχω πει ολα αυτα που λεω και σε σας, ακριβως οπως τα λεω και εδω, χωρις κομψοτητες δηλαδη

Senior Member
    ex-hus, δεν ξερω αν το προσεξες αλλα εχω βαλει σχολια πιο πανω στο μυνημα σου, απλα επρεπε να τα βαλω σε bold για να ξεχωριζουν

Senior Member
    Σοφια, σιγουρα εγω φταιω πανω απ\' ολα. Προ παντων γιατι τον παντρευτηκα. Πραγματικα, το σκεφτομαι και τρελλαινομαι πως εκανα εγωκατι τετοιο. Αφου ηταν μαθηματικα βεβαιο οτι θα αποτυχαινε ενας τετοιος γαμος. Πως το εκανα?

Senior Member
    νομιζω οτι το προβλημα gramle και να με συγχωρήσεις αν στο πω λιγο ακομψα ειναι οτι εχεις ενα προβλημα με τις ευθύνες....εννοω την αναληψη ευθυνων

Τί εννοω: γράφεις \"\"\"\"\"\"Θελω να εχω ενα αλλοθι ετσι ωστε αν κατι παει στραβα να μην πουνε οι αλλοι οτιπαρατησα τον αντρα μου γιατι ετσι μου καπνισε!\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

και \"Δεν τον αγαπω καθολου. Παρακαλαω να βρει καποια αλλη και να με παρατησει στην ησυχια μου, να εχει ομως αυτος την ευθυνη του χωρισμου. Να μην στεναχωρεθει το αγγελουδι μου απο μια δικη μου αποφαση, δεν θα το αντεξω\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\" \"\"

Να σου θυμίζω ομως οτι εχεις μια σημαντικη ευθύνη, θες δεν θες: να μεγαλώσεις ενα παιδι σε ενα ισορροπημενο (αν μη τι αλλο) περιβάλλον....με το να αποφεύγεις να αναλαβεις ευθύνη, σκεπτομενη με το ΤΙ θα πουν αλλοι, (ή μήπως εσυ??) καταστρέφεις ουσιαστικα τη ζωή σου και την ανεμελια του παιδιου σου (που θα πρεπε να εχει)....
    Οσο για το τί ΘΑ πει το παιδι σου στο μελλον,αφησε το καλύτερα στην ακρη...ΣΗΜΕΡΑ νομιζεις οτι του εξασφαλιζεις ηρεμία? ΚΑΙ ΕΣΥ, δεν εισαι υπευθυνη γι αυτο? Και κατι ακομα, το θέμα ειναι αν θα στεναχωρεθει το παιδι σου ή αν θα στεναχωρεθεί απο σένα? Το γενικα δεν μπορεις να το ορισεις δυστυχως...την στεναχώρια που μπορει να του προκληθει απο σενα, μπορεις....κανε κατι λοιπον για να ελαχιστοποιησεις τη στεναχωρια αυτη...

Senior Member
    Φίλη Gramle (μα καλά που το βρήκες αυτό το id????......xaaaa.... δε μπορώ να σε φανταστώ ως gramle. Όλα εκείνα τα gremlins.χαααααα....... μου έρχονται. Ελπίζω να γέλασες και εσύ)
    Θα στο πώ έτσι όπως το βλέπω εγώ.
    Ο άντρας σου δεν έχει κανένα λόγο (ούτε καν το παιδί του δεν σκέφτεται) για να κάνει κάτι. Εσύ έχεις δύο πολύ σημαντικούς και εξίσου σημαντικούς λόγους, (ΕΣΕΝΑ και το παιδί σου), ακόμα ακόμα αν το θές έχεις και τρίτο λόγο (τον άντρα σου). .
    Να σε πώ κάτι ρε συ τώρα που με ήρθε?
    Δε πας στους γονείς σου στην επαρχία που έλεγες τώρα για το καλοκαίρι? Μόνη με το παιδί σου? ΚΑι εξήγα στους γονείς σου τα πάντα (δεν χρειάζονται αυτοί αιτιολογίες ούτε και αποδείξεις. Μόνο να σε δούνε χάλια θα σε στηρίξουν. Και στο κάτω κάτω η απιστία είναι ένας σημαντικός λόγος. ) Και κανόνισε να μην έρθει με τίποτα μαζί σας.
    Δεν ξέρω αν το έχεις σκεφτεί. Τι λες?

Senior Member
    στη μανα μου το ειπα (ο πατερας μου εχει πεθανει) για την απιστια μετα απο πολυ καιρο βεβαια και της εχω πει οτι δεν ειμαι καλα αλλα αυτη μου ειπε οτι ειναι αντρας και δεν θα σημαινε τιποτα γι\' αυτον. Η μανα μου ειναι εντελως κατα του διαζυγιου ιδιως οταν υπαρχουν παιδια. Μαλλον αυτη μου εχει μεταδοσει ολο αυτο το φορτιο τοσα χρονια την θυμαμαι να λεει. Οταν κανεις παιδι ξεχνας οτι υπαρχεις, ζεις μονο για την ευτυχια του. Ο μονος λογος διαζυγιου για την μανα μου ειναι οι ακραιες καταστασεις, οπως να σε χτυπαει ο αντρας σου, να πινει κλπ.

Page 7 of 26 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast