Results 16 to 30 of 61
Thread: Ανύπαντρη Μητέρα
-
06-01-2013, 13:59 #16
Μαρία-Στεφανία χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Από τα μηνύματά σου νομίζω πως ξέρεις σχεδόν όλες τις απαντήσεις. Έχεις όλους τους πιθανούς προβληματισμούς στο μυαλό σου αλλά πιστεύω πως ένα παιδί πρέπει να μεγαλώσει σε περιβάλλον που πληροί τις προϋποθέσεις. Σκέψου πως εδώ μεγαλώνουν παιδιά σε περιβάλλοντα που υποτίθεται ότι είναι "υγιή" (2 γονείς, οικονομική άνεση, βοήθεια από παππούδες κοκ) και πολλές φορές προκύπτουν προβλήματα. Πώς θα ήταν άραγε ένα παιδί χωρίς την παρουσία του πατέρα??Και , θα γίνω λίγο σκληρή και δικηγόρος του διαβόλου αλλά...ρώτησες το παιδί σου αν θέλει να μεγαλώσει χωρίς πατέρα?? Επιπλέον από τις συνθήκες (γονείς σου, κοινωνικός περίγυρος κλπ) που περιγράφεις, τα κατά είναι περισσότερα από ,υπερ. Τώρα, αν ήμουν εγώ στη θέση σου και ήθελα να κάνω παιδί μόνη μου κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν θα το αποφάσιζα ποτέ. Το θεωρώ εγωιστικό κι ας υπάρξουν πολλοί ή αρκετοί που θα με πουν απόλυτη εδώ μέσα ή εκεί έξω, να θέλω να φέρω στον κόσμο ενα παιδί που ξέρω εκ των προτέρων ότι δεν θα "περάσει και τόσο καλά" (και δεν εννοώ, οικονομικά μόνο..). Μπες λίγο στη θέση του παιδιού με όλα αυτά που περιγράφεις παραπάνω και απάντησε. Δεν αρκεί μόνο η αγάπη κάποιες φορές...δυστυχώς...δεν παίρνει "ρομαντισμό" τέτοιο δίλημμα για μένα... Μπορεί να έχεις τρελή επιθυμία να κάνεις παιδί, αν είναι έτσι, τότε φτιάξε τις συνθήκες ε σ ύ με έναν άνθρωπο που θα σου ταιριάζει εσένα και θα είναι κατάλληλος για κάτι τέτοιο. Αυτό που γνωρίζω εγώ από πλευράς ψυχολογίας είναι ότι ένα παιδί που γεννιέται και μεγαλώνει χωρίς το πρότυπο του πατέρα στη ζωή του, μεθαύριο δε θα μπορέσει, ή αν το κάνει θα παιδευτεί ΠΟΛΥ, να δημιουργήσει σχέση όπως ακριβώς του αξίζει. Καλή τύχη στις επιλογές σου.
- 06-01-2013, 23:15 #17
Υπήρξα ανύπαντρη μητέρα για 11 χρόνια....Η απόφασή μου βάσει απότελέσματος ήταν μια από τις καλύτερες της ζωής μου....το τί πέρασα όμως....ήταν πάρα πολύ άσχημο, και μάλιστα υπήρξα από τις τυχερές, που είχα πλήρη στήριξη , οικονομική και συναισθηματική από τους γονείς μου....Ο κοινωνικός περίγυρος τόσα χρόνια πριν ήταν λίγο περίεργος...πλέον θεωρώ ότι έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Ποτέ δε βίωσα αυτό που λένε κοινωνικό ρατσισμό, ίσως γιατί εγώ ήμουν απενοχοποιημένη και αντίκριζα τους άλλους πάντα καλοπροαίρετα. Πάντως επειδή μου συνέβη σε πολύ μικρή ηλικία και κάτω από άσχημες συνθήκες (ο φίλος μου ήθελε να το ρίξω, το κράτησα και χωρίσαμε) και αυτό μου στοίχισε....έπαθα μια ξεγυρισμένη επιλόχειο, έκανα απόπειρα αυτοκτονίας, έφυγα στο εξωτερικό, και γενικά τράβηξα πολλά και πιο πολλά οι δικοί μου. Τόσα χρόνια μετά όλα είναι άπειρα καλύτερα, έχουμε άριστες σχέσεις με το μπαμπά του παιδιού και με την οικογένειά του, το παιδί μου έχει πάρει τόση αγάπη από όλους μας που το θεωρώ πολύ χορτασμένο και ώριμο, και πάνω από όλα είναι ένα ανεκτίμητο πλάσμα για μένα...Αν δεν είχα τους δικούς μου πάντως, δεν ξέρω αν θα άντεχα την πίεση. Το να μεγαλώνεις ένα μωρό είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση από την πρακτική σκοπιά....Ξενύχτια, θηλασμοί, αρρώστιες, έξοδα....όλα αυτά είναι ικανά να σε τρελλάνουν. Σου εύχομαι εσύ να είσαι πολύ πολύ δυνατή, και να αποφύγεις όλες τις δυσκολίες....Η συμβουλή μου πάντως θα ήταν να αναζητήσεις οποιουδήποτε είδους βοήθεια...γιατί ακόμα κι αν πουμε ότι βιοποριστικά τα καταφέρνεις, η εγκυμοσύνη και η λοχεία τρελαίνουν τις ορμόνες....η συναισθηματική στήριξη είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ...
07-01-2013, 12:30 #18
Εγω νομίζω οτι πρεπει να δεις λιγάκι πιο σοβαρα το θέμα.. Δεν είναι το πόσο θα αποδεχτει ή όχι η κοινωνία ένα παιδί χωρίς πατέρα όσοσ το γιατί το θες; Γιατί αυτό το έμβρυο; Γιατί να μην περιμένεις να το γεννήσεις σε μια σχέση που θα φαίνεται τουλάχιστον σωστή και μας χαλάσει στην συνέχεια; Έχω πολλές φορές ακούσει διάφορες απαντήσεις στο θέμα που έκαναν την τρίχα μου να σηκωθεί... έχω ακούσει να μου απαντούν ας πούμε " Για να έχω ένα άνθρωπο που να αγαπά μόνο εμένα" ή επειδή ήρθε..ή επειδή είμαι σε μια ά ηλικία..ή επειδή τα θρησκευτικά μου πιστε΄θω έτσι και έτσι.. για μένα όλοι εγωιστικοί λόγοι που δεν έχουν καθόλου να κάνουν με μια απόφαση να φέρεις και να αναλάβεις πραγματικά την ευθύνη για ένα νέο πλάσμα στον κόσμο.. απλά ρωτάω..
07-01-2013, 15:28 #19
Αδιάκριτε, ελπίζω να συγχωρέσεις την παρέμβασή μου απλά να σου πω σαν παθούσα πως όταν έμεινα έγκυος το να το κρατήσω ήταν μονόδρομος...δε μιλάω για τις γυναίκες που αποφασίζουν έτσι από το πουθενά να κάνουν μόνες τους ένα παιδί... Όταν τα φέρνει έτσι η ζωή όμως και βρίσκεσαι με ένα παιδί στην κοιλιά, ενδεχομένως από τον άνθρωπο που αγαπούσες, δεν είναι καθόλου εύκολο να αποφασίσεις να μην το γεννήσεις τελικά. Σε μένα παίξανε ρόλο λόγοι θρησκευτικοί, σε άλλη θα παίξουν ρόλο λόγοι ηθικοί, συνείδησης και τα λοιπά....Σαν άντρας το βρίσκω λογικο να μην καταλαβαίνεις και να θεωρείς εγωιστικό να κρατήσει μια γυναίκα ένα παιδί ακόμα κι αν είναι μόνη της. Δεν είναι όμως....Και μόνο που περνάει αυτή η γυναίκα όλη αυτή τη διαδικασία (πίστεψέ με είναι άπειρα κουραστική, άπειρα ριψοκίνδυνη, άπειρα χρονοβόρα και κοπιαστική) δε μπορεί κανείς να την πει εγωίστρια. Με όλο το σεβασμό πάντα.
07-01-2013, 15:29 #20
Αδιάκριτε, ελπίζω να συγχωρέσεις την παρέμβασή μου απλά να σου πω σαν παθούσα πως όταν έμεινα έγκυος το να το κρατήσω ήταν μονόδρομος...δε μιλάω για τις γυναίκες που αποφασίζουν έτσι από το πουθενά να κάνουν μόνες τους ένα παιδί... Όταν τα φέρνει έτσι η ζωή όμως και βρίσκεσαι με ένα παιδί στην κοιλιά, ενδεχομένως από τον άνθρωπο που αγαπούσες, δεν είναι καθόλου εύκολο να αποφασίσεις να μην το γεννήσεις τελικά. Σε μένα παίξανε ρόλο λόγοι θρησκευτικοί, σε άλλη θα παίξουν ρόλο λόγοι ηθικοί, συνείδησης και τα λοιπά....Σαν άντρας το βρίσκω λογικο να μην καταλαβαίνεις και να θεωρείς εγωιστικό να κρατήσει μια γυναίκα ένα παιδί ακόμα κι αν είναι μόνη της. Δεν είναι όμως....Και μόνο που περνάει αυτή η γυναίκα όλη αυτή τη διαδικασία (πίστεψέ με είναι άπειρα κουραστική, άπειρα ριψοκίνδυνη, άπειρα χρονοβόρα και κοπιαστική) δε μπορεί κανείς να την πει εγωίστρια. Με όλο το σεβασμό πάντα.
07-01-2013, 15:46 #21
Λένε πως ο άνθρωπος γίνεται γονιός για "εγωιστικούς λόγους".Είτε για να μη μείνει μονος του, είτε να δει το παιδι του να κάνει τη ζωή που δεν έκανε, είτε για να μη τον κρινει η κοινωνία.Ακομα και το ένστικτο αναπαραγωγής ίσως βασίζεται στον εγωισμό, αφού ο άνθρωπος είναι ματαιόδοξος και θεωρεί πως αν δε συνεχίσει το όνομά του είναι υποβιβασμός και αποτυχία.Οπότε ανιδιοτέλεια σε αυτή την απόφαση δεν υπάρχει. Ωστόσο όλοι, ή σχεδόν όλοι, οι λόγοι είναι σεβαστοί και ο εγωισμός δεν είναι απαραίτητα αρνητική έννοια.Από 'κει και πέρα οταν καποιος αποφασίζει να κάνει παιδί θα πρέπει να αναγνωρίσει το δικό του προσωπικό λόγο, και αν αυτό δε "θυματοποιεί" το παιδί έχει ολο το ελεύθερο να προχωρισει.Χρησιμοποιώ τη λέξη θυματοποιεί γιατί κάποιοι γονείς ρίχνουν το βάρος της απόφασής τους στο δικο τους λόγο και δε βλέπουν πέρα από αυτόν.Για παράδειγμα, μπορεί η θρησκεία κάποιου να θεωρει αμαρτία να μην κρατήσεις το παιδί, αλλά οι συνθήκες, η ψυχολογία του γονιού, να μη το επιτρέπουν.Το πιο σημαντικό είναι να φέρεις το παιδί σου σε ένα περιβάλλον που θα το αποδεχτεί ευχάριστα και όχι αναγκαστικά επειδή του το επιβαλλουν.είτε η θρησκεία είτε η κοινωνία δεν αναφέρομαι σε κατι συγκεκριμένο.
07-01-2013, 16:08 #22
Πάντως, είναι πολύ σημαντικό π.χ. αν προκύψει εγκυμοσύνη από λάθος επιλογή συντρόφου ή είναι προϊόν ας πούμε "κακοποίησης", η γυναίκα νάχει την μαγκιά να κρατήσει το παιδί και να το φέρει
στο κόσμο, επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό για την ανατροφή του! Και δεν νομίζω ότι σ' αυτή την περίπτωση, ευθύνεται ο εγωισμός του γονιού, ειδικά της μητέρας! Περιττό να πούμε το
οτιδήποτε για το συγκεκριμένο πρότυπο του πατέρα.. Και στη φύση αν δούμε υπάρχουν είδη που η φροντίδα και μόνο του ενός, τα μεγαλώνει μια χαρά. :)Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
07-01-2013, 16:19 #23
Σίγουρα κι ένας γονιός μπορεί να μεγαλώσει μια χαρά ενα παιδί! σε κάποιες περιπτώσεις πολύ καλύτερα απ'οτι θα το έκαναν δύο γονεις. Τώρα στην περίπτωση που η γυναίκα έχει κακοποιηθεί δε το θεωρώ μαγκιά να το φέρει στον κόσμο.Αν μπορεί να το κάνει τότε μπράβο της με όλη μου την ειλικρίνεια, αλλά συνήθως αυτό είναι πολύ βασανιστικό.Τους λόγους τους ξέρουμε δε θα τους αναφέρω, δε μπορείς να χαρακτηρίσεις αυτή τη γυναίκα αδύναμη.
07-01-2013, 23:31 #24
Ευχαριστω για τις απαντήσεις.. Δεν το βλέπω τοσο ελαφρα το θεμα.. δεν θα μπορουσα ποτε να πω ας πούμε οτι είναι εγωιστικοι οι λόγοι αλλά δεν πειράζει.. τι σημαινει ας πούμε είναι ένστικτο.. ένστικτο είναι και η επιθυμία μου αραια και που να σπασω τα μούτρα του εργοδότη μου αλλά δεν το κάνω.. τι σημαίνει δύναμη και μαγκιά; αν θέλεις να είσαι μάγκας δικό σου προβλημα τι φταιεί ένα έμβρυο να είναι η απόδειξη ΄΄η όχι της μαγκιάς σου; τι σημαίνει ήταν μονόδρομος να κρατήσεις ένα παιδί.. για πες το αυτό και στο παιδί.. σε κράτησα απο θρησκευτικούς λόγους.. να δούμε πως θα το πάρει... και στην τελική τόσα παιδια που πεθαινουν κάθε μέρα στον κόσμο για τους ίδιους εγωιστικούς λόγους γενιούνται...και για τους ίδιος εγωιστικούς λόγους πεθαίνουν.. το θρησκευμα γιατί δεν σώζει αυτά;;
Το έμβρυο.. το αυριαν΄'ο παιδί.. το ανθρώπινο παιδί δεν είναι κάτι που θα φέρεις στον κόσμο για αυτούς τους λόγους.. ο άνθρωπος είναι πλάσμα που έχει σπάσει τα ένστικα.. είναι ένα πλάσμα που μαθαίνει.. είναι ένα πλάσμα που δημιουργεί.. θέλει τεράστια προσπάθεια για να μπορέσει να τα κάνει όλα αυτά.. θέλει χρόνο και όρεξη και συναίσθημα.. θέλει σωστό περιβάλλον.. απλά εκνευρίζομαι όταν με τόσο ελαφρά επιχειρήματα φέρνει κ΄'αποιος στον κόσμο ένα παιδί.. λες και είναι ντομάτα που θα αγοράσει απο την αγορά..
07-01-2013, 23:55 #25
Συγγνώμη Αδιάκριτε, αλλά δεν έχω καταλάβει τι προτείνεις στην περίπτωση που σε κάποια γυναίκα
π.χ. προκύψει μια εγκυμοσύνη, από κάποιον που τελικά δεν θέλει ν' αναλάβει τις ευθύνες του..
Να προχωρήσει εννοείς σε έκτρωση; Εντάξει μπορεί νάγινε ένα λάθος και νάμεινε έγκυος. Τί έχεις να προτείνεις;
Δεν λέω δίκιο έχεις σ' όσα λες, αλλά αν είναι πλέον γεγονός μια εγκυμοσύνη;Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
08-01-2013, 12:05 #26
Καλημέρα
Το να προκύψει μια εγκυμοσύνη από λάθος είναι δυστυχώς σύνηθες. Ένα παιδί όμως δεν προκύπτει, είναι ή θα έπρεπε να είναι μια συνειδητή επιλογή.
Στην απόφαση του να κρατήσει μια γυναίκα μόνη της ένα παιδί, παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο. Η ηλικία της σε πρώτη φάση. Άλλο 27 άλλο 40 όπου τα περιθώρια έχουν στενέψει.
Το πόσο πιστεύει ότι μπορεί και θέλει ν' ανταπεξέλθει στις τεράστιες ευθύνες του να το μεγαλώσει. Ουσιαστικά να νιώθει πέρα από τους φόβους και τις ανασφάλειες της (λογικά και αναμενόμενα) ότι έχει την δύναμη να υποστηρίξει την επιλογή της αυτή. Είναι αναγκαία η βαθειά επίγνωση ότι μπορεί και θέλει να του προσφέρει συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα. Αυτά είναι τα πρώτα και τα σημαντικότερα που έχει ανάγκη ένα παιδί για να μεγαλώσει σε ενα υγιές περιβ'αλλον.
Το να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι πολύ δύσκολο, το να το κάνεις μόνη σου ακομα δυσκολότερο. Συνεπώς χρειάζεται η στήριξη από το στενό περιβάλλον, τουλάχιστον από τους γονείς.
Μαγκιά δεν είναι η απόφαση να κρατήσεις ένα παιδί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ,αυτο είναι ανωριμότητα.
Μαγκιά είναι να του δώσεις όσα περισσοτερα εφόδια γίνεται-κυρίως συναισθηματικά- για να βοηθήσεις στο να δημιουργηθεί ένας άνθρωπος που αργότερα δεν θα πνίγεται στις ανασφάλειες και στις φοβίες του.Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ
08-01-2013, 13:12 #27
Καλημέρα Φρύνη μου! Μα αν έχεις διαβάσει και το προηγούμενο θέμα, που έχει ανοίξει η Μαρία-Στεφανία κι αν τελικά πρόκειται για εγκυμοσύνη..
το λέω γιατί δεν τόχει κάνει σαφές, τότε και βάσει υπολογισμού θα πρέπει νάναι περίπου 2 μηνών έγκυος!Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
08-01-2013, 16:53 #28
Μαρκέλα μου
διαβασα το άλλο θέμα της Μαρίας-Στεφανίας, έχεις δίκιο, συνεπώς στην προκειμένη δεν θα ήθελα να προσθέσω κάτι άλλο.
Η τοποθέτηση μου είναι γενική και ισχύει, δεν θα ήθελα όμως να τοποθετηθώ σε ειλημμένες αποφάσεις και μάλιστα τόσο σοβαρέςΝα μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ
09-01-2013, 14:35 #29
Ναι προτεινω να προχωρήσει σε έκτρωση.. Ναι ένα έμβρυο δεν ειναι ακόμη άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται τον εαυτό του δεν έχει προσωπικότητα και επομένως το να επιλέξει ένας να θα το κρατήσει ή όχι είναι μια επιλογη. Και τι σημαινει δεν αναλαμβάνει ο άλλος τις ευθύνες του.. ανάληψη ευθύνης δεν είναι να κρατήσει κάποιος με το ζόρι ένα Έμβρυο. ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ειναι να αποφασίσεις αν το θες ή όχι και να αναλάβεις την ευθύνη της επιλογής σου. Και τι σημαίνει δλδ ολο αυτό το σκεπτικο.. α μα επειδή μέσω της συνηθισμένης βιολογικής διαδικασίας και επειδη δεν προσέχαμε και προέκυψε ένα έμβρυο τότε πρέπει να το κρατήσουμε; Και καλα δηλαδη να μην παιρνετε ουτε προφυλάξεις επειδή σκοτώνουμε τα σπερματοζωάρια σταματώντας τα απο το να βρουν το ωάριο και οπόταν με την ίδια λογικη εμποδίζουμε ένα έμβρυο απο το να δημιουργηθει.. α! και τα ενα εκατομύριο ωάρια που έχει μέσα της μια γυναίκα πρεπεί να γίνουν παιδια διαφορετικά είναι αμαρτια ξερωγω!!
Ειμαστε ή δεν είμαστε άνθρωποι; Έχουμε ή δεν έχουμε ξεφυγει απο το ζωικό βασιλειο και πια ορίζουμε την ζωή μας εξω απο τα ένστικτα ; Υπάρχει το σεξ ως ευχαρίστηση; Ναι ή όχι;
Και οι δυο μήνες δεν είναι πολλοι για μια έκτρωση.. μέχρι τους 3 υπάρχει ακόμη χρόνος..
09-01-2013, 14:47 #30
υποσημείωση. Είμαι μονογονιός. Πρωτου μου ξαναπειτε περι το ότι δεν καταλαβαινουν οι άντρες κτλ..