Results 1 to 9 of 9
Thread: Φοβίες
-
17-01-2013, 00:33 #1
Φοβίες
Γειά σας παιδιά ...
Διαβάζω εδώ και πολύ καιρό το φόρουμ (4-5 μήνες) και μόλις σήμερα πήρα το θάρρος να κάνω λογαριασμό και να μοιραστώ τα προβλήματα μου μαζί σας μήπως και ανακαλύψω τελικά ποιος είμαι ...
Απο που να αρχίσω λοιπόν ... λοιπόν , είμαι 21 , με λένε ΨΨΨ (δεν έχει σημασία) και όσο παράξενο και αν ακουστεί δεν ξέρω ποιος είμαι , τι θέλω και γενικότερα θα με χαρακτήριζα σαν ένα περίπλοκο χαρακτήρα.
Δεν θα επικεντρωθώ τόσο στο παρελθόν , όσο στο παρόν που με απασχολεί και το μέλλον που με τρομάζει. Όσο χαζό και να ακουστεί (τουλάχιστον στα θέματα των άλλων μελών-φίλων που διαβάζω) έχω μια φοβία με τις κοπέλες , το αλκόολ , τη μοναξιά και μια νωχελικότητα που με χαρακτηρίζει τον τελευταίο καιρό. Και όλα αυτά θα έλεγα ότι συνδέονται μαζί και κάνουν ακόμα πιο περίπλοκο το πρόβλημα μου.
Αρχικά να πω ότι ο περίγυρος μου με θεωρεί πολύ καλό άτομο , κοινωνικό , με χιούμορ , χωρίς έννοιες-προβλήματα-άγχος , είμαι το πρότυπο του καλού φοιτητή που κάθε μέρα "γυρνάει" απο εδώ και απο εκεί , δεν πάει συχνά στη σχολή και παρόλα αυτά περνάει το 90% των μαθημάτων του με αυτό που λέμε "διάβασμα της προηγούμενης ημέρας".
Αυτά για τους άλλους ... τώρα όσο αφορά εμένα , λίγα απο τα παραπάνω ισχύουν ... έτσι όπως τα βλέπω εγώ δηλαδή.
Δόξα το θεό , θα έλεγα ότι μπορώ να προσαρμόζω τη συμπεριφορά μου ... δηλαδή ανάλογα το κοινωνικό περιβάλλον που είμαι ,αποκτάω και την ανάλογη συμπεριφορά (χαρούμενος ,λυπημένος, σοβαρός ,αστείος κτλ). Έτσι όλοι έχουν διαφορετική άποψη για εμένα , αλλά το τονίζω (και δεν ψωνίζομαι) ότι όλοι με έχουν σαν το "καλό παιδί".
Τώρα ... από που να αρχίσω βασικά ... Ας περιγράψω μια απλή μέρα μου και από εκεί νομίζω να "βγουν" στη επιφάνεια όλα όσα με προβληματίζουν.
Σηκώνομαι το πρωί , δεν πάω στη σχολή επειδή βαριέμαι/είναι 45' δρόμος και επειδή πιστεύω ότι οι καθηγητές δεν θα μου μάθουν τίποτα παραπάνω (ελάχιστα βασικά) που δεν μπορώ να μάθω μόνος μου. Έτσι κάθομαι σπίτι , ανοίγω το PC και μέχρι το βράδυ απλά χαζεύω μια οθόνη , δίχως στην πραγματικότητα να έχω κάτι να κάνω , απλά είμαι στις ίδιες σελίδες και χαζεύω. Παιχνίδια δεν παίζω , ταινίες δεν βλέπω και η ζωή εντός του σπιτιού περιλαμβάνει ότι μπορεί να σου προσφέρει ο υπολογιστής , το facebook/youtube και άλλα 2-3 site. Δηλαδή βαριέμαι και δεν έχω τι να κάνω. Αυτό λοιπόν , και ενώ είμαι 5-6-7-8 ώρες μπροστά απο μία οθόνη χωρίς να κάνω τίποτα στην ουσία , το βαριέμαι.
Έτσι το βράδυ , στις 9-10 καλή ώρα σαν και σήμερα και ενώ συνειδητοποιώ ότι δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση , αρχίζω το αλκόολ και μερικές φορές το χόρτο (ανάλογα αν υπάρχει) ώστε να ξεχαστώ , να ακούσω λίγο μουσική , να νυστάξω και να κοιμηθώ ώσπου να αρχίσει μια ίδια μέρα. Έτσι περνάω 5 στις 7 μέρες μου της εβδομάδας.
έχει τύχει δηλαδή να κάνω και 4-5 μέρες να δω άνθρωπο , ή απλά να δω κάτι το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 μέτρων (όσο είναι το σπίτι μου δηλαδή πάνω-κάτω).
Τώρα , απο την άλλη , τις άλλες 2 μέρες που θα πάω σχολή , θα δω λίγο κόσμο και θα κοινωνικοποιηθώ είναι τελείως διαφορετικές. Δηλαδή θα πάω σχολή , θα δείξω ότι είμαι ο τύπος που δεν έχει προβλήματα , δεν έχει άγχος για τίποτα και νιώθει φουλ γαμάτα , απλά και μόνο επειδή "ντρέπομαι" να ανοιχτώ στους άλλους. Να τονίσω ότι έχω χιούμορ και γενικά (θέλω να) κάνω τους άλλους που είναι μαζί μου να περνάνε ευχάριστα. Όμως , νιώθω πολύ μοναχικός όπως ανέφερα και παραπάνω. Επειδή πρόσφατα σχετικά (5-6 μήνες) βγήκα από μια μακροχρόνια σχέση (2.5 χρόνια) , όταν ήμουν με την κοπέλα μου κάναμε πράγματα μαζί , αράζαμε , και τώρα πλέον νιώθω ότι δεν είναι κανένας εκεί για εμένα. Ξέρω ότι αν πάρω 1-2 τηλέφωνα αμέσως θα βρω παρέα να βγω ... ή κάτι να κάνω ... αλλά το θέμα είναι ότι δεν θέλω ... είναι ότι όταν είμαι σπίτι βαριέμαι να κάνω τα πάντα , και ακόμα και να βγω μου φαίνεται τόσο "δύσκολο". Θέλω απλά να κάτσω σπίτι και να είμαι όλη μέρα σε μια κατάσταση μαστούρας , ώστε να μην σκέφτομαι τίποτα ... απλά αυτό δηλαδή.
Τώρα όσο αφορά τις κοπέλες που είπα στην αρχή ... είναι και αυτό ένα θέμα που με απασχολεί. Δηλαδή , όπως προανέφερα , θέλω να έχω πάντα κάποια κοπέλα που να είναι εκεί για εμένα .. να μπορώ να της ανοιχτώ επειδή έχουμε κάτι ξεχωριστό ... επειδή μπορώ ... και συνεπώς αυτό το συναίσθημα μου έχει δημιουργήσει κόμπλεξ όσο αφορά το αντίθετο φίλο. Ενώ δηλαδή στο δρόμο/καφετέριες/μπαρ/κλαμπ/κτλ βλέπω ότι με κοιτάνε κοπέλες και σε σημείο που με κάνει να νιώθω άβολα , δεν ξέρω πως να το προχωρήσω.
Οι κύκλοι μου δυστυχώς δεν μου δίνουν πολλές δυνατότητες όσο αφορά γνωριμίες με το αντίθετο φύλο και νιώθω πως ότι είναι να γίνει , πρέπει να το δημιουργήσω εγώ. Να πιάσω δηλαδή μια κοπέλα και αν της πω "Ξέρεις μου αρέσεις , θέλω να βγούμε κτλ κτλ). Αυτό θα έλεγα ότι είναι η ρίζα των προβλημάτων μου . Ότι δηλαδή θέλω κάποια κοπέλα στη ζωή μου για να μην νιώθω όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω. Επειδή όταν είχα κοπέλα ούτε έπινα πολύ , ούτε ένιωθα όλη τη μέρα στεναχωρημένος , ούτε ήμουν μίζερος και όλα αυτά.
Απλά επειδή "διστάζω" να μιλήσω σε κάποια , κάθε βράδυ νιώθω τον ίδιο "πόνο". Επειδή θα έλεγα ότι με ξέρω, αν φτάσω σε πολύ άσχημη κατάσταση (κάθε μέρα χειροτερεύω και νιώθω ότι κάνω κακό στον εαυτό μου όσο δεν πάει ,δηλαδή 5-6 καφέδες τη μέρα , φαγητό που καλύπτει το 1/10 όσων χρειάζομαι , αυπνίες , 1.5-2 πακέτα τσιγάρα τη μέρα, και αλκοόλ σχεδόν κάθε βράδυ) ίσως να ψάξω κάτι πιο βαρύ απο άποψη ναρκωτικών να δοκιμάσω και δεν το θέλω αυτό , ψάχνω να βρω κάποια λύση.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας ..
* τώρα που ξαναβλέπω το κείμενο :
1. Καλύπτει το 5% όσων ήθελα να πω
2. Μακάρι να είχα τόση έμπνευση και για τις εργασίες στη σχολή. χαχαχα
** ότι θέλετε με ρωτάτε παιδιά , καλοπροαίρετη κάθε απάντηση και γενικότερα μην διστάσετε να μου πείτε ότι θέλετε ... αυτό επιδιώκω κιόλας.Last edited by casualJeans; 17-01-2013 at 17:54.
- 17-01-2013, 08:34 #2
φαινεται κοπηκε το μηνυμα σου φιλε, δεν αναρτηθηκε όλο.
για να σε θεωρουν, κι αρκετοι απο αυτους που σε θεωρουν σιγουρα ειναι και αντικειμενικοι και με εμπειρια στη ζωη αρα ξερουν με ακριβεια τι λενε, αρα εισαι. αρα εισαι όλα αυτα τα θετικα που περιγραφεις για σενα. επειδη καποιες φορες αυτα που εμεις δεν αναγνωριζουμε στους εαυτους μας μας τα αναγνωριζουν οι αλλοι. κι αυτα που περιγραφεις πολλοι ειναι που σε ζηλευουν και θα θελαν να τα εχουν!
αυτα τα θετικα σου ειναι πηγη δυναμης (το να σκεφτεσαι δλδ οτι τα κατεχεις αναμοχλευοντας στη σκεψη σου την υπαρξη τους και αναγνωριζοντας τη σημασια τους για σενα στη ζωη) για να νικησεις τις φοβιες επειδη τονωνουν την αυτοπεποιθηση η οποια με τη σειρα της υποβοηθα τα μεγιστα στο να ξεπεραστουν οι φοβιες.γιάννης
17-01-2013, 17:49 #3
ΧΑ !!!!
Τελικά το autosave που αναβόσβηνε όλη την ώρα που έγραφα έκανε τη δουλειά του !!!
Νομίζω είναι καλύτερα τώρα !!! Και φίλε Γιάννη ευχαριστώ για την απάντηση σου , αλλά αφού μπήκες στον κόπο αν θες διάβασε όλο το μήνυμα μου να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα !!!
17-01-2013, 18:15 #4
την πρωτη κοπελα πως την εριξες ρε φιλαρακι? Και γτ χωρισατε?
17-01-2013, 18:32 #5
χμμμ ... ήμασταν στην ίδια σχολή ... κάθε μέρα μαζί , έ και μετά το ένα έφερε το άλλο κτλ κτλ
Βασικά δεν λες ότι χωρίσαμε ... απλά η σχέση έκανε τον κύκλο της θα έλεγα ... δεν πήγαινε άλλο και το λήξαμε πριν συμβεί κάτι άσχημο και ίσως να χάσουμε κάθε επαφή (π.χ κάποιος τσακωμός).
17-01-2013, 18:39 #6
Αφου εχεις φοβιες με τις κοπελες την τυπισσα πως την καταφερες?
Και πως χωρισατε? ποιος ειπε πρωτος οτι ο κυκλος εκλεισε?
17-01-2013, 19:00 #7
Το καταλαβαίνεις αυτό ... απλά δεν πήγαινε άλλο , το συζητήσαμε εντελώς τυχαία , είδαμε ότι το παρατηρήσαμε και οι 2 και τέλος.
Και τώρα .. φοβίες ... :/
Αν ξαναδιαβάσεις αυτά που γράφω , "φοβάμαι" να κάνω κάτι με κοπέλες που βρίσκω στο δρόμο/λεωφορείο/μπαρ σε καταστάσεις που με ευνοούν.
Τώρα αν βγω ραντεβού με μια κοπέλα , εννοείται πως θα είμαι φουλ χαλαρά. Βασικά έτσι είναι ο χαρακτήρας μου ... χαλλλαρά. Απλά μέχρι να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο είναι το θέμα.
Δηλαδή και μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης έχω συνάψει σχέση με κοπέλα , 2 μάλιστα ( η μια 9 μήνες και η άλλη 6 μήνες).
17-01-2013, 19:21 #8
Casual ολο αυτο που περιεγραψες , οτι δηλαδη ολη μερα την βγαζεις στον υπολογιστη και μετα τα πινεις αρχισε μετα τον χωρισμο?
18-01-2013, 07:45 #9
Η σχέση έχασε το ενδιαφερον της δλδ? Μ αυτη την κοπελα ήσουν πραγματικα ερωτευμενος ή ήταν απλα μια καλή σχεση με μια καλή κοπέλα? τωρα νιωθεις καθολου πληγωμενος λογω του χωρισμου και ετσι αδυνατεις να προχωρησεις? επειδη ζητημα σωστου χειρισμού δεν ειναι απλά η προσέγγιση αλλά και η διατήρηση μιας σχεσης. Μπορει να ξερουμε να κινουμε το ενδιαφερον στον αλλο και να δημιουργουμε μια σχεση αλλα να ειμαστε αδέξιοι ή να μην ξερουμε τον τροπο να τη χειριστουμε στη συνεχεια με αποτελεσμα η σχεση να καταντα περιπου ανιαρη, άχρωμη, χωρις να συμβαινει το κατι αλλο που να της δινει συνεχως νόημα και όλο αυτο το σκηνικο ειναι η αρχη του τελους.
Ειχε και τη σχεση αυτη, και αλλες δυο μεσω ιντερνετ, αρα εχεις εμπειρια. Κι αυτες που σε κοιτανε στα καφε, την επομενη φορα που θα δεις να παιζει τετοια φαση κανε κινηση, σημασια δεν εχουν τα λογια, φτανει να δωσεις στην αλλη να καταλάβει ότι ενδιαφερεσε και την αρχη ηδη την κανει αυτη με το που σε κοιταζει, αρα γουσταρει, τουλαχιστον της κινεις το ενδιαφερον, αρα τα πραγματα σου ειναι ευκολα. Μονη δικαιολογια να μην το κανεις ειναι να νιωθεις ακομα εντονα το αισθημα της πρωην. Αν συμβαινει αυτο πες μας το να σου πουμε καμια καλή ιδεα πως να το χειριστεις.
Κι οπως σου ειπα στην αρχη δε σου βρισκω εγω εσενα κανενα ιδιαιτερο προβλημα. Το να κανεις όλα αυτα που περιγραφεις, κολλημενος στο πισι, να πινεις κλπ σκεψου το εκλογικευοντας το ότι χανεις ανουσια το χρονο σου και δεν κερδιζεις τιποτα. Και με τους αλλους δεν χρειαζεται να τα μοιραστεις αυτα που μας ειπες εκτος κι αν νιωθεις ότι πνιγεσαι και πρεπει οπωσδηποτε καπου να μιλησεις. Μαλλον εχουν πολυ καλή εικονα για σενα, μην τη χαλασεις, κι ουτε κοινωνικο προβλημα εχεις αφου λες πως αμα θες παρεα ειναι ζητημα να κανεις 2-3 τηλεφωνα.
Κι εκει που πιστευεις πως παει να σου προκληθει φοβια (γιατι το πολλή σ αυτο το σταδιο εισαι) μην το αφηνεις να προχωρησει, όπως αμα παθουμε καποια αρρωστια που κανουμε τα πανατ για να μην προχωρησει, κατι αναλογο δλδ, πριν προχωρησει και ειναι αργα. Κανοντας αυτα που φοβασαι να κανεις ώστε να συνεχιζει η εξικειωσει και να μην επιτρεψει στη φοβια να δημιουργηθει.γιάννης