Results 76 to 90 of 766
Thread: ..Της ψυχης μου το τραγουδι..
-
18-06-2007, 03:39 #76
Φιλε μου ΚΑΝΕΝΑΣ.Ενας ομοφυλοφιλος αντρας,δε θα πει ποτε δεν ειμαι αντρας, μια ομοφυλοφιλοι γυναικα δεν θα πει ποτε δεν ειμαι γυναικα.Αυτο ισως που σε κανει να συγχαιεις τις εννοιες ειναι οι ρολοι που περνουν στη σεξουαλικοτητα τους.Ναι καποιοι ειναι παθητικοι και καποιοι ειναι ενεργητικη.Καποιοι εχουν αναλαβει το ρολο της γυναικας και καποιοι το ρολο του αντρα, συμφωνα με τα χαρακτηριστικα που εχει η κοινωνια ορισει ως αρμοζον για καθε φυλο.Και εδω ερχεται η απαντηση μου για το πως ειναι να εισαι αντρας η γυναικα.Ειναι κατα ποσο κλινει η συμπεριφορα σου σε αυτα τα στανταρτς που εχει δημιουργησει η κοινωνια.Αρα δεν ειναι εγκυρα.Οπως ειπε και ο AlterEgo ειμαστε προπαντων ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!!!!!!!
Αν εχεις ακομα αυτη τη συγχηση, πες μου να προσπαθησω να στο κανω πιο κατανοητο το σκεπτικο μου.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
- 19-06-2007, 00:47 #77
Originally posted by Alterego
Καλησπερα.Ναι οντως φιλε μου ακομη ειναι νωρις εξαλλου εξαρτιομαι ακομη απο αυτους αλλα και γενικοτερα εγω δεν εχω ετοιμαστει ακομη για κατι τετοιο..θελει ακομη πολυ αγωνα για κατι τετοιο.Ειναι ομως ευλογες οι φοβιες μου γιαυτο το θεμα.Ναι εχουν δικαιωμα απλα να ειναι περηφανοι ομως δες μπορεις να πεις οτι αν δεν ειναι δικο τους προβλημα.Πανω απο ολα υπαρχει σεβασμος και δεν θελω να ξεχασω οτι αυτοι νοιαστηκαν και πονεσαν περισσοτερο απο κανεναν αλλο στον κοσμο.Τους οφειλεις πολλα.Οχι ομως να εισαι εγκλωβισμενος μια ζωη..Εχω καποια περιεργη αντιληψη για την οικογενεια μου,δεν ξερω..απλα δεν θελω να τους κανω να νιωσουν ντροπη για μενα.
καποια στιγμη θα καταλαβεις οτι αυτος που πονεσε και θα πονεσει πιο πολυ απο ολους, ειναι ο ιδιος ο αλτερεγκο.....
Οι υπολοιποι απλως θα παρακολουθουν.
Εκεινο που ξερω φιλε μου ειναι οτι ποθω το γυναικειο φυλο και με αυτο εχω ζησει τοσα και τοσα..ομως με μια ταυτοτητα που προσπαθησα να φτιαξω γιατι εκεινη που εχω απλα δεν μου ανηκει.
Δεν βλεπω κανενα λογο να ταλαιπωρησε και να πας με αντρα αμα ποθεις τις γυναικες.
Ο ερωτας, το σεξ, η αγαπη ειναι πραγματα που συμβαινουν οπως συμβαινουν και δεν εχουν πρεπει και μηπως.
Συγνωμη που δυσκολευομαι στα λογια,συνηθως δεν εχω προβλημα.
Δεν βλεπω κανενα προβλημα, μια χαρα τα λες.
Με πετυχες σε κακια βραδια.Ελπιζω ομως να μπορεσουμε να μιλησουμε.Δεν ξερω πως το βλεπετε ολοι η πως το αντιλαμβανεσε,ομως οφειλω να πω οτι απο μεσα ειναι αρκετα διαφορετικο γιατι το βιωνω μερα παρα μερα..Ευχαριστω ομως ειλικρινα για τις απαντησεις σας με βοηθανε στο να μπορεσω να δω πως το βλεπει καποιος απο εξω!
καλο βραδυ!
Σε καμια περιπτωση οτι βιωνεις δεν ειναι ευκολο, αντιθετα οπλισου με αρκετη υπομονη και θεληση. Ειναι δυο πραγματα που θα σου χρειαστουν....
19-06-2007, 13:01 #78
Ειναι ευλογο να επιδιωκεις καλες σχεσεις με την οικογενεια σου. Ειναι θεμιτο να διεκδικησεις την αποδοχη κ το σεβασμο τους. Ομως, οπως γραψατε με τον Κρινο, σε καμια περιπτωση αυτο δεν πρεπει να γινει εις βαρος της προσωπικης σου ζωης. Κανεις δεν εχει δικαιωμα να σου πει τι θα κανεις με το σωμα σου.
Α, καλε μου Αλτερ, ξερεις οτι εκφραζεσαι πολυ καλα στο γραπτο λογο. Ομως αυτο δεν ειναι παντα καλο. Χαρη στο ταλεντο του λογου μπορεις να ξεγλιστρας- κυριως απο τον εαυτο σου.
Ναι, θα συμφωνουσα οτι ομοφυλοφιλος ειναι αυτος-η που ελκεται απο το ιδιο φυλο.
Λες οτι αισθανεσαι σαν αντρας, μα αδυνατεις να προσδιορισεις τι ακριβως αισθανεται ενας αντρας. Σημειωνεις οτι για σενα ενας αντρας ειναι πανω απολα ανθρωπος.
Ωραια, κι οι γυναικες ειναι πανω απολα ανθρωποι- φρονω. Ομως εσυ αισθανεσαι αντρας, οχι γυναικα, παροτι ανθρωποι κι οι δυο, σωστα; Αρα, υπαρχει κατι ακομη στη θεαση σου για τον αντρα που σου επιτρεπει να τον διαχωριζεις απο το αλλο φυλο.
Τι ειναι αυτο λοιπον; Η φαντασιωση οτι εχεις αντρικο σωμα, η προσωπικοτητα, ο ψυχισμος σου, τι; Κατι ομως που να προερχεται απο εσενα, οχι ετεροπροσδιορισμενο, οχι το γεγονος πως «σε ελκυουν ατομα που δεν ειναι ομοφυλοφιλα». Υπαρχει κατι τετοιο; Δεν το λεω με ανακριτικη διαθεση. Το σημαντικο, νομιζω, ειναι να ξερεις εσυ την απαντηση, εστω κι αν δεν μπορεις να την εκφρασεις απολυτα λεκτικα.
Θα το πω ωμα, κι ελπιζω να μη σε πειραξει. Ισως ολα ξεκινησαν επειδη δεν τολμουσες να δεχτεις οτι ενδεχεται να εισαι ομοφυλοφιλος (ξερεις, κουνιστος, ακαταλληλος να μεγαλωσεις ενα παιδι κ.α.) κ στην ντροπη που αυτο θα οδηγουσε (βλ. οικογενεια). Ετσι, οδηγηθηκες στο να απαρνηθεις το φυλο σου. Χωρις ομως να εχεις αιτιολογησει (στον εαυτο σου) το γιατι. Λεσ κ το να εισαι ομοφυλοφιλος ειναι κατι κακο, το οποιο δεν θα επρεπε να συμβει σε σενα. Ισως για αυτο εχεις προβλημα με την ταυτοτητα σου.
Μην βιαστεις να το διαψευσεις.
ΥΓ Ως επιρρωση των ανωτερω, προσεξες αυτη την περιεργη κουβεντα που ειπες: «δεν αντιπροσωπευω το φυλο μου», αντι του «το φυλο μου δεν μ\' αντιπροσωπευει». Σαν το φυλο να ειναι κατι στο οποιο οφειλεις να ανταποκριθεις, αυτη η εντυπωση μου δοθηκε.
19-06-2007, 13:07 #79
μαλλον anoiksi δεν με κατέλαβες...δεν κατέκρινα την alterego, καθόλου...ειπα οτι μπορει να δει κ μια άλλη πλευρα, οχι μονο μια, κοιττάζοντας κ τις αποψεις αυτών που ενδιαφέρθηκαν για τους φόβους της...γι αυτο κ παρέθεσα παρακάτω κάποια από τα οσα της εγραψε ο krino (στα οποία κ συμφώνησα, αν ειδες).
20-06-2007, 03:55 #80
Originally posted by Sofia
μαλλον anoiksi δεν με κατέλαβες...δεν κατέκρινα την alterego, καθόλου...ειπα οτι μπορει να δει κ μια άλλη πλευρα, οχι μονο μια, κοιττάζοντας κ τις αποψεις αυτών που ενδιαφέρθηκαν για τους φόβους της...γι αυτο κ παρέθεσα παρακάτω κάποια από τα οσα της εγραψε ο krino (στα οποία κ συμφώνησα, αν ειδες).
20-06-2007, 11:21 #81
Δεν θα υποκριθώ ώστε να πω οτι τον ή την καταλαβαινω μια κατάσταση που ΔΕΝ βιώνω....εσύ που μπορεις κ το κανεις μπραβο σου....
Οσο για το αν θα αισθανόμουν τα ίδια πράγματα μην είσαι τοσο σίγουρος/σίγουρη....δυο ανθρωποι που ζουν την ιδια κατάσταση δεν εχουν κ τις ιδιες αντιδράσεις κ τα ιδια συναισθήματα...Αυτο φαντάζομαι το καταλαβαινεις...καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος...
Και κάτι ακομα:πώς εισαι τόσο σίγουρος τί θέλει ο Alterego, πώς αισθανεται, τί σκεφτεται λέγοντας π.χ. \"\"\"\"οτι ο AlterEgo σιγουρα χαιρεται για τα σχολια που εχει λαβει απο καποιους ανθρωπους και σιγουρα το εκτιμησε και το συμπεριελαβε στην αναλυση του, απλα οταν σε απασχολει κατι θελεις οσο το δυνατον περισσοτερες αποψεις να ακουσεις και να αναλυσεις.\"\"\"\"
20-06-2007, 13:31 #82
Τι ειναι αυτο λοιπον; Η φαντασιωση οτι εχεις αντρικο σωμα, η προσωπικοτητα, ο ψυχισμος σου, τι; Κατι ομως που να προερχεται απο εσενα, οχι ετεροπροσδιορισμενο, οχι το γεγονος πως «σε ελκυουν ατομα που δεν ειναι ομοφυλοφιλα». Υπαρχει κατι τετοιο; Δεν το λεω με ανακριτικη διαθεση. Το σημαντικο, νομιζω, ειναι να ξερεις εσυ την απαντηση, εστω κι αν δεν μπορεις να την εκφρασεις απολυτα λεκτικα.
Φιλε μου,την απαντηση την εχω μεσα μου και οσο κι αν δυσκολευομαι να την εκφρασω θα προσπαθησω γιατι πιστευω αξιζει.Νιωθω αντρας και αυτο το ειπα γιατι το κορμι μου απλα δεν με αντιπροσωπευει.Το νιωθω καθε μερα που περνα,καθε ωρα,ειναι εντονο γιατι το κουβαλω μαζι μου συνεχως.Ισως να μην με εμποδισε ποτε να κανω σχεσεις,αλλα με εμποδιζει εμενα, σαν προσωπικοτητα.Οι σχεσεις περνανε εμενα ομως μου μενει αυτο το σωμα παντα.Μεσα μου κρυβω γυναικεια συναισθηματα και το ξερω,εξαλλου και οι αντρες δεν εχουν τετοια;Ενα γυναικειο συναισθημα (αν και δεν μου αρεσει να διαχωριζω) ειναι ανασφαλεια.Τωρα θα μου πεις γιατι ο αντρας δεν την εχει;Γιαυτο σου λεω δεν θελω να ξεχωριζω τα δυο φυλο σε τετοιες περιπτωσεις.Ο αντρας απο την φυση του φανταζει ο δυνατος, η κολωνα μα ισως και να μην ειναι...ποιος δεν φοβαται;ποιος δεν νιωθει ανασφαλεια;Ομως αυτα ας τα αφησω...εκεινο που θελω να πω ειναι οτι θα θελα να ειχα οτι ενας αντρας,ενα σωμα τετοιο να το υπερασπιζομαι..ισως η ψυχικη μου δυναμη να το νιωθει αυτο.Ειλικρινα η ερωτηση ειναι δυσκολει να απαντηθει και ξερεις γιατι φιλε μου;Γιατι απλα δεν υπαρχει καποια ιδιαιτερη απαντηση
ειναι ολα μαζι.
Εκεινο που ισως σκεφτονται οι περισσοτεροι ειναι οτι θα θελα να ημουν ετσι αφου μου αρεσουν κοπελες,θα θελα να ειμαι ετσι για να με αποδεχτει ο κοσμος.Μα οχι,δεν ειναι αυτο.Και εγχειρηση αλλγης φυλου να κανεις θα εισαι σημαδεμενος.Εξαλλου δεν ειναι σε ολες τις χωρες ετσι,υπαρχουν χωρες που δεχονται την ομοφυλοφιλια απο πολυ παλιοτερα."...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
20-06-2007, 13:48 #83
Originally posted by kanenas
Θα το πω ωμα, κι ελπιζω να μη σε πειραξει. Ισως ολα ξεκινησαν επειδη δεν τολμουσες να δεχτεις οτι ενδεχεται να εισαι ομοφυλοφιλος (ξερεις, κουνιστος, ακαταλληλος να μεγαλωσεις ενα παιδι κ.α.) κ στην ντροπη που αυτο θα οδηγουσε (βλ. οικογενεια). Ετσι, οδηγηθηκες στο να απαρνηθεις το φυλο σου. Χωρις ομως να εχεις αιτιολογησει (στον εαυτο σου) το γιατι. Λεσ κ το να εισαι ομοφυλοφιλος ειναι κατι κακο, το οποιο δεν θα επρεπε να συμβει σε σενα. Ισως για αυτο εχεις προβλημα με την ταυτοτητα σου.
Ως επιρρωση των ανωτερω, προσεξες αυτη την περιεργη κουβεντα που ειπες: «δεν αντιπροσωπευω το φυλο μου», αντι του «το φυλο μου δεν μ\' αντιπροσωπευει». Σαν το φυλο να ειναι κατι στο οποιο οφειλεις να ανταποκριθεις, αυτη η εντυπωση μου δοθηκε.
Χθες διαβασα μια συνεντευξη μιας κοπελας που ενιωθε αντρας.
Θα μου επιτρεψεις να γραψω κατι απο εκεινη την συνεντευξη.
\"Το όνομα μου είναι Emmanuel και όχι Emmanuela, μου είχε πει. Taken From \'Sublime Mutations\'Την ρώτησα εάν είναι λεσβία και μου είπε : \"Λεσβίες είναι οι γυναίκες που αγαπάνε γυναίκες. Εγώ είμαι αγόρι και αγαπάω γυναίκες.\"
Ειλικρινα ισως ουτε και εγω να μπορω να το εξηγησω διαφορετικα.Η ταμπελα που βαζουμε πιστευω για ενα ομοφυλοφιλο μερικες φορες την βαζουμε απλα για να το κατανοησουμε γιατι το ακουσαμε πολλες φορες.Το οτι ζω σε ξενο σωμα και νιωθω ετσι ειναι πολυπλοκο και περιεργο για τα ματια μας.Ευτυχως που εγω δεν εβαλα καποια ταμπελα πανω μου γιατι τοτε δεν θα ηξερα στα αληθεια τι ειμαι."...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
20-06-2007, 13:54 #84
Φιλη μου ανοιξη..Δεν θα πιεζα κανεναν να μου μιλαει οπως εγω θελω.Εξαλλου ο καθενας εχει την εικονα του αλλου απλα στο μυαλο ισως και οχι.Ο καθενας οπως θελει μου μιλα,εξαλλου αυτο δεν εχει και τοση σημασια αφου δεν γνωριζω προσωπικα τα ατομα.
Φιλη Σοφια μην θυμωνεις...δεν μπορεις να πεις του αλλου εσυ που το κανεις μπραβο σου.Ο καθενας αντιλαμβανεται αλλιως τα πραγματα.Θελω να σου πω ευχαριστω που συμμετειχες στην κουβεντα,ομως εδω ειμαστε για να μιλαμε,δεν ειναι αναγκη να θυμωνουμε.Ειλικρινα δεν θελω κατι τετοιο και ξερω ουτε και εσεις.Ας μην χασουμε την ουσια που ειναι αυτο που εχω γραψει.
Οσο για το που ξερει η ανοιξη το τι θελω ειναι γιατι το ειχα πει εξαλλου οτι θελω τις
αποψεις σας,την κριτικη σας και θα τα εκτιμησω.Σοφια,δεν σημαινει οτι οταν κατι δεν το βιωνεις δεν μπορεις να το καταλαβεις.Μπορει να μην με εχεις βιωσει ομως η αποψη σου θα ηταν πολυ σημαντικη.
Ελπιζω να τα καλυψα ολα γιατι ειστε και γρηγοροι"...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
20-06-2007, 14:01 #85
Φιλε κρινο!!!
Μες στα χαλάσματα σε στοίχειωσε η μιλιά μου
μα η ματιά μου παραμένει ζωντανή
δεν θέλω να \'μαι ναυαγός στα ψέματά μου
και η ζωή μου να φαντάζει υπερβολή
Πήρα ένα τρένο με καθρέφτες αγκαλιά μου
αυτό να τρέχει κι εγώ να σπάω τα είδωλά μου
και η ζωή του όπως παλιά ζωή δικιά μου"...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
22-06-2007, 22:18 #86
Μας εβγαλε εκτος τροχιας!!! καλωσορισαμε!
"...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
23-06-2007, 01:35 #87
Alterego το βρισκεις δυνατο να αγαπησεις καποτε το γυναικειο σωμα σου? Εκτος αυτου, οταν το αγαπησει καποιος αλλος, για παραδειγμα μια κοπελα με την οποια εχεις επιλεξει να εισαι, εσενα τι συναισθηματα σου δημιουργει αυτο?
24-06-2007, 15:24 #88
Καλημερα...θελω λιγο χρονο για να μπορεσω να σου απαντησω στο προσωπικο μηνυμα... Ευχαριστω!
"...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
24-06-2007, 19:42 #89
Originally posted by Alterego
Φιλε κρινο!!!
Μες στα χαλάσματα σε στοίχειωσε η μιλιά μου
μα η ματιά μου παραμένει ζωντανή
και η ζωή μου να φαντάζει υπερβολή
Πήρα ένα τρένο με καθρέφτες αγκαλιά μου
αυτό να τρέχει κι εγώ να σπάω τα είδωλά μου
και η ζωή του όπως παλιά ζωή δικιά μου
αλτερεγκουλι
τα τσακισαμε τα κρινα ε????
σμακ στα μαγουλακια....
26-06-2007, 05:05 #90
Αγαπητε μου Alter Ego!!!
Σημερα θελω να σου γραψω απλες, συνειρμικες μου σκεψεις.
Ποσο κριμα ειναι να δινουμε σημασια σε πραγματα, ανθρωπους και γεγονοτα τα οποια δεν αξιζουν.Ποσο ασχημο ειναι να κραταμε τα συναισθηματα μας καταπιεσμενα, και να τσαλαπαταμε τις αναγκες μας.Γιατι στο κατω κατω ειμαστε και εμεις ανθρωποι.Η ζωη θελει πολυ δυναμη και την κρυβουμε βαθια μεσα μας, αλλα για να την απελευθερωσουμε πρεπει να μας βοηθησει καποιος.Δε μπορουμε η μαλλον δυσκολα μπορουμε να βρουμε το κλειδι της πορτας της δυναμης απο μονοι μας.Ετσι και εγω χρειαζομαι βοηθεια οπως και εσυ, οπως και ολοι μας.Και τελικα αυτο που χρειαζομαστε ολοι ειναι ανθρωπους γυρω μας.Αλλοι πιο πολυ αλλοι λιγοτερο.Αρα δεν ειναι κριμα να κλεινομαστε σε ενα κλουβι, το κλουβι της μοναξιας μας;Ποσα πραγματα μπορει να κανει ο ανθρωπος αν εχει τι στηριξη απο καποιον!!!Και παλι δεν ειναι ομως κριμα, εφοσον εχεις ανθρωπους εξευγενισμενους διπλα σου να επηρεαζεσαι απο ανθρωπους που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα, που δεν εχουν μαθει να ζουν σαν ανθρωποι, που δεν ξερουν τι θα πει αγαπη, ελπιδα, που δεν ξερουν γιατι κανουν οτι κανουν, που ειναι αχαριστοι;Μεγαλη αμαρτια η αχαριστια.Προσπαθω να καταπολεμησω το ποσο με επηρεα
ζουν οι ανθρωποι, οπως και εσυ προσπαθεις να βρεις γιατι ειναι ετσι οι ανθρωποι οπως ειναι.Τουλαχιστον ετσι πιστευω.Δεν κανει να αφηνουμε τους αλλους να μας καθοδηγουν, να κατευθυνουν τα συναισθηματα μας.Πρεπει και ειναι υποχρεωση μας να ζουμε οπως εμεις θελουμε οπως εμεις νιωθουμε.Δεν ζουν οι αλλοι για εμας, ο καθενας ζει για τον εαυτο του, αρα διαλεγει αυτος πως θελει να ζει!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ,
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΙΠΟΤΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΕΝΑ ΣΑΝ ΥΠΑΡΞΗ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΟΥ.................
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ!!!
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή