ΙΔΨ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8

Thread: ΙΔΨ

ΙΔΨ

Παιδιά μετά απο 1.5 χρόνου ΙΔΨ για άλλη μια φορά είχα ξέσπασμα σήμερα... Ωστόσο νιώθω πολύ καλά σε σχέση με την αρχή ξέρω τι θέλω θέλω να διεκδικήσω τη ζωή μου και να κάνω μια νέα αρχή.. Δν έχω ακολουθησει φαρμακευτική αγωγή δυστυχώς η φύση του OCD με αναγκάζει να μένω για καιρό σπίτι μετά τις εξάρσεις και αυτο ρίχνει την ψυχολογία μου... Νιωθω ότι μπορώ να το νικήσω ωστόοσο ακόμα βγαινει νικητης στα σημεία... Πιστεύετε οτι πρεπει να παρω αγωγή τελικά λόγω του οτι ασχετα με το πως νιωθω σαν αποτελεσμα δν εχει αλλαξει κατι?

Senior Member
    Otan les eksarseis? i aitia tou "problhmatos"?

Senior Member
    γεια σου κωνσταντίνε, και εγώ αντιμετωπίζω μια παρόμοια κατάσταση με την ιψδ ...καλό είναι να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό όσο ειναι νωρίς ώστε να αντιμετωπιστεί τελείως το πρόβλημα και η αιτία που το προκαλεί..αλλιώς αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά με την βοήθεια κάποιου που έχει κατάλληλες γνώσεις αργότερα σε κάποια άλλη δύσκολη στιγμή μπορεί να ξαναεπιστρέψει... το αν χρειαστεί να πάρεις αγωγή θα το κρίνει ο ψυχίατρος, αν επηρεάζεται σημαντικά η καθημερινοτητά σου εξαιτίας του τότε ίσως χρειαστεί να πάρεις και εγω σχεδον 2 χρόνια ήλπιζα ότι θα το νικήσω μόνος μου και τελικά δεν κατάφερα και πολλά

Genika panta eixa ena thema me tis trixes panw m meta apo mia travmatikg empeiria afton ekdhlwtthike sto epakro arxika me ton na xyrizw synixeia to kefali mou pleon afto to exw xeperasei alla m exei meinei to deftero kai xeirotero na xyrizw ta frydia m ta exw xyrisei kamia dekaria fores ws twra aftous tous mhnes kai eglovizomai sto spiti mexri na megalwsoun ligo

Giannh Eimai oriaka sto na parw agwgh h oxi.. To kako einai oti otan pernaei o kairos xexniemai apo to poso stenoxwrhthika me afto p ekana kai gia na "diorthwsw " ligo oti exei ginei xanaasxoloumai me synepeia na ftanw ekei oou arxisa... H vlakeia einai oti sth fash m niwthw pws me aplh psyxologikh sthrixh tha mporousa na to xeperasw apla etsi opws ta kanw prepei na perasei pali ligos kairos(mhnas) gia na megalwsoun ta frydia kai na vgw exw..

Senior Member
    μπες εδω στο τσατ αν θες http://xat.com/remedyandfriends

Senior Member
    Κωνσταντινε πως εγινε η διαγνωση για Iψδ ?
    Eχεις μονο αυτον τον ψυχαναγκασμο ή εχεις και αλλους?
    Μου κανει εντυπωση που δεν αναφερεις καθολου ιδεοληψιες.

Member
    Κωνσταντίνε ,αφού διάβασες την δημοσίευση μου,θα γνωρίζεις πως πάσχω και εγώ από ΙΔΨ. Βρίσκεσαι σε δίλημμα όσον αφορά την φαρμακευτική αγωγή! Καταλαβαίνω. Πάντως εγώ λαμβάνω μία φαρμακευτική αγωγή εδώ και 1.5 χρόνο. Αισθάνομαι λίγο καλύτερα και αρχίσαμε με την ψυχίατρο να αφαιρούμε χάπια. Τα ξεσπάσματα μου όμως είναι συνήθη. Τη μία στιγμή πέφθω σε κατάθλιψη και δεν ξέρω και εγώ τί σκέφθομαι και την άλλη στιγμή με πιάνουν τα νευρικά μου γέλια και είμαι η ψυχή της παρέας. Περίεργη κατάσταση. Πάντως εγώ θα σου πρότεινα να συνεχίσεις τη ζωή σου χωρίς φάρμακα αφού καταφέρνεις ως ένα συγκεκριμένο βαθμό να διαχειριστείς το πρόβλημα σου! Μην φορτώνεσαι άδικα με φάρμακα. Εγώ δεν είχα άλλη επιλογή επειδή η κατάσταση μου ήταν κακή. Εσύ όμως.... Καλύτερα όμως να συμβουλευθείς έναν ψυχίατρο! Θα κρίνει εκείνος την κρισιμότητα του προβλήματος σου!:)