Results 1 to 13 of 13
Thread: ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ:Ο ΤΡΟΜΟΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ
-
03-06-2007, 21:27 #1
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ:Ο ΤΡΟΜΟΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ
Καλησπέρα!Είμαι καινούρια στο forum και ειλικρινα δεν ηξερα οτι υπαρχει ενα τοσο ενδιαφερον site αν δεν μου συνεβαινε-για 7η φορα,ισως,εχω χασει πια τον αριθμο-καταθλιπτικο επεισοδιο.Η πρώτη φορά που παρουσίασα καταθλιψη ήταν στα 17 μου με το αγχος των Παννελαδικών εξετάσεων και εκτοτε παρουσιάζω σχεδόν καθε χρόνο με διαφορετική αιτία κάθε φορά,την οποία βέβαια δεν μπορώ ποτέ να ανακαλύψω όσο και να προσπαθώ.Ο γιατρός που με παρακολουθεί,μου πρότεινε,εκτος απο τα συνηθισμένα αντικαταθλιπτικά που μου έδινε κατα τη διάρκεια του επεισοδίου(seroxat,nortilen,effexor)να ακολουθήσω και μία αγωγή με lamictal το οποίο θα λειτουργούσε σαν σταθεροποιητικό στην συναισθηματική μου συμπεριφορά και θα μείωνε ή,στην καλύτερη των περιπτώσεων-θα εξαφάνιζε τα καταθλιπτικά επεισόδια,αφού όπως μου είπε ήταν ελαφριάς μορφής.
Δέχτηκα να την ακολουθήσω και πράγματι για 2μιση περίπου χρόνια ήμουν μια χαρά!Δεν είχα παρουσιάσει ποτέ κατάθλιψη και θεώρησα οτι πλέον δεν θα εμφανίσω ούτε στο μέλλον.Πριν απο 2μιση βδομάδες όμως, επανήλ8ε.Δεν ξέρω πως και γιατί,δεν πιέστηκα,ούτε αγχώθηκα πουθενά,δεν μου συνέβει κάτι άσχημο.Το μόνο που είχα παρατηρήσει και δεν του είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία,ήταν οτι τα lamictal που έπαιρνα δεν έμοιαζαν με τα συνηθισμένα.Είχαν άσπρο χρώμα,αντι για μπεζ(η δοση των 200mg)και ειχαν μία παράξενη γεύση,κάτι ανάμεσα σε τσιχλόφουσκα και σε ταμπλέτα βιταμινών.Πήρα καινούριο κουτί και το πρώτο χαπάκι που δοκίμασα δεν είχε καμία σχέση,ήταν μπεζ χρώματος και άγευστο,όπως το ήξερα.
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα να μου πει κάποιος απο εσάς που χρησιμοποιεί είτε ο ίδιος,είτε δικό του πρόσωπο lamictal αν του εχει τύχει κάτι παρόμοιο.Εϊναι το ίδιο φάρμακο,ή υπάρχει περίπτωση να έγινε κάποια "νοθεία"στο συγκεκριμένο κουτί που πήρα?
Και μόνο η ιδέα του οτι μπορεί να έκανα καταθλιπτικό επεισόδιο από λάθος φάρμακο με κάνει εξω φρενων!!!Την προηγούμενη βδομάδα ήμουν σε μαύρα χάλια,με συνεχή κλάμματα,άγχος και .το κυριοτερο, φόβο ότι δεν θα συνέλθω ποτέ.Ο γιατρός μου συνέστησε ένα άλλο φάρμακο,το οποίο δεν έχω δοκιμάσει ξανά(κι όμως υπάρχει!)το remeron.Το γνωρίζει κάποιος?έχει γρήγορα αποτελέσματα?και φυσικά lexotanil...
Συγγνώμη αν σας κούρασα,αλλά έχω τόσα πολλά να πω,και προσπάθησα ειλικρινά να είμαι όσο γίνεται πιο σύντομη.
Κάθε απάντηση θα την διαβάσω με μεγάλο ενδιαφέρον.
Ευχαρστώ!
Code:null
- 03-06-2007, 21:44 #2
καλώς ήλθες
το λαμικτάλ δεν το ξέρω..όσο για το ρεμερόν ..<κλασσικό>αντικαταθλιπ τικό,το δίνουν συχνά ως υπναγωγό (διορθώστε με αν κάνω λάθος στην ορολογία :P)για όσους έχουν προβλήματα ύπνου..
εγώ πάλι παίρνω λαντόζ των 20mg.. και μία απορία..ενδιάμεσα των καταθλιπτικών επεισοδίων συνεχίζεις την αγωγή ή την σταματάς μόλις νιώθεις καλύτερα?Dum spiro spero (?)
03-06-2007, 21:48 #3
ενδιαμεσα των επεισοδιων συνεχιζω και παιρνω το lamictal το οποιο ειναι σταθεροποιητικο.Τα καθ\'αυτου αντικαταθλιπτικα,οπως το seroxat π.χ τα σταματαω.Σε ευχαριστώ παντως για την απάντηση...
03-06-2007, 22:16 #4
Εσυ ποιο επαιρνες?[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
03-06-2007, 22:23 #5
twn 200mg alla den exei xrwma mple alla mpez,opws twn 150mg.Den xerw an h foto isxyei gia ta lamictal tou exoterikou,mporei ekei na einai alliws..to kouti pantws grafei 200 kai mesa ta xapakia exoun thn emfanish twn 150mg.ti na pw..
03-06-2007, 22:26 #6
ή μηπως?
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
03-06-2007, 22:28 #7
Ναι δεν ξερω οι φωτογραφιες μπορει να μην ειναι και καλες...
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
04-06-2007, 01:42 #8
Ο γιατρός σου εκανε καλά και πρόσθεσε στην αγωγή το Λαμικτάλ καθώς είναι σταθεροποιητής διαθεσης και ενισχύει την δράση των αντικαταθλιπτικών..Εξάλλου έχει αποδεικτεί ότι βοηθάει ελαφρώς στα καταθλιπτικά συμπτώματα...
όσον αφορά την διαφορά στο χρώμα του δισκίου,μην ανησυχείς...Ρώτα τον φαρμακοποιό σου...Μπορεί η κατασκευάστρια εταρία να άλλαξε τα χρώματα...Μπορείς για να είσαι σίγουρη να κοιτάξεις το βιβλιάριο υγείας σου και να βεβαιωθείς ότι δεν έγινε κανένα λάθος στη δοσολογία...
Το ρέμερον είναι καινούργιο αντικαταθλιπτικό και φέρνει λίγο καταστολή,δηλαδή υπνηλία...Και φυσικάτο Λεξοτανίλ, all time clasic,ένα πολύ καλό αγχολυτικό...Μην ανησυχείς και να΄σαι καλά!!!
06-06-2007, 20:53 #9
καλησπερα σε ολους!ευχαριστω για τα μηνυματα σας.Τελικα αποδειχθηκε οτι το lamictal που επαιρνα ηταν τα μασομενα δισκια.Το λαθος ειχε γινει προφανως απο τον φαρμακοπειο μου γιατι εγω παιρνω τα κανονικα.Παρολα αυτα,μιλησα με τον γιατρο μου και μου ειπε οτι δεν παιζει καποιο ιδιαιτερο ρολο στην θεραπεια.Με το remeron ειδα γρηγορα αποτελεσματα,αλλα απο τοτε εχω υπερενταση και τρεμουν πολυ τα χερια μου και παρατηρω μια αδυναμια συγκεντρωσης.Μιλησα ξανα με τον γιατρο μου-κλασσικα!-και μου ειπε οτι δεν ειναι καποια παρενεργεια του φαρμακου.Τι να πει κι ο ανθρωπος,τον επρηξα μαλλον!Ισως να ειναι και απο την καταθλιψη,δεν ξερω...Στις παρενεργειες του remeron γραφει κατι σχετικο,αλλα προσπαθω οσο μπορω να μην το πολυσκεφτομαι γιατι αυθυποβαλλομαι.
Ευχαριστω ειλικρινα παντως για την συμπαρασταση,δεν το περιμενα!
Αυτο που με θλιβει σε μενα ειναι οτι δινω πολυ σημασια σε ατομα που δεν το αξιζουν και νιωθω παντα \"ριγμενη\".Και βαρεθηκα πλεον να με αποκαλλουν \"πολυ ευαισθητη\".Αμαν πια!!!Ναι ρε ειμαι!Κανταντησε η ευαισθησια να ειναι μειονεκτημα στην εποχη μας!!!
23-10-2019, 16:58 #10
23-10-2019, 17:01 #11
03-11-2019, 23:05 #12
07-01-2020, 20:15 #13
La vita μη στενοχωριεσαι τα ιδια περναμε κι εμεις .πιστεψε οτι δεν ειμαστε αρρωστοι αλλα αγωνιστες .εγω προσωπικα πιστευω οτι καποιος λογος υπαρχει που αυτο το κουβαλαμε στη πλατη μας.40 χρονια το παλευω .τα μισα χρονια με ριχνει τα αλλα μισα το ριχνω..ο θεος να μας δινει δινει δυναμη και παρηγορια
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή