Results 16 to 30 of 41
-
04-06-2007, 22:17 #16
Πολυ σωστα Mazang!!!!
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 04-06-2007, 23:27 #17
Originally posted by Sofia
Όσο για τη δύναμη, δεν είναι σταθερή αξία...ερχεται και φεύγει...Μια ζωή δεν είμαστε το ίδιο δυνατοι, το ίδιο σταθεροι, το ίδιο ανθεκτικοι....
05-06-2007, 00:18 #18
Όλες οι απόψεις δεκτές και ο τρόπος δράσης σε οτιδήποτε είναι σαν το ρούχο, άλλο νούμερο για τον καθένα... ο οδηγός είναι η αποτελεσματικότητα σε κάθε περίπτωση.
Νομίζω όμως ότι τόνισα σε ποιές περιπτώσεις αναφέρομαι, για όνομα αν υποστήριζα ότι αντιμετωπίζουμε την σχιζοφρένεια και την αυτοκτονία με βιβλία και καραμέλες για το λαιμό.
Επειδή όμως υπάρχουν και πολύ πιο ελαφριές περιπτώσεις, που έχω δει να χειροτερεύουν από λήψη φαρμάκων κατά βούληση και για ψύλλου πήδημα, έχοντας εμμονή να αποδείξουν ότι από \"κάτι\" πάσχουν επειδή διάβασαν 5 άρθρα και δεν τα φίλτραραν... γίνεται κάτι σαν να παίρνεις depon προληπτικά και μετά όταν -και αν- το έχεις ανάγκη δεν σε πιάνει.
Και για καμμία άλλη περίπτωση δεν μπορώ να μιλήσω γιατί δεν είμαι γιατρός...
Να ξαναπώ ότι σέβομαι απόλυτα το προσωπικό θέμα του καθενός, έχω ζήσει από πολύ κοντά βαριά περιστατικά σε δικούς μου ανθρώπους και δεν αποκλείω -όπως κανείς δεν μπορεί- την περίπτωση να πέσω και να μη μπορώ να ανέβω με τίποτα και τότε τί γίνεται... και με συχωρείτε αν έθιξα κάποιον.
Δεν υποστηρίζω το να είμαστε υπεράνθρωποι. Ούτε και είναι επιβεβλημένο. Υποστηρίζω το να μην υποτιμάμε τις δυνάμεις μας πριν τις δοκιμάσουμε. Ούτε το να ζητάς βοήθεια είναι κακό, ούτε όμως και το να επιδιώκεις αυτάρκεια αν σε παίρνει είναι.
Κι από την άλλη, δεν είναι θράσσος να τρέχω να ψάχνω ηρεμιστικά για τα ψυχοσωματικά πονάκια μου ενώ δεν μου χαλάνε πια και τη ζωή, όταν κάποιος άνθρωπος τα έχει πραγματικά ανάγκη γιατί διαλύεται -πέραν των δυνάμεών του- και προσπαθεί να φτάσει στο σημείο να προχωράει χωρίς αυτά?
05-06-2007, 02:13 #19
\"...Οση και να ναι η δυναμη μου θελω ενα ανθρωπο μαζι μου..\"
Ποιος εχει τετοια επιμονη αληθεια;"...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
05-06-2007, 09:03 #20
Smoky, διαφωνώ κι έχω διαφωνήσει με όλους εκεινους που σπεύδουν να συνταγογραφήσουν σχεδόν μόνοι τους, ως άλλοι γιατροι...
Εξίσου όμως διαφωνώ και με την άποψη που βλέπω να επικρατεί από άλλους πολλους που λεει \"θα το αντιμετωπίσω μόνος μου\" Είναι τελικα τοσο δύσκολο να αποδεχτούμε ότι δεν μπορούμε να τα κανουμε ολα μόνοι μας?Οχι παντα?
Και κάτι τελευταίο: πολλές φορές σε εναν τρίτο είναι δύσκολο να ξέρει αν ο ανθρωπος που παρατηρεί ή που είναι κοντα του υποφέρει κ πόσο. Μάλιστα, κάποιες φορές δεν θέλει να δει....Ο καθενας μόνος του το ξέρει...
05-06-2007, 09:31 #21
Ενταξει ρε παιδια ο smoky θελει να πει πως μερικες φορες οι ανθρωποι προκαταβαλονται και ενω δεν εχουν κατι σοβαρο πιεζουν τον εαυτο τους να χειροτερεψει ισως για να τραβηξουν την προσοχη, να τους λυπηθουν, να ειναι καποιος κοντα τους.
05-06-2007, 09:37 #22
το καταλαβαμε:)κι αυτό ακομα όμως είναι σαν να φωνάζει κάποιος \"βοήθεια, κοιττα κι εμενα\"....κάτι δείχνει....
05-06-2007, 09:38 #23
οχι ομως να χαπακωνεσαι γι\' αυτο...
05-06-2007, 09:48 #24
σε καμια περίπτωση....πόσες φορές εχω γράψει ότι ειναι προτιμότερο να παει καποιος πρώτα σε ψυχολογο κι οχι απευθείας σε ψυχίατρο?????????Αλλα κάποιοι επιμένουν πως θελουν να δοκιμασουν μόνο χάπια...να τελειωνουν...κι αυτο λεει παλι κατι...
Και οχι, δεν ειμαι εναντια φυσικα σε καθε ειδους φαρμακευτικη αγωγή όταν ομως κρινεται απαραίτητη
05-06-2007, 19:27 #25
Παιδιά, δεν \"προπαγανδίζω\" το να μη ζητάμε βοήθεια... Ειδικά όταν είναι φανερό (και όπως είπατε πολύ σωστά αυτό το ξέρει καθένας για τον εαυτό του) ότι η συμπαράσταση ενός φίλου δεν αρκεί πια ή τα σημάδια δείχνουν ότι πρόκειται για ένα επεισόδιο που στην τελική μπορεί να βάζει σε κίνδυνο και την ίδια τη ζωή.
Ούτε όμως είναι σωστό να μιλάνε για \"βοήθεια\" και \"ψυχολόγους\" και να ξεστομίζουν τόσο εύκολα το όνομα οποιασδήποτε διαταραχής -για την οποία υπάρχουν άτομα που έχουν φτύσει αίμα και δυσκολεύτηκαν να την αποδεχτούν και να την αντιμετωπίσουν όσο κάποιοι άλλοι την έκαναν καραμέλα. Για τον καθένα το πρόβλημά του είναι μεγάλο αλλά και η ικανότητα αξιολόγησης του προβλήματος είναι μια μορφή αυτοσεβασμού -και σεβασμού γενικότερα.
Για να μην παρεξηγηθώ και πάλι, θα φέρω ένα παράδειγμα μιας φίλης, η οποία είναι παχουλούλα γιατί πολύ απλά απολαμβάνει τις τροφές που της αρέσουν χωρίς να πάσχει από κάποια διατροφική διαταραχή και κάθε φορά που είναι να πάει π.χ. σε ένα γάμο και δεν της κάνει το ρούχο -έλα μου όμως που είναι και κοκέτα- βουϊζουν τα τηλέφωνα της παρέας με κλάμα και \"κατάθλιψη θα πάθω\" και \"δεν αντέχω\" και την επόμενη μέρα όλα μέλι-γάλα γιατί πραγματικά είναι μια χαρούμενη κατά τ\' άλλα και φυσιολογική κοπέλα. Απλά δεν κάνει δίαιτα, πώς το λένε. Έχει τα κιλάκια της, ούτε καν \"υπέρβαρη\".
Εκτός από αυτή την κατηγορία λοιπόν, είναι και η άλλη. Εγώ π.χ. έχω περάσει λίγο απ\' όλα θεωρώ αλλά προσπαθώ να βοηθάω τον εαυτό μου βάζοντάς τα όσο γίνεται κάτω από το πρίσμα της λογικής. Ή ένας φίλος, ο οποίος έχει καταλήξει με κάποια μορφή κατάθλιψης επειδή είναι 44 και δεν έχει κάνει οικογένεια και τον πρήζουν όλοι μέρα-νύχτα, από το σπίτι μέχρι το γραφείο -αφού πια δεν ξέρει για ποιόν είναι σημαντική η οικογένεια που θα κάνει -αν κάνει- τελικά.
Εδώ δεν μιλάω για υπεράνθρωπη δύναμη... Απλά λίγο για την ικανότητα σωστής εστίασης και αξιολόγησης στα πλαίσια αντίδρασης... Αντίδρασης σε τί? Στο τριπάκι που πάνε να μας βάλουν... Άλλος μένει σε υπόγειο και ξυπνάει και βλέπει πεζοδρόμιο, άλλος δουλεύει 16 ώρες και δεν μπορεί να ζήσει με τα λεφτά που παίρνει, άλλος είναι στο περιθώριο του κοινωνικού του κύκλου γιατί \"δεν παντρεύτηκε\" γιατί \"είναι χωρισμένος\" γιατί χίλιες δυο άλλες μπούρδες, άλλος δεν κοιμάται καλά γιατί κάτω από το σπίτι του περνάει μια λεωφόρος αυτοκίνητα και αναρίθμητα τέτοια μπορώ να γράψω...
Και μετά έρχεται το οποιοδήποτε περιοδικό, που ανάμεσα σε σελίδες με εικόνες \"ιδανικής ζωής\", έρχεται να σου πει ότι έχεις \"κατάθλιψη\"... Και να το ψάξεις... Και το προζάκ είναι ελαφρύ... Και κανένα ηρεμιστικό ε? Δεν βλάπτει... Κι εσύ απλά έχεις να πας διακοπές 3 χρόνια ο άνθρωπος... Και πού να φορτώσεις μπαταρία? Και γιατί να είσαι \"καλά\" δηλαδή?
Μας έχουν επιβάλλει συνθήκες ζωής μη συμβατές με την ανθρώπινη φύση... Και μετά απορούν και μελετάνε...
Επίσης... Είμαστε στο 2007 και τόσοι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι απλά από την έλλειψη αποδοχής -\"δεν είσαι σαν εμένα\" βασικά που συντηρούνται από δυστυχώς πολλά τσιμεντωμένα μυαλά. Παράδειγμα: η ζωή του μικρού μου αδελφού ΕΞΑΡΤΗΘΗΚΕ από μια ηλίθια δασκάλα που τον προσέβαλλε μπροστά σε όλη την τάξη στα 8 του... Την συνέχεια ούτε που τη φανταζότανε κανείς μας μετά τη σχολική φοβία που έπαθε... Αν θέλετε το συζητάμε κάποια στιγμή...
Αυτό εννοώ \"μόνοι μας\" φίλοι μου... Μια οχύρωση, μια πίστη στον εαυτό μας, ένα μυαλό καθαρό να διακρίνει... Είναι μια άσκηση ζωής αυτό και όχι πεισματική καταδίκη όπως με παρεξηγήσατε.
Για να μη γίνεται το μικρό πρόβλημα μεγάλο και το μεγάλο μεγαλύτερο... Μιλάω για τον μέσο άνθρωπο, που πλέον όλοι κουβαλάμε και το \"κατιτίς μας\".
Δεν κατακρίνω τον ασθενή που υποφέρει και σαφώς πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια για να μην χάνει άλλο τη ζωή του, πράγμα που σέβομαι και πραγματικά νοιώθω ανίκανη μπροστά στους ανθρώπους που παλεύουν με τέτοια εμπόδια, όταν εγώ για κάτι πολύ μικρότερο μπορεί να χάσω τη μπάλα.
05-06-2007, 20:10 #26
Ποιος θα κρινει ομως ποιο ειναι ασημαντο προβλημα και ποιο οχι.Αμφιβαλλεις οτι κατι που ειναι ασημαντο και αστειο για σενα μπορει να ειναι ολοκληρος γολγοθας για τον αλλο και τουμπαλιν?
Αν το μηνυμα σου στοχευει στους υποχονδριους...δεν νομιζω να καταφερεις πολλα πραγματα...χωρις να θελω να διαφωνησω στις γενικες γραμμες μαζι σου...δεν διαφωνουμε και τοσο και εγω ειμαι της αποψης οσο το δυνατον λιγοτερα φαρμακα...αλλα αυτο θα το κρινει ο καθενας.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
05-06-2007, 20:29 #27
Το μήνυμά μου κυρίως στοχεύει στο να θίξω τις ρημάδες τις συνθήκες ζωής, που αφού μας \"κάψουν\" πλακώνουν τα media ανάλογα με το ποιό θέμα είναι της μόδας να... μας \"αλείψουν λάδι\". Και νομίζω ότι εκεί οφείλεται το ότι σχεδόν το 98% του πληθυσμού εμφανίζει άτυπη κατάθλιψη και διάφορες νευρώσεις όπως κι εκεί εστιάζω όταν λέω \"προσπαθώ μόνος μου\". Οι υποχόνδριοι που λες, πιστεύω ότι χρειάζονται βοήθεια... Αναφέρομαι σε ανθρώπους που -ακόμα- μπορούν να γλιτώσουν το επόμενο σκαλοπάτι. Ανάμεσα σε αυτούς είμαι κι εγώ και μπορώ να ξέρω πόσο θα με σώζει το \"καθαρό λογικό μυαλό\" ίσως...
Αλλά αυτό που λες, το ποιός κρίνει πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα, δεν νομιμοποιεί άτομα που φέρνουν τον κατακλυσμό γιατί \"έσπασε το νύχι\"? Έχω συνάδελφο που δεν φχαριστιέται την έξοδό του το Σάββατο το βράδυ γιατί το αμάξι του δεν μπαίνει \"μπροστά\" στο μπουζουξίδικο!!! Μιλάμε για μαυρίλα -αν τον ρωτήσεις... Αυτό το άτομο -ή παρόμοια- τώρα, θα του αναγνωρίσουμε το \"Γολγοθά\"? Θα φταίει η διαταραχή αν πάθει κατάθλιψη γιατί δεν μπορεί να αγοράσει τζιπ Cayenne? Δεν πρέπει να κάνει λίγη προσπάθεια αυτοβελτίωσης? Να δει καθαρά? ...και δεν είναι θράσσος απένταντι στο παληκάρι που ταλαιπωρείται από τα 13 του γιατί το γεννάει το πετσί του πριν συνειδητοποιήσει οτιδήποτε κι ενώ έχει όλη τη θέληση να ζήσει και να χαρεί τα πιο απλά πράγματα? Εγώ κάτι τέτοιους φίλε μου, και υπάρχουν άπειρα παραδείγματα, δεν μπορώ να τους συμμεριστώ και να τους δικαιολογήσω... Και δεν είμαι αναίσθητη... Ούτε μυγάκι δεν αφήνω να πνιγεί στο ποτό μου βασικά... Αλλά την αχαριστία και την κλάψα...
05-06-2007, 20:34 #28
[quote]Originally posted by Smoky
Αναφέρομαι σε ανθρώπους που -ακόμα- μπορούν να γλιτώσουν το επόμενο σκαλοπάτι. Ανάμεσα σε αυτούς είμαι κι εγώ και μπορώ να ξέρω πόσο θα με σώζει το \"καθαρό λογικό μυαλό\" ίσως...
Σόρυ, ΔΕΝ μπορώ να ξέρω ήθελα να γράψω μιας και ήδη έχω ενδείξεις για κατάθλιψη -ίσως μελλοντικά-, αγοραφοβία -την παλέψαμε-, πανικό -τον παλέψαμε-, φοβία οδήγησης -καινούριος και συναρπαστικός αντικαταστάτης του απλού πανικού αυτόν ακόμα τον γνωρίζουμε, άντε να δούμε πώς θα τον πατάξουμε...
05-06-2007, 22:30 #29
Αναφέρεις ότι οι συνθήκες ζωής είναι αυτές που ευθύνονται για το 98% του πληθυσμου εμφανίζουν άτυπη κατάθλιψη....και διάφορες νευρώσεις...Μαζί σου, θές να σου πώ κι αλλους παράγοντες? κληρονομικότητα, γενετικοι παράγοντες, οικογενειακο περιβαλλον ..κλπ..ολα αυτά για την κατάθλιψη...αφού λοιπόν βρήκαμε τα αίτια τί αλλαζει? το 98% (ενδεικτικο νούμερο που το δανειζομαι απο σενα) είναι ακομα έτσι:καταθλιπτικο...
Στη συνέχεια λες \" Αναφέρομαι σε ανθρώπους που -ακόμα- μπορούν να γλιτώσουν το επόμενο σκαλοπάτι. Ανάμεσα σε αυτούς είμαι κι εγώ και μπορώ να ξέρω πόσο θα με σώζει το \"καθαρό λογικό μυαλό\" ίσως...\" Πιστεύεις ότι το καθαρό λογικό μυαλο θα σε σώζει ΠΑΝΤΑ και θα ναι παντα λογικο? Το παντα δεν υπάρχει...δυστυχώς ή ευτυχώς, όλα μεταβαλλονται... Και το μυαλο έχει δικαιωμα να κουραστεί και να στο δηλώσει με 1002 τρόπους...ακου το μόνο, όταν κουράζεται...
Φιλικα
06-06-2007, 01:40 #30
Originally posted by Sofia
Αναφέρεις ότι οι συνθήκες ζωής είναι αυτές που ευθύνονται για το 98% του πληθυσμου εμφανίζουν άτυπη κατάθλιψη....και διάφορες νευρώσεις...Μαζί σου, θές να σου πώ κι αλλους παράγοντες? κληρονομικότητα, γενετικοι παράγοντες, οικογενειακο περιβαλλον ..κλπ..ολα αυτά για την κατάθλιψη...αφού λοιπόν βρήκαμε τα αίτια τί αλλαζει? το 98% (ενδεικτικο νούμερο που το δανειζομαι απο σενα) είναι ακομα έτσι:καταθλιπτικο...
Στη συνέχεια λες \" Αναφέρομαι σε ανθρώπους που -ακόμα- μπορούν να γλιτώσουν το επόμενο σκαλοπάτι. Ανάμεσα σε αυτούς είμαι κι εγώ και μπορώ να ξέρω πόσο θα με σώζει το \"καθαρό λογικό μυαλό\" ίσως...\" Πιστεύεις ότι το καθαρό λογικό μυαλο θα σε σώζει ΠΑΝΤΑ και θα ναι παντα λογικο? Το παντα δεν υπάρχει...δυστυχώς ή ευτυχώς, όλα μεταβαλλονται... Και το μυαλο έχει δικαιωμα να κουραστεί και να στο δηλώσει με 1002 τρόπους...ακου το μόνο, όταν κουράζεται...
Φιλικα
Στους παράγοντες που αναφέρεις, γενετικούς, κληρονομικούς, οικογενειακούς (τραυματικούς γενικότερα), εκεί είναι η ομάδα που πλέον όπως πολύ σωστά έχεις πει κι εσύ επιβάλλεται η γνώμη του ειδικού.
Και η έκταση του προβλήματος που βιώνει ένας άνθρωπος νομίζω διαφοροποιείται αισθητά... σε σχέση με κάποιους άλλους -κι εγώ μέσα σ\' αυτούς- που πνιγόμαστε ίσως σε μια κουταλιά νερό χωρίς να κάνουμε τον κόπο να το αξιολογήσουμε λογικά και πρακτικά.
Και επαναλαμβάνω, είναι θράσσος αυτό απέναντι στους ανθρώπους που περνάνε πολύ πιο δύσκολα λόγω των παραγόντων που ανέφερες και δίνουν πολλές φορές και καλύτερη μάχη με τα μισά πυρομαχικά τελικά...
Τα αίτια που μου λες και τί καταλάβαμε που τα βρήκαμε... Αν εντοπίσω κάποια που οφείλονται σε κοινωνικές παγίδες (που κάργα μας έχουνε στημένες) ίσως διευκολύνω λίγο τη θέση μου, ίσως διακρίνω πού ξεκινά το δικό μου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πρόβλημα, οπότε το δρομολογήσω και πιο σωστά είτε αυτό λέγεται \"μόνος μου\" είτε με μια επίσκεψη σε έναν ειδικό. Αλλά στο σωστό μονοπάτι. Κατά τ\'άλλα ναι, καλά τα λες, δεν είναι και το πιο ενθαρρυντικό ποσοστό...
Έχω την αίσθηση πάντως ότι η σύγχρονα διαμορφωμένη ζωή είναι φάκα... Και μετά μας ζητάνε και τα ρέστα, κατάλαβες...
...λες να έχω μανία καταδίωξης ?:)
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία