Mαρία - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 11 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 163

Thread: Mαρία

Senior Member
    Quote Originally Posted by λιλιουμ View Post
    Aυτο λεω, με βαση το αποσπασμα, η σωστη παροιμια ειναι το πολυ το κυριε ελεησον το βαριεται και ο Θεος!! Εγω το εχω ακουσει και με τις δυο εκδοχες παντως! :p
    χαχα το άλλο τόχετε ακούσει? " Κι ο άγιος φοβέρα θέλει!.." Άμα αμαρτάνετε λοιπόν θα τα βάζετε με τους άλλους.. Εσείς ουδεμία ευθύνη φέρετε..
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    χαχαχαχαχαχχαα αυτο το θρεντ πρεπει να μετονομαστει σε "θρησκευτικο παραληρημα" η απλα "ευλογησον" :p
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    In this old house where every door is open
    Quote Originally Posted by Lacrymosa View Post
    χαχαχαχαχαχχαα αυτο το θρεντ πρεπει να μετονομαστει σε "θρησκευτικο παραληρημα" η απλα "ευλογησον" :p
    "Μετανοειτε Ευλογητος" να μη γινει μονο!!

http://2.bp.blogspot.com/-TEK_GDvlNL.../eylogitos.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-lnP4-93oFY.../euloghtos.jpg

Senior Member
    Χαχαχαχαχαχα!! Μαρκελα εχει κ ενα αλλο που λεει "χασισι ηπιε κ ο θεος κ το δωσε στον ανθρωπο" χαχαχαχαχα!!! :p

Senior Member
    Kορίτσια και αγόρια που να σας τα λέω..
    ..χθες το βράδυ μπήκαν κλέφτες εδώ μέσα..
    δεν βρήκαν όμως ...τίποτα να πάρουν.
    Και το χάραμα που ξύπνησα κατάλαβα
    ότι αυτούς τους κλέφτες καλό είναι να τους δίνουμε μόνο τα λόγια των ανθρώπων
    τα γνωμικά, τις παροιμίες και μπορεί κάτι από όλα αυτά να τους κάνει (κλικ) και να γίνει καλό μέσα τους,
    γι αυτό ... συγχωρήστε ένα μόνο, το επόμενο ποστ (σεντόνι) διότι ανάγκη επίκειται :) :) :)

Senior Member
    Από τους κλέφτες, οι πιο επιζήμιοι είναι οι ανόητοι: ταυτόχρονα μας κλέβουν και το χρόνο και τη διάθεση.

Αυτή η λιγοσύνη που έχουν στο κεφάλι τους είναι μεγάλο βάρος για την κοινωνία.

Αυτός που υπερνικάει τους άλλους είναι δυνατός. Αυτός που υπερνικάει τον εαυτό του είναι ανόητος.
    Αφέλεια: η αδελφή της αθωότητας και η εξαδέλφη της ανοησίας.

- Ανόητος με πρωτοβουλία είναι αυτός που πιστεύει ότι επειδή κοιτά βλέπει, επειδή ακούει αφουγκράζεται, επειδή κινείται χορεύει.
    Για έναν λογικό και γνωστικό άνθρωπο είναι ευκολότερα να υποτάσσεται στους ηλιθίους, παρά να τους κυβερνά.

Για να είναι κάποιος τόσο έξυπνος ώστε να κερδίσει τόσα χρήματα, πρέπει να είναι αρκετά ανόητος για να τα θέλει.
    Για να υψωθείς πάνω από τους ανθρώπους υπάρχουν δυο δρόμοι: με τη δικιά σου επιδεξιότητα ή χάρη στην βλακεία των γύρω σου ανθρώπων.

Γνωρίζοντας την ανοησία της πλειοψηφίας, με σιγουριά μπορούμε να διαπιστώσουμε πως η ευρέως διαδεδομένη άποψη, μάλλον θα είναι ανόητη, παρά συνετή.
    Δεν είναι καθόλου βλάκας εκείνος που ξέρει να κρύβει τη βλακεία του.
    Δεν μπορείς να γίνεις ένας πολύ καλός ειδικός αν δεν γίνεις κυριολεκτικά ένας στενόμυαλος βλάκας Σω Μπ.
    Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του σοφού και του βλάκα, όταν ερωτεύονται. Άγνωστος
    Δίπλα στον βλάκα στριφογυρνάει και ο απατεώνας Μπαλζάκ
    Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο.
    Εάν λογομαχείς με έναν βλάκα προσπάθησε να διαβεβαιωθείς, μήπως και εκείνος κάνει το ίδιο .
    Έθιμο: το δεκανίκι της ανοησίας.
    Είναι εύκολο για ένα έξυπνο να κάνει τον κουτό, αλλά είναι αδύνατο σε ένα κουτό να κάνει τον έξυπνο Στέφενσον
    Είναι θλιβεροί οι καιροί, όταν η εντιμότητα ονομάζεται αφέλεια και η ειλικρίνεια λέγεται ηλιθιότητα Πσέρβα-Τετμάιερ Κ.
    Εκείνος που κινείται αργότερα από σας είναι βλάκας. Εκείνος που κινείται γρηγορότερα από σας είναι μανιακός Κάρλιν Τζ.
    Εναντίον της βλακείας ακόμα κι οι θεοί αγωνίζονται μάταια.
    Εξήντα χρόνια πριν ο «αισιόδοξος» και ο «βλάκας» δεν ήταν συνώνυμα.

Επένδυσε στον βλάκα γνώσεις και το μυστικό της κατάθεσης θα είναι εγγυημένο.
    Η ανθρώπινη αμάθεια έχει τον τρόπο της να παρηγορείται. Όταν κάτι δεν ξέρει ή δεν καταλαβαίνει, τότε το ονομάζει ανοησία.
    Η αποτελεί κι αυτή φυσικό ταλέντο.

Η ΑΝΟΗΣΙΑ
    είναι ακατάβλητη. Τίποτε δεν μπορεί να την προσβάλει χωρίς να συντριβεί επάνω της είναι αρρώστια.
    Ένα ράγισμα του κρανίου του ενός αποτελεί την ευτυχία του άλλου.

Η μεγαλοφυΐα βαδίζει μπροστά από την εποχή του, ο έξυπνος τον ακολουθεί, ο πονηρός προσπαθεί να τον εκμεταλλευτεί,
    κι ο ανόητος κλείνει τον δρόμο του και τον εμποδίζει.
    Η μεγαλύτερη παρηγοριά των μετριοτήτων είναι, πως και οι μεγαλοφυείς δεν είναι αθάνατοι.
    Η μωρία δικαιολογείται λόγω ηλικίας. Η ηλιθιότητα για κανένα λόγο.
    Η παραμικρή πράξη μιλάει για τον άνθρωπο.
    Η ραδιουργία είναι η δύναμη των αδύνατων. Ακόμα και ο ανόητος είναι ικανός να βλάπτει.
    Η σοβαρότητα είναι βλακεία που έχει πάει στο πανεπιστήμιο.
    Η σοβαρότητα είναι το μόνο καταφύγιο του ρηχού.

Η τηλεόραση κάνει τους έξυπνους εξυπνότερους και τους ηλίθιους ηλιθιότερους.
    Η φύση του ανθρώπου έχει περισσότερο από τον βλάκα, παρά από τον σοφό.
    Ηλίθιος: μέλος μιας μεγάλης και δυνατής φυλής,
    της οποίας η επίδραση στα ανθρώπινα πράγματα ήταν ανέκαθεν ισχυρή και καθοριστική.
    Ισοζύγιο: οι γυναίκες συχνά λένε ανοησίες, οι άνδρες συχνά τις κάνουν..

Κάθε άνθρωπος φέρεται ανόητα για τουλάχιστον πέντε λεπτά κάθε μέρα. Σοφία είναι να μην ξεπερνάς αυτά τα πέντε λεπτά.
    Καλύτερα έξυπνος διασυρμός παρά ανόητος εκθειασμός. Ρωσική παροιμία
    Καλύτερα στη μπλακ-λιστ παρά στη βλακ-λιστ.
    Κατά της βλακείας πολεμούν και αυτοί οι Θεοί, χωρίς επιτυχία..

Με τι συναίσθημα υπεροχής μεταχειρίζεται το χρόνο ένας ανόητος! Ή τον τρώει ή τον σκοτώνει.
    Γιατί δεν έχει ακουστεί έως σήμερα ότι ο χρόνος έφαγε ποτέ ή σκότωσε έναν ανόητο.

Μερικοί άνθρωποι είναι τίμιοι, χάρη σ' αυτό, που είναι βλάκες. Ντοστογέφσκι
    Μέσα στη λέξη «νίκη» ακούω το θριαμβευτικό ποδοβολητό των ηλιθίων.
    Μη λογομαχείτε με τον βλάκα: ο κόσμος μπορεί να μη βλέπει τη διαφορά μεταξύ σας.
    Μια γυναίκα πρέπει να φαίνεται τόσο έξυπνη, ώστε η βλακεία της να αποτελεί μιαν ευχάριστη έκπληξη.
    Μια εργασία διαμορφωμένη έτσι ώστε να μπορεί να την κάνει ακόμα κι ένας ηλίθιος, θα καταλήξει να την κάνουν μόνο ηλίθιοι.
    Μια χώρα δίχως μνήμη είναι μια χώρα τρελών.
    Μόνο αν τρέξεις κανένα μίλι φορώντας τα παπούτσια κάποιου άλλου, θα ξέρεις πόσο βλάκας είναι..
    Μόνο οι πιο σοφοί και οι πιο ανόητοι δεν αλλάζουν ποτέ Κομφούκιος
    Να απατάς τη γυναίκα σου είναι ανήθικο. Να μην απατάς είναι ανόητο. Και είναι γνωστό πως η αιτία της ανηθικότητας είναι η ανοησία.
    Φαύλος κύκλος.
    Να σου δώσει ο Θεός ως βοηθό τον ανόητο..
    Last edited by marika; 17-01-2013 at 09:04.

Senior Member
    Τελικά, τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ' όσο νόμιζα.
    Μόνο ένα τάμα σε σώζει Μαρίκα. Και πάλι χλωμό το βλέπω.
    Περαστικά σου πάντως.

Senior Member
    Κυρα Μαρικα κοψε το πολυ το κομποσκοινι κ τις μετανοιες γιατι στο τελος θα αρχισεις να μιλας κ με το θεο κ θα σου απανταει.. (αυτο για σενα λεγεται "θαυμα" για την επιστημη λεγεται αλλιως) .. Εγω θα λεγα μαλλον εξορκισμος χρειαζεται, ειναι προχωρημενη περιπτωση, απελθετε δαιμονια επαισχυντα απο την δουλην του Θεου Μαρικαν !! :p

Senior Member
    .

Δεν μπορώ παρά να σας αποκαλώ φίλους μου
    και νομίζω ότι είναι λίγο κι αυτό. Ανέβηκε στην καρδία μου να γράψω λίγα για το κομμάτι της ψυχής και να παρουσιάσω το ψυχογράφημα μου από την αρχή ώστε όσοι θελήσουν να γνωρίσουν λίγα πράγματα για το αχαρτογράφητο αυτό κομμάτι της ψυχής να το τολμήσουν. Το πραγματικό λουτρό της ψυχής μου έγινε όταν θα ήμουν στην ηλικία της πιο μικρής κοπέλας που γράφει εδώ μέσα. Από τις πρώτες μέρες βρέθηκα σε μια κατάσταση αβίαστα κι ακόπιαστα. Εκείνες οι πρώτες μέρες μου φάνηκαν αιωνιότητα, ήθελα να περιγράφω τι θα πει απόσπαση από τα καθημερινά γεγονότα και παράδοση στην υπέρτερη νοημοσύνη της ζωής.
    Μετά από λίγες μέρες έγραφα: Tώρα πια δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε, αν όλοι το καταλάβουν είναι ανάγκη να δράσουμε και να αλλάξουμε τη φαύλη κατάστασή μας.
    H πορεία και η καλλιέργεια της ψυχής μας είναι ένα άγραφο βιβλίο για τα νέα παιδιά, αν καλλιεργηθεί θα λυθούν όλα τα προβλήματα τους, θα έρθει ζωντάνια στις ψυχές που έχουν ανάγκη από πολύ φως, ήλιο, ζεστασιά, θαλπωρή και αγνή τροφή.
    Σας εμπιστεύομαι όλο αυτό το υλικό της ψυχής μου με την προϋπόθεση ότι εσείς θα προστατεύσετε αυτό το χώρο από όλους αυτούς που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το κομμάτι ψυχή, πείτε τους να ασχοληθούν με άλλα θέματα της αρεσκείας τους, να σεβαστούν πρώτα τον εαυτό τους, να σεβαστούν το χώρο που μας φιλοξενεί, και να απέχουν. Για ότι άλλο προκύψει θα έχουμε την άνεση πιστεύω να συνδιαλλαχτούμε με καλοσύνη.
    Last edited by marika; 17-01-2013 at 19:27.

Senior Member
    Πρώτα απ’ όλα η Ε. άρχισε ν’ αναρωτιέται ποια είναι.
    Αν τη ρωτούσε κάποιος θ’ αράδιαζε αρκετές ιδιότητες ή ικανότητές της. Τώρα αυτή η τάση αυτή η άγνοια εξαφανίστηκε.
    <<Όποτε θυμάμαι θα κάνω αυτό το ερώτημα, χωρίς αυτές τις ιδιότητες και τα προσόντα θα ψάχνω να βρω εκείνο που βρίσκεται πίσω από όλα αυτά, και έχω την εντύπωση πως έχω κερδίσει κάτι το ανεκτίμητο, ξέρω πως υπάρχουν απίστευτες δυνατότητες στη ζωή, στον άνθρωπο, στον έρωτα, αισθάνομαι φρίκη αναλογιζόμενη σε τι θεμέλια χτίζουν οι άνθρωποι την οικογένεια κι αυτό με κάνει να θέλω ν’αυξήσω ενεργά την παρατηρητικότητά μου.>>
    Αυτά έγραφε την επόμενη μέρα στο μπλοκάκι της. <<Τώρα πια μούγινε συνείδηση ότι το κακό αρχίζει από μια ασήμαντη σκέψη ή διάθεση και γιγαντώνεται αν δεν προλάβουμε να την διαλύσουμε στη γένεσή της. Μέσα σ’ ένα κόσμο από αντιφατικές δυνάμεις κι αν δεν υπάρχει ακοίμητη παρατήρηση, γινόμαστε έρμαια και θύματα ενώ θα μπορούσαμε να βγούμε νικητές>>.

Τι λέτε θα ανοίξουμε τις διόδους ; πως νιώθετε, τι αισθάνεστε, τι σκέπτεστε, γράψτε τις εντυπώσεις και τα σχόλιά σας.

Έκανα παραχώρηση να δω ένα μήνυμα σου μαρίκα, το προτελευταίο σου, γιατί αλήθεια είναι πως από ημερών δεν βλέπω πλέον τι γράφεις.

Και σου φέρνω ένα ακόμη απτό γεγονός το οποίο φανερώνει την όλη εν γένει παραπλάνηση.

Και τούτο είναι, δεδομένου του παρώντος χώρου, της φύσης του παρώντος χώρου, εάν αυτά που πρεσβεύεις ή προσπαθείς να πρεσβέψεις ήσαν αληθή και εκ Θεού, δεν θα ακολουθούσες την γραμμή αυτή που έως τώρα ακολουθείς (δεν θα έκανες απολύτως καμία κουβέντα παρόμοια όπως σε άλλα φόρουμ, π.χ. Φιλοσοφία. τζι-ερ, Εσωτέρικα τζι-ερ, άλλων, κλπ., και εδώ), αλλά θα έτρεχες, εάν ήσαν αληθή και εκ Θεού αυτά που νοιώθεις και εκφράζεις, θα έτρεχες λέγω, να σηκώσεις βάρος και να απαλύνεις τον πόνο των ανθρώπων οι οποίοι εκφράζουν εδώ μέσα τα βαριά προβλήματα και βάσανα τους. Δίχως με απόλυτο τρόπο, να κάνεις αναφορές με τον τρόπο που τις κάνεις και τις παρουσιάζεις.

Η φύση του παρώντος χώρου μαρίκα σε ελέγχει. Και δεν κρατά κρυφό, αλλά φανερώνει εκείνο που δεν βλέπεις και αισθάνεσαι.

Πάντα με αγάπη Χριστού ότι σου λέω, μην το ξεχνάς αυτό.

Senior Member
    .

Έρχεσαι αγαπητέ να με βάλεις πάλι κάτω από το πέλμα του δικού σου Νόμου;
    Δεν γίνεται....

Δεν τα είπαμε αυτά; Εσύ θα λες στους άλλους τι να κάνουν και πως να το κάνουν;

Μη κάνεις στους άλλους, αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν.

Δεν υποσχέθηκες να απέχεις;

<<Έχει τόσα θέματα να βοηθήσεις να παίρνεις το βάρος και τον πόνο των άλλων >>

Θέλεις να σου το λένε εσένα αυτό;

Σίγουρα όχι !
    Ε, μην το κάνεις κι εσύ...!
    Ελεύθεροι όλοι να πράττουν όπως επιθυμούν, χωρίς να καταπιέζονται από κανέναν κι από τίποτα, σε ενόχλησα ποτέ;;;

Σσσσσσ... Μην αντιδράς έτσι στην Αγάπη Χριστού. Σσσσσσ...

Κοίταξε τι έκανε το δικό σου: << Ελεύθεροι όλοι να πράττουν όπως επιθυμούν>>

την καταπίεση που έφερε εδώ μέσα σε όλους ανεξαίρετα και τον βαθμό που ενόχλησε όλους.

Εμένα όχι, δεν με ενόχλησες. Έχω την ασπίδα που μου προσφέρει η ψυχική μου και νοητοπνευματική μου εκ γεννηθείς αναπηρία.

Δώσε όμως βάση στις εκκλήσεις των άλλων.

Senior Member
    Eσένα δεν σε ενόχλησα ..μην ασχολείσαι άλλο... δώσε τέλος..

Senior Member
    Όταν αρχικά μπήκες στο φόρουμ όλοι σου λέγαμε πες σύντομα, τι έχεις να πεις γιατί κούραζες με τον τρόπο που έγραφες, αλλά και γιατί δεν βγαίνει κι άκρη
    απ' αυτά που γράφεις.. Σου είπαμε ότι είσαι σε σύγχιση, ότι πέφτεις σ' αντιφάσεις και ότι κάνουμε προσπάθεια να σε καταλάβουμε, να αντιληφθούμε τι έχεις,
    τι σου συμβαίνει για να σε βοηθήσουμε, τι θέλεις τελικά να πεις και μακρυγορείς, χωρίς ουσιαστικά να λες τίποτα! Είπες ότι έχασες δυό παιδιά από τη μάστιγα του αιώνα..
    Δεν ξέρω ποιά μάστιγα εννοείς.. αλλά έχεις αναλογιστεί τις ευθύνες σου για τα προβλήματα, που αντιμετώπιζαν τα παιδιά σου? Γιατί αν απευθυνόσουν και
    σε κείνα με τον τρόπο που απευθύνεσαι εδώ μέσα, τότε σίγουρα εξηγείται ο λόγος που μπλέξανε.. Δεν υπάρχει επικοινωνία, ούτε με κείνα ούτε με μας εδώ.
    Δυστυχώς, είσαι στο κόσμο σου! Κι αυτός ο κόσμος απέχει πολύ απ' την πραγματικότητα. Είναι ο κόσμος που έχεις φτιάξει μόνη σου για ν' ανακουφίζεσαι
    απ' ότι δεν αντέχεις να δεις. Και μόνο που είπες στην αρχή όταν μπήκες εδώ, ότι όσοι πάσχουν από σχιζοφρένεια έχουν το δαίμονα μέσα τους και μόνο λοιπόν
    απ' αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται!
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Page 6 of 11 FirstFirst ... 45678 ... LastLast