Μια μαλλον αστεια ερωτηση.., - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 30 of 30
    Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Χμμ σε ενα τεστ που εκανα ομως πραγματικα στο emotion function σκοραρα το υψηλοτερο βαθμο...αρκετα υψηλο...
    πολλοι λογοι. λ.χ.

α. (πλεον πιθανο) δεν χρησιμοποιεις το α\' προσωπο οσο συχνα νομιζεις. εγω παντως ξερω οτι το επιλεγω πολυ συχνα- φαινεται οταν γραφω στ\' αγγλικα.

β. το τεστ δεν μετρα ενσυναισθηση ή δεν μετρα ολες τις συνιστωσες της

γ. απαντησες με βαση το πως νομιζεις/θελεις να συμπεριφερεσαι, οχι τι πραγματικα κανεις

αλλωστε, το αρθρο διαχωριζει μεταξυ
    Originally posted by kanenas
    \" To summarize many reports, paranoid schizophrenic often suffer from overactivation of the left hemisphere (LH) while nonparanoids suffer from overactivation of the right hemisphere (RH) (e.g., Lerner et al, 1977). Persistent overactivation of the LH indicates greater reliance on interior reference -- all is self. The greater world exists as part of the schizophrenic, serving him. Peripheral events appear relevant to his interior states or thoughts. \"
    ειναι στην πρωτη περιπτωση (στην οποια μαλλον δεν ανηκεις κρινοντας απο τα λεγομενα σου) που καταγραφονται σημαντικες δυσχερειες ενσυναισθησης

Originally posted by kanenas
    \" According to the self/world dichotomy, a child with decreased RH functioning does not learn to exclude the world from himself during development and subsequently interacts with others as if they are part of him rather than separate entities with minds of their own. The world never gains status in the child. Self exists; but others and the world are merely unlikely postulates. Pronounced egocentrism and self-referentiality should be prominent in their behavior and this appears to be the case. For example, many show an unawareness and lack of concern about the consequences of antisocial acts. Such children usually do not play with other children, and when they do, only with younger children who can be \"bossed\" around. \"

Senior Member
    Α,ρε Κηπ.Σε τάραξαν κι εσένα στο τέστ.
    Βασικα δεν μου εκαναν κανενα τεστ επισημα εγω ψαχτηκα στο www.shizophrenia.com και δοκιμασα ενα φρεσκο τεστ που μετραει αυτες τις παραμετρους.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Τη λεξη \"εγω\" αρχισα να τη χρησιμοποιω απο τοτε που αρρωστησα απο σχιζοφρενεια...και φυσικα δεν ειμαι παιδι:)
    Τωρα δεν ξερω...ισως να εχεις και δικιο kanenas αλλα αν εχει καποιος αλλη λογικη εξηγηση...ετσι απο περιεργεια δηλαδη.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Χμμ εκανα μια ερευνα στο internet.
    Τωρα ειναι λιγο περιεργα τα πραγματα στην ερευνα γιατι στα αγγλικα το εγω μεταφραζεται σαν Ι.
    Λεμε πχ
    Εγω νοιωθω ωραια αλλα μπορουμε να πουμε και σκετα Νοιωθω ωραια.Στα αγγλικα θα πουμε I feel good και οχι σκετο feel good.
    Βρηκα μερικες απαντησεις νομιζω αλλα δεν καταλαβα τιποτα...τελικα κατεληξα
    σε αυτο που νομιζω εχει καποιες απαντησεις αλλα δεν νομιζω να τις καταλαβω...
    http://dlib.libr.uoc.gr/Dienst/Repository/2.0/Body/ucr.philology.msc/2004mastrokosta/pdf

Senior Member
    Originally posted by gramle
    Originally posted by kassi_21
    Originally posted by gramle
    χωρις φαρμακευτικη αγωγη εννοω φυσικα.
    Τι εννοεις \"πρεπει\" να ειχες οπτικες παραισθησεις? Δεν θυμασαι?

Ποτε ξεκινησε αυτη η ιστορια? ποσο χρονων ησουν? Πως και ποτε συνηδειτοποιησες οτι δεν εισαι καλα?
    Υπαρχει ιστορικο στην οικογενεια σου?
    Ρωταω γιατι ανυσηχω για τον γιο μου, ειναι 7 ετων. Μια μερα με φωναξε εντρομος ενω ηταν ξαπλωμενος στο κρεββατι καιμου ειπε οτι κουνιοταν το κρεββατι απο μονο του πολυ δυνατα!Καταλαβαινεις γιατι ανυσηχω... Νιωθει μερικες φορες οτι καποιος ειναι απο πισω του....Και αλλα πολλα τετοια.
    Αυτό το θέμα με τον γιο νομίζω ότι το έχουμε ξανασυζητήσει.Δεν είχες πει τότε ότι η παιδοψυχολόγος διέγνωσε μια απλή νεύρωση;
    Ναι, κασι ετσι ειναι αλλα εγω συνεχιζω να ανυσηχω γιατι τον ειδε μονο μια φορα και μετα μας ειπε οτι δεν μπορει να τον αναλαβει γιατι δεν εχει χρονο!
    Αν ειναι κατι στην αρχη θα το καταλαβαινε με μια μονο φορα? Δεν ξερω απ\'αυτα, τι να πω?
    Το είδε μια φορά και κατάλαβε;Συνήθως οι σωστοί επαγγελματίες αν και από την πρώτη φορά οσφρίζονται το θέμα που απασχολεί τον άλλο αποφεύγουν να δώσουν άποψη λόγω του ότι ενέχει τον κίνδυνο για λάθος εκτίμηση.Ρε εδώ αν και βγαλμένη από ψυχίατρο(εγώ) η δεύτερη ψυχίατρος έφαγε από εμένα απανωτές ερωτήσεις για να μου δώσει εκτίμηση και βράχος η δικιά σου.....Στην δεύτερη τρίτη μου ξεφούρνισε το στόρυ.Τι να πω; Καλύτερα να τον αναλάβει ο επόμενος τον γιό σου.Να μην το αφήσεις έτσι.

Senior Member
    Α,ρε Κηπ.Σε τάραξαν κι εσένα στο τέστ.
    Βασικα δεν μου εκαναν κανενα τεστ επισημα εγω ψαχτηκα στο www.shizophrenia.com και δοκιμασα ενα φρεσκο τεστ που μετραει αυτες τις παραμετρους.
    Άχου το.Και βγήκες με μεγάλη ενσυναίσθηση;Πρέπει να έχεις από αυτά που γράφεις.

Senior Member
    Τη λεξη \"εγω\" αρχισα να τη χρησιμοποιω απο τοτε που αρρωστησα απο σχιζοφρενεια...και φυσικα δεν ειμαι παιδι:)
    Τωρα δεν ξερω...ισως να εχεις και δικιο kanenas αλλα αν εχει καποιος αλλη λογικη εξηγηση...ετσι απο περιεργεια δηλαδη.
    Την χρησιμοποιείς τόσο συχνά πια για να το θεωρείς πρόβλημα;Εγώ το βλέπω κάτι το απλό.Εγώ να δεις πόσο συχνά χρησιμοποιώ τη λέξη εγώ και δεν είμαι σχιζοφρενής.Δεν πιάνουμε καλύτερα τα αγγλικά που θες δε θες βάζεις το εγώ για να αρθρώσεις πρόταση και δεν αισθάνεσαι και κόμπλεξ;Χαχα.

Senior Member
    Οχι δεν ειναι ιδιαιτερα σημαντικο απλως μου κινησε την περιεργεια....μακαρι να ηταν αυτα τα σημαντικα:)
    Οσο για την ενσυναισθηση δεν ξερω τι ακριβως σημαινει αυτη η λεξη για να σου απαντησω εγω emotion fuction πηρα ψηλα:)

Senior Member
    Να πω τη δική μου γνώμη; Ότι δε σχετίζεται με τη σχιζοφρένεια, αλλά με το ότι νιώθεις ξεχωριστός λόγω αυτής ως προς τους άλλους ανθρώπους. Και δε πιστεύω ότι το κάνεις τόσο συχνά απλά τόσο όσο για να σου κάνει εντύπωση σε σχέση με πρίν και με την ευαισθησία που έχεις τώρα από την αυτοανάλυση. Και όταν λέω ξεχωριστός δεν το αναφέρω ως καλύτερος. Αλλά οι περισσότεροι έχουν την αίσθηση ότι είμαστε μέρος του όλου, ότι τη δική τους γνώμη και άποψη την έχουν και άλλοι σαν αυτούς και τους κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αν κάποιος έχει τελείως αντίθετη γνώμη. Κι εσύ έχεις μια συναίσθηση της \"διαφορετικότητάς\" σου.

Κι εγώ έχω παρατηρήσει ότι χρησιμοποιώ συχνά τη λέξη \"εγώ\". Και με προβλημάτισε και ένιωσα άσχημα γιατί έχω συνδέσει στο μυαλό μου ότι αυτό συμβάινει σε άτομα αλλαζονικά, εγωκεντρικά κλπ. Αλλά πιστεύω ότι οφείλεται στα εξής: Δε μπορώ να χρησιμοποιήσω το \"εσύ\" και το \"εσείς¨ γιατί είτε μου φαίνεται επιθετικό \"εσύ το κάνεις αυτό\" είτε γιατί δε μπορώ να πάρω την ευθύνη για τη γνώμη των άλλων \"εγώ πιστεύω αυτό\". Είναι σα να τονίζω ότι εγώ βάσει των δικών μου σκέψεων, εμπειριών κλπ έχω αυτή την άποψη. Χρησιμοποιώ επίσης πολλά προσωπικά παραδείγματα. Επειδή δε ξέρω πως νιώθουν οι άλλοι, ξεκινώ λέγοντας τη δική μου εμπειρία για να δω αν οι άλλοι συμφωνήσουν ή όχι και μετά μπορώ να προχωρήσω. Είναι σα να λέω \"κοίτα να δεις εγώ σε παρόμοια περίπτωση ένιωθα έτσι, αλλά φυσικά δε μπορώ να είμαι σίγουρη πως νιώθεις εσύ οπότε σου δίνω τη δική μου εμπειρία σα βάση για να μου πεις που ακριβώς διαφοροποείται η δική σου\". Υπάρχουν και άλλοι λόγοι φαντάζομαι αλλά τώρα δε μπορώ να σκεφτώ περισσότερους.

Θα το αντιμετώπιζα ως πρόβλημα αν εκδηλωνόταν του στυλ \"εγώ θέλω αυτό\" που έχω παρατηρήσει κάποιους ανθρώπους να το έχουν. Και είναι σα να υποδηλώνουν ότι αφού το θέλουν αυτοί πρέπει να γίνεται σεβαστό defacto.

Senior Member
    Ευχαριστω Aphelia νομιζω με ικανοποιει η απαντηση σου.
    Πραγματικα απο τοτε που αρωστησα αισθανομαι πολυ \"διαφορετικος\",οχι καλυτερος απλα \"διαφορετικος\" και ισως θελω να το τονισω αυτο.
    Φυσικα ολοι αισθανονται \"διαφορετικοι\" απο τους αλλους και ετσι ειναι στα αληθεια...αλλα...δεν ξερω.

Senior Member
    Originally posted by Aphelia
    Να πω τη δική μου γνώμη; Ότι δε σχετίζεται με τη σχιζοφρένεια, αλλά με το ότι νιώθεις ξεχωριστός λόγω αυτής ως προς τους άλλους ανθρώπους. Και δε πιστεύω ότι το κάνεις τόσο συχνά απλά τόσο όσο για να σου κάνει εντύπωση σε σχέση με πρίν και με την ευαισθησία που έχεις τώρα από την αυτοανάλυση. Και όταν λέω ξεχωριστός δεν το αναφέρω ως καλύτερος. Αλλά οι περισσότεροι έχουν την αίσθηση ότι είμαστε μέρος του όλου, ότι τη δική τους γνώμη και άποψη την έχουν και άλλοι σαν αυτούς και τους κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αν κάποιος έχει τελείως αντίθετη γνώμη. Κι εσύ έχεις μια συναίσθηση της \"διαφορετικότητάς\" σου.

Κι εγώ έχω παρατηρήσει ότι χρησιμοποιώ συχνά τη λέξη \"εγώ\". Και με προβλημάτισε και ένιωσα άσχημα γιατί έχω συνδέσει στο μυαλό μου ότι αυτό συμβάινει σε άτομα αλλαζονικά, εγωκεντρικά κλπ. Αλλά πιστεύω ότι οφείλεται στα εξής: Δε μπορώ να χρησιμοποιήσω το \"εσύ\" και το \"εσείς¨ γιατί είτε μου φαίνεται επιθετικό \"εσύ το κάνεις αυτό\" είτε γιατί δε μπορώ να πάρω την ευθύνη για τη γνώμη των άλλων \"εγώ πιστεύω αυτό\". Είναι σα να τονίζω ότι εγώ βάσει των δικών μου σκέψεων, εμπειριών κλπ έχω αυτή την άποψη. Χρησιμοποιώ επίσης πολλά προσωπικά παραδείγματα. Επειδή δε ξέρω πως νιώθουν οι άλλοι, ξεκινώ λέγοντας τη δική μου εμπειρία για να δω αν οι άλλοι συμφωνήσουν ή όχι και μετά μπορώ να προχωρήσω. Είναι σα να λέω \"κοίτα να δεις εγώ σε παρόμοια περίπτωση ένιωθα έτσι, αλλά φυσικά δε μπορώ να είμαι σίγουρη πως νιώθεις εσύ οπότε σου δίνω τη δική μου εμπειρία σα βάση για να μου πεις που ακριβώς διαφοροποείται η δική σου\". Υπάρχουν και άλλοι λόγοι φαντάζομαι αλλά τώρα δε μπορώ να σκεφτώ περισσότερους.

Θα το αντιμετώπιζα ως πρόβλημα αν εκδηλωνόταν του στυλ \"εγώ θέλω αυτό\" που έχω παρατηρήσει κάποιους ανθρώπους να το έχουν. Και είναι σα να υποδηλώνουν ότι αφού το θέλουν αυτοί πρέπει να γίνεται σεβαστό defacto.
    Αγαπώ πολύ την προσωπική αυτή αντωνυμία κι αν και θέλησαν να μου τη συνδέσουν από μικρή με εγωισμούς και άλλα αμαρτήματα τα απέκρουσα....Έχω σίγουρα ισχυρό εγώ-λέμε τώρα.Θεωρώ ότι το εγώ είναι θέμα για εμένα αυτοπροστασίας και επιβίωσης.Είμαι άτομο που ταυτίζεται εύκολα με άλλες συμπεριφορές και επηρεάζεται πολύ έντονα από το περιβάλλον.Για να πάω μπροστά χρειάστηκε να ισχυροποιήσω το εγώ μου.Υπάρχει και μια άλλη οπτική.Ότι από το πολύ εγώ δεν μπόρεσα να συμβιβαστώ με τους άλλους και έτσι έγινα δυσπροσαρμοστική και με κάποια στοιχεία διαταραχής.Όπως και να έχει πρέπει να σεβαστώ ότι εγώ διαφέρω,έχω άποψη και προσωπικότητα και δεν μπορώ να ταιριάξω με κάθε \"βλακεία\" που μου πασσάρουν ως φυσιολογική ή ως πρότυπο.Και αν η άποψή μου απειλεί μερικές πιο συμβιβασμένες,παθητικές,άβ ουλες προσωπικότητες ας κοιτάξουν να φτιάξουν τις αδυναμίες τους.Είναι δικό τους πρόβλημα.....

Member
    Ενδιαφέρον θέμα.

Προσωπικά έχω πολύ έντονη την τάση για αυτοπαρατήρηση/αυτοανάλυση και αναρωτιέμαι μήπως έχει σχέση με την ασθένειά μου.

Και γενικότερα κλείνομαι πολύ εύκολα στο καβούκι μου.

ΥΓ. Πολλά από αυτά που γράφει ο Κιπ είναι πανομοιότυπα με αυτά που συμβαίνουν σε μένα.

Senior Member
    Λες να φταιει η αυτοπαρατηρηση και αυτοαναλυση?
    Εγω το ονομαζα αυτοϊαση δηλαδη προσπαθεια να βρεις τι φταιει και να το θεραπευσεις...ή αλλιως ο εαυτος καταλαβαινει οτι κατι δεν παει καλα και τρεχει τα διαγνωστικα του.
    Μετα την κορυφωση τις ασθενειας μου και για μεγαλο διαστημα το μυαλο μου ολο αυτα σκεφτοταν.
    Ακομα τα σκεφτεται αλλα αραια και που...τα σκεφτεται παντως περισσοτερο απο το \"φυσιολογικο\" πιστευω.
    Σιγουρα βοηθησε η φαρμακευτικη μου αγωγη που με εκανε καλυτερα...και δεν ειμαι αναγκασμενος να σκεφτομαι τετοια πραγματα...γιατι κατα τη γνωμη μου δεν κερδιζεις και τιποτα μιας και ειναι δυσκολο να αυτοπαρατηρηθεις με αυτο το τροπο και να αποκτησεις αυτογνωσια.

Senior Member
    Μα η αυτοπαρατήρηση και η αυτοανάλυση μας οδηγούν σε περισσότερη συνειδητοποίηση της διαφορετικότητάς μας. \"Α, εγώ αυτό το κάνω έτσι, ά, σκέφτομαι με αυτό τον τρόπο\"

Senior Member
    Ναι να σκεφτεις εκεινη τη στιγμη την αντιδραση σου σε μια κατασταση...αλλα αν ολη τη μερα κανεις αυτοαναλυση που φτανει σε επιπεδα εμμονης...ειναι ασχημο...δεν μπορω να το περιγραψω με λογια....πρεπει να το ζησεις...ισως αυτοι που πασχουν απο καταθλιψη ή κατι παρομοιο ξερουν τι εννοω.

Συμφωνω μαζι σου aphelia ως προς αυτο που ειπες.

Page 2 of 2 FirstFirst 12