Results 16 to 30 of 55
Thread: Γλυκος πειρασμος...!
-
22-02-2013, 08:23 #16
Καλημερα παιδια, πολυ καλες οι σκεψεις σας αλλα θελω να επανελθω με καποια ζητηματα διατροφης και ψυχολογιας που εχω διαπιστωσει απο την εμπειρια μου. Ολοι ξερουμε οτι το πρωινο ειναι πολυ σημαντικο. Στη χωρα μας εχει επικρατησει να πιινουμε καφε και να τρωμε τυροπιτες κλπ απο φουρνους. Ξερω ομως οτι ολα αυτα τα προιοντα απο λευκο αλευρι ειναι μαπα.
Ολοι εχουμε ακουσει και διαβασει οτι καλο ειναι να τρωμε δημητριακα. Τελικα δεν εχω καταλαβει απο που να τα προμηθευομαι και τι εννοουμε δημητριακα. Οποιος εχει εμπειρια ας μου πει μια γνωμη. Και γενικα θελω ιδεες για πρωινο. Και θα επανελθω και με αλλα θεματα.
- 22-02-2013, 13:56 #17
- In this old house where every door is open
Εγω δεν τρωω δημητριακα με πειραζουνε. Οποτε για καθε ανρθωπο ειναι δαιφορετικο, δεν υπαρχει ενας μπουσουλας για ολους. Ουτε γαλακτοκομικα τρωω, ουτε καφε πινω. Επειδη ολοι τρωνε γαλα με δημητριακα το πρωι και καφε εγω θα μεινω νηστικια?
Μπορουμε να αυτοσχεδιασουμε λοιπον. Δοξα τω Θεω, οι τροφες δε σωθηκαν ακομα. Τρωμε ενα φρουτο, φρυγανια με μελι, ταχινι, ενα σπιτικο τοστ με δικα σου υλικα, δε θελει πολλη σκεψη ουτε τη φαντασια του Ντισνευ.
Και οσο για τα γλυκα, γενικα η ζαχαρη ειναι διασταλτικη ουσια, πχ αν δε βραζει το κρεας στην κατσαρολα, ριχνεις λιγη ζαχαρη και μαλακωνει και βραζει πολυ πιο γρηγορα. Την ιδια επιδραση εχει στον οργανισμο μας. Αμα ξερεις τι κανει τι, ειναι πιο ευκολο να ελεγξεις την ποσοτητα που τρως. Γιατι αφου δεν εχεις ζαχαρο και αφου σαρεσει η γευση, δεν εχεις ενα κινητρο να τα κοψεις, παρα μονο να τα συνεχισεις.
Μετα απο παρατεταμενη αποχη απο γλυκα, φτανεις στο σημειο η εντονη γλυκα τους να σε ενοχλει, οχι να σου αρεσει, πραγμα που ειναι και το φυσιολογικο, καθως οι γευστικοι καλυκες εχουν "αποτοξινωθει". Το ιδιο συμβαινει και με τα οξινα (λεμονια ξιδια κτλ) καθως και τα αλμυρα, τα οποια και αυτα καταστρεφουν "καινε" την αισθηση της γευσης. Οι γευστικοι καλυκες ειναι τοσο σημαντικοι οσο δε φανταζομαστε, καθως ειδοποιουν τον εγκεφαλο για το ειδος της τροφης που προσλαμβανουμε ωστε να την μεταβολισει αναλογα, να απορροφησει τα θρεπτικα και να πεταξει τα αχρηστα. Καταλαβαινουμε λοιπον τι συμβαινει αμα δεν λειτουργουν 100% οι γευστικοι καλυκες?
Αυτα γενικα!
22-02-2013, 14:38 #18
Ναι, πως αντεχεις ομως στο ενδιαμεσο σταδιο της αποχης?
22-02-2013, 16:20 #19
- In this old house where every door is open
Δεν το κανεις θεμα οτι κατι τρεχει :p Oυτως η αλλως δεν υπαρχει αναγκη να τα κοψεις μαχαιρι.
Εγω εχω κοψει γαλα τυρια λεμονια ξιδια ντοματες ψωμια, αν με ρωτησεις πως αντεχω θα σου πω οτι δεν υπαρχει κατι που πρεπει να "αντεχω", γιατι πολυ απλα δε με ενοχλει καθολου και δε με νοιαζει. Απλα ειναι ετσι!
23-02-2013, 06:20 #20
Ρε κερασι! Τι σκεφτηκα τωρα το ατομο! Ακου να δεις το απλουστατο δν περασε απο το μυαλο μας φιλε μου! Κερασι δν ειναι το νικνειμ σου? Ε λοιπον θα το ριξεις στα κερασια! Να δικαιωσεις κ τον τιτλο που αυτοκατεχεις βρε πουλοπομ! Λοιπον ακουσε προσεκτικα την κορυφαια διαιτολογο π παρολα αυτα καταστραφηκε με βουλιμιες, την απογευματινη ωριστα π σε πιανει η λιγουριτσα σου, αντι για γλυκακι θα φας κερασακι! Βεβαια κ τετοια εποχη που να βρεις, αλλα σε κανα μηνα θα αρχισουν να τα πουλανε! Τα κερασια ειναι κ φρουτα, ειναι κ υγιεινα, κ εχουν κ γλυκοζη, αρα θα παρεις την τονωτικη καθημερινη "ενεση" π χρειαζεσαι!!!!!!!! Diet freak εισαι κι εσυ σε καταλαβα σκουληκι!!!! :p
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
23-02-2013, 19:33 #21
κεράσι, βασικά εφόσον οι εξετάσεις υγείας σου βγαίνουν άριστες και εφόσον κατά τα άλλα κάνεις υγειεινή διατροφή, γιατί σε ενοχλεί που το σώμα σου έχει αυτή την ανάγκη για σοκολάτα; νομίζω ότι καταλαβαίνω τί λες, διότι και εγώ είμαι γλυκατζού κ τρώω πολλά γλυκά και αν δεν φάω μια μέρα γλυκό, μετά νιώθω μια οργανική ανάγκη να φάω γλυκό. κάτι σαν "πεινάω για γλυκό"!
αλλά αν δεν έχεις κάποιο σοβαρό λόγο να κόψεις τα γλυκά και αν δεν χάνεις το μέτρο, δεν είναι κακό να τρως και γλυκά, νομίζω!
23-02-2013, 23:27 #22
Α κ για πρωινο π λες φιλτατε κερασι, ενα μπωλ με δημητριακα κ γαλα πιστευω ειναι ο,τι ιδανικοτερο για να ξεκινησεις καλα τη μερα σου.. Βρισκεις διαφορων ειδων δημητριακα, αμα πας στο αναλογο ραφι του σουπερμαρκετ θα βρεις ποικιλια.. εχει κ δημητριακα με σοκολατα εφοσον σ αρεσουν τα γλυκα .. :) Βρωμη quacker εχω ακουσει οτι ειναι καλη κ εχει φυτικες ινες κτλ, αλλα δν εχω δοκιμασει.. εχει κανεις εμπειρια? παντως τα cornflakes δν συγκρινονται με τπτ!! :p
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
24-02-2013, 00:19 #23
24-02-2013, 09:22 #24
Το σκεφτομαι αλλα θελει καλη προετοιμασια κ πολλες εναλακτικες ιδεες για φαγωσιμα γτ πολλες φορες τρωω ενα γλυκο επειδη δεν εχω κατι αλλο να φαω ή επειδη εχω βαρεθει τα ιδια κ τα ιδια. Ο στοχος μου ιδανικα ειναι να φτασω σε μια διατροφη χωρις ζαχαρα και κυριως με νοιαζουν τα τεχνητα, δηλ χωρις γλυκα, κεικ, μπισκοτα, προιοντα λευκου αλευριου οπως μακαρονια λευκα, ρυζι λευκο, τυροπιτες κλπ. Οταν εχω κανει αποτοξινωση το κραταω για 2-3 μερες αλλα μετα παλι θα φαω κατι. Τωρα μπορει να μην εχω θεμα υγειας αλλα σκεφτομαι κ το μελλον και επισης δε μ αρεσει αυτη η συνηθεια. Το ψαχνω το θεμα ομως ακομη.
14-03-2013, 20:52 #25
Λοιπον επειδη με βοηθαει θα αρχισω ενα μικρο ημερολογιο με το θεμα της διατροφης και θα γραφω και καποια πραγματα που με βοηθουν. 3η μερα σημερα χωρις γλυκα και σοκολατες. Ειχα κανει πριν γενικες εξετασεις και μου λεει ο γιατρος φαε μου λεει, δεν εχεις τιποτα, ουτε παχυς εισαι, ουτε υψηλο ζαχαρο εχεις, μην τρελενεσαι, εδω ειναι αλλοι που προσεχανε και παθανε εμφραγμα στα 45. Του λεω γιατρε μη με τρελενεις, οκ να μου δωσεις θαρρος αλλα νομιζω η ζαχαρη κανει πολυ κακο. Τεσπα, ενναλακτικα τρωω φρουτα στα ενδιαμεσα για σνακ, εχω ομως καποια συμπτωματα. Καποιες φορες νιωθω να μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι, να μου ρχοντε εικονες στο μυαλο απο γλυκα, να νιωθω στο στομαχι γουργουρητο ενω τρωω, αλλα μονο υγιεινα τροφιμα. Λεω ομως να το κρατησω γιατι μπορει να μην εχω προβλημα τωρα αλλα εχω δεκαετιες μπροστα. Επανηλθα και στην γυμναστικη και μειωνω και το στρες, τα παιρνω πιο χαλαρα τα πραγματα...ο,τι συμβουλες εχετε ευπροσδεκτες...! Λενε οτι οι πρωτες μερες ειναι δυσκολες μεχρι να απεξαρτηθει ο εγκεφαλος, θα δειξει....
14-03-2013, 23:40 #26
εσύ βρε κεράσι δεν είσαι πιστός χριστιανός; και φοβάσαι το θάνατο; δεν ανυπομονεις να πεθάνεις και να πας στην αγκαλιά του νυμφίου σου;
όταν βλέπω ανθρώπους που ασχολούνται πολύ με την υγεία τους και νομίζουν ότι τα έχουν όλα υπό τον έλεγχο τους και ότι θα πεθάνουν στα 100, μου αρέσει να τους υπενθυμίζω:
μη στενοχωριέσαι, είτε πεθάνεις στα 20 είτε στα 100, θα πεθάνεις σίγουρα! τον θάνατο κανείς δεν μπορεί να τον αποφύγει!!!
επίσης θυμάμαι μια πρώην φίλη μου που ήταν πολύ υποχόνδρια, όλο ασχολιόταν με την υγειινή διατροφή, αλλά δεν ζούσε τίποτα από φόβο μήπως πάθει κάτι και ήταν μέσα στη μιζέρια. θυμάμαι που μου έλεγε ότι ο θείος της καλλιεργούσε δικά του βιολογικά λαχανικά, τόσο υγεινιστής ήταν, αλλά τελικά πέθανε από ... καρκίνο του στομάχου κιόλας!!!! λολ! :)
15-03-2013, 00:33 #27
Κεράσι η ζάχαρη, το είπαμε προκαλεί εθισμό, επομένως αυτά τα συμπτώματα είναι λόγω στέρησης. Κάνε υπομονή και θα περάσουν..
Μετά θα δεις, ότι επειδή τα φρούτα είναι οι φυσικές μας τροφές και δεν θα τα αλλάζεις με τίποτα και δεν θα τα βαριέσαι. Συνήθεια είναι όλα.
Βρε συ Λου το θέμα δεν είναι αν θα πεθάνεις στα 20 ή στα 100. Μπορεί νάσαι και ζωντανός/νεκρός από τα 10 σου, το θέμα είναι
να πεθάνεις όσο γίνεται λιγότερο ανώδυνα και να μη μαρτυράς την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκες, κάθε στιγμή!
Όσο για τη φίλη σου υποχόνδρια την έκαναν άλλοι λόγοι.. κι ευτυχώς μάλλον που με την υγιεινή διατροφή, η καημενούλα έβρισκε μια διέξοδο στην έτσι κι αλλιώς μίζερη ζωή της.
Το τραγικό γεγονός βέβαια με τον κυριούλη, που πήγε από καρκίνο.. σαν μεμονωμένο περιστατικό δεν λέει και τίποτα, αλλά παραδέξου μόνο, εκτός των άλλων.. ότι η ντομάτα η μεταλλαγμένη
καμία σχέση δεν έχει σε γεύση και άρωμα με τη βιολογική, άσε που ίσως ο ανθρωπάκος νάχε πάει τελικά και νωρίτερα, αν δεν ήταν τόσο ευαισθητοποιημένος..
" Φύσις, νόσων ιατρός " Ιπποκράτης
15-03-2013, 01:02 #28
μαρκελα μου μακαρι να ναι ετσι. Δυστυχως οι βιομηχανιες τροφιμων μας εχουν κανει δεσμιους με αυτες τις εξαρτησεις. Το τι βλεπω στο σουπερ μαρκετ να βαζει ο κοσμος στα καροτσια δεν περιγραφεται. Ολη τη σαβουρα, χωρις σκεψη καθολου. Το πηρα αποφαση ομως και λεω να το κρατησω γιατι πιστευω θα μου δωσει αλλο επιπεδο υγειας και ευεξιας. Νιωθω επισης μια διψα στο φαρυγγα ενω πινω πολυ νερο και νιωθω το στομαχι σαν διογκωμενο ενω τρωω νορμαλ ποσοτητες. Πιστευω να ναι λογω της αλλαγης. Νιωθω δηλαδη συμπτωματα οπως αυτα του (προ)διαβητη και με ανησυχει, πιστευω ομως να φυγουν.
Σκεφτομαι βεβαια οτι εδω και χρονια καθε μερα ετρωγα μια σοκολατα ή ενα γλυκο και πραγματικα απορω πως δεν εχω παθει προβλημα υγειας. Ευτυχως δεν καπνιζω, δεν πινω αλκοολ, δεν τρωω φαστ φουντ, πατατακια, γαριδακια, κοκκινα κρεατα, τηγανητα,βουτυρα,αναψυκτικ α κλπ απο παιδι. Δεν ξερω πως την ειχα δει και το εκανα. Ισως αυτο με σωζει. Μονο με τη σοκολατα εχω το θεμα και με εκνευριζει αυτος ο εθισμος.Να σε ρωτησω κατι αλλο αν το ξερεις, για ποιο λογο εχουν επικρατησει στη διατροφη μας τα λευκα προιοντα ενω εχουν εξωστρακιστει τα ολικης αλεσεως? Ισα ισα που τα λευκα θελουν κι αλλη επεξεργασια οποτε θα πρεπε να ναι και ακριβοτερα, στην πραξη ομως ισχυει το αναποδο. Ρωτησα τον παππου μου και μου λεει οτι οταν ηταν μικρος στο χωριο, ετρωγαν τα παντα ολικης απο το αλευρι που εβγαζαν. Αργοτερα επικρατησαν τα λευκα.
15-03-2013, 01:26 #29
Ο αείμνηστος δρ. Π. Κουμεντάκης έλεγε για τα περισσότερα προϊόντα του σούπερ.. ότι ταϊζουν τον κόσμο δυστυχώς σκουπιδοτροφές!
Όλ' αυτά τα συμπτώματα είναι φυσιολογικά.. Όμως ρε συ, αφού δεν είχες πρόβλημα, το να φας και λίγο σοκολάτα, δεν είναι και τόσο τραγικό.
Σίγουρα, θα νιώσεις καλύτερα, ακόμα και με μικρές αλλαγές στη διατροφή από άποψη ενέργειας! Δεν είν' ανάγκη αμέσως να τα κάνεις όλα μαζί.
Μια άποψη είναι, ότι το άσπρο ραφιναρισμένο αλεύρι και τα όλα τα παράγωγά του, με τα βελτιωτικά, συντηρητικά κ.λπ.
επικράτησαν όπως καταλαβαίνεις λόγω κέρδους και για να μας αρρωσταίνουν. λολ!Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
15-03-2013, 01:32 #30
Λογω κερδους τι εννοεις? Ισα ισα το ολικης επρεπε να ναι φθηνοτερο γτ δεν παει σε επομενο σταδιο αποφλοιωσης. Ενας λογος που εχω ακουσει ειναι η εμφανιση. Πολλα ατομα δε μπορουν να φανε μαυρα. Εξ ου και η φραση μαυρα σου μακαρονια...! Αλλα δε μου φαινεται ικανος λογος.