Γλυκος πειρασμος...! - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 55
    Senior Member
    Quote Originally Posted by kerasi View Post
    Λογω κερδους τι εννοεις? Ισα ισα το ολικης επρεπε να ναι φθηνοτερο γτ δεν παει σε επομενο σταδιο αποφλοιωσης. Ενας λογος που εχω ακουσει ειναι η εμφανιση. Πολλα ατομα δε μπορουν να φανε μαυρα. Εξ ου και η φραση μαυρα σου μακαρονια...! Αλλα δε μου φαινεται ικανος λογος.
    Η όλη επεξεργασία μέχρι να καταλήξει μια νεκρή τροφή, είναι γιατί όπως λες, αυτό έμαθαν τον κόσμο να τρώει, αλλά και να καταναλώνει σε ποσότητες, επειδή δεν σε χορταίνει, γιατί
    στερείται απ' όλα τα θρεπτικά συστατικά, σε σχέση με το ολικής που με μια μικρή ποσότητα χορταίνεις και σε "κρατάει". Κοίτα, σε μια αυστηρή διατροφή το ψωμί δεν είν' απαραίτητο, δλδ ούτε το ολικής.
    Και τα προϊόντα ολικής άλεσης, είναι καλύτερα να τ' αντικαταστήσεις με ρύζι μαύρο αναποφλοίωτο. Τώρα, αυτά όλα είναι δύσκολα.. οπότε κάνεις ό,τι μπορείς..
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    μαρκέλα σε αυτό που συμφωνώ είναι ότι αν κάποιος μπορεί να κάνει υγειεινή διατροφή χωρίς να πολυκαταπιέζεται, στατιστικά είναι καλό. όχι ότι είναι εγγυηση, ακόμα και καρκίνο μπορεί να πάθει, αλλά στατιστικά βελτιώνει τις πιθανότητες.

και η βιολογική ντομάτα μπορεί να είναι πιο νόστιμη, δεν ξέρω, δεν τα παρακολουθώ, κάποιες ντομάτες που τρώω είναι πιο νοστιμες από άλλες, τώρα αν είναι βιολογικές δεν το ξέρω.

από εκεί και πέρα γενικότερα έχουμε διαφορετική κοσμοαντίληψη και κατά πάσα πιθανότητα πολύ διαφορετικά βιώματα, τα οποία ουσιαστικά υποστηρίζουν την κοσμοαντίληψη του κάθε ανθρώπου, οπότε είναι λογικό κάποια πράγματα που αληθεύουν μέσα στον δικό σου βιωματικό/υπαρξιακό ορίζοντα να μην αληθεύουν στον δικό μου, και το ανάποδο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Η όλη επεξεργασία μέχρι να καταλήξει μια νεκρή τροφή, είναι γιατί όπως λες, αυτό έμαθαν τον κόσμο να τρώει, αλλά και να καταναλώνει σε ποσότητες, επειδή δεν σε χορταίνει, γιατί
    στερείται απ' όλα τα θρεπτικά συστατικά, σε σχέση με το ολικής που με μια μικρή ποσότητα χορταίνεις και σε "κρατάει". Κοίτα, σε μια αυστηρή διατροφή το ψωμί δεν είν' απαραίτητο, δλδ ούτε το ολικής.
    Και τα προϊόντα ολικής άλεσης, είναι καλύτερα να τ' αντικαταστήσεις με ρύζι μαύρο αναποφλοίωτο. Τώρα, αυτά όλα είναι δύσκολα.. οπότε κάνεις ό,τι μπορείς..
    και για να το πάω ακόμα παραπέρα:

οι ασκητές άγιοι της ορθόδοξης παράδοσης επίσης, έχουν και τη νηστεία, που στην πραγματικότητα σημαίνει ολική αποχή από το φαγητό. [νηστεία και νηστικός έχουν την ίδια ετυμολογική ρίζα].
    [λανθασμένα ο κόσμος νομίζει ότι νηστεία σημαίνει να τρώει κανείς τα "νηστίσιμα"]

αυτό το κάνουν για να αποκόπτονται από το σώμα και από όλες τις έγνοιες του σώματος και να δίνουν έμφαση στο πνεύμα, στην εσωτερική ζωή και στην προσευχή που είναι η ζωντανή κονωνία με το Θεό.
    η νηστεία βοηθάει στην αίσθηση αποκοπής από το σώμα και δυναμωνει την ένταση της σχέσης με το Θεό.

αυτά βέβαια είναι για ακόμα πιο προχωρημένους! και αληθεύουν μόνο μέσα σε συγκεκριμένους υπαρξιακούς ορίζοντες, δηλ μόνο ένας άνθρωπος που έχει ζωντανή σχέση με το Θεό μπορεί να θέλει να κάνει νηστεία. για όλους τους υπόλοιπους μια τέτοια νηστεία [κάποιες ημέρες νηστεύουν ακόμα και το νερό] θα φαίνεται σίγουρα ανοησία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou! View Post

οι ασκητές άγιοι της ορθόδοξης παράδοσης επίσης, έχουν και τη νηστεία, που στην πραγματικότητα σημαίνει ολική αποχή από το φαγητό..
    Κοίτα, έτσι όπως το θέτεις πρόκειται για ασιτία.. δηλ. κι οι ασκητές εκτός από τις νηστείες, το υπόλοιπο διάστημα τρώνε σχεδόν κανονικά π.χ. στο Άγιο Όρος τρώνε ψάρι κι όχι κρέατα..
    Και τρώνε κυρίως απ' όσα παράγουν οι ίδιοι βιολογικά όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια κ.λπ. γι' αυτό κι εκεί από επίσημα στοιχεία, τα ποσοστά ασθενειών είναι χαμηλά.

Senior Member

οι ασκητές άγιοι της ορθόδοξης παράδοσης επίσης, έχουν και τη νηστεία, που στην πραγματικότητα σημαίνει ολική αποχή από το φαγητό. [νηστεία και νηστικός έχουν την ίδια ετυμολογική ρίζα].
    [λανθασμένα ο κόσμος νομίζει ότι νηστεία σημαίνει να τρώει κανείς τα "νηστίσιμα"]

Νηστείες, όπως είναι γνωστό δεν έχει μόνο ο χριστιανισμός, αλλά κι άλλες θρησκείες π.χ. οι μωαμεθανοί δεν τρώνε γουρούνια, οι ινδουιστές αγελάδες.. εμείς εδώ τώρα τρώμε και τα άλογα και τα γαϊδούρια, όταν γεράσουν κι ειδικά όταν αρρωστήσουν, γιατί φαίνεται είναι πιό νόστιμα.. :ρ Το αναφέρα, γιατί είναι το άλλο άκρο της απόλυτης νηστείας.

αυτό το κάνουν για να αποκόπτονται από το σώμα και από όλες τις έγνοιες του σώματος και να δίνουν έμφαση στο πνεύμα, στην εσωτερική ζωή και στην προσευχή που είναι η ζωντανή κονωνία με το Θεό.
    η νηστεία βοηθάει στην αίσθηση αποκοπής από το σώμα και δυναμωνει την ένταση της σχέσης με το Θεό.

Μπα το κάνουν και γι' άλλους λόγους.. Ένας απ' αυτούς είναι ότι νηστεία, έχει και θεραπευτικό χαρακτήρα κι όταν π.χ. εκτός από φρουτοθεραπεία, υπάρχει κι απόλυτη αποχή από τροφές (νηστειοθεραπεία) τότε μιλάμε για αποτοξίνωση του οργανισμού, που σίγουρα προσφέρει και διαύγεια πνεύματος, αφού καθαρίζει το αίμα μας κι έτσι ερχόμαστε πιό εύκολα, κοντά και στο Θεό. Άσε, ξέρουν περισσότερα..

αυτά βέβαια είναι για ακόμα πιο προχωρημένους! και αληθεύουν μόνο μέσα σε συγκεκριμένους υπαρξιακούς ορίζοντες, δηλ μόνο ένας άνθρωπος που έχει ζωντανή σχέση με το Θεό μπορεί να θέλει να κάνει νηστεία. για όλους τους υπόλοιπους μια τέτοια νηστεία [κάποιες ημέρες νηστεύουν ακόμα και το νερό] θα φαίνεται σίγουρα ανοησία.
    Κι εγώ πιστεύω, πως όλ' αυτά είναι για πιό προχωρημένους.. Δεν λένε τυχαία ότι είναι " βαριά η καλογερική " :ρ
    Κοίτα, κατά την γνώμη μου, δεν νομίζω ότι είναι εύστοχο να λέμε αν είν' αληθινά ή όχι.
    Πάντως, μακάρι να ξέραμε να τρώμε!.. Γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι δεν ξέρουμε.. Σίγουρα θάχαμε λιγότερα προβλήματα υγείας.. Αυτό τουλάχιστον δεν το αμφισβητεί κανείς.
    Το ίδιο ισχύει ακόμα κι αν εφαρμόζαμε τις νηστείες της θρησκείας μας.

Κι όσο γι' αυτό που λες τελευταία, για την αποχή ακόμα κι απ' το νερό και γι' αυτό υπάρχει μια ερμηνεία, ότι δλδ μ' αυτό τον τρόπο αφήνουν τα όργανα του σώματος να ξεκουραστούν
    εντελώς από την πεπτική λειτουργία. Είναι κι αυτό μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας. Βέβαια, οι ασκητές το λέει κι η λέξη είναι σε μόνιμη άσκηση, για να
    πετύχουν με κάθε δυνατό τρόπο την επικοινωνία με το θείο.

Υ.Γ χαχαχα εμείς Lou! ούτε την επικοινωνία με τον εαυτό μας δεν μπορούμε να έχουμε, παρά τα όσα "καλούδια" μας σερβίρουν!.. :ρ

Senior Member
    Λογω κερδους τι εννοεις? Ισα ισα το ολικης επρεπε να ναι φθηνοτερο γτ δεν παει σε επομενο σταδιο αποφλοιωσης. Ενας λογος που εχω ακουσει ειναι η εμφανιση. Πολλα ατομα δε μπορουν να φανε μαυρα. Εξ ου και η φραση μαυρα σου μακαρονια...! Αλλα δε μου φαινεται ικανος λογος.
    Κεράσι, επανήλθα στο θέμα, γιατί μόλις γύρισα κι από ένα παραδοσιακό μύλο, εδώ στη περιοχή μου, απ' όπου κι εγώ προμηθεύομαι σε πολύ καλύτερη τιμή και
    χωρίς συντηρητικά φρεσκοαλεσμένο αλεύρι και με την ευκαιρία ρώτησα σχετικά πάνω σ' αυτό, που συζητήσαμε, για να πάρω και την άποψη του μυλωνά.
    Βέβαια, η διαφορά είναι ότι το αλεύρι ολικής εκεί, έχει την ίδια τιμή με τ' άλλα αλεύρια, άσχετα αν στο ράφι του σούπερ μάρκετ το μαύρο αλεύρι είναι ακριβότερο..
    Η απάντηση, που πήρα είναι ότι το στάδιο αποφλοίωσης, δεν είναι τίποτ' άλλο παρά ένα εξάρτημα/κόσκινο, από όπου περνάει το αλεύρι στη τελική φάση
    του αλέσματος κι εκεί αποχωρίζεται το πίτουρο, ό,τι πολυτιμότερο δηλ. που ή το πετάνε ή το προορίζουν για ζωοτροφές.. Έλεος!..και χωρίς να επιβαρύνεται το κόστος άλεσης.
    Το πιό ενδιαφέρον όμως που μου είπε κι αυτός, είναι ότι το ολικής τελικά θάπρεπε νάναι φτηνότερο, γιατί και το πίτουρο, που περιέχει κατά την δική του γνώμη
    και λόγω άγνοιας φυσικά, το πουλάνε για αισχρό κέρδος σαν αλεύρι, ενώ είναι μόνο ένα άχρηστο υποπροϊόν. Κι εδώ λέμε, έλεος πιά!

Μάλλον δικαιώνομαι, ότι τελικά όλα γίνονται μόνο για το κέρδος και για να τρώει ο άνθρωπος σήμερα σαβούρα και μόνο και ό,τι το αγνό να το ακριβοπληρώνει!

Senior Member
    4η μερα σημερα χωρις γλυκα και σοκολατες και νιωθω μια χαρα. Πιστευω τα οποια συμπτωματα να υποχωρησουν. Αλλα αυτες τις 3 μερες τα ειδα ολα! Λενε οτι θελει 5 μερες η απεξαρτηση απο τη ζαχαρη. Λιγο μου φαινεται αλλα θα το προσπαθησω. Ξεκιναω και την αεροβια ασκηση γτ ως τωρα δεν εκανα επειδη δεν ηθελα να χανω θερμιδες αλλα τελικα βοηθαει. Xωρια το οικονομικο οφελος.

Senior Member
    ..λογικό κάποια πράγματα που αληθεύουν μέσα στον δικό σου βιωματικό/υπαρξιακό ορίζοντα να μην αληθεύουν στον δικό μου, και το ανάποδο.
    Ναι σίγουρα, οι αλήθειες είναι πολλές, μόνο ο αέρας που αναπνέουμε είναι ένας κάποιες από τις αιτίες/λύσεις, που υιοθετούμε, ευθύνονται και για τα προβλήματά μας.
    Μόνο που αν δεν είσαι μέρος της κατάλληλης λύσης, γίνεσαι μέρος του προβλήματος. Έτσι και χωρίς να το καταλαβαίνουμε όμως, γινόμαστε γραναζάκι του συστήματος..
    Π.χ. είναι αλήθεια και οδυνηρή πραγματικότητα, ότι μας τάϊσαν ποικιλοτρόπως αλογίσιο κρέας. Η αιτία όμως, δεν μπορεί να είναι ότι "δεν βαριέσαι και
    τί έγινε μωρέ, σάμπως κρέας δεν είναι κι αυτό?.." γιατί τότε εθελοτυφλούμε, τη στιγμή, που η πραγματική αιτία είναι το παράνομο κέρδος, σε βάρος
    της υγείας του κόσμου, που αν ήξερε πως και τι να τρώει, θα έφτανε να ελέγχει και τι του σερβίρουν στο πιάτο.. Κι είναι αισχρό, να σ' αρρωσταίνουν σκόπιμα..
    Και δεν πρέπει να υποτιμάμε καθόλου την αξία της διατροφής, γιατί είναι κι αιτία όλων των ασθενειών και των ψυχολογικών! Κι αν λάβουμε σοβαρά υπόψη,
    ότι οι περισσότερες τροφές, που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας είναι για τις χωματερές, τότε εξηγείται κατά κάποιο τρόπο το χάλι κι η κατάντιά μας..

Υ.Γ. χαχαχα θα μου πεις, εδώ που μας φτάσανε, όσα λιγότερα ξέρεις, τόσο το καλύτερο για σένα!.. :ρ

4η μερα σημερα χωρις γλυκα και σοκολατες και νιωθω μια χαρα. Πιστευω τα οποια συμπτωματα να υποχωρησουν. Αλλα αυτες τις 3 μερες τα ειδα ολα! Λενε οτι θελει 5 μερες η απεξαρτηση απο τη ζαχαρη. Λιγο μου φαινεται αλλα θα το προσπαθησω. Ξεκιναω και την αεροβια ασκηση γτ ως τωρα δεν εκανα επειδη δεν ηθελα να χανω θερμιδες αλλα τελικα βοηθαει. Xωρια το οικονομικο οφελος.
    Κεράσι και μένα μου φαίνεται λίγο.. και πιστεύω, ότι πάντα θα χρειάζεται να προσέχουμε.. αλλά το καλύτερο είναι να μη γινόμαστε κι ακραίοι.
    Όσον αφορά τώρα τα συμπτώματα, θα υποχωρήσουν σίγουρα. Η συνήθεια βλέπεις, γίνεται δεύτερη φύση και προσπαθεί να σε "γυρίσει" σ' ό,τι της ήταν οικείο.
    Διάβαζε διάφορα.. για να ενισχύεσαι και να δυναμώνεις στην προσπάθειά σου.. και στο διαδίκτυο υπάρχει σίγουρα αρκετό υλικό.
    Last edited by μαρκελα; 16-03-2013 at 15:17.

Banned
    Κεράσι δοκίμασες να τα κάνεις μόνος σου??Το χεις το θέμα?Αν ναι,πες μου να σου πω καποια ''μυστικά'' ώστε να μη νιώθεις ενοχές...!!!

Senior Member
    Τα καταφερα ναι. Δεν ειναι οι ενοχες το προβλημα, η ζαχαρη ειναι το προβλημα. Οι πρωτες μερες ειναι δυσκολες. Μετα το κοντρολαρεις το θεμα. Ειδικα οι πρωτες 2 μερες ομως ειναι σκοτωμα. Ενδεικτικο οτι η ζαχαρη προκαλει εθισμο. Αλλιως θα μπορουσε ο καθενας αμεσα να μην ξαναφαει γλυκο. Δε τα σταματησα τελειως, αλλα τωρα το ελεγχω εγω το πραγμα, δε νιωθω σουγκαρ κρειβιν. Ειχα παρακολουθησει μια ομιλια ενος χημικου στην αθηνα που ελεγε μια πολυ ενδιαφερουσα σκεψη. Δηλητηριο ονομαζουμε μια ουσια που επιφερει γρηγορα το θανατο. Αν ομως μας ελεγαν οτι η ταδε ουσια σε σκοτωνει μετα απο 30 χρονια ας πουμε, δε θα χαμε τοσο προβλημα. Σταματηστε λοιπον τη ζαχαρη και τα παραγωγα της. Ειναι απ τα μεγαλυτερα δηλητηρια, περισσοτερο και απ το λιπος.
    Πες ομως και συ ντουβρου τι εχεις σκεφτει.

Junior Member
    Έχεις δοκιμάσει να χρησημοποιής τη στέβια αντι ζάχαρη?

Senior Member
    Δεν ειναι το προβλημα οτι βαζω ζαχαρη στον καφε οποτε να βαλω στεβια, γτ δεν πινω ποτε καφε. Και γενικως τα υποκαταστατα της ζαχαρης εχουν ενοχοποιηθει κι αυτα. Για τη στεβια δε το χω ψαξει γτ δε με πολυενδιαφερει. Απλα καθε μερα εδω κ καιρο, τρωω ενα μικρο γλυκο, συνηθως μια σοκολατα υγειας, ενα παγωτακι, μια παστα, κατι τετοιο, οπως καποιοι πινουν κοκακολες καθε μερα. Και αποφασισα οτι πρεπει να παρω τον ελεγχο εγω και να επιλεγω τι θα φαω, ποτε θα το φαω και ποσο. Και αμεσως ειδα διαφορα. Ειναι η μονη ατασθαλεια στη διατροφη.

Αν γνωριζεις τι παιζεται με τη στεβια γραψε.

Junior Member
    Μπράβο σου που εχεις μπορέσει να βάλεις όρια. σου ευχομε να συνεχίσεις ετσι και να νιόσεις ελεύθερη. Είναι καλο που τρως εστο και λίγο καθημερινά. Απο προσοπική εμπειρία σου προτήνω να συνεχίσεις να τρως λίγα γλυκά ακόμα και αν κάπια στιγμή νιόσεις πος δεν το έχεις ανάγκη. Δεν έφαγα για 1 χρονο ουτε σοκολατάκι και μου γύρησε μπούμερανγκ με μεγάλες καταναλώσεις για μεγάλω διάστημα.

Banned
    Βασικά κι εγώ είμαι κατά σε οποιοδήποτε ''υποκατάστατο'' ζαχαρης που προτείνουν πολλοί.Είτε είναι στερεό,είτε υγρό...Αλλο θέμα αυτό.Κεράσι εννοούσα κατα κάποιο τρόπο,να φτιάχνεις εσυ αυτά που θέλεις να φας για να ξέρεις τι ακριβώς τρως.Πως να σου το εξηγήσω,συγγνώμη αμα βγω από το θέμα.Στη ζαχοροπλαστική,σε σχέση με τη μαγειρική,πρέπει να είσαι 100% στις ποσότητες.Με γραμμάρια.Οπότε ένα γλυκο που θα φας έξω,θα είναι συγκεκριμενο.Μιλάμε για ενα ''μεσο'' ζαχαροπλαστείο έτσι?Αυτό που σου λεω εγώ,είναι να προσπαθήσεις εσύ να κάνεις καποια πραγματα στο σπίτι σου αλλά να περιορίζεις την ζάχαρη και να δίνεις την γεύση αλλού.Θα παραμένει γλυκό αλλά το θέμα είναι ότι θα το περιορίσουμε σε μεγάλο βαθμό.Πω το μπέρδεψα πολυ,θα σου πω άλλο παραδειγμα.Έστω οτι εγώ κι εσύ ειμαστε σε δίαιτα και σήμερα θα τη χαλάσουμε κι αποφασίζουμε να φάμε γύρο (σουβλάκι που το λένε στην Αθήνα :P ).Eσυ το τρως με μαγιονέζα,πατάτες,πίτα και κόλα....κι εγώ διαλέγω αραβικη,τζατζίκι και χυμό....και οι 2 τρώμε και χαλάμε την δίαιτα αλλά στην ουσία δεν έχει καμία σχέση αυτό που έφαγα εγώ με αυτό που έφαγες εσύ.Δηλαδή ενα απλό παράδειγμα,η μαγιονέζα ειναι 100% λάδι ενω το τζατζίκι γιαούρτι....Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω?Οτι αν δε νιώθεις οτι πρέπει να παρεις συγκεκριμένη ποσότητα ζάχαρης τη μέρα,τότε σίγουρα μπορείς να τρως καποια γλυκά αλλά σίγουρα αυτα που θα σε βοηθήσουν να ελλατώσεις την ζάχαρη.Απλά πρεπει να μου πεις πάνω κάτω αν μπορείς να το κάνεις κι τι τρως σε γενικές γραμμές για να σου πω μερικά πράγματα.Επισης αυτό που λες για τον εθισμό είναι πολύ σωστό και γνωστό.Εγώ για παράδειγμα είμαι εθισμένος στην καφεινη κι επινα πολλούς την μέρα ...και εννοείτε ΦΡΑΠΕΕΕΕΕΕ...χειμώνα καλοκαίρι...Τωρα τους έχω ελλατώσει σε μεγάλο βαθμό,στην αρχή με ντεκαφ και όλα πήραν τον δρομο τους.Συνεχίζω να πίνω αλλά άλλο 2-3 τη μέρα κι άλλο 10...Αυτό εννοώ να το περιορίσουμε :) Αλλά μου είπες οτι είσαι σε καλό δρόμο,μπράβο σου...Εχετε στο μυαλό σου αυτό που σου είπα αν δε σε μπέρδεψα :)

Senior Member
    Λοιπον παιδια, θελω να μου προτεινεται ιδεες για σνακ, για ενδιαμεσα δηλαδη φαγωσιμα, οχι για φαγητα για κυριο γευμα.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast