Results 1 to 15 of 17
Thread: Θα ήθελα πολύ την γνώμη σας
-
22-01-2013, 13:39 #1
Θα ήθελα πολύ την γνώμη σας
Γεια σας.. Είμαι καινούργια εδώ.. Θέλω τόσο πολύ να σας πω το πρόβλημα μου για να μου πείτε την γνώμη σας.. Είμαι 27 χρονών και έχω μια σχέση εδώ και 1 μισή χρόνο.. Είναι πολύ καλός και γλυκός και τον αγαπάω πολύ..Μου είπε όμως πρόσφατα ότι πιστεύει ότι αν κάνει οικογένεια θα δυστυχήσει γιατί δεν νιώθει πλήρης και ότι δεν έχει ταξιδέψει πολύ στην ζωή του και ότι σκέφτεται πως θα μπορέσει να συντηρήσει μια οικογένεια αυτός.. Εγώ έπεσα από τα σύννεφα... Δεν θέλω βέβαια να παντρευτώ τώρα αλλά πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά.. Το να σου λέει ο άνθρωπός που αγαπάς ότι αν κάνει οικογένεια θα δυστυχήσει νομίζω ότι είναι λίγο βαρύ.. Είμαι πολύ στεναχωρημένη...
- 22-01-2013, 15:47 #2
Τι δουλεια κανει?
22-01-2013, 15:58 #3
Δουλεύει σε μια εταιρεία αλλά δεν του αρέσει καθόλου η δουλειά του και σκέφτεται να φύγει..
22-01-2013, 16:01 #4
Εσυ εργαζεσαι?
22-01-2013, 16:12 #5
Το καλοκαίρι μόνο εκτός αν βρω κάποια δουλειά τον χειμώνα...
22-01-2013, 16:18 #6
Mαλιστα. Απ οτι διαβασα στο αρχικο κειμενο σου οι λογοι για τους οποιους η προοπτικη του γαμου δεν ειναι ελκυστικη για το φιλο σου συνοψιζοντε στα εξης:
1. Δε νιωθει πληρης ακομα.
2. Θελει να κανει καποια ταξιδια ακομη που δε τα χει κανει.
3. Δε θα μπορει να ανταπεξελθει οικονομικα στις απαιτησεις μιας οικογενειας με παιδια.
Καλα ως εδω? Αυτοι οι λογοι μπορει να εχουν βαση, μπορει ομως και να χρησιμοποιουντε ως δικαιολογιες. Επισης μπορει να υπαρχουν λογοι που δε τους λεει.
Υπαρχει κατι αλλο που σου εχει πει που τον απομακρυνει απο την προοπτικη του γαμου ή ειναι μονο αυτα τα 3? Δηλαδη αν τα 3 αυτα παψουν αν υφισταντε τοτε θα ειναι ετοιμος για γαμο? Πως τα βλεπεις ως εδω?
22-01-2013, 16:22 #7
γεια .οχι λιγο βαρυ πολυ βαρυ ειναι κ μαλιστα οταν σου το λεει μετα απο τοσο καιρο .βεβαιως σεβαστες οι επιθυμιες του καθενος
αναρωτιεμαι το εξης σκεφτεται πως θα συντηρει μια οικογενια κ δε σκεφτεται πως θα βρει λεφτα να ταξιδεψει κ μαλιστα σε καιρο τοσο μεγαλης κρισης ?
22-01-2013, 16:25 #8
Γενικά είναι αγχώδης σαν άνθρωπος.. Μου είπε ότι τότε θα έχει το τριπλάσιο άγχος και ότι για να κάνει οικογένεια θέλει να είναι σίγουρος ότι μπορεί να δώσει τα πάντα στην οικογένεια χωρίς να στερεί κάτι.. Δεν είναι ότι θέλω να παντρευτώ τώρα ή σε ένα χρόνο..αλλά να μου λέει ότι θα είναι δυστυχισμένος και ότι δεν ξέρει πότε θα είναι έτοιμος... και ότι του φαίνεται τόσο μακρινό... και όταν του είπα ότι και αν είσαι έτοιμος στα 70?? και μετά το γύρισε και μου είπε έχω δώσει στον εαυτό μου όριο 5 χρόνια... Δεν ξέρω αν το έλεγε επειδή με είδε που ταράχτηκα λίγο...
22-01-2013, 16:32 #9
Προσωπικα απο αυτα που σου ειπε βγαζω το συμπερασμα οτι ειναι συνειδητοποιημενος και ειλικρινης . Μπραβο του.
Τωρα αν εσυ εχεις αλλες αντιληψεις και προσδοκιες θα πρεπει να σκεφτεις το μελλον της σχεσης σας.
22-01-2013, 16:32 #10
Κοιταξε δε σου ειπε ετσι γενικα κ αοριστα οτι θα δυστυχησει αμα παντρευτει. Βεβαιως αν συμβαινουν αυτα που λεει στις 3 αιτιες που περιεγραψε στο πρωτο κειμενο ο καθενας θα δυστυχουσε. Γιατι δεν τον ρωτας ποιες ειναι οι συνθηκες εκεινες που αν υπαρχουν θα ειναι ετοιμος?
22-01-2013, 16:38 #11
Αυτός έχει κάποια πράγματα στο μυαλό του για το πως πρέπει να είναι ο οικογενειάρχης κ αυτός έτσι όπως κρίνει δεν τα έχει δουλειά σου να βρεις αμα τα έχει άσχετα τ λέει αυτός εμένα αυτή είναι η γνώμη μου έτσι πως τα λες ατο βγαίνει
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
22-01-2013, 18:08 #12
Δεν θέλουν όλοι οι άνθρωποι να κάνουν οικογένεια και πολλοί από αυτούς είναι ξεκάθαροι από την αρχή και καλά κάνουν.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι προβληματικοί ή ότι δεν αγαπάνε αυτόν με τον οποίον είναι μαζί.
Τώρα αν το ταίρι τους προτιμάει να ελπίζει ότι αυτό κάποια στιγμή θ' αλλάξει, είναι δικό του πρόβλημα.
Κάποια στιγμή θα χωρίσουν οι δρόμοι τους ή στην χειρότερη περίπτωση κάποιος από τους δύο θα συμβιβαστεί με κάτι που δεν θέλει.
Προσωπικά, βρίσκω περισσότερο προβληματικό το να θέλουν ντε και καλά κάποιοι να κάνουν οικογένεια και να βάζουν σε δεύτερη μοίρα με ποιον θα την κάνουν.
22-01-2013, 18:16 #13
γεια σου Georgia. Οι κοινοί στόχοι και οι παρόμοιες απόψεις σε τέτοια θέματα, είναι κάτι σημαντικό. Αν είσαστε και οι δύο πολύ ξεκάθαροι και αποφασισμένοι σε αυτό που ζητάτε, μάλλον δεν υπάρχει σημείο σύγκλισης. Φαντάζομαι ότι θα ήθελες να αναθεωρήσει το σκεπτικό του. Εσύ είσαι έτοιμη να αναθεωρήσεις το δικό σου σκεπτικό? Δηλαδή μπορείς να κατανοήσεις τα όσα νιώθει και να σκεφτείς υπό ποιες προϋποθέσεις είναι καλό να δημιουργούμε οικογένεια?
Η αλήθεια είναι πως όσα είπε ακούγονται πολύ λογικά. Είναι καλό να νιώθουμε πλήρεις όταν γινόμαστε γονείς, αντί να μεταφέρονται στα παιδιά τα πάσης φύσεως απωθημένα και να νιώθουμε κι εμείς δυστυχισμένοι. Είναι επίσης σωστό να ξέρουμε πως μπορούμε να παρέχουμε οτιδήποτε αναγκαίο για την επιβίωση και την υγιή ανάπτυξη ενός παιδιού. Βέβαια, οι αγχώδεις άνθρωποι αναζητούν συνήθως υπερβολικά πολλές προϋποθέσεις για να νιώσουν σίγουροι, και πάλι είναι αμφίβολο αν θα νιώσουν 'έτοιμοι'. Εδώ λοιπόν ίσως χρειαστεί κάποια δουλειά ο φίλος σου με τον εαυτό του, ώστε να μην αναζητά το (ουτοπικό) τέλειο. Αυτό όμως μελλοντικά. Γιατί στο εδώ και τώρα έχει μάλλον δίκιο, αφού εκτός από τη δύσκολη γενικά περίοδο που ζούμε, είναι και ο ίδιος σε μια φάση σκέψης για το αν θα αλλάξει τη δουλειά του. Τέλος, είναι απόλυτα θεμιτό να κάνει κάτι που επιθυμεί πολύ και χρειάζεται χρόνο κι αυτονομία (πχ ταξίδια), προτού δημιουργήσει πάγιες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Προφανώς λοιπόν αυτό είναι μια προτεραιότητα του.
Οι δικές σου προτεραιότητες ποιες είναι? Εσύ έχεις κάποιες ανάλογες σκέψεις? Για παράδειγμα, υπάρχει κάτι που θα ήθελες να κάνεις προτού αποκτήσεις οικογένεια ή κάτι που να σε προβληματίζει για τη δημιουργία οικογένειας? Έχεις κάποιους ατομικούς στόχους? Τα οικονομικά σου θα σου επέτρεπαν να συντηρήσεις μόνη σου ένα παιδί, εάν ο σύντροφός σου δεν είχε δουλειά? Τα ρωτάω όλα αυτά γιατί ίσως με σκέψη και συζήτηση μπορείτε να έρθετε πιο κοντά ο ένας στον άλλον.
24-01-2013, 13:53 #14
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.. Όπως είπα και παραπάνω ούτε εγώ θέλω να κάνω τώρα οικογένεια..Σε 2-3 χρόνια το σκέφτομαι..Θέλω και εγώ να κάνω κάποια πράγματα και πιστεύω ότι είμαι συνειδητοποιημένη... Δεν είμαι από τις κοπέλες που το μόνο που θέλουν να κάνουν στην ζωή τους είναι να παντρευτούν και ψάχνουν έναν άντρα γιαυτό.. Ήταν λίγο απότομο με τον τρόπο που μου το είπε.. Ειδικά το ότι θα είναι δυστυχισμένος... Ποτέ δεν θα ήθελα κάποιος να είναι δυστυχισμένος κοντά μου... Αυτό που με προβλημάτισε ήταν το καλοκαίρι που με είχε ρωτήσει αν θα τον παντρευόμουν γενικά.και πριν λίγο καιρό που μου είπε ότι το έχει σκεφτεί εμείς να κάνουμε οικογένεια.. Μέχρι να μου το αναφέρει δεν μου είχε περάσει από το μυαλό κάτι τέτοιο.. Έχοντας μια προηγούμενη εμπειρία που με είχε πληγώσει αρκετά ήμουν πολύ χαλαρή και ζούσα την σχέση μου χωρίς να σκέφτομαι τίποτα παραπάνω... Όταν μου το είπε άρχισα και εγώ να το σκέφτομαι.. Τώρα να μου πει κάτι τέτοιο δεν το καταλαβαίνω αφού μου είχε κάνει την προηγούμενη συζήτηση........
24-01-2013, 14:04 #15
Γεωργια νομιζω οτι απ την αρχη κανεις ενα λαθος. Ταυτιζεις το οτι θα ειναι δυστυχισμενος αν σε παντρευτει με σενα, οτι δηλ εχει να κανει με σενα, οτι εσυ φταις. Δεν σου ειπε οτι γενικα θεωρω οτι με το γαμο θα δυστυχησω. Αντιθετως σου ειπε οτι με αυτες τις προυποθεσεις αν παντρευτειτε θα δυστυχουσε. Και ο καθενας θα δυστυχουσε αν παντρευοταν και ενιωθε οτι δεν ειναι πληρης, οτι θελει να κανει ταξιδια ή αλλες δραστηριοτητες και οτι δεν εχει καλα οικονομικα. Εσυ απ την αρχη το παιρνεις γενικα οτι θα δυστυχουσε ουτως ή αλλως. Σου ειπε 3 λογους που τον κανουν να το τοποθετει στο μελλον. Αν γινει λοιπον σε ευθετο χρονο δε θα δυστυχησει.