σχεση με καποιον διπολικο - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 72
    Senior Member
    Quote Originally Posted by 23bian View Post
    καλησπερα!ειμαι καινουριο μελος κ χρειαζομαι την βοηθεια σας
    ειμαι αρραβωνιασμενη εδω και μισο χρονο με καποιον που εχει διπολικη.την εχει χρονια. τωρα τελευταια επαιρνε τα φαρμακα του. η αληθεια ειναι πως πριν γνωριστουμε είχε σταματησει να παιρνει το ενα χαπι του το πρωι.
    ομως παλι πριν γνωριστουμε το ξαναρχισε,απο μονος του.
    τωρα πριν ενα μηνα επρεπε να διορθωσει κατι και δεν το εκανε σωστα,ενιωσε οτι απετυχε.ειχε τασεις αυτοκτονιας κ επεσε σε φαση καταθλιψης. το θεμα ειναι οτι αρχισε να αμφιβαλλει για τα αισθηματα του προς εμενα. λεει οτι ειναι μπερδεμενος. απλα ειναι τελειως αλλος ανθρωπος απο αυτον που ειχα γνωρισει.μεχρι πριν σχεδιαζαμε το γαμο μας..
    πιστευετε το οτι ειναι μπερδεμενος οσον αφορα τα αισθηματα του σε μενα ειναι θεμα αρρωστιας ή τελικα χαρακτηρα?
    ευχαριστω εκ των προτερων
    κουκλα μου επρεπε να με καλεσεις να ανοιξουμε μαζι θεμα!!!!!!!!!
    ειμαι με τη β ερα μες το κουτι, και ο ανθρωπος που ειδα τη τελευταια μερα ειναι ο ιδιος αλλα τελειως αλλος!καλωςορισες στο κλαμπ πακετο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by kerasi View Post
    Καλα δεν εννοειται, θα μπορουσες να μη το ξερεις. Μου κανει εντυπωση παντως που αρραβωνιαστηκες κιολας. Το λεω γτ θεωρω οτι ενα ατομο που αντιμετωπιζει ψυχολογικα προβληματα δεν ειναι σε θεση να δωθει πληρως και απολυτα σε μια σχεση. Καλο ειναι να αποφυγεις να συναψεις σχεση. Αυτη ειναι η δικη μου αποψη. Μπορεις βεβαια να συμπαρασταθεις σε φιλικο επιπεδο οταν ειναι εφικτο.
    Ειδικα εκει που λες οτι επειδη δεν μπορεσε να επιδιορθωσει μια συσκευη και απογοητευτηκε, για μενα ειναι σοβαρο. Χωρια τα περι αυτοκτονιας. Δε νομιζω οτι μπορει ενα τετοιο ατομο να προχωρησει σε μια σχεση με προοπτικη κλπ. Τι θα κανει δηλαδη στις προκλησεις ενος γαμου και μιας σχεσης? Πως θα τα διαχειριστει? Προεχει να νιωσει καλα με τον εαυτο του πρωτα.
    Εγω παντως θα σου προτεινα να μην τον καλεις, να συμφωνησεις με ο,τι σου πει πχ αν δε θελει να του μιλησεις ή να τον επισκεφτεις και να αφησεις αυτον να κανει καποια κινηση, αν κανει. Προεχει ομως πανω απ ολα να θεραπευτει απ την ασθενεια προκειμενου μετα να ανακτησει την ποιοτητα ζωης και να δοθει και σε μια σχεση. Αν μιλησετε λοιπον πες του, το σκεφτηκα κι εγω και εφοσον εισαι μπερδεμενος ειναι καλυτερα να παρεις το χρονο σου και το χωρο σου και οποτε νιωσεις καλυτερα μου λες. Ως τοτε μη τον ενοχλεις. Παντως αν οφειλεται το φερσιμο του στην ασθενεια τοτε τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα.
    πες της τα να μην τα πω!
    τι να πουμε τωρα!

Senior Member
    ναι εννοειται πως εν γνωσει μου ξεκινησα απλα ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει....εχω διαβασει πολλα για διπολικη αλλα ειναι τελειως διαφορετικο να το ζεις στην πραγματικοτητα...
    θα συμβει και αλλη φορα ειδικα εαν ειναι σε μανια................................

Senior Member
    Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια κ τις απαντήσεις το εκτιμώ πολύ!μια ακόμη ερώτηση δηλαδή υπάρχει περίπτωση τα αισθήματα του να μην έχουν αλλάξει απλά η κατάθλιψη να τον αλλάζει?το ότι δεν θέλει επικοινωνία μαζί μου επειδή δεν του "βγαίνει" είναι κ αυτό της φάσης?
    δεν ειναι πλεον ελεγχομενα τα συναισθηματα ολο αλλαζουν απο ωρα σε ωρα.

Senior Member
    Καλα δεν εννοειται, θα μπορουσες να μη το ξερεις. Μου κανει εντυπωση παντως που αρραβωνιαστηκες κιολας. Το λεω γτ θεωρω οτι ενα ατομο που αντιμετωπιζει ψυχολογικα προβληματα δεν ειναι σε θεση να δωθει πληρως και απολυτα σε μια σχεση. Καλο ειναι να αποφυγεις να συναψεις σχεση. Αυτη ειναι η δικη μου αποψη. Μπορεις βεβαια να συμπαρασταθεις σε φιλικο επιπεδο οταν ειναι εφικτο.
    Κερασι και Δαναη αυτη η απαντηση ειναι απαραδεχτη σε ενα φορουμ σαν και αυτο οπου γραφουνε κυριως ατομα με ψυχικες νοσους.
    Αν θεωρεις οτι πρεπει να αποφευγει κανεις να κανει σχεση με αυτα τα ατομα τοτε τι ακριβως κανεις εδω μεσα?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Danay1997 View Post
    θα συμβει και αλλη φορα ειδικα εαν ειναι σε μανια................................
    με μενα χωρισε την αλλη φορα για 2 μηνες και ξαναγυρισε παλι..........και παλι ξαναφυγε τωρα.......................................... ..............

Senior Member
    Αναλογα το προβλημα και τη σοβαροτητα του. Αναφερθηκα σε σοβαρα θεματα γτ νομιζω οτι προεχει η υγεια ενος ατομου και μετα τα ερωτικα. Η ψυχικη υγεια εννοω και η σωματικη φυσικα.

Senior Member
    Μου κανει εντυπωση παντως που αρραβωνιαστηκες κιολας. Το λεω γτ θεωρω οτι ενα ατομο που αντιμετωπιζει ψυχολογικα προβληματα δεν ειναι σε θεση να δωθει πληρως και απολυτα σε μια σχεση. Καλο ειναι να αποφυγεις να συναψεις σχεση. Αυτη ειναι η δικη μου αποψη. Μπορεις βεβαια να συμπαρασταθεις σε φιλικο επιπεδο οταν ειναι εφικτο.

Αναθερθηκες στο συγκεκριμενο θεμα και στη συγκεκριμενη θεματοθετρια
    Σε πληροφορω λοιπον αγαπητε ,οτι ατομα με διπολικη διαταραχη ειναι απολυτα ικανα ,και σχεση να κανουν και οικογενεια ,και να ζησουν ευτυχισμενα
    Αρκει να παιρνουν την φαρμακευτικη αγωγη τους σταθερα ,και να εχουν συχνη επαφη με το γιατρο τους ..

Νομιζω λοιπον οτι χρειαζεσαι αμεση ενημερωση ,και ο ιδιος

Στα υπολοιπα με καλυψε η betelgeuse
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    Κερασι και Δαναη αυτη η απαντηση ειναι απαραδεχτη σε ενα φορουμ σαν και αυτο οπου γραφουνε κυριως ατομα με ψυχικες νοσους.
    Αν θεωρεις οτι πρεπει να αποφευγει κανεις να κανει σχεση με αυτα τα ατομα τοτε τι ακριβως κανεις εδω μεσα?
    κανεις λαθος..............εγω παλεψα με αυτη τη σχεση οσο κανενας αλλος......................ειλικρινα μιλαω..................και φυσικα τον αγαπω ακομη.....................οσο τιποτε στο κοσμο

Senior Member
    Nαι, και στη διπολικη αναφερομαι. Για να πετυχει η σχεση πρεπει το ατομο να λαμβανει την αγωγη, να παρακολουθειται απο ειδικο και με δεδομενα αυτα να μην επηρεαζεται απο την ασθενεια. Αν ο συντροφος μπορει να τα διασφαλισει αυτα ας προχωρησει. Αφου ομως λεει η φιλη μας οτι αμφιβαλει για τα αισθηματα του προς αυτην λογω της ασθενειας ή κανει διαφορες συμπεριφορες περιεργες λογω της ασθενειας, εκει στους γονεις του που πηγε κανει τα ιδια? Μηπως εκει δεν τον παιρνει να τα κανει? Γιατι δεν αμφιβαλει και για τα αισθηματα των γονιων του? Πως θα το πανε δηλαδη? Οποτε του καπνισει θα την κανει κ μετα θα λεει για δικαιολογια η κοπελα απο μεσα της ε ναι αφου εχει διπολικη τοτε οκ. Αν τα κανει κ εκει, τοτε ναι, μενει μονο το θεμα του να παιρνει την αγωγη κ να τον βλεπει ο γιατρος. Ομως αν βλεπεις οτι ο διπολικος κανει πειραματα με τα φαρμακα γτ θελει να τα μειωσει κλπ κλπ τοτε ποσες ευκαιριες να του δωσεις? Και ποιος σου εγγυαται οτι κ να τα παιρνει δε θα επηρεαστει στο μελλον? Εγω θεωρω οτι αν υπαρχει περιθωριο να επηρεαζεται καποιος ψυχολογικα, πρεπει να διασφαλιστει οτι αυτο δε θα γινεται κ μετα να κοιταξει να κανει σχεσεις. Εγω παντως ετσι ακροθιγως δε θεωρω οτι εχει μονο διπολικη. Προτεινω λοιπον στη φιλη μας αν γυρισει ο τυπος πισω, να τον δεχτει μονο αν μπορει να διασφαλισει οτι θα παιρνει τα φαρμακα και οτι δεν πασχει απο κατι αλλο. Οπως ειπα προεχει η υγεια του ατομου η ψυχικη κ μετα οι ερωτες και τα αρραβωνιασματα.

Senior Member
    Nαι, και στη διπολικη αναφερομαι. Για να πετυχει η σχεση πρεπει το ατομο να λαμβανει την αγωγη, να παρακολουθειται απο ειδικο και με δεδομενα αυτα να μην επηρεαζεται απο την ασθενεια.

Θα μπορουσες να ειχες πει αυτο απο την αρχη .
    Αλλα λογω της αγνοιας σου ειπες ....

Οχι, πιστευω οτι η αρρωστεια ειναι ασχετη.
    Αν ο συντροφος μπορει να τα διασφαλισει αυτα ας προχωρησει.

με ποιο τροπο διασφαλιζεις κατι τετοιο ,ακομα και σε μια σχεση ”υγιη” με τα δικα σου μετρα και σταθμα ??

Αφου ομως λεει η φιλη μας οτι αμφιβαλει για τα αισθηματα του προς αυτην λογω της ασθενειας ή κανει διαφορες συμπεριφορες περιεργες λογω της ασθενειας, εκει στους γονεις του που πηγε κανει τα ιδια? Μηπως εκει δεν τον παιρνει να τα κανει? Γιατι δεν αμφιβαλει και για τα αισθηματα των γονιων του? Πως θα το πανε δηλαδη? Οποτε του καπνισει θα την κανει κ μετα θα λεει για δικαιολογια η κοπελα απο μεσα της ε ναι αφου εχει διπολικη τοτε οκ.

Οι ερωτησεις οχι μονο ακυρες δεν ειναι ,αλλα και δεν εχουν καμια βαση
    με οσα ειπε η θεματοθετρια ...Δειχνει σε μενα οτι δεν γνωριζεις τιποτα ,σχετικα πως μπορει να ενεργει καποιος μεσα σε καταθλιψη

Αν τα κανει κ εκει, τοτε ναι, μενει μονο το θεμα του να παιρνει την αγωγη κ να τον βλεπει ο γιατρος. Ομως αν βλεπεις οτι ο διπολικος κανει πειραματα με τα φαρμακα γτ θελει να τα μειωσει κλπ κλπ τοτε ποσες ευκαιριες να του δωσεις? Και ποιος σου εγγυαται οτι κ να τα παιρνει δε θα επηρεαστει στο μελλον
    Εγω θεωρω οτι αν υπαρχει περιθωριο να επηρεαζεται καποιος ψυχολογικα, πρεπει να διασφαλιστει οτι αυτο δε θα γινεται κ μετα να κοιταξει να κανει σχεσεις.

Οκ μ αυτη τη λογικη , αν καποιος εχει καρκινο και γινει καλα Να διασφαλισουμε πρωτα οτι δεν θα κανει μετασταση ,και μετα να κανει σχεση ..

Εγω παντως ετσι ακροθιγως δε θεωρω οτι εχει μονο διπολικη. Προτεινω λοιπον στη φιλη μας αν γυρισει ο τυπος πισω, να τον δεχτει μονο αν μπορει να διασφαλισει οτι θα παιρνει τα φαρμακα και οτι δεν πασχει απο κατι αλλο.

Ειπαμε εσυ εισαι ο ψυχιατρος /ψυχολογος του φορουμ ,και πολλα αλλα ....

Και με ποιο τροπο μπορει καποιος να διασφαλισει οτι δν νοσει ή δεν θα νοσησει απο κατι αλλο ειπαμε ??

Οπως ειπα προεχει η υγεια του ατομου η ψυχικη κ μετα οι ερωτες και τα αρραβωνιασματα.

Α !! σ αυτο ησουν σαφεστατος απο την αρχη ..
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    Οι προτασεις μου συνοψιζοντε στα εξης: μην κανεις σχεση με διπολικο και επισης η διπολικη χρησιμοποιειται πολυ ως δικαιολογια. Αν κανεις σχεση να διασφαλισεις οτι θα ναι συνεπης στην αγωγη του και να εχεις υψηλες αντοχες.
    Κατα τ'αλλα το τρολαρισμα σου και οι προσωπικες επιθεσεις ειναι απαραδεκτα!

Senior Member
    Ποιο τρολαρισμα ρε κεραση?
    Oταν εσυ μπαινεις σε ενα φορουμ υποστηριξης για ατομα με ψυχικες νοσους και λες οτι χρησιμοποιουν την ασθενεια σαν δικαιολογια για την ασχημη συμπεριφορα τους και προτρεπεις ατομα να μην συναπτουν σχεσεις με πασχοντες εχεις το θρασος να κατηγορεις την σοφτ για trolling ?

Κεραση αυτοτρολαρεσαι ...........

Member
    http://www.youtube.com/watch?v=kKef4GU2YH0

Δεν προκειτε να σε βοηθησει τιποτα εδω,αμα θες πραγματικα να τον βοηθησεις να βρει τον εαυτο του υπαρχει ενας τροπος.
    Αγορασε ενα βιβλιο που λεγεται "¨Η δυναμη του τωρα " απο Echart tolle !
    Αγορασε το αμεσως,αν θες το παραγγελνεις μεσω ιντερνετ η σε κανενα μεγαλο βιβλιοπωλειο θα το εχει σιγουρα!
    Μην χανεις χρονο!
    Πιστεψε με απ τις πρωτες κ ολας σελιδες θα δεις τι αλλαγη θα κανει ο αρραβωνιαστικος σου.
    Μην ασχολεισε τοσο με φαρμακα κλπ απλα παρε αυτο το βιβλιο.Σου δινω τον λογο μου.
    Αν τον αγαπας,δωσε 15 ευρω καπου τοσο κανει και καντου το σαν δωρο.
    Καλη τυχη

Senior Member
    Κανείς δεν μπορεί να σ πει τι γίνεται ούτε ο ίδιος η ασθένεια έχει συμπτώματα τέτοια που μπερδεύονται με το χαρακτήρα κ ανάλογα πως θα τον χτυπήσει τον καθένα άλλον τον επηρέαζή πολύ άλλον λίγο
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast