ocdcure
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 32

Thread: ocdcure

ocdcure

Γεια σας, ονομαζομαι γιωργος και ειμαι 22 χρονων απο μικρο παιδι υποφερω απο ιδεοψυχαναγκασμους,αγχη,φο βιες και έλλειψη αυτοπεποιθησης.
    Προσφατα επισκεφτηκα καποιον ψυχολογο οπου και ξεκινησαμε για ενα μικρο χρονικό διάστημα (γνωστικη-συμπεριφορικη ψυχοθεραπεια), για λογους κυριως κοροϊδίας και οικονομικους σταματησα.
    Λοιπον υστερα απο αρκετο ψαξιμο κυριως στο ιντερνετ διαπιστωσα οτι ακομα και οι γιατροι δεν ξερουν τι τους γινεται αλλα δεν θελω να τα παρατησω τωρα οχι ακομα , εχω σκοπο να επισκεφτω καποιον ψυχιατρο αυτη την φορα μηπως και μου δωσει να καταλαβω τι ακριβως συμβαινει στον εγκεφαλο μου. Θελω να το παλεψω μονος μου γιαυτο λοιπον εχω καποιες αποριες....
    γνωριζει καποιος να μου πει αν καποια ναρκωτικη ουσια βοηθαει στον ιδεοψυχαναγκασμο , διαβασα στο ιντερνετ οτι το lsd ισως να βοηθαει ισως να χειροτερεψει και την κατασταση μου ,οι επιλογες μου λιγοστευουν καθε μερα και η ζωη μου περναει μεσα σε ανουσιες σκεψεις.
    Θελω να τονισω οτι τα τελευταια 5 χρονια μπορει και παραπανω καπνιζω σε καθημερινη βαση χασις, επισης προσφατα εφαγα Mdma οσο ημουν επι την επήρεια οι ιδεοψυχαναγκαστικες σκεψεις εξαφανιστηκαν εντελως , ισως επειδη επαναφερει τα κανονικα ορια σεροτονίνης, λοιπον σας παρακαλω ας απαντησουν οσοι ειχαν καποια παρομοια εμπειρια η εχουν δοκιμασει καποια ναρκωτικα ,συγνωμη για την ακαταστασια και τα ορθογραφικα λαθη και ευχαριστω για τον χρονο σας.

Senior Member
    γιατι προτιμας τα ναρκωτικα απο τα φαρμακα? νομιζω δεν εχουν μεγαλη διαφορα!

Senior Member
    δεν ειχα εμπειριες ουτε με ναρκωτικα ουτε με ψυχ παθησεις, αλλα εχω διαβασει παμπολλες φορες και απο παθοντες και απο ειδικους , οτι τα ναρκωτικα μπορουν να πυροδοτησουν ψυχικες παθησεις ακομα και ψυχωσεις. δεν μπορω να καταλαβω απο που σου προεκυψε τετοιου ειδους πληροφορηση.
    δεν μπορεις να κρινεις απο κατι που αισθανθηκες 'τρωγοντας" το οποιοδηποτε ναρκωτικο!
    το θεμα ειναι η μακροπροθεσμη επηρρεια του στην ασθενεια σου..

Senior Member
    Έχμ..τώρα τί να σου πω...Δεν ξέρεις ότι η χρήση χασίς επιτείνει το άγχος και φέρνει κρίσεις πανικού?
    Γενικά, από όσα έχω διαβάσει, η χρήση ναρκωτικών, κάνει τά άτομα πιο ευάλωτα σε ψυχικές νόσους. Πολύ απλά, κάνεις το ακριβώς αντίθετο από το να βρεις λύση στα προβλήματα σου.
    Για τα προβλήματα που αναφέρεις, η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η έκθεση. Βρες έναν καλό ψυχοθεραπευτή (κατά προτίμηση εκπαιδευμένο στη γνωσιακή-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία) που να τον εμπιστεύεσαι και ξεκίνα δουλειά με τον εαυτό σου. Επίσης, θα ήταν κουτό αν κάποιος σου πρότεινε να πάρεις ναρκωτικά, εδώ είναι φόρουμ ψυχολογίας, δεν κάνουμε εμπόριο!!:P
    Προσωπικά, το θεωρώ αφελές να προσπαθείς να "κουκουλώσεις" το πρόβλημα σου με τεχνητό τρόπο (ουσίες) που θα χειροτερεύσουν την κατάσταση σου. Αν νιώθεις ότι θέλεις κάτι να σε βοηθήσει στην προσπάθεια σου να αντιμετωπίσεις τους ιδεοψυχαναγκασμούς και το άγχος σου, γιατί δεν επισκέπτεσαι κάποιον ψυχίατρο να σου χορηγήσει αντικαταθλιπτικά για κάποιο χρονικό διάστημα? Είναι πιο ορθολογική σκέψη...δεν νομίζεις?

Senior Member
    τα οπιουχα ναρκωτικα μοιαζουν πολυ με τα νευροληπτικα -αντιψυχωτικα.Και τα δυο καταστελουν το νευρικο συστημα.
    Κανοντας χρηση ναρκωτικων γινεσαι εξαρτημενος τοξικομανης ,μελλοθανατος πιθανον απο νοθεια.
    Με τα αντιψυχωτικα γινεσαι ενας λειτουργικος ψυχωτικος!
    Το θεμα ειναι οτι παιρνοντας ναρκωτικα εισαι εν δυναμει ψυχωτικος ,επαυξανοντας τις ψυχικες σου δυσλειτουργιες!
    Και ολα αυτα που λες για to LSD υπαρχουν θεωριες κ εχουν γινει κ πειραματα ,αλλα παντα με την επιβλεψη ειδικων!
    Καλα θα κανεις να καθαρισεις ακομα κ απο το χασις γιατι μακροπροθεσμα γινεσαι χειροτερα! εχω προσωπικη εμπειρια κ εχω καταληξει σαυτο!

Βασικα πιστευω οτι ολα τα ναρκωτικα εφευρεθηκαν για ιατρικους λογους, και εφοσον ειναι το ιδιο πραγμα (κατερινα) ποια η διαφορα ? το ενα στο δινει με συνταγη καποιος πτυχιουχος και το αλλο στο δινει παρανομα καποιος αγνωστος , και οι δυο εχουν κερδος απο μενα κανεις δεν θα ενδιαφερθει και θα πει τι καλο παιδι ο γιωργος ας τον βοηθησουμε... οσο για το αν πυροδοτουν η οχι ψυχ παθησεις αυτο ειναι αλλη ιστορια , αν καποιος ειναι να παθει κατι θα το παθει ετσι κιαλος και αν θελετε να το παρουμε και αλλιως εφοσον εχω την προδιαθεση ποια η διαφορα να βγει τωρα η σε 10 χρονια δυστιχως ετσι τα βλεπω τα πραγματα.
    (Iberis) φυσικα και το γνωριζω οτι φερνει αγχος... αλλα θα σου πω το εξης παραδειγμα , αν κατσω τωρα να φαω 5 κομματια παστιτσιο λογικο ειναι να αρχισω να αγχωνομαι , θελω να πω οτι υπερβολη ειναι αυτη που πειραζει καλο ειναι ο ανθρωπος να δοκιμαζει πραγματα αυτο δεν σημαινει οτι θα γινω πρεζακι και πανω απο ολα φιλε μου δεν θελω να κουκουλωσω το προβλημα μου, αν ηταν ετσι δεν θα πιεζα τον εαυτο μου να ανοιξω ποστ εδω θα επινα μια πρεζα και θα ελεγα ολα θα πανε καλα .. απλα η αρχικη μου σκεψη ηταν οτι ισως αν παρω Lsd με βοηθησει να παρακουλουθησω τις λαθασμενες σκεψεις μου. Ειμαι εσωστρεφης και αρκετα αντικοινωνικος δεν μπορω να συνεργαστω με καποιον γιατρο ειλικρινα και ουτε θελω να αλλαξω τον εαυτο μου .. μαρεσει ετσι οπως ειμαι απλα αυτο που ζηταω ειναι να μειωθουν οι αρνητικες μου σκεψεις και οι παραλογοι φοβοι μου αυτα , ευχαριστω για το ενδιαφερον σας ¨)

Senior Member
    Φιλαρακο ειναι λαθος τροπος αντιμετοπισεις τα ναρκωτικα...
    τα ναρκωτικα ειναι μπουμερανγκ....
    θα σου παρουν αυτες τις σκεψεις οσο πινεις , αλλα οταν σταματισεις γιατι θα πρεπει να σταματισεις καποια στιγμη θα γιρισουν οι σκεψεις αυτες επι 100 κ θα σουχουν προσθεσει ακομη ενα καρο ψυχολογικα....
    κοψτα το συντομοτερο δυνατο κ προσπαθησε να βρεις αλλους τροπους αντιμετοπισεις...
    Και αμα δεν μοιαζεις με αυτους τους *αμημενους αστούς να χεραισε γιατι αυτη ειναι η ομορφια σου....!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by ocdcure View Post
    Βασικα πιστευω οτι ολα τα ναρκωτικα εφευρεθηκαν για ιατρικους λογους, και εφοσον ειναι το ιδιο πραγμα (κατερινα) ποια η διαφορα ? το ενα στο δινει με συνταγη καποιος πτυχιουχος και το αλλο στο δινει παρανομα καποιος αγνωστος , και οι δυο εχουν κερδος απο μενα κανεις δεν θα ενδιαφερθει και θα πει τι καλο παιδι ο γιωργος ας τον βοηθησουμε... οσο για το αν πυροδοτουν η οχι ψυχ παθησεις αυτο ειναι αλλη ιστορια , αν καποιος ειναι να παθει κατι θα το παθει ετσι κιαλος και αν θελετε να το παρουμε και αλλιως εφοσον εχω την προδιαθεση ποια η διαφορα να βγει τωρα η σε 10 χρονια δυστιχως ετσι τα βλεπω τα πραγματα.
    (Iberis) φυσικα και το γνωριζω οτι φερνει αγχος... αλλα θα σου πω το εξης παραδειγμα , αν κατσω τωρα να φαω 5 κομματια παστιτσιο λογικο ειναι να αρχισω να αγχωνομαι , θελω να πω οτι υπερβολη ειναι αυτη που πειραζει καλο ειναι ο ανθρωπος να δοκιμαζει πραγματα αυτο δεν σημαινει οτι θα γινω πρεζακι και πανω απο ολα φιλε μου δεν θελω να κουκουλωσω το προβλημα μου, αν ηταν ετσι δεν θα πιεζα τον εαυτο μου να ανοιξω ποστ εδω θα επινα μια πρεζα και θα ελεγα ολα θα πανε καλα .. απλα η αρχικη μου σκεψη ηταν οτι ισως αν παρω Lsd με βοηθησει να παρακουλουθησω τις λαθασμενες σκεψεις μου. Ειμαι εσωστρεφης και αρκετα αντικοινωνικος δεν μπορω να συνεργαστω με καποιον γιατρο ειλικρινα και ουτε θελω να αλλαξω τον εαυτο μου .. μαρεσει ετσι οπως ειμαι απλα αυτο που ζηταω ειναι να μειωθουν οι αρνητικες μου σκεψεις και οι παραλογοι φοβοι μου αυτα , ευχαριστω για το ενδιαφερον σας ¨)
    Επισις εχει τεραστια διαφορα να παθεις κατι τορα απτο να το πα8εις σε δεκα χρονια... ξες ποσοι αν8ρωποι με ψυχοση θα η8ελαν αναβολη 10 χρονια απτιν αροστια αφτη ? ουυυ ολοι...
    γιαφτο μην επιδιοκης να πα8εις κατι για να το μα8εις γιατι 8ανε αργα μην αναστρεψιμο... ακου κ λιγο της σημβουλες μας....
    με τα drugs μπενεις σε αλους φαυλους κυκλους ανχους, μα8ενεις να λιτουργεις μεσα απο αφτα... κ αν εχεις τορα καπιο ιχνος αυτοπεπι8ισις , κ λιγους φοβους , σε λιγα χρονια δεν θα σου εχει μινει τιποτα θετικο... θα φας κ μια γερη καταθλιψη κατακουτελα κ αντε βγαλτα περα ολα μαζι υστερα... υστερα εχει ψυχιατριο... ΞΕΚΟΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ...
    Και αμα δεν μοιαζεις με αυτους τους *αμημενους αστούς να χεραισε γιατι αυτη ειναι η ομορφια σου....!!!

Senior Member
    Το μόνο που θα σου πώ ειναι οτι σε μένα όλα τα ψυχολογικά προβλήματα εμφανίστηκαν αφότου έκανα χασίς, όλες οι ναρκωτικές ουσίες ανοίγουν μια "κερκόπορτα" στον ψυχισμό σου που κάτω υπο ψυχολογική πίεση μπορείς να βρεθείς σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.. απλά μακριά απο τα ναρκωτικά

Εκατσα και σκεφτηκα καποια πραγματα απο αυτα που μου ειπατε, ισως να ειναι κουτο να πιστευω οτι θα βοηθηθω απο καποιο ναρκωτικο η κατι αλλο (ψυχολογο,ψυχιατρο).
    Ακουστε ουτε ο μπαφος μου κανει καλο χαζος δεν ειμαι .... ισως να ειναι και ο μεγαλυτερος καταναγκασμος μου ολα αυτα τα χρονια .. του στυλ (να καπνισω να μην καπνισω...)
    Οταν βρισκομαι λοιπον με παρεα και καπνισουμε ακομα και με φιλους που τους γνωριζω χρονια και εχω επαφη καθημερινα μαζι τους τοτε λοιπον με ποιανει ενα ανυπερβλητο αγχος ξαφνικα δεν ειμαι ο εαυτος μου, αποπροσανατολιζομαι και οι αρνητικες μου σκεψεις φτανουν στο αποκορυφωμα(ειναι σαν να νιωθω εναν δευτερο εαυτο μου εκεινη την στιγμη δεν μπορω να το εξηγησω καλυτερα???). Απο την αλλη ομως οταν βρισκομαι μονος μου στο δωματιο μου ειναι η καλυτερη μου με χαλαρωνει διωχνει το αγχος ,νευρα και αισθανομαι πιο ανετος με τον εαυτο μου και τις σκεψεις μου.Το καλοκαιρι περασα καποιες δυσκολες στιγμες και ορκιστηκα στον εαυτο μου να το σταματησω ετσι και εγινε για μια περιοδο 2+ μηνων και να μαστε παλι εδω. Λογου του οτι περναω πολλες ωρες μονος στο σπιτι δεν μπορω να κανω διχως αυτο δυστυχως. Αυτο που θελω να εφαρμοσω ειναι να καπνιζω μονο το βραδυ προτου κοιμηθω η οταν βαλω καποιο Mp3 και να αρχισω να ασχολουμαι με πιο παραγωγικα πραγματα, δυστυχως ειμαι τελειομανης κολλαω παντα μονο με ενα πραγμα την φορα και καθε αρνητικη σκεψη με γυρναει στην αρχη ναμε λοιπον 22 χρονων χωρις ουσιωδες γνωσεις , διχως κοπελα κατι που με ποναει πραγματικα εχω παρατησει σωμα και ψυχη ,δεν τρωω καλα δεν κοιμαμαι καλα και γενικως αναβαλω πραγματα μανιωδως , τα βραδια με πιανει η απελπισια κλαιω ξεσπαω και αμεσως μετα νιωθω πιο δυνατος κανω ονειρα και λεω πως απο το επομενο πρωι θα αρχισω να κανω πραγματα, ελα ομως που το επομενο πρωι ειμαι παλι το ιδιο ανικανος ετσι ζω σε εναν φαβλο κυκλο αυτα .... ειλικρινα ακομα και τωρα παιδευομαι πολυ να πω αυτα που θελω δεν βρισκω τις λεξεις ξεχναω τι ηθελα να πω κτλπ .. να στε ολοι καλα Ο_Ο

ocdcure,

Σου γράφω μια μέθοδο που δοκίμασα για αντιμετώπιση της ΙΔΨ, την έστειλα και σ΄ αλλους εδώ και πιστεύω ότι δουλεύει, από τη γνωστικοσυμπεριφορική μεθοδο (που δοκιμασες ), θέλει πολλή πείσμα και τίποτα άλλο για να δουλέψει:
    Αντιμετωπιση διαστρεβλωμένων σκεψεων (παράλογες σκέψεις κλπ):

Α) Αναγνώριση της διαστρεβλωμένης σκέψης, σα να σαι παρατηρητής της σκέψης σου, του εαυτού σου (να βλέπεις τη σκέψη που έρχεται όπως κάποιο τρίτο που πλησιαζει και τον αναγνωρίζεις ως τέτοιο). Μάθε δηλαδή πρώτα να αναγνωρίζεις ότι αυτο που ρχεται στο κεφαλι σου ή η κατασταση σκεψης στην οποια βρισκεσαι είναι διαστρεβλωμενη σκεψη, όπως βλεπεις καποιον τριτο στο δρομο να σε πλησιαζει.

Β) Κατανόηση ότι η σκέψη που έρχεται ή βρίσκεται σε εξέλιξη δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, είναι φανταστική, είναι κάτι το παράλογο, κάτι που υπάρχει μόνο μέσα στο κεφάλι, σαν ένα άλλο μέρος του νου σου να κάνει αυτήν τη διαπίστωση.

Γ) Απόκρουση αφού έκανες το Α και Β. Σα να της λες σταμάτα, φύγε. Τη σταματάς. Σαν απότομη κίνηση. Σα να αποκρούεις και διώχνεις τον τρίτο.
    Δ) Να βάλεις στη θέση της κάποια άλλη σκέψη ευχάριστη, ένα ευχάριστο γεγονός, ένα στόχο κλπ, να φύγεις απ εκεί που βρίσκεσαι ή να κάνεις κάτι άλλο ή να ασχοληθείς με κατι που θα σε απομακρυνει από αυτη τηνν κατασταση σκεψης.

Κάπως έτσι....., τα άλλα που περνεις ίσως είναι φυγή όχι αντιμετωπιση του προβληματος, ξεχνας και ηρεμας προσωρινά αλλά δεν σε απαλλάσσουν απο το προβλημα.

Το παν είναι να κατανοήσεις ότι αυτά τα διαστρεβλωμένα δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και σε στερούν από τις αληθινές χαρές της.
    Από την άλλη μην ανέχεσαι συμπεριφορές που ξέρεις ότι σου δημιουργούν μετά απωθημένα, διότι πιστεύω πως η ΙΨΔ έχει αρκετές ρίζες σ΄αυτά τα απωθημένα. Άμα διεκδικάς απο τη μια αυτά που δικαιούσαι στη ζωή και από την άλλη κάνεις πράγματα ή μιλάς με ανθρώπους που σου δημιουργούν χαρά, βάζεις στον νου θετική ενέργεια και ευχάριστες αναμνήσεις που με την πάροδο του χρόνου μειώνουν την ένταση και σταδιακά εξαφανίζουν τις διαστρεβλωμένες σκέψεις.
    γιάννης

σας παρακαλω πειτε μου το νικησε κανεις ????? δεν αντεχω αλλο, να αλλαζει ο τροπος σκεψης μου συνεχεια απο την στιγμη που αρχισα αυτο το ποστ μεχρι και τωρα εχω ζησει μια πολυ αλοκοτη ταινια υπεραναλυω τα παντα και συνδεω ασχετες καταστασεις συνεχεια , κυκλοφορω εξω ειμαι με φιλους .. τα παντα πυροδοτουν σκεψεις δεν σταματαει ..
    μονο στο σπιτι ησυχαζω καπως δεν ξερω για ποσο ακομα ...

εγινε

γαμησε τα .....

Quote Originally Posted by ocdcure View Post
    γαμησε τα .....
    Γιατί τόσο απαισόδοξος φίλε;;
    Σου στειλα μια απάντηση πιο πάνω, όσο με πείσμα εφαρμοσα αυτή τη μέθοδο κι όσο με πείσμα την εφαρμόζω το νίκησα. Πολύ καλή η μέθοδος που σου γραψα πιο πάνω, αφού τη δοκίμασα αλλά θέλει πολλή θέληση για να δουλέψει, και έχει καλό αποτέλεσμα.
    γιάννης

ειμαι πολυ αρρωστος μπορει να μου προτινει καποιος ψυχιατρο στην θεσσαλονικη

Page 1 of 3 123 LastLast