Results 16 to 30 of 80
Thread: όταν νευριάζετε, πώς αντιδράτε?
-
11-06-2007, 18:34 #16
Χμ αντιθετα απο μενα που δεν μπορω να κρατησω συνηθως κακια...για αυτο πεφτω συνηθως στις ιδιες λουμπες:)
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 11-06-2007, 18:47 #17
Originally posted by Tass
Ανάλογα τον τόπο, τον χρόνο, το άτομο και την περίσταση.
Οταν πρόκειται για άλλο οδηγό συνήθως απλώς ακούω κουνώντας το κεφάλι μου, λέω κανένα \"πάγαινε να .... \" και αποχωρώ. Σιγά μην ασχοληθώ...
Οταν πρόκειται για μέσα μαζικής μεταφοράς ή μαγαζιά είτε θα ρίξω καμμία δολοφονική ματιά είτε όταν με παίρνει καμμιά σκουντιά ή κανά πάτημα ποδιού (πάντα \"καταλάθος\")
Οταν πρόκειται για δικούς μου ανθρώπους κάνω υπομονή μέχρι σημείο βρασμού. Μετά θα μιλήσω είτε λιμανιώτικα (καθότι μπαμπάς πρώην ναυτικός ξέρω κάτι εκφράσεις μούρλια!) είτε θα χτυπήσω με ειρωνία ή σαρκασμό (ανάλογα την περίπτωση) εκεί που πονάει και το σημάδι μου δεν ξεφεύγει ποτέ, 10 στις 10 πετυχαίνει διάνα. Το επικίνδυνο όμως είναι να μην αντιδράσω αλλά να αδιαφορήσω. Τότε πολύ απλά σε έχω διαγράψει και πάω παρακάτω.
Γενικώς δεν εμπλέκομαι σε καυγάδες γιατί το θεωρώ χάσιμο χρόνου και ενέργειας όμως μου έχει τύχει κάποιες φορές να πέσω σε πολύ γαϊδούρια. Οπως π.χ. τις προάλλες που πήγα να πάρω την κόρη μου από το γυμναστήριο και πήρα και το κουταβάκι της μαζί (μόλις 3 μηνών) το οποίο το κρατούσα συνεχώς αγκαλιά και του είχα και λουρί. Καθώς λοιπόν περίμενα στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου ένας 60+ παππούς που περίμενε το εγγόνι του μου έκανε ολόκληρο σκηνικό για το σκυλί που τόλμησα να το φέρω σε χώρο με παιδιά και να μην ξανατολμήσω να κάνω κάτι τέτοιο, ότι είμαι ανεύθυνη, κλπ, κλπ. Αφού τον άκουσα και περίμενα το τέλος του λογίδριου τον ρώτησα α) αν είναι κάποιος εργαζόμενος εκεί και άρα υπεύθυνος και β) αν έχει ζώα και γνωρίζει από τις λέξεις εμβόλια, κτηνίατρος, λουρί κλπ. Αφού πήρα αρνητικές απαντήσεις και στα δύο το τελευταίο που του είπα φεύγοντας ήταν \"Οπως και να΄χει το πράγμα καλό θα ήταν να μην εξάπτεστε τόσο πολύ, στην ηλικία σας μπορεί και να αποβεί μοιραίο!\" με πολύ σοβαρό αλλά και συγκαταβατικό ύφος. Και μόνο η έκφραση που πήρε και το πως αναψοκοκκίνησε εμένα μου έφτιαξε την μέρα. Πραγματικά μπορώ να γίνω πολύ κακιά...!! Χα,χα,χα..
Αν είχα δει ευγενική φυσιογνωμία και φυσικά ευγένεια θα είχε λήξει το περιστατικό στην πρώτη στοιχομυθεία. Δεν έληξε, δεν ήταν και νομίζω ότι επέστρεψε στο σπίτι του με ένα σοβαρό περιστατικό ακράτειας.
11-06-2007, 19:32 #18
Originally posted by alexandros3
Εκδικούμαι. Κακό να το λέω αυτό ναι... αλλά εκδικούμαι. Αν μου την κάνεις, θα στην κάνω διπλάσια. Αν με πληγώσει κάποιος ή κάποια θα βρω αυτό που τους πονάει και θα τους χτυπήσω εκεί. Είτε δουλειά, είτε σχέση, είτε φιλία.
Πάντα διατηρώντας το προσωπείο του \"καλού παιδιού\". Είμαι φίδι κολοβό. Δεν είμαι ποτέ υπεράνω. Και το χαίρομαι όταν τους βλέπω να βογκάνε.
Αν όμως δω ντομπροσύνη κι ανιδειοτέλεια γίνομαι θυσία και χαλί να με πατήσεις. Αν δω αυτό το \"καθαρό βλέμα\" όπως το λέω μπορείς να στηριχτείς πάνω μου για τα πάντα.
11-06-2007, 20:13 #19
Βασικά Existir \"διπλά\" την πληρώνει αυτός που εκδικείται.
Μπολιάζει την ύπαρξή του με θυμό και μίσος. Οπότε σίγουρα δεν περνάει καλά...
11-06-2007, 20:17 #20
Θα συμφωνησω με τον Μιχαλη...δεν υπαρχει πιο ασχημη \"καυσιμη\" υλη.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
11-06-2007, 21:52 #21
Originally posted by Existir
Εκδικούμαι. Κακό να το λέω αυτό ναι... αλλά εκδικούμαι. Αν μου την κάνεις, θα στην κάνω διπλάσια. Αν με πληγώσει κάποιος ή κάποια θα βρω αυτό που τους πονάει και θα τους χτυπήσω εκεί. Είτε δουλειά, είτε σχέση, είτε φιλία.
Πάντα διατηρώντας το προσωπείο του \"καλού παιδιού\". Είμαι φίδι κολοβό. Δεν είμαι ποτέ υπεράνω. Και το χαίρομαι όταν τους βλέπω να βογκάνε.
Αν όμως δω ντομπροσύνη κι ανιδειοτέλεια γίνομαι θυσία και χαλί να με πατήσεις. Αν δω αυτό το \"καθαρό βλέμα\" όπως το λέω μπορείς να στηριχτείς πάνω μου για τα πάντα.
Η εκδικητικότητα για μένα είναι ισόποση του τι μου παίρνεις. Αν μου πήρες κάτι είναι υποχρέωση μου να σου πάρω το διπλάσιο. Μετά μπορούμε και πάλι να είμαστε φίλοι, αν θες. Δεν υπάρχει κάποιος πάντως που θα πατήσει πάνω μου και θα το αφήσω έτσι. Μετά είμαι πάλι το καλύτερο παιδί γιατί το \"χρέος\" ξεπληρώθηκε. Τώρα αν θέλει κι ο άλλος/η... ευχαρίστως. Συνήθως δεν θέλουν κι εκεί είναι που σκάω στα γέλια ή θέλουν οπότε και πάλι είμαι χαμογελαστός. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν επαναλαμβάνεται. Δεν αντιδρώ \"φεύγοντας\".
11-06-2007, 22:04 #22
Γιατί έχει να κάνει με το ποιός το άρχισε. Συνήθως δεν ξεκινάω εγώ αντιπαλότητες οπότε....
Η εκδικητικότητα για μένα είναι ισόποση του τι μου παίρνεις. Αν μου πήρες κάτι είναι υποχρέωση μου να σου πάρω το διπλάσιο. Μετά μπορούμε και πάλι να είμαστε φίλοι, αν θες. Δεν υπάρχει κάποιος πάντως που θα πατήσει πάνω μου και θα το αφήσω έτσι. Μετά είμαι πάλι το καλύτερο παιδί γιατί το \"χρέος\" ξεπληρώθηκε. Τώρα αν θέλει κι ο άλλος/η... ευχαρίστως. Συνήθως δεν θέλουν κι εκεί είναι που σκάω στα γέλια.
11-06-2007, 22:05 #23
Μου ζητάς την άδεια μου για να μου πεις ό,τι θες; Εννοείται πως μπορείς να το κάνεις.
11-06-2007, 22:07 #24
Ναι, σου τη ζητάω.
Σου φαίνεται παράξενο;
11-06-2007, 22:08 #25
Ναι. Γιατί είμαστε σε ένα ιντερνετ forum. Μπορείς να κάνεις ό,τι θες. Δεν υπάρχουν συνέπειες.
11-06-2007, 22:09 #26
Αν δεν ήμασταν σε φόρουμ και σου έλεγα οτί διαφωνώ μαζί σου;
11-06-2007, 22:10 #27
Και πάλι θα σε άκουγα.
11-06-2007, 22:11 #28
Ωραία.
Και πες μου τώρα. Αν εσύ έχεις δηλώσει \"φίδι κολοβό\", εγώ πως μπορώ να εμπιστευτώ οτί θα είσαι αντικειμενικός μαζί μου, τη στιγμή που υπάρχει πιθανότητα να θυμώσεις μαζί μου και... να νευριάσεις;
11-06-2007, 22:12 #29
Μα δεν μου έκανες τίποτα για να θυμώσω μαζί σου. Κι εξάλλου δεν μπορώ να σου κάνω και τίποτα :)
11-06-2007, 22:15 #30
Ναι, αλλά πριν δήλωσες φίδι κολοβό. Δήλωσες επίσης \"εκδικητικός\". Πως μπορεί κανείς να μιλήσει αυθόρμητα σε έναν άνθρωπο που...μοιάζει \"εκφοβιστικός\";
Πώς διαχειρίζεστε το «άγχος χωρίς αιτία»; Νιώθω πίεση ακόμα...
17-07-2025, 11:42 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή