Γιατί με το ζόρι να ζω ανάμεσα σας; - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Results 76 to 82 of 82
    Senior Member
    Ναι αλλα αμα δε λες ποιο ειναι το προβλημα σου πως θα σε βοηθησει καποιος ή να σου πει μια γνωμη?

Banned
    Να σε πω ρε Σκ.. ολοι πανω κατω εχουμε τις μαυρες μας , γιατι δε βαζεις μια μικρη δοση αισιοδοξιας στο μενου ... Ενταξει συμφωνω με αυτα που λες αλλα δεν παει να πει οτι θα παψουμε να ζουμε κιολας

Senior Member
    Quote Originally Posted by skata View Post
    Γεια σας! :)
    elis όχι δεν είμαι έφηβη.
    Lou ναι έχω πάει σε δύο ψυχιάτρους κυρίως και δεν μου έκαναν διάγνωση. Στην γιατρό στην οποία πήγαινα το μεγαλύτερο διάστημα δεν βοηθήθηκα. Και για να μην την ζαλίζω μου πρότεινε ένα χάπι (αντικαταθλιπτικό), αλλά χωρίς διάγνωση και μου είπε ότι θα δω μία ΜΙΚΡΗ βελτίωση. Ε ωραία την μικρή βελτίωση τι να την κάνω; Και χωρίς διάγνωση; Εσάς σας φαίνεται λογικό; :(
    κουκλιτσα η διαγνωση μπορει να βγει κ σε 3 λεπτα αμα θελεισ αλλα τι να το κανεισ το θεμα ειναι να εμπιστευεσαι το γιατρο για να σε βοηθησει αλλιωσ δεν κανεισ τιποτα κ δε σ λεω οτι οι γιατροι ειναι καλοι οι περισσοτεροι μλακεσ ειναι αλλα εσυ πρεπει να εισαι δεκτικη σε αυτα που σου λενε να παρεισ μια γνωμη να δεισ πωσ θα το παλεψεισ εσυ θα τ κανεισ αυτοσ λιγα πραγματα μπορει να κανει αμα δε θεσ εωσ κ να σ κανει χειροτερα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Quote Originally Posted by skata View Post
    Και εγώ προσωπικά δεν θεωρώ ότι έχω κατάθλιψη, γιατί δεν βλέπω τα πράγματα μαύρα. Τα βλέπω ακριβώς όπως είναι :(
    Μακάρι να είχα κατάθλιψη γιατί τότε θα έπαιρνα τα φάρμακα μου και μια χαρά. Ενώ τώρα έχω υπαρκτό πρόβλημα το οποίο δεν λύνεται και δεν μπορούν να με βοηθήσουν οι ψυχολόγοι να το λύσω. Αυτό είναι χειρότερο.
    Δεν θα σου δωσουν τη λύση αυτοι. Σημασία έχει να σου προσφερουν τη μεθοδολογια (δλδ τον τροπο) που αμα την ακολουθησεις με τη δικη σου προσπαθεια θα φτασεις στη λύση. Δεν εχει και τοσο σημασία αν σε εμπνεει ο ψυχολογος σαν χαρακτηρας, σαν ανθρωπος κλπ ή αν σε εμπνεει στο να του ξανοιχτεις και να του μιλησεις ανετα. Μεγαλη σημασία εχει να σε ικανοποιει ότι σου προσφερει αυτη τη μεθοδολογια, κατι σαν καλούπι ας πουμε, μεσα στην οποία όχι απλά ξεδιαλυνεις πιο ειναι το προβλημα αλλά σου προσφερει και τον τροπο στο να το λύσεις. Σε βοηθαει προς την κατευθυνση αυτη και το ότι βλεπεις τα πραγματα όπως ειναι. Δεν ξερω αν τα φαρμακα περα απο την ηρεμια βοηθαν σ αυτο που σου προτεινω.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Δεν θα σου δωσουν τη λύση αυτοι. Σημασία έχει να σου προσφερουν τη μεθοδολογια (δλδ τον τροπο) που αμα την ακολουθησεις με τη δικη σου προσπαθεια θα φτασεις στη λύση. Δεν εχει και τοσο σημασία αν σε εμπνεει ο ψυχολογος σαν χαρακτηρας, σαν ανθρωπος κλπ ή αν σε εμπνεει στο να του ξανοιχτεις και να του μιλησεις ανετα. Μεγαλη σημασία εχει να σε ικανοποιει ότι σου προσφερει αυτη τη μεθοδολογια, κατι σαν καλούπι ας πουμε, μεσα στην οποία όχι απλά ξεδιαλυνεις πιο ειναι το προβλημα αλλά σου προσφερει και τον τροπο στο να το λύσεις. Σε βοηθαει προς την κατευθυνση αυτη και το ότι βλεπεις τα πραγματα όπως ειναι. Δεν ξερω αν τα φαρμακα περα απο την ηρεμια βοηθαν σ αυτο που σου προτεινω.
    Γιάννη, το θέμα είναι ότι ισχυρίζεται πως στο δικό της πρόβλημα λύση δεν υπάρχει, εκτός μόνο απ' την αυτοκτονία. Και σχεδόν σε όλα τα μέλη, το ίδιο είπε.
    Είναι μάλιστα τόσο σίγουρη πως δεν θ' αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, που εμένα τουλάχιστον μου δίνει την εντύπωση, ότι μάλλον την "ευχαριστεί" κιόλας όλ' αυτό..
    Μόνο που όλοι μας φτάνουμε κάποιοι στιγμή σε αδιέξοδα, αλλά τότε προσπαθούμε να βρούμε την άκρη απ' το νήμα, για να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε.
    Κι ο τίτλος-ερώτηση εξάλλου στο θέμα της, δείχνει πως ότι την έχει πληγώσει, την κάνει να κρατά μια αμυντική στάση κι η άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση.
    Και βέβαια συμφωνώ με την άποψη της Lou! ότι αν π.χ. αυτοκτονήσει κι υπάρχει ζωή μετά θάνατον, δεν την ενδιαφέρει αν τελικά δεν λυτρωθεί?
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Γιάννη, το θέμα είναι ότι ισχυρίζεται πως στο δικό της πρόβλημα λύση δεν υπάρχει, εκτός μόνο απ' την αυτοκτονία. Και σχεδόν σε όλα τα μέλη, το ίδιο είπε.
    Είναι μάλιστα τόσο σίγουρη πως δεν θ' αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, που εμένα τουλάχιστον μου δίνει την εντύπωση, ότι μάλλον την "ευχαριστεί" κιόλας όλ' αυτό..
    Μόνο που όλοι μας φτάνουμε κάποιοι στιγμή σε αδιέξοδα, αλλά τότε προσπαθούμε να βρούμε την άκρη απ' το νήμα, για να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε.
    Κι ο τίτλος-ερώτηση εξάλλου στο θέμα της, δείχνει πως ότι την έχει πληγώσει, την κάνει να κρατά μια αμυντική στάση κι η άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση.
    Και βέβαια συμφωνώ με την άποψη της Lou! ότι αν π.χ. αυτοκτονήσει κι υπάρχει ζωή μετά θάνατον, δεν την ενδιαφέρει αν τελικά δεν λυτρωθεί?
    Μαρκέλα, στο μηνυμα της που πιο πριν σχολίασα ελεγε "..δεν μπορούν να με βοηθήσουν οι ψυχολόγοι να το λύσω." Ξεκίνησα τη δική μου σκεψη απ αυτό. Λεγοντας το αυτο, κατα την αποψη μου ελπίζει ότι υπάρχει καποια λύση.
    Και στη ζωη αν δεν προκειται για τετελεσμένο γεγονός, δλδ κατι που εγινε και τελείωσε, προφανώς κάπου θα υπάρχει διέξοδος, διαφορετικά βρίσκεις τον τρόπο για να ζεις τουλάχιστον υποφερτά. Σε καθε περιπτωση εμεις απλα μιλάμε χωρις να ξερουμε τι εχει παθει στη ζωη της η κοπέλα.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Μαρκέλα, στο μηνυμα της που πιο πριν σχολίασα ελεγε "..δεν μπορούν να με βοηθήσουν οι ψυχολόγοι να το λύσω." Ξεκίνησα τη δική μου σκεψη απ αυτό. Λεγοντας το αυτο, κατα την αποψη μου ελπίζει ότι υπάρχει καποια λύση.
    Και στη ζωη αν δεν προκειται για τετελεσμένο γεγονός, δλδ κατι που εγινε και τελείωσε, προφανώς κάπου θα υπάρχει διέξοδος, διαφορετικά βρίσκεις τον τρόπο για να ζεις τουλάχιστον υποφερτά. Σε καθε περιπτωση εμεις απλα μιλάμε χωρις να ξερουμε τι εχει παθει στη ζωη της η κοπέλα.
    Μακάρι Γιάννη να ελπίζει σε κάποια λύση, γιατί δίνει την εντύπωση ότι ήδη και τους ειδικούς έχει απορρίψει, αφού το πρόβλημά της η ίδια θεωρεί και πιστεύει ότι είναι αξεπέραστο!
    Κι επόμενο είναι πως αν ξεκινάς μια προσπάθεια με αρνητική πεποίθηση ως προς το αποτέλεσμα, να μην βλέπεις τελικά λύση, γιατί κατά βάθος επιδιώκεις έτσι να δικαιωθείς..
    Αντί λοιπόν να τρέφουμε αρνητικές σκέψεις, που διαιωνίζουν τους πόνους μας, θάναι καλύτερο να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε ήδη θεραπευμένοι.
    Δεν έχει νόημα εξάλλου να παραμένουμε στην αρρώστια, γιατί αυτό πάει κι ενάντια στο θέλημα του Θεού, που είναι η ευημερία μας.
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456