Results 46 to 58 of 58
-
11-02-2013, 18:28 #46
Λοιπον καρλε με τα προσφατα μηνυματα σου καταλαβα καλυτερα το θεμα. Λοιπον φιλαρακι εχω 2 κολητους, εναν αστυνομο και εναν δικαστικο. Ειμαστε απο το σχολειο. Καποια μερα λεγαμε για μια τετοια περιπτωση, συγκεκριμενα για μια κοπελα που την κρατουσαν περιορισμενη στο σπιτι οι γονεις απο παντα και ειχε φτασει 30 η κοπελα. Δεν της επετρεπαν κινητο, ουτε να βγαινει με αντρες, ουτε καν με φιλες. Την ξερω κι εγω την περιπτωση αυτη. Καποιος που γνωρισε καλη ωρα σαν εσενα, το χανε κρυφο κλπ και πταν αποκαλυφθηκε κ αντεδρασαν με μεγαλυτερο περιορισμο οι γονεις, ο ανδρας πηγε στην αστυνομια και στην κοινωνικη υπηρεσια του δημου και το κατηγγειλε. Πηγε κοινωνικη λειτουργος στο σπιτι μαζι με χωροφυλακα, οι γονεις κατουρηθηκαν πανω τους αν και δε το δεχτηκαν σ αυτους. Μετα απο ενα διαστημα η κοινωνικη λειτουργος με τον αστυνομο ξαναπηγαν απροειδοποιητα και επειδη καταλαβαν οτι προκειται για σοβαρη περιπτωση, σημερα οι γονεις της κοπελας ειναι φυλακη και εχουν βγει κ ασφαλιστικα μετρα γτ ειναι ενηλικη κ δε μπορουν να την περιοριζουν. Αν ηταν ανηλικη θα ταν πιο δυσκολο. Εφοσον λοιπον την αγαπας κ θελεις το καλο της πηγαινε κ κανε καταγγελια. Αν θες συγκεκριμενα να σου πω τον τροπο. Αυτο λεγαμε με τα παιδια τωρα προσφατα. Μαλιστα οταν οι γονεις μπηκανε φυλακη, ο φιλος της κοπελας την πηρε και ειναι μαζι τωρα κ ολα μια χαρα. Αυτο να κανεις γτ απ οτι βλεπω δεν ειναι ετσι ενας αυστηρος γονεας αλλα προκειται για κατ οικον περιορισμο που εχει φτασει στην υπερβολη. Η ποινη βεβαια ηταν λιγους μηνες αλλα μετα ισχυουν τα ασφαλιστικα. Απ το να παει στο ψυχιατρειο η κοπελα καλυτερα να μην εχει πολλα πολλα με τους γονεις γτ αυτοι να αλλαξουν σκεπτικο στην ηλικια που ειναι κομματακι δυσκολο. Δε μπορουν ομως κ να επιβαλλοντε δια της βιας στην κορη τους που ειναι σχεδον 30 κ να της στερουν τη δυνατοτητα μιας νορμαλ ζωης. Δεν ειναι 5 ετων ουτε 10. Δεν υπαρχει αλλος τροπος καρλε. Το να γεμιζεις σελιδες εδω μεσα με αναλυσεις επι αναλυσεων, σωστα τα λες αλλα τι γινεται στην πραξη ειναι το θεμα. Δυναμικες λυσεις λοιπον. Επισης να προσθεσω οτι η καταγγελια εγινε ανωνυμα στην κοινωνικη υπηρεσια κ αυτη ειδοποιησε την αστυνομιααφου πρωτα το ερευνησαν. Αλλο κωσταλεξι στην ελλαδα του 2013 δεν πρεπει να δεχτουμε ξανα. Και το να μην κανεις κατι θα ναι συνενοχη. Γιατι το θεμα δεν ειναι αν σε θελουν ή οχι. Ειναι οτι η κοπελα ειναι ουσιαστικα φυλακισμενη.
- 11-02-2013, 21:05 #47
επειδή έχω περάσει από τέτοιο πρόγραμμα που λες,λόγω προβλήματος συγγενικού μου προσώπου ξέρω ακριβώς τι λές.
όμως αυτό που σου λέω εγώ βρε παιδάκι μου είναι ότι δεν έχουμε μαντικές ικανότητες.
και αυτές τις ερωτήσεις που σου έκατσαν στο λαιμό,πως τις έκανα επιτέλους??????
5 ερωτήσεις ρητορικές για να ξέρω περί τίνος μιλάω έθεσα.
την επιθετικότητα που την είδες?
έχω την εντύπωση πως μιλάω σε ντουβάρι
ο χριστός και η παναγία πιά.
ΥΓ. αν είχες ιδέα από ομάδες σε προγράμματα θα ήξερες τι θα πει κριτική και άγριο στρίμωγμα από την ομάδα σου
το χάιδεμα δε βοήθησε ποτέ κανέναν
κρυμμένα νοήματα ??????????
ελπίζω να έχει σχέση με το χιούμορ σου
12-02-2013, 01:26 #48
carlos, αν η κοπέλα δεν εργαζόταν και ήταν όλη την ώρα κλειδωμένη στο σπίτι, τα πράγματα θα ήταν ίσως διαφορετικά. Λες βέβαια ότι στη δουλειά είναι και η θεία της... αλλά δεν έχει καμία απολύτως πρόσβαση σε κανένα τηλέφωνο, κανέναν υπολογιστή, δεν βγαίνει καθόλου μα καθόλου έξω, δεν πηγαίνει καν στην... τουαλέτα, ώστε κάποια στιγμή με κάποιον τρόπο να επικοινωνήσει μαζί σου?
Εσύ έχεις τη δυνατότητα να πας από τη δουλειά της να δεις τι συμβαίνει, μήπως τη συναντήσεις? (με ήρεμο τρόπο εννοείται)
Η κοπέλα τι σου έχει πει στο παρελθόν? Έχεις μηνύματα της που να σου λέει ότι θέλει πάρα πολύ να είναι μαζί σου, αλλά την κρατούν 'φυλακισμένη' ή κάτι τέτοιο?
Σκέφτομαι ότι αν είχα τόσες μέρες να επικοινωνήσω με τον σύντροφο μου, θα κινούσα γη και ουρανό για να δω πού βρίσκεται, αν είναι καλά, να μιλήσουμε.
Καλό είναι να μην αφήσεις αυτό το θέμα να διαιωνίζεται... δες τι μπορείς να κάνεις για να βρεθείτε, ώστε να βγει μια άκρη. Γιατί αν σου ζητήσει βοήθεια να βγει από τη δύσκολη οικογενειακή κατάσταση ή αν εσύ με τη συνάντηση διαπιστώσεις κάτι ακραίο (πχ κακοποίηση), τότε μπορείς να κινηθείς κι εσύ. Αν όμως είναι απλά βολεμένη στο σενάριο 'έχω κακούς γονείς, τι να κάνουμε...' και δεν έχει η ίδια διάθεση να αλλάξει κάτι, τότε καλό θα ήταν να απομακρυνθείς και να την αφήσεις στις επιλογές της.
12-02-2013, 15:55 #49
Εγώ πάλι σκέφτομαι το εξης: καταλαβαίνεις μέσα σε όλο αυτό το χαμό πως αντιδρά σε μια δυσκολία?
Κάποια στιγμή (σύντομα εύχομαι), θα ξεπεραστεί η κατάσταση ή τουλάχιστον θα ηρεμήσει αλλα η ζωή πάντα μας επιφυλλάσει ευχάριστες και δυσσάρεστες εκπλήξεις. Είσαι έτοιμος να δέσεις τη ζωή σου με έναν τέτοιο άνθρωπο που εκ των προτέρων γνωρίζεις ότι δεν θα έχεις την παραμικρή στήριξη και βοήθεια, παρά μόνο φόβο ?
Εγώ πραγματικά θα είχα απομακρυνθεί μόνο και μόνο με τη συμπεριφοράτης σε όλο αυτό...:)
12-02-2013, 23:23 #50
Καρλε συμφωνω απολυτα με τις 4 τελευταιες γραμμες του μηνυματος της μαρινας. Η γνωμη μου ειναι να κανεις αυτο που σου προτεινω πιο πανω. Κλεισ στους μεσα φιλαρακι να δουνε τη γλυκα, να καταλαβουνε αυτο που κανουν τωρα στην κορη τους! Αμα θες να σε πω συγκεκριμενα στειλε μου μηνυμα. Κοινωνικη υπηρεσια και αστυνομια. Γαμα τους τα πρεκια! Γτ υποψιαζομαι οτι δεν ειναι πως δε θελουν εσενα προσωπικα, ειναι οτι δε θελουν κανεναν εκτος απο καποιο πιονι και φερεφωνο να το χειριζοντε οπως τους καπνισει. Ας παει η κοινωνικη λειτουργος με το χωροφυλακα να δεις πως θα κλασουν μεντες. Ετσι εγινε και στην περιπτωση που σου εξιστορησα πιο πανω.
<<Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία....>> Α.Κάλβος.
14-02-2013, 15:49 #51
14-02-2013, 15:53 #52
μα παντα μιλαμε τις ωρες που ειναι στην δουλεια της ... η κοπελα εμφανιστηκε τελικα ηρθε απο το σπιτι μου αρκετα μετανιωμενη κτλ κτλ μου ειπε πως τους εδειξε τις συνομιλιες μας μεσω μαιλ κτλ κτλ της ειπαν πως ηταν λαθος μαζι μου ...προσωπικα πλεον επειδη με ενδιαφερει η υγεια μου δεν ξυνω πληγες θελω να βρω την ηρεμια μου τωρα αν μου σταθει με στηριξει θα φανει ...απλα με ενδιαφερει να βρω τους ρυθμους μου πανω απο ολα !!!
14-02-2013, 15:56 #53
λιλλυ δεν ξερω με τι ομαδες εχεις μπλεξει και δεν με ενδιαφερει πραγματικα ο τροπος σου ειναι εντελως λαθος μη ξανασχοληθεις
στο παρων θεμα ...ευχαριστωLast edited by carlos; 14-02-2013 at 16:45.
14-02-2013, 16:01 #54
ας βρω την ηρεμια μου αν και νομιζω πλεον που πηρε θεση και τους μιλησε δεν θα φτασω σε τετοια ακραια πραγματα
ας τα βρουν μεταξυ τους και πραγματικα οταν και αν ειναι ετοιμοι ολοι μαζι και εγω εχω γινει καλυτερα θα χαιρομουν να τους μιλησω αλλα μεσα μου επειδη
πρωτα με ενδιαφερει πλεον η υγεια μου δεν θα κατσω να ασχοληθω με αυτους στη τελικη ασ πουμε ξενερωσα ...τωρα με ενδιαφερει ο εαυτος μου και τιποτα αλλο ηδη εχω δυσκολες ημερες και χρειαζομαι την ηρεμια μου ....
14-02-2013, 16:04 #55
Βρε καρλε τι μετανιωμενη να ναι η κοπελα? Η κοπελα δε λεμε οτι δε σε θελει, αλλα αντιμετωπιζει αυτη τη συγκρουση και την πιεση απο 2 μεριες. Σε θελει αλλα δε την ειναι κ τοσο απλο να αλλαξει τοσο ριζικα τη ζωη της αφου δε βρισκει σημειο επαφης με τους γονεις. Προσεξε μη τα βαζεις με την κοπελα κ ξεσπας πανω της γτ θα τη σπρωξεις πιο μακρια ετσι. Δε φταιει αυτη για τα μυαλα που κουβαλανε οι γονεις της. Η γνωμη μου σου ειπα ειναι να απευθυνθεις στην κοινωνικη υπηρεσια της περιοχης. Κοιτα μη παθεις κανενα ψυχολογικο απ την ολη φαση. Αν ειναι να πας στο τρελαδικο αστοκαλυτερα. Δε χαθηκαν οι γυναικες.
14-02-2013, 16:05 #56
Αφού εμφανίστηκε και αφού όπως φαίνεται δεν υπάρχει και τόσο τεράστια δυσκολία να επικοινωνήσει μαζί σου ή να σε δει, το 'πρόβλημα' δεν είναι οι γονείς....
Εσείς αποφασίζετε τι θέλετε και μπορείτε.
Σε εσένα carlos μου, θα έλεγα ότι είναι στο χέρι σου να αποφασίσεις αν θέλεις να διεκδικήσεις μια σχέση όπως την φαντάζεσαι ή αν θα δεχτείς ξανά όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου.
Ελπίζω να ηρεμήσετε όλοι :)
14-02-2013, 16:11 #57
Σαφώς και δεν είναι απλό να αλλάξει ολόκληρο τον τρόπο σκέψης, τις σχέσεις, τις μέχρι τώρα συνήθειες της η κοπέλα. Επίσης, ναι δεν έχει νόημα να ξεσπάσει κάποιος επάνω της. Όμως χρειάζεται να έρθει και εκείνη προ των ευθυνών της, γιατί για τη δική της ζωή πρόκειται. Αν οι γονείς κουβαλάνε χ μυαλά, οκ αυτό είναι κακό, αλλά είναι πολύ χειρότερο μια εργαζόμενη γυναίκα κοντά στα 30, να μην εξελίσσεται ξέχωρα από τους γονείς (αν το θέλει βέβαια) - εξάλλου οι γονείς δεν είναι η μοναδική επιρροή στη ζωή μας.
14-02-2013, 17:55 #58
μακαρι μεσα απο ολο αυτο να βρουν τον δρομο τους ....η κοπελα μου μου ειπε πως θα παει σε ενα ψυχολογο να δουλεψει τον εαυτο οσο να ναι πλεον τους ειπε και καποια πραγματα που μαλλον τα μπαλωνε ,,,, μακαρι να συνελθουν τους το ευχομαι ....απο μερια μου μολις ηρεμησω εχω να ζυγισω πολλα πραγματα για να δω τι θα κανω και αν αντεχω κατι τετοιο Δεν μ’ αρέσουν τα σπουδαία, δεν μ’ αρέσουν τα μεγαλεπήβολα, δεν μ’ αρέσουν τα άψογα, δε μ’ αρέσουν τα τέλεια… M’ αρέσουν τα «ιδιαίτερα»… αυτά που χαρακτηρίζονται από τη «μοναδικότητά τους» κι ας είναι κι «ατελή»…στη τελικη Βαρέθηκα να ζω δίπλα σ' απρόσεχτους "Αγγέλους" που συνέχεια ξεχνούν να φορέσουν τα φτερά τους..οτι ειναι να γινει ας κυλισει κ ερθει μονο του υπομονη λογο ακομα απο εμενα θα δειξει ...
πραγματικα ευχαριστω παιδια oloys και ειδικοτερα marina & kerasi ...ειναι σημαντικο να μοιραζεσε τελικα απο τα να κρατας μεσα σου ..Η μόνη σκέψη που με τρομάζει, είναι η σκέψη μήπως κάποτε πάψω να σκέφτομαι...κ ευτηχως ακομα εδω με παρεα σκεφτηκαμε μερικα πραγματα και ειναι καλο !!!