Results 1 to 13 of 13
Thread: Αγχος
-
18-05-2013, 20:47 #1
Αγχος
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΝΑ 3ΜΗΝΟ ΕΧΩ ΑΓΧΟΣ ΟΤΙ ΕΧς ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ...ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΝΑ ΠΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΑΛΑΔΑ,ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΑΛΛΑ Μ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ..ΕΚΑΝΑ ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΘΩΡΑΚΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ...ΕΓΩ ΕΝΙΩΘΑ ΔΥΣΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ..ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΑΝ Ν Μ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΛΙ ΕΙΧΑ ΦΟΒΙΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ...ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 3-4 ΜΕΡΕΣ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΔΥΣΠΝΟΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΖΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΧΛΩΡΙΝΗ(ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ)ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙΝΗ ΤΝ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΥΣΠΝΟΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΧΟΣ Η ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΝ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Η ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ???
- 18-05-2013, 21:03 #2
Είχες ποτέ ξανά θέματα άγχους με σωματικά συμπτώματα,γιατί τώρα που είναι κ εξεταστική περίοδος κ εφόσον είναι όλα καλά με την γενική σου υγεία μπορεί να είναι από το άγχος της εξεταστικής . Εγώ για παράδειγμα αντί να διαβάζω που έχω εξετάσεις σήμερα με τον έντονο πονοκέφαλο δεν μπορώ να κάνω τίποτα,ε δεν κάνω τίποτα λοιπόν.Εφόσον σε πιάνω το βράδυ μόνο δοκίμασε να κάνεις κάτι πριν τις ώρες που εμφανίζεται συνήθως το σύμπτωμα,διαλογισμό,ασκήσε ις αναπνοής η ακόμη κ γιόγκα, εσύ ξέρεις καλύτερα τον εαυτό από τον καθένα.Δοκίμασε να ξεχαστείς η κάνε κάτι που έκανες κ παλαιότερα όταν αγχωνόσουν για να ηρεμήσεις.Κάνε υπομονή,ηρέμησε κ ψάξε λίγο τι μπορεί να φταίω εκτός άπω την υγεία σου.θα περάσουν οι μέρες κ θα καταλάβεις καλύτερα από τι σου προέρχεται . Πάντως αν όλα ήταν καλά στο ακτινογράφημα κ σε εξέτασε κ πνευμονολόγος,μάλλον λέω δεν έχεις κάτι σωματικό.Αν βέβαια θες να βεβαιωθείς πήγαινε ξανά,αν κ δεν νομίζω,είναι απλά άγχος.
18-05-2013, 21:36 #3
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ/Η ΓΙΑ ΤΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
ΚΟΙΤΑ ΓΙΑ ΤΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ Π ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΓΧΟΣ(ΔΗΣΤΥΧΩΣ :P)
ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ..ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΩ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ..ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ Μ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΩ ΚΑΙ Γ ΑΥΤΟ ΑΓΧΟΝΩΜΑΙ...ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΓΧΟΝΩΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΩ.
18-05-2013, 22:47 #4
Κοίτα αν δεν κάνεις κάτι εσύ θα κάνουν οι γιατροί που θα σε αναλάβουν,αν βρεις γιατρούς που αγαπούν αυτό που κάνουν,θα σε βοηθήσουν κ υπάρχουν καλοί γιατροί στην Ελλάδα.
Γενικά με τα θέματα υγείας όλοι είναι ευαίσθητοι,αν όμως δεν έχεις κάτι,δεν έχεις.Έτσι δεν είναι κ να στο πω κι αλλιώς αν είχες κάτι θα σου το έλεγαν,δεν νομίζω να κρύβουν πράγματα οι γιατροί από τους ασθενείς.Θ είσαι μια χαρά αν δεν εμπιστεύεσαι μια γνώμη πήγαινε κ για δεύτερη,δεν είναι κακό.μόνο μην το παρακάνεις κ εξετάζεσαι συνεχώς.αυτά.
18-05-2013, 23:08 #5
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ
ΝΑΙ Τ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΝ ΠΑΩ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΘΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΜΑΚΑΡΙ Ν Τ ΞΕΠΕΡΑΣΩ!
19-05-2013, 00:20 #6
αν ειναι να πας και δευτερη πηγαινε και μπες στο σωστο δρομο μη το καθυστερεις ετσι την πατησα εγω στην αρχη!
19-05-2013, 17:28 #7
Alex123, 4 πράγματα αν βάλεις στο πρόγραμμά σου, νομίζω ότι θα σε βοηθήσουν να αποβάλλεις το άγχος. Το ένα είναι η καλή διατροφή, η άσκηση (πολύ αποτελεσματική είναι η αερόβιας μορφής, π.χ. τρέξιμο) διότι είναι αγχολυτική και χαλαρωτική, ο σωστός ύπνος και το σεξ.
Προσπάθησε να κοιμάσαι τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας νωρίς το βράδυ και πριν τις 12, για να έχεις ξεκούραστο ύπνο και να είσαι λιγότερο αγχωμένος και περισσότερο δραστήριος και συγκεντρωμένος την επόμενη μέρα. Πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ή δεν συνειδητοποιούν το πόσο ευεργετικός είναι ο ύπνος, σε βιολογικά καθορισμένες ώρες, σε ψυχή και πνεύμα. Κάνε μια δοκιμή και θα πεισθείς. Ξύπνα μια μέρα νωρίς το πρωί, ώστε το βράδυ να σου έρθει ο ύπνος νωρίς και παρατήρησε αν υπάρχουν διαφορές σε σωματικές ενοχλήσεις και στο άγχος.
Τώρα για το τελευταίο δεν χρειάζεται να πω και πολλά. Αν γίνεται με το άτομο που ταιριάζεις και σου αρέσει εμφανισιακά τότε τα οφέλη είναι πολλά στην υγεία, ψυχική και σωματική. Ένα χαμόγελο και η πρώτη κίνηση από την πλευρά σου είναι αρκετά για να προσεγγίσεις το πρόσωπο που σ' ενδιαφέρει, στην περίπτωση που δεν έχεις κάποια κοπέλα την εποχή αυτή.
19-05-2013, 17:50 #8
O υπνος συμφωνω το A και το Ω .....σε μενα τουλαχιστον ολα απο εκει ξεκινανε και η καλη μερα και η ασχημη!!δευτερο η ασκηση αλλα πολυ βασικο ασκηση με ανεβασμενους παλμους οχι περπατημα αν μπορουμε βεβαια!!
22-05-2013, 10:38 #9
Γεια σε ολους παιδια!Θελω τη βοηθεια σας,οπως εχω ξαναπει,εδω & χρονια βασανιζομαι απο ψυχοσωματικα!Μια το ενα & μια το αλλο....καθε μερα!Εδω & λιγες μερες νιωθω τη ροη του αιματος σε καποια σημεια του κεφαλιου μου και σημερα το ενιωσα πολυ εντονα στο κουτελο μου.Οπως γνωριζετε,ενας υποχονδριος το πρωτο που σκεφτεται ειναι να παει σε γιατρο & το δευτερο οτι θα εχει κατι πολυ σοβαρο....εγω εχω παει κατα καιρους σε ολες τις ειδικοτητες,φυσικα αρνουμαι να παρω χαπια γιατι ξερω οτι εχω δυναμη να το παλεψω χωρις αυτα,αλλα με ταλαιπωρει.....θελω λοιπον να ρωτησω αν καποιος εχει νιωσει αυτα τα τελευταια συμπτωματα που εχω,η αισθηση της ροης του αιματος δηλαδη,και αν ναι,τι ακριβως ειναι αυτο?Το νιωθω & μπροστα στο προσωπο,σαν να με τσιμπανε κατι νευρακια.....Σας ευχαριστω!
Last edited by ΡΑΝΗ; 22-05-2013 at 16:46.
23-05-2013, 20:54 #10
ΡΑΝΗ καλησπέρα, το ιδιο είχα νιώσει κι εγώ στο παρελθόν. ο ψυχολόγος τότε μου είπε ότι είναι από την συστοδιαστολή των νευρων από την ένταση. Μην ανησυχείς.δεν είναι τίποτα, δες το σαν άλλο ένα ψυχοσωματικό.
23-05-2013, 22:36 #11
Σ ευχαριστω πολυ katpir!
23-05-2013, 22:54 #12
Κοιτα αν εκανες εξετασεις κ ολα καλα τοτε ειναι σιγουρα ψυχολογικο κ πρεπει να εντοπισεις τι ειναι αυτο που σε κανει να νιωθεις ετσι
02-06-2013, 18:50 #13
Ένα πολύ καλό άρθρο που τονίζει την σημασία του να κοιμάται κάποιος νωρίς (μεταξύ 10-12) και να ξυπνάει νωρίς
Γιατί πρέπει να ξυπνάμε νωρίς το πρωί;