Results 211 to 225 of 437
Thread: Οριακή μου αγάπη
-
25-09-2014, 00:26 #211
- 25-09-2014, 00:33 #212
- In this old house where every door is open
δεν ξερεις ποσο βασανιζεται ο αλλος, που ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑΚΟΣ!! Αυτος ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ να ειναι με εναν οριακο, και ας μην ηξερε τη διαγνωση εξαρχης, οι οριακοι δεν μπορουν να κρυφτουν για πολυ, να παει να κοιταχτει και αυτος!!!!!!! Αυτα εχω να δηλωσω εγω. Που ειμαι ενας πολυποικιλος ανθρωπος, με την κυκλοθυμια μου, την εποχικη μου καταθλιψη, το προεμμηνοριακο δυσθυμικο συνδρομο, τα οριακα μου στοιχεια, τα αποφευκτικα μου και τα εξαρτητικα μου αγκαλια ολα. Παραναλωμα του πυρος. Συνοθυλευμα τρελας. Κοιταξτε λοιπον και εσεις τη δικια σας, και αφηστε τους αλλους στη δικη τους.
καταπληκτικος οδηγος, το νουμερο 2 να το κανουμε κορνιζα.
25-09-2014, 00:44 #213
Mην αγριευεις λιλιουμ,εμεις οπως θα δεις αν διαβασεις το νημα,οσοι μπλεξαμε με οριακα ατομα πηγαμε/παμε σε ψυχολογο τωρα!
Εισαι οκ λοιπον?Εισαι ευχαριστημενη αν αυτο ειναι τελος παντων το προβλημα?
25-09-2014, 00:47 #214
- In this old house where every door is open
ναι αμε! λυστε τα θεματα σας για να μην ξαναμπλεξετε με οριακο/η!! δε γινεται να εισαι οκ και να πας να μπλεξεις με τετοιο ατομο. Το λεω εκ πειρας. Ναι κι εγω δεν ειμαι καλα, αλλα με εναν νορμαλ, με εναν που να ηταν ΚΑΛΑ δεν εχω κανει σχεση ΠΟΤΕ. Τυχαιο?? Δε νομιζω.. Μπορει να ηταν σε καλυτερη φαση απο μενα, αλλα δεν ηταν καλα!! Πραγματικα μπορει να νομιζεις οτι ειμαι τρελη, αλλα το χειροτερο αισθημα που εχω νιωσει στη ζωη μου ειναι οτι πληγωσα ανθρωπους που αγαπουσα. Δεν ειμαστε σαδιστες, ουτε αναισθητοι, τουλαχιστον οχι ολοι μας. Και ναι μακρια απο μας.. Και εμεις στο γιατρο μας.
25-09-2014, 00:53 #215
Το δικο μου συμπερασμα απο αυτα που λεει η λιλιουμ
"να δεις που κ στο τελος θα μας πουνε κ μ@λ@κες" .... που λεει κ ενα τραγουδι!
25-09-2014, 16:29 #216
26-09-2014, 13:22 #217
καλησπέρα και απο μενα. πάνω σ αυτό το θέμα να προσθέσω οτι όλα είναι στο μυαλό μας τελικά.... όταν ξέρεις ποιος εισαι , τι είσαι και τι έχεις προσφέρει σ ενα τετοιο άτομο , όταν εχεις εξαντλήσει καθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσεις, όταν έχεις φτάσει πάτο και έχεις αδειάσει απο ενέργεια, (γιατι αυτα τα ατομα σου παίρνουν την θετικη ενεργεία που έχεις,τρέφονται απ αυτη ! )
Απο κει και πέρα όλα ειναι να πάρεις την απόφαση να αποχωρίσεις και να μείνεις σε αυτή την απόφαση σου....
26-09-2014, 14:31 #218
Καλησπέρα ntaiana33.Καλά τα λες, απλά αυτό που αφήνει πικρία και ας έχεις αποχωρήσει, είναι το συναίσθημα οτι εσύ κάνεις τα πάντα για έναν άνθρωπο, βάζοντας τον εαυτό σου τον ίδιο σε δεύτερη μοίρα και ο άλλος οχι απλά δεν το εκτιμάει, αλλά σ δείχνει κιόλας, οτι σιγά, δεν έκανες και κάτι. Και αυτό είναι το λάθος το δικό μας, οχι των οριακών. Οτι περιμένουμε να κατανοήσουν κάποια πράγματα που η ίδια η φύση της ασθένειας δεν τους αφήνει.
26-09-2014, 16:56 #219
Λυπαμαι που το λεω κ συγνωμη αν θιγω καποιους αλλα ατομα με τετοιου τυπου διαταραχες (διπολικη,οριακη) δεν αξιζει να τους παιρνεις σοβαρα τελικα!
Κ κατι που εχει αναφερθει κ παλιοτερα!Το οριο της διαταραχης με αυτο του παλιοχαρακτηρα σ αυτα τα ατομα ειναι πολυ λεπτο.Κ δεν θελω να το μαθω πια!
Ατομα παρτακηδες/καβατζακηδες δεν ηθελα ποτε να ειναι γυρω μου κ νομιζω κανενας μας!
26-09-2014, 23:56 #220
ntaiana33 καλησπέρα. Νομίζω το πιο δύσκολο είναι να μείνεις σταθερός στην απόφασή σου.
mnlg συμφωνώ ότι δεν μπορείς να πάρεις τα λόγια τους στα σοβαρά, ωστόσο πάντα σκέφτομαι ότι είναι κάτι σαν αθώοι που τους έχουν φυλακίσει. Και αυτή τους η μοίρα είναι πολύ βαριά.
Είτε θύτης είτε θύμα, οι περισσότεροι κουβαλάμε τα θεματάκια μας και οι οριακές προσωπικότητες λίγο περισσότερο. Και αυτοί εξάλλου υπήρξαν καποτε θύματα κάποιων άλλων. Η διαφορά έγκειται στο αν έχεις τα κότσια να στήσεις τον εαυτό σου στον τοίχο -με τη βοήθεια των ειδικών-, να διώξεις το φόβο και τελικά να βελτιώσεις τη ζωή σου. Γιατί ειμαστε αυτό που κάνουμε και όχι αυτά που σκεφτόμαστε ή νοιώθουμε. Από την άλλη, νομίζω ότι για μια οριακή προσωπικότητα, που συνειδητά ξέρει ότι κάτι δεν πάει καλά, μάλλον είναι πιο εύκολο να θυματοποιεί κόσμο και να δραματοποιεί τις κατεστραμμένες σχέσεις της για πάντα, παρά να παλέψει με τους δαίμονες μέσα της.
27-09-2014, 00:11 #221
Από την άλλη, νομίζω ότι για μια οριακή προσωπικότητα, που συνειδητά ξέρει ότι κάτι δεν πάει καλά, μάλλον είναι πιο εύκολο να θυματοποιεί κόσμο και να δραματοποιεί τις κατεστραμμένες σχέσεις της για πάντα, παρά να παλέψει με τους δαίμονες μέσα της.
Μπράβο ρε μπλέ, ήρθες και έγραψες κάτι που γύρναγε στο μυαλό μ τόσο καιρό. Σαν να τα έχουν παρατήσει και να πορεύονται με την φύση της ασθένειας.Καμία προσπάθεια για βελτίωση η να πιστέψουν πως ένας άνθρωπος θα τους βοηθήσει. Οτι και να τους πεις, όπως και να συμπεριφερθούν, ότι και αν κάνουν, στο τέλος ακούς ένα είμαι άρρωστος και οριακός και ότι κ αν γίνει κ όποιος κ αν είσαι, θα καταστραφεί η σχέση μας. Καμία απόπειρα να προσπαθήσουν για κάτι καλό
27-09-2014, 00:40 #222
Σημερα για μενα ειναι απο τις μερες που ειμαι χαλια...
Για κατι που εχω μετανιωσει σε σχεση με αυτη τη σχεση που ειχα ειναι οταν μου ειχε πει πολλες φορες την φραση "οταν καταλαβεις ποια πραγματικα ειμαι,θα φυγεις τρεχοντας" που δεν ρωτησα "πες μου,ποια εισαι?"
Δεν ειχα ρωτησει γιατι νομιζα οτι εννουσε το οτι πολλες φορες δεν εχει διαθεση κ ειναι πεσμενη γιαυτο κ της απαντουσα οτι εγω δεν εχω κανενα θεμα με αυτο που εισαι!
Αν γυριζα τον χρονο πισω θα την ρωτουσα σιγουρα να μου πει ποια ειναι?Να δω τι θα μου ελεγε...
27-09-2014, 10:12 #223
mnlg, μην νιώθεις έτσι. Για να σε παρηγορήσω χθες είχα μια πρώτη συνεδρία με ψυχοθεραπεύτρια που επισκέφτηκα για πρώτη φορά. Επισκεπτόμουν, αν θυμάσαι τον ίδιο ψυχοθεραπευτή με τον οριακό. Καταλογίζω ευθύνες στον συγκεκριμένο γιατρό γιατί με δέχτηκε σαν πελάτισσα ενώ ήξερε την περίπτωση. Πήγαινα και καταλάβαινα, βρε παιδί μου, ότι δεν με βοηθάει αυτός ο γιατρός.
θα ήθελα να σου πω, λοιπόν, ότι νιώθουμε τα ίδια. Όμως, σύμφωνα και με την ψυχοθεραπεύτρια, η κατάσταση που νιώθουμε μας είναι οικεία και φοβόμαστε να προσπαθήσουμε να φύγουμε απο αυτή γιατί θα είναι κάτι καινούριο για μας, κάτι άγνωστο. Επιλέγουμε, λοιπόν, να καθόμαστε να στενοχωριόμαστε για όλα αυτά, παρά να καταβάλουμε προσπάθεια να κάνουμε πράγματα που θα έκαναν καλό σε μας: να προσπαθήσουμε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας περισσότερο απο τους άλλους, να μάθουμε να λέμε όχι, να μην θυμώνουμε με τον εαυτό μας για αυτό που μας συνέβη.
Επίσης, μου είπε χαρακτηριστικά ότι "ήμουν άτυχη που γνώρισα οριακό" και να σταματήσω να ρίχνω ευθύνες στον εαυτό μου γιατί ποτέ δεν θα μπορούσε να με εκτιμήσει αυτός ο άνθρωπος ακόμη και αν ήμουν ο Θεός. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ. δεν χρειάζεται,λοιπόν, να προσπαθούμε να "φτιάξουμε" τέτοιους ανθρώπους γιατί θα κουβαλάμε μια ζωή ένα βαρίδιο. Ο ΟΡΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. Ας αγαπήσουμε τον εαυτό μας περισσότερο απο την οριακή μας αγάπη!
27-09-2014, 10:34 #224
Kαταλαβαινω τι λες galarina κ ολα αυτα τα εχω σκεφτει κ εγω!Κ ενω τα σκεφτομαι κ την ξερω την θεωρια στην πραξη εχω προβλημα...να τα εφαρμοσω ολα αυτα στην πραξη κ να μην στεναχωριεμαι.Καποιες φορες τα καταφερνω,καποιες αλλες οχι κ πεφτω ψυχολογικα...
Κ εγω εχω κ το αλλο θεμα,υπαρχει κοινη παρεα στη μεση κ σκανε νεα καμια φορα απο εκει που δεν το περιμενω κ αυτο με παει πισω...μεχρι που εχω σκεφτει να κανω στην ακρη ατομα απο αυτη την παρεα αν κ μερικοι ειναι χρονια φιλοι μου....δεν ξερω...
27-09-2014, 12:25 #225
Κουραστηκα ρε παιδια......κουραστηκα να στεναχωριεμαι,να σκεφτομαι συνεχεια κ να μην χαλαρωνω,να μην εχω ορεξη να παω στη δουλεια κ γενικα να μην εχω ορεξη για τιποτα....