Οριακή μου αγάπη - Page 19
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 19 of 30 FirstFirst ... 9171819202129 ... LastLast
Results 271 to 285 of 437
    Galarina, δίκαιο έχεις, αυτό προσπαθώ να κάνω. Καμιά συμπόνοια, καμία βοήθεια, καμία ανθρωπιά πλέον. Πλέον δεν πιστεύω οτι φταίει καμία διαταραχή, το να λες οτι σου λείπει ένας άνθρωπος για να γυρίσει και οταν γυρνάει εσυ να κοιτάς μόνο να τον πληγώσεις για να επιβεβαιωθείς, είναι οτι χειρότερο. Εντάξει ναι μεν οριακή με όλα τα στοιχεία της διαταραχής, αλλά ήμαρτον . Οταν κάτι δεν πάει καλά προσπαθείς να το αλλάξεις, δεν βάζεις το πρόβλημα σου μπροστά για να έχεις την ελευθερία να φέρεσαι σαν κάθαρμα και να μην σου λέει κανείς τίποτα.ntaiana33 μ@@@@@ς ακου που σου λέω...οταν σου λένε οι ψυχολόγοι, κόψε τις επαφές ,και εσύ κάθεσαι και παλεύεις με φαντάσματα και την βλέπεις χριστός και οτι θα σώσω ένα άτομο, εσύ ο ίδιος φταίς

Junior Member
    απορρω με κάτι...και με τον εαυτο μου.
    γιατι εμεις προσπαθουμε να τα σωσουμε , και να τα βοηθησουμε , να ειμαστε διπλα τους ....καθε φορα που θα μας χρειαστουν ?Λέγοντας πως είναι (ψυχικά άρρωστα) είναι τελικά απο αγάπη?Λύπη, εγωισμό ,ανασφάλεια?Αφου ξέρουμε ότι αυτα τα άτομα δεν σεβονται , δεν νιωθουν, δεν εκτιμουν,δεν βλέπουν πέρα απ τον εαυτό τους!Και θυμούνται επιλεκτικα ότι θέλουν ...Ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό δεν αγαπάνε, πως ''ζηταμε '' να μας εκτιμήσουν να μας δουν, έστω να μας σεβαστουν??Και πόσο μαλλον να μας αγαπήσουν...?αφου τα πάντα τα βλέπουν μόνο ανταγωνιστικα.Υποκρίνοντα� � στους πάντες, ακόμα και στην ίδια τους την οικογενεια.

Πως λοιπον εμείς έχουμε την απαιτηση να δουν ότι θέλουμε να τους βοηθήσουμε , η να είμαστε δίπλα τους...Να δουν την αγάπη μας γι αυτους?

Junior Member
    ενταξει καναμε τις προσπαθειες μας , δωσαμε τις απειρες ευκαιριες.....με το ζόρι σον και καλα , απ την στιγμη που οι ιδιοι δεν το θέλουν???

Νομιζω οτι το κάνουμε δικό μας πρόβλημα ενω δεν είναι , ειναι καθαρα δικο τους!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by ntaiana33 View Post
    απορρω με κάτι...και με τον εαυτο μου.
    γιατι εμεις προσπαθουμε να τα σωσουμε, και να τα βοηθησουμε , να ειμαστε διπλα τους ....καθε φορα που θα μας χρειαστουν ?Λέγοντας πως είναι (ψυχικά άρρωστα) είναι τελικά απο αγάπη?Λύπη, εγωισμό ,ανασφάλεια?Αφου ξέρουμε ότι αυτα τα άτομα δεν σεβονται , δεν νιωθουν, δεν εκτιμουν,δεν βλέπουν πέρα απ τον εαυτό τους!Και θυμούνται επιλεκτικα ότι θέλουν;
    Αυτή είναι μία πολύ καλή ερώτηση. Ποιο θα μπορούσε να είναι το κίνητρο αυτής της στάσης/συμπεριφοράς και ποια τα πλεονεκτήματα της για εμάς;

Banned
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Αυτή είναι μία πολύ καλή ερώτηση. Ποιο θα μπορούσε να είναι το κίνητρο αυτής της στάσης/συμπεριφοράς και ποια τα πλεονεκτήματα της για εμάς;
    Να κάνω 1 guess....? Δεν έχω άμεση προσωπική εμεπιρία με οριακό, αλλά κουβέντα να γίνεται.....
    1. Μπορεί να ευθύνεται η βαθιά επιθυμία τελικά να επικρατήσει - κάπου στην άκρη του τούνελ- η "καλή- συναρπαστική- αξιαγάπητη- ελκυστική" εκδοχή του οριακού/ής κ παρακάμπτεται η συνειδητοποίηση του γεγγονότος ότι το νόμισμα έχει 2 όψεις. 1 που σε ενθουσιάζει κ δίνει νόημα στην καθημερινότητά σου, κ 1 που σε κάνει 1000 κομμάτια. Ελπίδα ότι δηλ. στο τέλος θα μείνει ο "καλός εαυτός". Δεν ισχύει κ η προσπάθεια είναι μάταιη.

2.Μπορεί σε καλά, φιλότιμα, συναισθηματικά, δοτικά άτομα να έρχεται καλά ο ρόλος του "σωτήρα" (έχετε δει ποτέ οριακό/ή με κανένα τσογλάνι? με τίποτα, ένας που είναι η πάρτη του δεν θα ανεχόταν οριακό/ή ούτε για 1/2 μέρα). Κανέναν όμως δε σώζεις παρά τη θέλησή του κ κανέναν δε σώζεις από την πάθησή του εκτός κ της σπανιότατης περίπτωσης όπου ο ίδιος όντως θέλει πραγματικά να βοηθηθεί κ είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει σκληρά για αυτό.

3. Σόρυ, αλλά για να ανεχθεί κανείς τις συμπεροφορές που αναπτύσσουν οριακά άτομα ή άτομα με άλλες ψυχικές διαταραχές, πρέπει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να έχει πολύ χαμηλά επίπεδα αυτοσεβασμού κ αυτοεκτίμησης. Άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του δεν επιτρέπει να τον τσαλαπατήσουν κατά αυτόν τον τρόπο.

Junior Member
    Ksefyga, ελπίζω να βρεις γρήγορα τον εαυτό σου ξανά.

Συμφωνώ με mariposa7. Οι συνισταμένες που οδηγούν κάθε έναν από εμάς να θυματοποιηθεί μπορεί να είναι διαφορετικές, ωστόσο η χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμός σε συνδυασμό με την αδυναμία να νοιώσεις καλά μόνος σου -εννοώ χωρίς σύντροφο- ή αλλιώς η έντονη επιθυμία για ψυχικό δέσιμο, μάλλον αποτελούν το "κλειδί". Ίσως είμαστε προγραμμματισμένοι από την παιδική μας ηλικία να δίνουμε χωρίς όρια (αυτό δεν ψάχνει μια οριακή προσωπικότητα?) προκειμένου και εμείς να πάρουμε το ζητούμενο: νοιάξιμο, αγάπη, στοργή. Για τους άντρες πιθανά να ισχύει και το σύνδρομο του "fixer": "Υπάρχει πρόβλημα, είμαι εκεί για να το φτιάξω. Οk, οι άλλοι δεν μπόρεσαν, εγώ όμως είμαι διαφορετικός, θα τα καταφέρω". Είναι πολύ μα πολύ δύσκολο για άτομα σαν εμάς -αλλά και γενικότερα τους άντρες- να συνειδητοποιήσεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτε.

Junior Member
    ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΟΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ Ν ΑΠΟΜΑΚΡΙΝΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΜΑΡΙΠΟΣΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΤΣΙ ...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΞΑΝΑΔΩΣΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΘΕΙ ΕΤΣΙ ,ΕΞΑΝΤΛΗΣΑ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ....ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΕΓΩ Η ΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ... ΞΕΡΩ ΠΛΕΟΝ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ.... Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ..ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΛΠ.

ΘΕΩΡΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΙΔΑ ΤΙ ΑΞΙΖΩ ΚΑΙ ΤΙ ΕΔΩΣΑ...ΚΕΡΔΙΣΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ......ΤΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠ ΑΥΤΟ?

mariposa και για τα τρία καλά τα λες, απλά για το τρίτο θα σου πω ότι έχεις απόλυτο δίκαιο αλλά ειλικρινά δεν ξέρω πως βρέθηκα σε αυτά τα επίπεδα χαμηλού αυτοσεβασμού και αυτοεκτίμησης. Μια χαρά ζωή είχα και σε όλες μου τις σχέσεις, ήμουν ο δύσκολος και αυτός που δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του. πως κατάντησα έτσι, να τα δέχομαι όλα αυτά, θα αργήσω να το καταλάβω...ntaina33 έτσι είναι, καλά έκανες και αυτό έκανα και εγώ, μέχρι την καταραμένη στιγμή που ανέφερα παραπάνω και καταλαβαίνεις, όλο αυτό ήταν αρκετό να μου γ@@@@@ι την διάθεση για κανα μήνα.Μακάρι την αγάπη και την υπομονή αυτή να την δείξουμε και στην επόμενη σχέση μας (να αξίζει βέβαια).Οσο για την ερώτηση σου, θα σου απαντήσω πως στην αρχή το κάνουμε γιατί είμαστε άνθρωποι πάνω απ'όλα και έναν άνθρωπο που έχεις περάσει κάποια όμορφα πράγματα θες να τον βοηθήσεις .Έπειτα επιμένεις γιατί δεν χωράει το μυαλό σου οτι απο την μια στιγμή στην άλλη γίνεσαι απο θεός- ζητιάνος και στο τέλος αν συνεχίσεις να ανέχεσαι συμπεριφορές, τότε μάλλον εθελοτυφλείς. Αλλά έλεος, είναι άτομα που δεν συνεργάζονται ούτε με τους ψυχιάτρους τους για να βελτιωθούν, τι να κάνουμε εμείς?

Senior Member
    Mετα την εμπειρια του ξεφυγα σκεφτηκα πολυ πριν γραψω κ λεω το εξης!
    ΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ....μαλιστα...κ οκ εμεις εχουμε ιντερνετ μιλαμε απο εδω μερικοι επισκεπτονται κ ειδικο κ μιλανε για αυτο.

Σκεφτειτε ολοι ομως το εξης σημαντικο!

Ειμαστε σε χωριο χωρις πληροφορια χωρις τιποτα κ η κοπελα μας λειτουργει ετσι.Δεν θα γυριζαμε με τιποτα πισω παιδια.Θα λεγαμε οτι αυτος ο ανθρωπος δεν ειναι καθολου σωστος κ θα τον καναμε στην ακρη.Τωρα εδω εχουμε ως πληροφορια την παθηση κ λεμε οτι λογω αυτου οι ανθρωποι αυτοι λειτουργουν ετσι κ ενδεχωμενως να χρυσωνουμε το χαπι της ολης ιστοριας..

Οκ,ομως το αποτελεσμα δεν ειναι το ιδιο?Δεν εκλαμβανουμε εμεις μια πολυ ασχημη συμπεριφορα?

Κ στο κατω κατω γιατι να εχουμε γινει εμεις ολοι ειδικοι σ αυτη την παθηση?Γιατι να ξερουμε ποια ειναι τα συμπτωματα?Γιατι να ξερουμε οτι μ αυτα α ατομα κ οι ψυχολογοι δυσκολευονται?

Ειλικρινα δεν χρειαζεται να μαθουμε κατι επιπλεον για αυτους!
    Απλα δρομο!
    Μακρυα κ αγαπημενοι λεω εγω.

Πειτε κ εσεις τις αποψεις σας επ αυτου αν θελετε.

Banned
    [QUOTE=ksefyga;505875]mariposa και για τα τρία καλά τα λες, απλά για το τρίτο θα σου πω ότι έχεις απόλυτο δίκαιο αλλά ειλικρινά δεν ξέρω πως βρέθηκα σε αυτά τα επίπεδα χαμηλού αυτοσεβασμού και αυτοεκτίμησης. Μια χαρά ζωή είχα και σε όλες μου τις σχέσεις, ήμουν ο δύσκολος και αυτός που δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του. πως κατάντησα έτσι, να τα δέχομαι όλα αυτά, θα αργήσω να το καταλάβω...ntaina33 έτσι είναι, καλά έκανες και αυτό έκανα και εγώ, μέχρι την καταραμένη στιγμή που ανέφερα παραπάνω και καταλαβαίνεις, όλο αυτό ήταν αρκετό να μου γ@@@@@ι την διάθεση για κανα μήνα.Μακάρι την αγάπη και την υπομονή αυτή να την δείξουμε και στην επόμενη σχέση μας (να αξίζει βέβαια).Οσο για την ερώτηση σου, θα σου απαντήσω πως στην αρχή το κάνουμε γιατί είμαστε άνθρωποι πάνω απ'όλα και έναν άνθρωπο που έχεις περάσει κάποια όμορφα πράγματα θες να τον βοηθήσεις .Έπειτα επιμένεις γιατί δεν χωράει το μυαλό σου οτι απο την μια στιγμή στην άλλη γίνεσαι απο θεός- ζητιάνος και στο τέλος αν συνεχίσεις να ανέχεσαι συμπεριφορές, τότε μάλλον εθελοτυφλείς. Αλλά έλεος, είναι άτομα που δεν συνεργάζονται ούτε με τους ψυχιάτρους τους για να βελτιωθούν, τι να κάνουμε εμείς?[/QU

Σωστά. Ξέρεις που νομίζω πως εντοπίζεται το πρόβλημα....? Το να βάζεις πάνω από εσένα τον άνθρωπο που αγαπάς, αν αυτός ο άνθρωπος αξίζει, είναι ευλογία.
    Η ολική καταστροφή έρχεται όταν βάζεις έναν άνθρωπο πάνω από την αξιοπρέπειά σου, ασχέτως αν αυτός ο άνθρωπος δε σε σέβεται λόγω κάποιας διαταραχής ή λόγω (κολο)χαρακτήρα. Ακριβώς εκεί αρχίζει η κατρακύλα........

και άμα αρχίσει η κατρακύλα, άντε να βρείς την δύναμη να σταματήσεις. mnlg μακριά και αγαπημένοι σίγουρα. Εννοείται πως έχεις δίκαιο, αν δεν μας είχαν μιλήσει για την διαταραχή,η αν ήμασταν παρτάκιδες και δεν είχαμε ψάξει τι είναι η διαταραχή, δεν θα θέλαμε να τους δούμε καν αυτούς τους ανθρώπους

Senior Member
    Τελικά η οριακή προσωπικότητα είναι ψυχασθενεία; γιατι δεν έχω καταλλάβει κ επιτελους ας σταματήσει να παίζει αυτό το θέμα!
    Και μόνο ο τίτλος μου τη δίνει.....................

Junior Member
    Quote Originally Posted by mnlg View Post
    ΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ....μαλιστα...κ οκ εμεις εχουμε ιντερνετ μιλαμε απο εδω μερικοι επισκεπτονται κ ειδικο κ μιλανε για αυτο.

Ειμαστε σε χωριο χωρις πληροφορια χωρις τιποτα κ η κοπελα μας λειτουργει ετσι.Δεν θα γυριζαμε με τιποτα πισω παιδια.Θα λεγαμε οτι αυτος ο ανθρωπος δεν ειναι καθολου σωστος κ θα τον καναμε στην ακρη.Τωρα εδω εχουμε ως πληροφορια την παθηση κ λεμε οτι λογω αυτου οι ανθρωποι αυτοι λειτουργουν ετσι κ ενδεχωμενως να χρυσωνουμε το χαπι της ολης ιστοριας..

Οκ,ομως το αποτελεσμα δεν ειναι το ιδιο?Δεν εκλαμβανουμε εμεις μια πολυ ασχημη συμπεριφορα?

Κ στο κατω κατω γιατι να εχουμε γινει εμεις ολοι ειδικοι σ αυτη την παθηση?Γιατι να ξερουμε ποια ειναι τα συμπτωματα?Γιατι να ξερουμε οτι μ αυτα α ατομα κ οι ψυχολογοι δυσκολευονται?

Απλα δρομο!

Εχεις απολυτο δικιο εχουμε βαλει την ταμπελα και προσπαθουμε να δικαιολογησουμε τ αδικαιολογητα!!!Εκεινοι ειναι μια χαρα και εμεις μοιρολατρουμε ...αντι να πουμε οτι καναμε λαθος επιλογη συντροφου..

Προσπαθουμε να δικαιολογησουμε τι?Ο καθεναp συμπεριφερεται οπως θελει..και οπως ξερει..
    Σου κανει μενεις ,δεν σου κανει φευγεις και δεν κοιτας πισω..

Senior Member
    τα ζυγιζεις και βλεπεις τι εκανες σωστο αι τι λαθος,τι εδωσες και τι πηρες..γιατι αλλιως σε τρωει οτι ολο εσυ εφταιγες

Senior Member
    Quote Originally Posted by mnlg View Post

Απλα δρομο!

επιτελους!
    (χειροκροτημα)

Page 19 of 30 FirstFirst ... 9171819202129 ... LastLast