Πως να τον βοηθησω?? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25
    Junior Member
    Quote Originally Posted by giorgos panou View Post
    Καλησπερα REDWOOD , τι κανεις? πως ειναι ο αδελφος σου? ευχομαι να πηγαν ολα καλα! η μαλον να πηγαινουν ολα καλα!
    Το ενδιαφερον σου για αυτον, το ποσο πολυ τον αγαπας και οτι θες να κανεις κατι καλο για αυτον , ολα αυτα δειχνουν την αξια σου σαν ανθρωπο αλλα κι σαν αδελφη του! προσωπικα μπορω να πω οτι ολα οσα λες, γτ. και αλλοι εχουν αδελφια που πινουν η που ειχαν θεμα με ναρκωτικα γενικα - οπως η δικια μου η αδελφη οπου δεν ενδιαφερθηκε ουτε ενα λεπτο πραγματικα - αλλα δεν δινουν δεκαρα!! μονο η εικονα των τριγυρο τους καιει!! , ετσι λοιπον εσυ δειχνεις πραγματικη αγαπη!
    Θελω να πω οτι το βλεπεις κι προσεγκιζεις το προβλημα του με ωραιο τροπο.Οχι δλδη οπως η ΕΛΙΣ! οπου μηλαει κι την βλεπει ακριβως αντιθετα απο οτι πρεπει, εχει τοσο μεγαλη αγνοια! τοσο λαθος ! οπου ειναι επικινδυνη! δλδη εαν ειχε καποιον δικο της με αυτο το προβλημα με τετοια αποψη θα του εκανε κακο! δεν ξερω την ηλικια της , αλλα εδω και πολλα χρονια η ιατρικη εχει αποδειξει οτι ειναι ασθενεια, οτι υπαρχει προβλημα με την εξαρτηση και τον εθισμο!! οχι ειδικα με τις ουσιες! Δεν πινουν οι ανθρωποι μονο κι μονο για να ανεβουν στο τραπεζι κι να χορεψουν! αλλα γτ. εχουν προβληματα και διαφορα κενα απο την παιδικη τους ηλικια,κενα που οταν εχουν να συναναστραφουν με ανθρωπους κομπλεξικους ! που τους βλεπουν με στραβο ματι, με τετοιους ανθρωπους δεν μπορουν να τα βγαλουν περα, δεν εχουν μισος μεσα τους ουτε το θρασσος που θελει η στιγμη! τα πιο πολλα ατομα μπλεκουν και πεθαινουν απο τις ουσιες γιατι δεν εχουν την δυναμη να πατησουν πανω σε πτωματα!! δεν μπορουν το τοσο ψεμα! την υποκρισια!!Συνηθος πεφτει καποιος σε αυτα για να μπορεσει να καλυψει τα αισθηματα,την πικρα και την αδυναμια που εχει στην ψυχη του! αλλους τους φερνει αυτο το "φευγιο" μακρια απο εναν κοσμο που τους φερετε πολυ . ξερω οτι ακουγετε παραξενο, αλλα στην αρχη οι ουσιες σε κανουν πολυ κοινωνικο, συμπαθητικο κι δυναμηκο χαρακτηρα, μετα ,με τα χρονια ειναι που σε χαντακονουν που αρχιζουν και σε πεθαινουν σιγα σιγα, τοτες ειναι που σε κανουν αντικοινωνικο , περιθωριακό και τελος εναν ζωντανο -νεκρο!!
    Έγραψες ρε φίλε,μπράβο ωραια προσεγγιση...

Junior Member
    Αν δεν θέλει να κόψει δεν θα κόψει...Στο λέω γιατι κ εγω σταφ (ηρωινη) πίνω είμαι στον οκανα παιρνω ενα χαπάκι την μέρα κ όλα ο.κ.Σταδιακά ριχνεις την δόση μαζι με παραλληλη δουλεια ψυχολογική κ γενικά του χώρου κ του τρόπου που ζεις μεχρι να κόψεις εντελός.Δεν είναι τόσο ρόδινα απλά αυτη είναι η λογική κ πάνω απο όλα σ δίνει χρόνο ουσιαστικά εκτος χρήσης να σκεφτείς κ να συντονισεις την ζωή σου,ειναι νομίζω ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος να βοηθηθει κάποιος που είναι ποιο προχωρημενος στη χρήση τον οποιο αν τον πάς σε ξερό πρόγραμμα θα πάθει τέτοιο σόκ που δεν θα θέλει ακούσει τιποτα για προγραμματα...Περνάς σε άλλη χρήση ποιο εξευγενισμένη όμως και ποιο ζυγισμένη κ ποιο ευγενική κ εχεις όλες τις προυποθέσεις να βάλεις σε τάξη την ζωή σ ωστε οταν κόψεις να κόψεις πραγματικά...

Ειμαι παθών για αυτό σου λέω το μόνο που βοήθησε ουσιαστικά ειναι αυτο, το κόψιμο με το μαχαίρι δεν παιζει...

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    κοιτα ρεντγουντ η ψυχολογια αυτου που περνει ναρκωτικα κατα τη γνωμη μου ειναι ενασ ανθρωποσ που θελει να ζησει τη μεγαλη ζωη χαιλικια χλιδεσ κλπ αλλα δεν μπορει λογω χαρακτηρα γτ εχει καποιεσ αδυναμιεσ οι υπολοιποι ανθρωποι τα παλευουμε μονοι μασ αυτοι περνουν τα ναρκωτικα κ ψυχοφαρμακα σε διαφοουσ συνδυασμουσ για να νιωσουν ενα βραδυ θεοι ασχετα αν το αλλο πρωι ειναι χωμα δεν κοιτανε το χωμα που ειναι δινουν βαρυτητα οτι ενα βραδυ τα καταφεραν κ κανανε αυτο που θελανε κατα καποιο τροπο πρεπει ο αδερφοσ σου να καταλαβει οτι αυτο που ειναι ειναι το καλυτερο που μπορει να εχει και να λειτουργησει μ βαση αυτο
    εισαι εκτος 101% Καλο ειναι αν δεν ξερουμε να μην παιρνουμε θεση σωνει και καλα για να πουμε κατι.

Senior Member
    ΚΑλησπερα σε ολους. Δυστυχως ειναι πολυ μεγαλο πακετο και γι αυτους που κανουν χρηση και γι αυτους που το ζουν διπλα τους. Σιγουρα καποιος λογος τους οδηγει η αληθεια ειναι οτι εχουμε περασει πολλα απο παιδια. Εγω απο φοβο μαλλον δεν εμπλεξα... Αυτος εμπλεξε. Τον ρωτησα ειπε απο περιεργεια. Τωρα δοξα το θεο επεστρεψε στο νησι ελπιζω για πολυ... Εδω ειναι σιγουρα καθαρος δεν κανει καθολου χρηση και το λεω με 100% σιγουρια γιατι παντα ειναι με καποιον απο εμας.
    [B]μπορει να ειμαι διχασμενη προσωπικοτητα αλλα τουλαχιστον εχουμε ο ενας τον αλλον[/B]

Quote Originally Posted by redwood View Post
    ΚΑλησπερα σε ολους. Δυστυχως ειναι πολυ μεγαλο πακετο και γι αυτους που κανουν χρηση και γι αυτους που το ζουν διπλα τους. Σιγουρα καποιος λογος τους οδηγει η αληθεια ειναι οτι εχουμε περασει πολλα απο παιδια. Εγω απο φοβο μαλλον δεν εμπλεξα... Αυτος εμπλεξε. Τον ρωτησα ειπε απο περιεργεια. Τωρα δοξα το θεο επεστρεψε στο νησι ελπιζω για πολυ... Εδω ειναι σιγουρα καθαρος δεν κανει καθολου χρηση και το λεω με 100% σιγουρια γιατι παντα ειναι με καποιον απο εμας.

Θετικό αυτό που λες και εύχομαι να μείνει καθαρός, απλά η ταπεινή μου άποψη, δίχως καμία εμπειρία και με τ φτωχό μου το μυαλό λέω πως πρέπει να δεχθεί κάποιου είδους στηριξη, θέλεις από ψυχολόγο από το κεθεα απο οκανα απο κάπου τελοσπαντων...

Senior Member
    Συμφωνω απολυτως θελει απο καπου στηριξη απο ειδικους γιατι εμεις οσο καλη θεληση και να εχουμε δεν εχουμε γνωσεις... Δεν θελει ομως! Λεει θα τα καταφερει μονος του οτι μαλλον δεν εχουμε δει πρεζακια γιατι πως θα μπορουσε να ηταν 2 εβδομαδες καθαρος και χωρις στερητικα... Τελος παντων ας ελπιζω οτι θα κρατησει και θα μεινει εδω... Που εχω φτασει που λεω μακαρι να επινε μαυρο
    [B]μπορει να ειμαι διχασμενη προσωπικοτητα αλλα τουλαχιστον εχουμε ο ενας τον αλλον[/B]

Senior Member
    Σίγουρα η στήριξη, η αγάπη και η κατανόηση θα τον βοηθήσει. Φυσικά θα πρέπει να πάτε σε μια ομάδα αν το θέλει και εκείνος. Υπάρχουν πολλά στεγνά προγράμματα και φυσικά υπάρχει κ η μεθαδόνη που ναι μεν βοηθάει αρκετά αλλά δεν έχω και την πιο θετική στάση. Στην Ελλάδα προωθείτε πολύ η χρήση μεθαδόνης αλλά δυστυχώς βλέπουμε χρήστες να εχουν απεξαρτηθεί από την ηρωίνη αλλά να κάνουν χρήση μεθαδόνης 7, 10, 15 χρόνια. Το έχω ξαναπεί και αλλού πως είμαι ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή εξάρτησης. Να μην παραβλέπουμε πως και η ηρωίνη δημιουργήθηκε ως μέσο απεξάρτησης από την μορφίνη. Αν πραγματικά θέλει να σταματήσει θα τα καταφέρετε. Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι και αδύνατο.
    Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/

Banned
    ΡΕΝΤΓΟΥΝΤ ,καλησπερα ¨)

Μπορει να ακουστω πολυ ρομαντικος! μπορει να ακουστω σαν καποπιος χιπης πριν 50 χρονια! αλλα η αγαπη ! μπορει να κανει θαυματα!! Θα στο ξανα πω για πολοστη φορα!! ο αδελφος σου ειναι τυχερος!! εχει μια αδελφη που τον αγαπα πραγματικα!! επισης απο οσα εχω καταλαβει - σορρυ αμα πεφτω εξω - εχει και ενα κοινωνικο κυκλο που θελει το καλο του! το πραγματικο καλο του! και οχι μονο τη θα πει η γειτονιτσα ! Θα σου πω καποια παραδηγματα για να καταλαβεις ποσο τυχερος ειναι! οταν εμενα εμαθαν οοτι εμπλεξα με τα ναρκωτικα! η αδελφη μου μου ζητησε να τα πουμε οι δυο μας! σαν πιτσιρικας, κι σαν χαζος νομιζα οτι επειδη ειχε εμπειριες, ηταν κι πιο μεγαλη θα μου ελεγε συμβουλες, με αγαπη κι πραγματικο ενδιαφερον! Αρχησε με το να μου λεει !! πρωτα απο ολα να πεχω δικια μου πετσετα! να παρουμε κατι σαν οινοπνευμα ωστε να μην μεταφερω καμια αρρωστια!!δευτερον μου ειπε οτι αμα θα ερχετε ο γκομενος της η καμια φιλη της θα μου δινει λεφτα να πηγαινω να πινω οσο πιο μακρια απο το σπιτι! ,τριτον! μου πειρε κατι ειδικες μπογιες που βαζουν στα ματια για να μην περνουν χαμπαρι τους μαυρους κυκλους στα ματια μου!! αυτα ηταν τα λογια που μου ειπε η αδελφη μου σαν εμαθαν οτι πινω!!
    Ο αδελφος σου ειναι πολυ τυχερος που μπορει να ζει σε ενα μερος μακρια απο μεροι που εχουν αφθονα τα ναρκωτικα!! Ξερω οτι θες να εχει οσο πιο λιγες βλαβες στον οργανισμο του! ξερω οτι αυτο που λες για το μαυρο ειναι απο καλο αισθημα! Αλλα ΟΧΙ!! οχι στο μαυρο!! πρεπει να καταλαβουμε ολοι μας πως τα ναρκωτικα δεν ειναι απλα το γουστο σε μια ουσια! στην ηρωινη π.χ.! το προβλημα ειναι οτι ειμαστε ανθρωποι με εθισμι μεσα μας!! ο εθισμος!! η εξαρτηση ειναι το προβλημα!! το να αλλαξεις μαστουρα! δεν ειναι λυση!! μπορει να μην κανει κακο το χασις οπως η πρεζα! αλλα , μετα θα ειναι το αλκοολ - οπου ειναι βλαβερο πιο πολυ κι απο την πρεζα!,σε μεγαλες ποσωτητες ομως- δλδη θα αλλαζει ,μεχρι να κανει τον κυκλο κι να ξανα παει στην ηρωινη!! - μακαρι να βγω ψευτης!! - αλλα αμα δεν χτυπηθει ο εθισμος!! δεν θα βγει ακρη!!!!
    Δεν ξερω εαν υπαρχει βοηθεια στο νησι που μενει το παδι, δυστυχως ειναι παρα πολυ δυσκολο να τα καταφερει μονος του! πρεπει να κανει ψυχοθεραπεια!! Βεβαια καθε ενας μας ειναι ξεχωριστος αρα κι ξεχωριστη η θεραπεια του, ομως στη ηρωινη ειδικα πρεπει να υπαρξει βοηθεια, γτ. απλα θα "κοιματε" το προβλημα, μπ[ορει να μην πινει τωρα ,γτ. δεν βρησκει! αλλα το θεμα ειναι να γινει καλα ετσι ωστε κι να μπορει να βρει να μην πιει! αυτο θελει θεραπεια απο γνωστες!!
    Υπαρχουν διαφοροι τροποι, ειτε στεγνα! χωρις τυποτα δλδη! υπαρχει κατι ενδιαμεσο1 οπου μονο με ψυχειατρο θα παρει καποια φαρμακα. Ειναι κι το ΚΕΘΕΑ! οπου εχει μια αλλη λογικη, πρωτος σκοπος ειναι να μην παιθανει!! δλδη να περνει υποκαταστατα! με τον καρο ομως θα τα μειωνουν μεχρι να παψει να τα περνει! μην βλεπεις αυτους που πινουν και πρεζα αλλα κι ειναι στο ΟΚΑΝΑ!.
    Προσωπικα εχω παρει νουμερο εδω κι 2 χρονια!! ακοκμα δεν με εχουν καλεσει!!¨).δεν θα περημενω ομως να με παρουν1 αμα το εκανα αυτο μπορει να μην προλαβαινα! ετσι πηγα σε καποια προγραμματα!!
    Ευχομαο καθε καλο στον ανθρωποσου!! να εχει την υγεια του γρηγορα κι συγουρα

Senior Member
    Καλησπερα γιωργο..Ειμαστε πολλα αδελφια και ολοι ειμαστε ιπλα του κανενας δεν τον απομονωσε. Ειμαι σιγουρη οτι χρειαζεται βοηθεια. Δεν θελει ουτε να το ακουσει βεβαια οπως εχω ξαναπει. Και για μενα δεν ειναι λυση ο Οκανα αν θα ειχα εγω την επιλογη θα πηγαινα στο ΚΕΘΕΑ στεγνο προγραμμα με στηριξη ψυχολογων. Να σε ρωτησω κατι... νομιζω οτι εχει καψει λιγο το μυαλο του... και ψεματα πολλα ψεματα ακομη και τωρα βεβαια το ειχε αυτο απο μικρος. Αλλαζει θελω να πω την προσωπικοτητα σου το πιωμα?

Banned
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ¨)

Οπως πολυ σωστα ειπε πιο πανω ο "νικ μ." εαν ακολουθας σωστα αυτα που πρεπει κι σου λεν στον ΟΚΑΝΑ θα εχεις αποτελεσματα. Ο ΟΚΑΝΑ ειναι - για εμενα δλδη - ειναι οτι πιο ρεαλιστικο παιζει στην αποτοξινωση, σου δινουν ενα χαπι οπου μπορεις να ξεκολησεις καπος απο την ηρωινη. Βεβαια _ οπως κι παλυ ειπε ο ιδιος πιο πανω ¨) - ειναι να το θελει πολυ ο ιδιος.
    Τα αλλα προγραμματα που ειναι στεγνα ειναι αλλης φιλοσοφιας, στο ΚΕΘΕΑ δλδη εχουν την εργασοθεραπεια και θελουν να σε κανουν οσο πιο πυθαρχημενο μπορεις. Δουλευουν με ομαδες και εχουν σκοπο να σου σπασουν το τσαμπουκα κι τον εγωισμο. Εαν παει στο κλειστο δλδη μενει εκει για 1 χρονο μπορει να αντεξει αλλα μπορει κι οχι, ειναι στον ανθρωπο. Υπαρχει ομως κι προγραμμα για οσους εχουν δουλεια, δλδη πανε εκει - στο ΚΕΘΕΑ- για 4-5 ωρες . Ομως ειναι καπως παραξενα εκει ,ειναι πολυ αυσρητα και δεν συγχορουν. Ισως για αυτα να μην θελει το παιδι. Δεν εχει κι πολυ αδικο αφου ειναι για προσωπικοτητες που δεν εχουν πολυ δυναμικη.
    Μια πολυ καλη λυση ειναι το 18ανω, οπου ειναι προσωποκεντρικο , τους ενδιαφερει ο ανθρωπος, κοιταν ξεχωριστα τον καθε ενα και μετα συνολικα κι κοινωνικα δλδη. Επισης μπορει να του γραψουν κι καποια φαρμακα τα οποια ειναι πολυ ελαφρα και μονο απο γιατρο! βλεπεις εκει εχουν κι γιατρους! στο ΚΕΘΕΑ δεν εχουν, παρα μονο θεραπευτες οπου οι πιο πολυ ειναι απο κατι σχολες.
    Τελος υπαρχουν και πολλες ιδιωτικες κλινικες, εκει τα πραγματα ειναι πολυ περιεργα, μπορει να κανουν καλο αλλα τους ενδιαφερουν και τα λεφτακια τους!
    Οσο για τον χαρακτηρα αλλαζει, δυστυχως αλλαζει!! βεβαια ειναι αναλογα τον ανθρωπο κι αναλογα τι πινει!! εαν πινει χαπια βαρβιτουρικα αλλαζει παρα πολυ! παθαινει ψυχωσεις και μερικες φορες σου βγαζουν επιθετικότητα ! Τα ναρκωτικα οπως τα εκστασι σου καινε το κεφαλι! γτ. φευγεις απο την πραγματικοτητα! Η κοκα μπορει να μην ειναι τοσο κακη, μπορει να μην φενετε οτι πινεις -βεβαια αμα πινεις πολυ τοτε κανεις μπαμ!- η κοκα λοιπον κι αυτη σου φερνει ψυχωσεις! Η ηρωινη ειναι αυτη που σου καιει πιο λιγο απο ολα το μυαλο! οσο κι αν δεν το πιστευουν καποιοι ειναι η ουσια οπου εαν την κοψεις! εαν δεν πεθανεις και οσο πινεις προσεχεις τη διατροφη σου δεν σου αφινει κανενα κουσουρει στο μυαλο!! δεν το λεω εγω, το λενε οι επιστημονες! Ομως οσο πινεις σου φερνει μεγαλες ανασφαλειες, δεν πιστευεις τους γυρο σου! εισαι καχυποπτος!!αλλα και αλλα ασχημα αισθηματα.
    Ξανα λεω οτι ευχομαι να γινει καλα ο ανθρωπος σου!! Ειναι μεγαλο ατου οτι εχει εσας . Οσο για τις παρενεργειες αυτο που εχω να πω ειναι οτι οσο πιο γρηγορα κοψει τοσο πιο καλα ειναι για αυτον.Το θεμα ειναι να το παρει αποφαση ο ιδιος!!

Page 2 of 2 FirstFirst 12