Results 31 to 45 of 48
-
27-03-2013, 13:15 #31
Έπαιρνα ζολοφτ αρχικά και πείναγα σα λύκος. ηθελα όλη την ώρα αν τρώω. Το είπα στην αρχή στην ψυχίατρο μου είχε πει πως φταίει που ηρέμησα αλλά μετά τα έκοψασ και ξαναπήγα κα μου έδωσα τα λαντος για αυτό το λόγο, αλλά δυστυχώς σε μένα μου ελάττωσαν πολύ τον μεταβολισμό και έτρωγα ελάχιστα και έπαιρνα συνέχεια κιλά Ασε που ήμουν κρύα, χωρίς αισθήματα, παγωμένη δεν μου άρεσε τίποτα ήθελα όλη την ώρα να ξαπλώνω. Μόνο που δεν πόναγα εσωτερικά.Αχ παναγία μου και τι δεν θα δινα να μην έχω σκέψεις σκέψεις συνέχεια και να μην πονάω!
Σου έυχομαι και για σένα τα καλύτερα!
- 28-03-2013, 19:10 #32
γεια σου . δε μπορω να σκεφτω κατι που θα σε βοηθουσε με τον υπνο
επειδη εχεις πολυ καιρο καταθλιψη 50 μερες ειναι λιγες ..... κ γω εχω παρει ζολοφτ κ λαντοζ κ δεν ειδα βελτιωση. εγω δεν εχω πολλες σκεψεις . εχω μια μονιμη θλιψη
29-03-2013, 12:32 #33
52 μέρες με την σημερινή και είμια πολύ πολύ καλύτερα! Και την νύχτα ξυπνάω βέβαια αλλά όχι με έντονες σκέψεις η ενόχληση είνια πολυ πολυ λιγότερη αλλά ξυπνάω πέρνω την κάψουλα και ξανακοιμάμαι. Παρατήρησα ότι τώρα δεν το νιώθω σαν "παυσίπονο" που περνάει η δράση του στις 4-5 ώρες, όπως όταν το πρωτοξεκίνησα! Πολύ ενθαρρυντικό αυτό αν και φοβάμαι αρκετά για τις μέρες πριν την περίοδο και γενικότερα πως θα πάω. Αχ Παναγία μου μακάρι να συνεχίσω όπως τώρα! ΔΕΝ ΤΟ Πιστευω ότι είμια καλύτερα χωρίς τα αντικαταθλιπτικά μόνο με βαλσαμόχορτο και βιταμίνες Β κια γυμναστική!!!!Λέτε να φτάσω κια να θεραπευτώ?
Φίλε μου Wstyron πόσο με βοηθάς δε λέγεται. Κι αυτό που μου λες ότι είναι λίγες οι 50 μέρες με γεμίζει υπομονή και επιμονή. Ας γίνουν και 1050 οι μέρες αρκεί να βλέπω βελτίωση σιγά σιγά!
Εσύ αν επιτρέπεται γιατί δεν γίνεται κάτι?Δεν σε βοηθούν τα φυτικά? Καλό που δεν έχεις σκέψεις (είναι σκέτο μαρτύριο!) αλλά και η θλίψη που έχεις επίσης, εσωτερικός πόνος!. Αφού όπως λες δεν δουλευεις...Τουλάχιστον βγαίνεις λίγο έξω?Πας γυμναστήριο?Σε ψυχολόγο?
29-03-2013, 13:56 #34
Παιδια,συγγνωμη που εισβαλλω στην κουβεντα σας,αλλα να πω κατι στην Κατερινα.Φιλη μου,επειδη εχω περασει σοβαρη καταθλιψη,οταν αρχισε να 'περναει' και εγω μετραγα τις μερες(δεν το πιστευα οτι ΄΄συνερχομαι').Δεν γινεται να συνελθεις εν μια νυκτι.Θα εχεις σκαμπανεβασματα,μην σε ανησυχουν.Εισαι στο σωστο δρομο πιστευω.Οσο για τα αντικαταθλιπτικα,ουδεποτε με βοηθησαν,και ταχω δοκιμασει ολα(καμμια 12αρια)αφου 8 χρονια καταθλιψη περασα.Το μονο που επαιρνα στο τελος(το επαιρνε και ο ψυχιατρος μου ,αφου και αυτος παραδεχονταν οτι εχει την καταθλιψουλα του!)και ακομα τα παιρνω,ειναι τα ωμεγα'3.Ουδεποτε εκανα ψυχοθεραπεια.Πρεπει να αναφερω,Κατερινα μου,(μιας και αναφερες την Παναγια)οτι ημουνα και ειμαι ενα βαθια θρησκευομενο ατομο,πιστευω σε μια ανωτερη δυναμη,(οχι,δεν πηγαινω εκκλησια)και αυτη η πιστη 'κινητοποιει' δυναμεις που εχουμε σε λανθανουσα κατασταση.Δεν υπαρχουν 'συνταγες' για την καταθλιψη.Ο καθενας την ξεπερναει με τον τροπο του.Παντως και οι Β βιτ. βοηθουν(τις παιρνω κιεγω)διοτι υποστηριζουν το νευρικο συστημα)και η γυμναστικη,και πολυ μαλιστα,την οποια ειχα ειχα εγκαταλειψει τα τελευταια χρονια(κακως)διοτι γυμναζομαι τακτικα απο το 1987(ειμαι 50 τωρα).Φιλικα.
Last edited by vagpap; 29-03-2013 at 15:30.
29-03-2013, 15:46 #35
Σε ευχαριστώ για την τόσο «ευχάριστη» και αισιόδοξη»εισβολή! Φοβάμαι πολύ αλλά έχω θέληση και πίστη.
Αλλά με ρίχνει όμως αν δεν έχω αποτέλεσμα. Με αποδυναμώνει. Μου φαινόταν μάταιο.
Γυμνάζομαι από τον Ιούνιο πέρσι που είχα προσπαθήσει να τα κόψω τότε αλλά δεν είχα ανακαλύψει τις κάψουλες βαλσαμόχορτου έπινα μόνο σε στυλ «τσάι», ε πόσα τσάγια να πιεις πια? Με τις κάψουλες βλέπω αποτέλεσμα, δεν το πιστεύω ειλικρινά… Να απεξαρτοποιηθώ από τα χάπια?να μην εχω τις σκεψεις και τις εμμονες στο παρελθον?απίστευτο…σαν θαύμα μου ακούγεται..ο Θεός είναι μεγάλος και για κάποιο λόγο τα περνάμε όλα…πόσες προσευχές έχω κάνει μες της άγρια νύχτα στη βεράντα που καθόμουν όταν ξύπναγα ..αμέτρητες …να σταματήσει αυτό το μαρτύριο..και την άλλη μέρα να πρέπει να είμια στη δουλειά στο πόστο μου αλλιώς πως θα βγει το στεγαστικό, το σουπερ μαρκετ..οι λογαριασμοι..δουλευει ο αντρας μου δεν λεω αλλα φυσικα δεν αρκει…και το παιδι τι φταιει? Τέλος παντων ας μην τα θυμαμαι..ευχομαι η Παναγία Μητέρα μας ως Μάνα όλων να μας προσέχει και να μας βοηθάει και σε σένα που με την πείρα σου και τα γλυκά σου λόγια μου δίνεις δύναμη σου εύχομαι ό,τι καλύτερο.
Υ.Γ. Κάπου ανέφερες ότι πρέπει να είμαστε απασχολημένοι με διάφορα....πόσο δίκιο έχεις...με βοηθάει πολύ...
29-03-2013, 22:11 #36
Κατερινα,ολα αυτα που λες, ειναι σαν να ακουω τον εαυτο μου(επι καταθλιψης)Μου δινεις το θαρρος να σου πω οτι η πιστη σου ειναι αυτη που θα σε βοηθησει παρα πολυ(θεωρω οτι εμενα τελικα απαντηθησαν οι προσευχες μου,αργησαν αλα απαντηθησαν).Περα απο αυτα,ειναι απιστευτο ποσο' αρνητισμο' καμουφλαρισμενο(αρνητικες σκεψεις)μπορει να 'συντηρουμε' στο μυαλο μας χωρις να το καταλαβαινουμε(οταν συνελθεις θα με θυμηθεις).Μην ζοριζεσαι να συνελθης εδω και τωρα,με το πρεπει να κανω το ενα εδω ,το αλλο εκει κλπ.κλπ.,ετσι θα αργησεις να ξαναβρεις τον εαυτο σου.Αυτες οι 'εμμονες ιδεες'ποσο μου θυμιζουν τον εαυτο μου .Πολυ ατιμο πραμα.Σιγουρα ωφελει το να μενεις απασχολημενει,για να 'ξεφευγει' το μυαλο(ο ψυχιατρος μου,ξερεις αυτος με την καταθλιψουλα,μου ελεγε οτι οποτε τον επιανε καταθλιψη εκανε δουλειες του σπιτιου,σκουπιζε ,επλενε,μαστορευε κλπ.κλπ.δλδ δεν εμενε αδρανης,ποσο δικιο ειχε).Ειπαμε μην βιαζεσαι να συνελθεις.Χαλαρωσε(οσο μπορεις).Δεν χρειαζεται να πλακωθης στην γυμναστικη.Κανε αυτο που σου αρεσει,αλλα κανε κατι οσο ανουσιο κι αν σου φαινεται,χαλαρα ομως,διοτι διακρινω οτι εισαι πολυ 'τσιτωμενη',δικαιως βεβαια,και εγω ετσι ημουν.Μην καλλιεργεις προσδοκιες οτι θα συνελθεις ετσι αμεσως.Θα σου παρει λιγο χρονο,το ποσο ουδεις μπορει να στο πει,ουτε ο καλυτερος ψυχολογος,γιατι οπως ειπα μονη σου θα βρεις τον δρομο,αλλα να πιστευεις οτι θα τον βρεις.Και κατι αλλο σημαντικο,οσο το αντιμαχεσαι αυτο το πραμα (καταθλιψη)τοσο επιμενει.Ακολουθα την οδο' της ελαχιστης αντιστασης'(ετσι το λεω εγω).Τα εναλλακτικα 'φαρμακα'θα σε βοηθησουν,τα του φαρμακειου οχι.Μεχρι και ο ψυχιατρος μου το ειχε παραδεχθει,οτι δλδ η αποτελεσματικοτης τους ειναι περιορισμενη(στην περιπτωση μου δε,ανυπαρκτη).Πιστευω απο τα γραφομενα σου οτι εισαι σε σωστο δρομο,αλλα ξαναλεω ,μην βαζεις προθεσμιες και πρεπει.Αυτοσαμποταρεσαι χωρις να το καταλαβαινεις.Ελπιζω να βοηθησα λιγααααακι.Μακαρι να μπορουσα παραπανω.Φιλικα.
Last edited by vagpap; 30-03-2013 at 15:14.
04-04-2013, 15:07 #37
Σε ευχαριστώ πολύ vagpap. Με βοηθούν πολύ οι απόψεις σου.
Φοβάμαι πολύ μήπως αυξηθούν τα συμπτώματα και δεν τα αντέξω και ξαναπάρω αντικαταθλιπτικά. Δεν θέλω με τίποτα. Σήμερα είναι η 58η μέρα με βαλσαμόχορτο kai χωρίς Zoloft. Δεν ξυπνάω την νύχτα! Αλλά μέσα στην μέρα έχω τις σκέψεις/αναμνήσεις συμπεριφορών, που η μία φέρνει την άλλη και καταλήγω να τρέμω. Δεν μπορώ να εκτιμήσω αν καλυτερεύω. Με φοβίζει που δεν ασχολούμαι με την μικρή και αφαιρούμαι. Είμαι στον κόσμο μου δηλαδή ώρες ώρες( κάποιες φορές φωνάζω με νεύρα για κάποιο άλλο λόγο, αλλά είναι πολύ λίγες αυτές οι φορές και το ελέγχω) και δεν ξέρω τι επίπτωση θα έχει αυτό στην μικρή.
Θα ήθελα όσο τίποτα στον κόσμο, να πηγαίνω στην δουλειά μου ήρεμα, να γυρνάω σπιτάκι μου, να κάνω τις δουλίτσες μου και να διαβάζουμε με την μικρή και να παίζουμε. Να μην έχω σκέψεις σκέψεις, αναμνήσεις και νεύρα. Αχ Παναγία μου βοήθησέ μας!
04-04-2013, 15:36 #38
Μακάρι Κατερίνα! Να μας βοηθάει όλους μας! Κι εγώ τα πέρασα και εγώ φοβόμουν κι όντος χωρίς χάπια υποτροπίασα Αλλα.. τα έκοψα απότομα... και στο μέλλον όταν θα έρθει η ώρα που θα κάνω διακοπή της αγωγής, θα δοκιμάσω εναλλακτικές λύσεις. Αξίζει να προσπαθούμε για κάτι καλύτερο.
Όσο υποφέρεις υπόφερα σε σχέση με τα παιδιά, τις δουλειές κτλ. ειχα και σκαμπανεβάσματα αλλά τα κατάφερνα. Ημουν και απο περίπτωσεις που πέρασα μια δύσκολη κατάθλιψη στο παρελθόν..χωρις να ξέρω τι είχα, δε κάνανε διάγνωση. Μου πήρε ένα χρόνο πάνω κάτω και θυμάμε..που κάθε απόγευμα μόλις μπόρεσα και σηκώθηκα..έπερνα το παιδί και κάναμε βόλτες..με άλλα λόγια..η γυμναστική, το περπάτημα κτλ βοηθάει πολυ.Ετσι όπως ήμουν παγωμένη, σα να είχα πυρετό, σιγά σιγά φύγαν όλα και μου ήρθε η διάθεση
05-04-2013, 12:59 #39
Πολύ ευχάριστο που είσαι καλά τώρα Elli μου.
59η μέρα σήμερα.Μήπως θα μπορούσε κανείς να μου εξηγήσει μία «μέθοδο» για να μην αντιστεκόμαστε στην κατάθλιψη? Νομίζω πως αυτό κάνω έντονα και με χειροτερεύει. Νομίζω πως είμαι πολύ αδύνατος χαρακτήρας αλλά αυτό είναι λάθος από ότι διάβασα. Πως θα μπορέσω ήρεμα να το δεχτώ και να περνά ο καιρός χωρίς να μετρώ τις μέρες, και πως να αντικατασταθούν οι αρνητικές σκέψεις με τις θετικές? το κάνω αλλά συνέχεια συνέχεια είναι πολύ κουραστικό.
05-04-2013, 22:50 #40
Εγω συνεχίζω τη καθε μέρα όπως είμαι, κάνω ότι μπορώ απο δουλειές κτλ όταν έχω κατάθλιψη και αφήνω το σώμα εντελώς ήρεμο. Θέλω να κάνω τα πάντα με ενέργεια όπως ήμουν πριν αλλά δε γινεται! Κι έτσι...κάνω σιγα σιγά τα πάντα με ηρεμο τρόπο. Τις πρωτες φορες πανικοβαλλόμουν κι έλεγα δε θα περάσει αυτό? Καθε μέρα στο μυαλο μου κτλ..όμως όσο περναει ο καιρός ξεχνιέσαι κι εκεινο φευγει. Επίσης μη κάνεις σκεψεις. Ειναι απο κατάθλιψη όλες αυτες οι αρνητικές. Ζήσε το ΛΕΠΤΟ. Το τώρα και απασχολήσου με κάτι όπως το διάβασμα αν μπορεις..ή έστω και τηλεόραση καμμιά ταινια κωμωδια οποσδήποτε..άκου τραγουδάκια ευχάριστα...πχ τονι σφηνο πχ μιλάμε το γέλιο..ακόμη κι ένας σε βαρια κατάθλιψη θα χαμογελάσει λιγο και θα του ερθουν ευχάριστες αναμνήσεις..εγώ΄αυτά έκανα και μέχρι ν γίνει το κλικ και να επανέλθεις μη κολλάς με τη θεραπεια εξάλλου αργει, άστο..θ φύγει όπως ήρθε
12-04-2013, 11:30 #41
Eli μου προσπαθώ αλλά παρεισφύουν οι σκέψεις κα οι αναμνήσεις, είναι δυνατότερες.
Τα νέα μου είναι ότι πήγα εχθές στην ψυχίατρο, γιατί δεν παλευεται. 6-7 βαλσαμόχορτα την μέρα (και πάλι δεν με βοηθούσαν), και ω3 και βιταμινες Β, πολλά τα λεφτά Άρη και βοήθεια λίγη. Λοιπόν πήγα εχθές μου είπε ότι είμαι με ελαφριά κατάθλιψη από αυτά που έχω περάσει και κυρίως στα παιδικά χρόνια λόγω έλλειψη επαρκούς φροντίδας και αγάπης (τα ήξερα όλα αυτά αφού η μητέρα μου είναι με ψύχωση και κατάθλιψη) κι έχω έμμεσες ενοχές. Τέλος πάντων μου έδωσε seropram των 20 mg μισό την ημέρα. Κάνει και θεραπευτική ύπνωση και επειδή ενδιαφέρθηκα είπαμε να τα πάρω για 1,5 μήνα και να πάω για την ύπνωση, γιατί για να πετύχει η ύπνωση πρέπει να μην υπάρχει πολύ κατάθλιψη αλλά ούτε όμως ούτε η μεγάλη δόση των αντικαταθλιπτικών βοηθάει στην ύπνωση για αυτό μου έδωσε μισό την μέρα. Με διαβεβαίωσε πως κανένας δεν έχει πάρει κιλά με τα seropram και πως δεν έχεις υπνηλία και τέτοια. Τι να πω με επιφύλαξη θα τα πάρω γιατί είναι μονόδρομος δυστυχώς. Πονάω πολύ όταν σκέφτομαι το παρελθόν. Κα το σκέφτομαι συχνά. Μου είπε να λέω συνέχει πάνε αυτά περάσαν για να μπει στο υποσεινήδητο.
Τι λέτε?
18-04-2013, 14:02 #42
Κατερίνα μήπως παρατήρησες οι βιταμίνες -B να σου έχουν ανοίξει την όρεξη μου ? το είπε η μαμά μου ότι αυτές οι βιταμίνες τα συμληρώματα σε κάνουν να πεινάς ξεκίνησα και εγώ να παίρνω με τον καιρό αισθάνεσαι καλύτερα εναλακτικές λύσεις ψάχνουμε .
18-04-2013, 16:57 #43
Χρυσοβαλαντου,επειδη παιρνω συμπληρωματα διατροφης ,Β,C,E,ασβεστιο,μαγνησιο,κλπ. δλδ απολα,απο το 1987(ασκουμαι με βαρη απο τοτε)και τα ξερω πολυ καλα, σε διαβεβαιω οτι κανενα δεν μου ανοιξε την ορεξη.Φιλικα.
18-04-2013, 18:19 #44
Απο όσο ξέρω και εγώ δεν πρίζουν ούτε ανοίγουν την όρεξη δεν νομίζω πως ισχύει το είπε μία γειτόνισσα μεγάλη σε ηλικία που παίρνει πολυβιταμίνες και μάλλον ιδέα της είναι ποιο πολύ γιατί δεν μπορώ να χάσω κιλά όπως ανέφερα και άλλη φορά λόγου κακού μεταβολισμού και επιβάλλεται να χάσω να πάρω και από πάνω να μου λείπει κάνω γυμναστική στο σπίτι με βαράκια για μυική ενδυνάμωση και ψυχική ευεξία συν το περπάτημα .
18-04-2013, 18:20 #45
Απο όσο ξέρω και εγώ δεν πρήζουν ούτε ανοίγουν την όρεξη δεν νομίζω πως ισχύει το είπε μία γειτόνισσα μεγάλη σε ηλικία που παίρνει πολυβιταμίνες και μάλλον ιδέα της είναι ποιο πολύ γιατί δεν μπορώ να χάσω κιλά όπως ανέφερα και άλλη φορά λόγου κακού μεταβολισμού και επιβάλλεται να χάσω να πάρω και από πάνω να μου λείπει κάνω γυμναστική στο σπίτι με βαράκια