Results 1 to 10 of 10
Thread: Περι χωρισμου...τι γινεται??
-
22-11-2012, 05:11 #1
Περι χωρισμου...τι γινεται??
Γεια σας! Υστερα απο παρα πολυ σκεψη αποφασισα να ζητησω κι εδω μια γνωμη καθως στην καθημερινη μου ζωη δεν μπορω να μιλησω ανοιχτα για το προβλημα μου.. και εξηγουμαι!
Ειμαι γυναικα και εδω και 7 χρονια περιπου εχω σχεση με μια αλλη γυναικα μεγαλυτερη μου. Τα πρωτα χρονια ημουν τρελα ερωτευμενη. Δεν με ενοιαζε κανενας αλλος. Εκανα στην ακρη γονεις, συγγενεις και φιλους και ημουν αποκλειστικα μαζι της. Λογω του οτι ζουμε σε επαρχιακη πολη δεν ξερει κανεις για τη σχεση μας εκτος απο 2 αδερφικες της φιλες αλλα και παλι μπροστα τους δεν λειτουργουμε κανονικα (μεσα σε ανεκτα πλαισια παντα). Το θεμα μου ειναι οτι εδω και 3 χρονια περιπου εχει ξεκινησει μια μεγαλη φθορα μεταξυ μας. Εγω χρειαζομαι περισσοτερο χρονο με την οικογενεια μου και θελω να ειμαι κοινωνικη, να εχω φιλους και να ζω φυσιολογικα οπως ζουσα πριν την γνωρισω, μιας και ειμαι πολυ κοινωνικο ατομο. Μου εχουν λειψει ολα αυτα! Να βγω με φιλους, να γελασω κλπ. Εκεινη ειναι πλεον πολυ πιεστικη. Μεχρι που μου κανει θεμα το ποση ωρα λειπω απο το σπιτι οταν παω να δω τους γονεις μου! Ερωτικα..δεν το συζηταμε! Σκεφτειτε οτι καθομαι μεχρι τις 5 το πρωι και γραφω σε εσας αντι να ειμαι στο κρεβατι!
Το προβλημα ειναι οτι οι γονεις μου δεν ξερουν τις προτιμησεις μου και πολυ αμφιβαλλω οτι θα τις δεχτουν και ποτε αν μαθουν. Απο την αλλη η κοπελα μου με εχει στηριξει παρα πολυ σε δυσκολες καταστασεις και η αληθεια ειναι οτι μαζι περασαμε παρα πολλα. Αλλα εχω φθαρει πλεον με ολη αυτην την πιεση, με τα νευρα, τα μαλωματα με γονεις, τα λογια και απο τις δυο πλευρες κτλ. Τα 3 τελευταια χρονια της το λεω ανοιχτα οτι δεν νιωθω ο,τι ενιωθα στην αρχη, αλλα συνεχιζει να μου λεει την ιδια καραμελα "Κανεις λαθος" και "Δεν ειναι ετσι οπως τα λες" και "Μπαινουν αλλοι αναμεσα μας". Την αγαπαω πολυ αλλα πλεον εχουν τελειωσει ολα τα αλλα. Γιατι μενω ακομα ομως?? Μηπως ολο αυτο προκαλειται απο το γεγονος οτι δεν μπορουμε να ζησουμε ελευθερα?? Η ειναι απλα συνηθεια?? Βοηθηστε παιδια!
Συγνωμη για το κατεβατο..
- 22-11-2012, 08:40 #2
Που μενετε ολα αυτα τα χρονια? Συγκατοικειτε?
22-11-2012, 09:50 #3
Μην κάνεις το λάθος να μείνεις στη σχέση μόνο και μόνο γιατί την αγαπάς πολύ. Όταν η σχέση έχει κάνει τον ερωτικό της κύκλο (συναισθήματα) σημαίνει πως έχει ολοκληρωθεί. Ίσως αντιδράσει άσχημα όταν της μιλήσεις για χωρισμό.
Φυσικά και παίζει ρόλο το ότι δεν ζείτε απόλυτα ελεύθερες. Στην αρχή δε μας απασχολεί αυτή η έλλειψη ελευθερίας διότι μας εξιτάρει, αλλά αργότερα ''κουράζει'' και αλλοιώνει τη σχέση.
Δεν θα μπορέσεις να χωρίσεις τόσο εύκολα, θα περάσετε πολλές φάσεις, αλλά μην μείνεις σε αυτή τη σχέση.
22-11-2012, 17:49 #4
Γεια σας και παλι! Εικονικα φαινεται οτι ζουμε σε διαφορετικα σπιτια γιατι κι εκεινη εχει το δικο της κι εγω νοικιαζω ενα διαμερισμα. Αλλα μενουμε παντα μαζι. Ειμαστε σαν παντρεμενοι ενα πραγμα αλλα χωρις να το ξερουν οι αλλοι. Με πολυ προσοχη και δυσκολια ολα αυτα τα χρονια καταφερνουμε και το κραταμε μεταξυ μας. Βεβαια ισως οι δικοι μας εχουν ψιλιαστει διαφορα γιατι η εικονα των γονιων μου για εκεινη ειναι ασχημη. Οι δικοι της συμπεριφερονται πιο καλα, δεν μπορω να πω. Εγω ομως ειμαι στη μεση. Απο τη μια να ακουω διαφορα απο τους γονεις μου, γιατι εισαι συνεχεια εκει κλπ. και απο την αλλη η κοπελα μου να μου μιλαει αρνητικα γι αυτους και οτι θελουν να μου κανουν κουμαντο και τετοια. Κουραστηκα παρα πολυ και πολλες φορες για να πω την αληθεια προτιμω να ειμαι εκτος σπιτιου για να αποφυγω κουβεντες ή αγκαλιες κτλ. Υπαρχουν βεβαια και στιγμες που περναμε ωραια αλλα την νιωθω πιο πολυ σαν ενα πολυαγαπημενο προσωπο παρα σαν συντροφο. Πολλες φορες φτασαμε ενα βημα πριν το χωρισμο αλλα με παρακαλουσε με κλαματα ή τυχαινα ασχημες συγκυριες οπως προβληματα υγειας και το αφηνα πισω. Μετα σκεφτομαι και το πως θα αναγκαστω να ζησω μονη μετα απο τοσα χρονια και αν θα βρεθει καποιο αλλο ατομο να ανεχτει τις παραξενιες μου..μπαινει στη μεση και το θεμα των προτιμησεων που εδω στην επαρχια ειναι τραγικα τα πραγματα... Ουφφ..εχω πελαγωσει και εχω βαρεθει αυτο το mind game που λεμε και στο χωριο μου! Βασικα δεν ξερω γιατι σας τα λεω ολα αυτα..μαλλον γιατι θα σκασω..πρεπει καπου να τα πω και λεφτα για ψυχολογους δεν περισσευουν!
22-11-2012, 18:02 #5
Nomad, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Είναι προφανές πως το ερωτικό στοιχείο έχει εκλείψει από πλευράς σου! Φοβάσαι τη μοναξιά ε? Με το να καταπιέζεις τον εαυτό σου όμως και να μένεις σε μια σχέση εγκλωβισμένη θα είναι άκρως ψυχοφθόρο.
17-02-2013, 02:12 #6
Υστερα απο 2.5 μηνες και ειμαι ακομα εδω!! Τα Χριστουγεννα εγινε χαμος!!! Σκοτωθηκαμε, βριστηκαμε, πηρα τα πραγματα μου να φυγω..με παρακαλεσε να μην παω πουθενα γιατι ηθελε λιγο χρονο για να διευθετησει την κατασταση (ειναι και καποια αλλα διαδικαστικα που δυστυχως δεν μπορω να αναφερω εδω). Και τελικα εμεινα και παλι! Ενω νιωθω να την μισω (της ειπα οτι ευχομαι να πεθανει..βεβαια τωρα ντρεπομαι πολυ γι αυτο που ξεστομισα,μετανιωσα και το φερω βαρεως) φοβαμαι να κανω το βημα. Οχι μονο για μενα αλλα και για εκεινη! Σκεφτομαι πως θα την αφησω μονη και ξερω οτι δεν θα το ξεπερασει γιατι στο παρελθον ειχε πληγωθει πολυ απο προηγουμενη σχεση. Ποσο πιο ευκολα θα ηταν τα πραγματα αν δεν την ειχα γνωρισει ποτε! Ισως να ημουν και με καποιον αντρα τωρα και να κυλουσε η ζωη μου ηρεμα!! Γιατι να ειμαι ετσι?? Γιατι να πρεπει να πληγωσω τους γυρω μου με την επιλογη μου?? Ουφφφ! Σκεφτομαι να επισκεφτω εναν ψυχολογο με την πρωτη ευκαιρια γιατι δεν νιωθω καλα και θελω καπου να μιλησω!
17-02-2013, 14:43 #7
Δε μπορεις να καθεσαι σε μια σχεση μονο και μονο για να μη πληγωσεις τον αλλον. Απο τη στιγμη που δεν αισθανεσαι καλα μεσα σ αυτη τη σχεση πρεπει να φυγεις και μαλιστα απο οτι βλεπω και απο προηγουμενα μηνυματα το αργησες πολυ. Μπορω να καταλαβω οτι θα ειναι δυσκολο για εκεινη αλλα και για σενα. Αλλα νομιζω οτι της κανεις μεγαλυτερο κακο με το να μενεις. Και το ιδιο κακο κανεις και στον εαυτο σου. Με το καιρο θα το ξεπερασει. Μπορει να πονεσει αλλα θα το ξεπερασει.
17-02-2013, 19:44 #8
Eleana σε ευχαριστω πολυ για την υποστηριξη! Πραγματικα εστω και μεσω ιντερνετ ανακουφιζομαι που μπορω και μιλαω σε καποιον! Το θεμα ειναι οτι τα σπιτια μας ειναι σχεδον διπλα και δεν θα με αφησει σε ησυχια. Οποτε πρεπει να μαζεψω καποια ρουχα και να φυγω για ενα διαστημα στους γονεις μου. Αλλα φοβαμαι την αντιδραση της..δεν ξερω που μπορει να φτασει. Φοβαμαι μηπως παθει κατι απο την στεναχωρια! Και πραγματικα θελω να ειναι καλα αλλα μου λεει οτι δεν το εννοω! Της ειπα οτι απλα θελω να με απαλλαξει απο την παρουσια της και το μονο που λεει ειναι οτι δεν με πιεσε ποτε να κανω κατι που δεν θελω. Μα ειναι σχεση αυτη???? Ουτε θυμαμαι απο ποτε εχουμε να συνευρεθουμε ερωτικα! Εν τω μεταξυ επειδη ηταν η πρωτη σοβαρη μου σχεση δεν εχω εμπειρια για να πω τι ακριβως γινεται! Οντως με τον καιρο σβηνει το ερωτικο παθος? Και μενει μονο η αγαπη και η τρυφεροτητα?? Μερικες φορες δεν την αντεχω ουτε διπλα στο κρεβατι οταν κοιμαται! Ειμαι πολυ χαλια! Δεν μπορω να το αντιμετωπισω ολο αυτο! Και να φυγω απο εδω πως θα συγκατοικησω με τους γονεις μου?? Ειμαστε τοσο αντιθετοι! Σας πρηζω τωρα το ξερω και καποιος θα μου πει εδω εχουμε σοβαρα προβληματα κι εσυ ασχολεισαι με μ@λακιες..αλλα και μονο που τα γραφω καπου ξελαφρωνει λιγο η ψυχη μου!
18-02-2013, 14:38 #9
Λοιπον σιγουρα με τη παροδο του χρονου αλλαζουν πολλα πραγματα. Ειμαι ενα χρονο με καποιον και τωρα πια δεν ειμαστε οπως ειμασταν στην αρχη. Εχουμε αλλαξει και οι δυο. Τον αγαπαω βεβαια αλλα δεν ειμαι οσο ερωτευμενη και ενθουσιασμενη οσο ημουν στην αρχη. Και ειναι απολυτα λογικο. Τωρα στη δικη σου φαση καταλαβαινω οτι το θεμα ειναι δυσκολο. Δεν μπορεις να νοικιασεις ενα σπιτι μονη σου? Και οσο για εκεινη. Σου ειπα οτι ναι μεν θα πληγωθει αλλα θα το ξεπερασει. Να σε ρωτησω κατι η κοπελα εχει καλη σχεση με τους γονεις της και βασικα γνωριζουν τη σχεση σας? Στο πρωτο μηνυμα ανεφερες για δυο φιλες που γνωριζουν για τη σχεση σας. Θελω να σου πω αν εχει κοντα της ανθρωπους που θα τη στηριξουν. Γιατι οκ ενα χωρισμο τον βιωνεις κυριως μονος σου αλλα σε βοηθαει και η στηριξη δικων σου ανθρωπων.
22-02-2013, 04:19 #10
Κρατα την για φιλεναδα. Στη φιλια οι απαιτησεις σε κοινο χρονο ειναι πιο χαλαρες απ τα γκομενικα. Ουτως ή αλλως αφου δεν κανετε σεξ. Ομως κατι μου παει στραβα. Δηλαδη στην αρχη γτ ηταν ολα τελεια? Τις ιδιες απαιτησεις δεν ειχε να σε βλεπει? Δες το κι αυτο. Τι αλλαξε δηλαδη. Ενδιαφερον παντως. Επειδη σπανια εχω συναντησει λεσβια, εισαι απολυτη στην προτιμηση σου? Απ οτι ξερω απλα τριβεστε στο σεξ. Εισαι σιγουρη οτι σου αρκει?