Results 106 to 120 of 125
-
27-07-2013, 18:52 #106
Αλκμήνη, δεν νομίζεις ότι 6 μήνες είναι κάπως πολλοί για να έχεις κολλήσει σε ένα
παπά που όπως λες 1) δεν ενδιαφέρεται, 2) κάνει like στις άλλες (καλό κι αυτό :p ),
3) πρόκειται να γίνει διάκονος άρα άγαμος;;;
Εγώ τείνω σ'αυτό που είπε η Θεοφανία, είναι σαν να αποφεύγεις να ζήσεις τη ζωή
σου και αυτό δεν είναι καλό γιατί ο χρόνος πίσω δεν γυρνά. Πήγαινε συζήτα το
και με μια ψυχολόγο για να ξεμπερδέψεις τις σκέψεις σου, μόνο καλό θα σου κάνει.
- 27-07-2013, 19:07 #107
αχ μπερδεύτηκα.... τελικά θα γίνει άγαμος ή έγγαμος κληρικός?
αν το 1ο, οκ! ατελέσφορη περίπτωση...
αν το 2ο γιατί να μην το παλαίψεις?
27-07-2013, 19:29 #108
Παπάδες με likes και facebook...δακρύζω...
Όσο για εσένα αλκμήνη το οτι θεωρείς πως είναι άσπιλος, ένας και μοναδικός κλπκλπκλπ....καλύτερα να πάρεις μια καρφίτσα και να την κάνεις πουφ την φούσκα..
Δεν θέλω να στο χαλάσω με εικόνες γιατί θα με πεις σκληρό, κακό κλπ...αλλά καλύτερα να ωριμάσεις τουλάχιστον σε αυτό και να καταλάβεις οτι είναι απλά μια δική σου φανταστική εξιδανίκευση στο προσωπό του και σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
Μάλλον είσαι και εσύ θρήσκα απο μόνη σου και σε συνδιασμό με το οτι φοράει ράσα τον φαντάζεσαι με φωτοστέφανο στο κεφάλι. Είναι απλά ένας άνθρωπος και τίποτα παραπάνω....και με τις ορέξεις του, με τις ορμές του, με τις λαγνείες του, με τις προτιμήσεις του κλπκλπ. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο.
Καλύτερα να ζήσεις την ζωή χωρίς την υποκρισία και τους χαζοπεριορισμούς της θρησκείας.
27-07-2013, 19:30 #109
27-07-2013, 19:32 #110
Εξαρτάται από το πώς θέλεις να το χρησιμοποιήσεις. Η επίδειξη και όλα αυτά που λες, κι εμένα μου προκαλούν απέχθεια... Και ειδικά αν είσαι άνθρωπος μόνος και βλέπεις τους άλλους να ξεφαντώνουν μια ζήλεια τη νιώθεις. Αλλά δεν το χρησιμοποιούν όλοι έτσι, οι περισσότεροι ίσως, αλλά όχι όλοι!
27-07-2013, 19:34 #111
Και μακάρι να ήταν μόνο 6 μήνες!!! Δεν ξέρω με σιγουριά τίποτα όσον αφορά το 3), το είχα γράψει και παραπάνω, αλλά λογικό με τα τόσα που έγραψα να μπερδευτεί κανείς :Ρ
Αυτό που λες βασικά δεν το είπε η Θεοφανία, αλλά δεκτό, κι εγώ το έχω σκεφτεί :)
Λεφτά για ψυχολόγο δεν έχω, δυστυχώς αυτή τη στιγμή είναι πολυτέλεια για μένα κάτι τέτοιο.
27-07-2013, 19:36 #112
27-07-2013, 19:41 #113
Κάποια στιγμή ίσως να ξεφουσκώσει από μόνη της η φούσκα που λες, δεν έχω παρά να περιμένω.
Δεν θα σε πω τίποτα, κανένα πρόβλημα για όσα λες. Είναι καλό να είμαστε λογικοί μερικές φορές και να μην ονειροπολούμε τόσο.
"Να ζήσεις τη ζωή" για μένα αυτό είναι ανέκδοτο :Ρ Δεν έχω τίποτα να ζήσω, πίστεψέ με! Το ότι περιμένω αυτή τη στιγμή, δεν μου στερεί τίποτα απ' όσα θα είχα και χωρίς αυτήν την προσμονή!
27-07-2013, 19:47 #114
Δεν έχω κανένα θέμα με τα όνειρα...αλλά άλλο τα όνειρα και άλλο η...συγγνώμη..χαζομάρα? :P δε το λέω με κακία...δε μου έρχεται κάποια καλύτερη λέξη αυτή τη στιγμή.
Δεν είναι χαζό όμως να κάθεσαι και να φαντάζεσαι (εφόσον μόνο φαντάζεσαι) πράγματα για κάποιον που είναι πάρα πολύ πιθανό να έχει πχ τις εφήμερες σχέσεις του όπως και τόσοι άλλοι νέοι άνθρωποι, να χρησιμοποιεί το facebook όπως "πρέπει"" να χρησιμοποιείται, για να γνωρίσεις άλλους, και εσύ κάθεσαι εδώ και τον περιγράφεις σαν άγιο?
Αν ήξερες πως αυτά που έγραψα ήταν πχ αλήθεια θα τα σκεφτόσουν όλα αυτά για εκείνον? Δε νομίζω....
Έχεις να ζήσεις και το ξέρω, αλλιώς θα περνούσες πχ όλη σου την ώρα εδώ αλλά δεν το κάνεις και το βλέπω.
Το να ισχυρίζεσαι πως το facebook έχει άλλες χρήσεις απο αυτές που ανέφερα είναι κατα τη γνώμη μου σα να χρησιμοποιείς dating site και να λες οτι ψάχνεις για φίλους.
27-07-2013, 20:04 #115
Αυτές τις παρωπίδες που έχετε για το facebook ποτέ δεν μπόρεσα να τις καταλάβω. Προσωπικά όταν είχα, είχα μόνο γνωστά μου άτομα μέσα, με τα οποία μιλούσα σπάνια και αυτό αργότερα έγινε ποτέ, βαρέθηκα να τους βλέπω να ξεφαντώνουν και το έκλεισα.
Όσο γι'αυτά που λες, δεν νομίζω να είναι έτσι. Αλλά ναι, αν ήξερα πως ήταν αλήθεια σαφώς και θα έπαυα να ονειρεύομαι.
27-07-2013, 20:21 #116
Πολύ ωραία οπότε δες τα εξής:
Μόλις περιέγραψες το facebook σαν κάτι αρνητικό με ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, και είπες πως τελικά το έκλεισες ή ίδια, αλλά παράλληλα δεν καταλαβαίνεις "τις παρωπίδες" που έχω για το facebook? :P
Αν περιέγραφες μια θετική εικόνα θα ήταν λογικό να ήταν παράλογες οι παρωπίδες μου...αλλά όπως βλέπεις δεν έκανες αυτό. Οπότε να, προς τι η προκατάληψη μου για το facebook.
Σε δευτερη φάση όπως βλέπεις βασίζεσαι στο "δε νομίζω να είναι έτσι" ξεχνώντας ότι είναι απλά ένας άνθρωπος και τίποτα παραπάνω.
Είναι το λογικό επόμενο του "ερωτα" αλλά θα πρέπει να καταλάβεις ότι οι άνθρωποι βρίσκονται μαζί οχι γιατί ο ένας είναι τέλειος, ιδανικός κλπκλπ και ο άλλος ο τυχερός που έπεσε πανω του. Είναι κλασικό λάθος που κάνουν πάρα πολλοί και ειδικά πολλές και περιμένουν τον ιππότη στο άλογο.
Δύο άνθρωποι βρίσκονται μαζί γιατί ταιριάζουν! όχι γιατί δεν έχουν παραξενιές ή μειονεκτήματα. Είναι μαζί γιατί τα έχουν όλα αυτά αλλά παρόλαυτα ταιριάζουν. Οπότε το να υποθέτεις οτι κάποιος είναι άσπιλος πχ όπως είπα είναι λάθος απο μόνο του και δεν μπορείς να πας παραπέρα.
Μην ψάχνεις να βρεις κάποιον "τελειο" γιατί απλά θα πρέπει να ψάξεις σε άλλα είδη πέρα απο τους ανθρώπους. Χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι όλοι είναι χάλια. Αν θες να ψάξεις να βρεις κάτι, ψάξε για κάτι με το οποίο θα ταιριάζεις και που θα ταιριάζεις για λόγους πέρα απο αυτούς που "δεν νομίζεις να είναι έτσι".
Καθαρά ρεαλιστικά νομίζω είναι πιο λογικό να αποδεχτείς πως και εκείνος να ζει την ζωή του όποια και να είναι αυτή. Μπορεί τα βράδια να πηγαίνει για κλάμπινγκ με κοπελες που γνωρισε στο facebook όπως κάνουν πολλοί και πολλές. Μπορεί επίσης να κάθεται σπίτι του όλη μέρα και να προσέυχεται.
Ταιριάζει κάτι απο τα δύο στην δική σου ζωή? η μήπως απλά φαντασιώνεσαι οτι κάπως η προσωπικότητα του ο χαρακτήρας του και η καθημερινότητα του είναι "τελεια" και θες κάπως να συμμετέχεις σε αυτό?
ΥΓ: Ολα τα παραπάνω βασίζονται στην δική μου αντιμετώπιση της ζωής και όχι σε κάποια βαθύτερη γνώση.
Αντίστοιχα λοιπόν και εγώ ψάχνω πχ να βρω κάποια που θα ταιριάζω...μπορεί το κριτήριο μου να είναι απλά το να σταματήσω κάποια τυχαία στο δρόμο, να της πω "πράσσινο" και να θέλω να μου απαντήσει "πορτοκαλί", λες και αυτή η "συζήτηση" είναι για μένα το απόλυτο κριτήριο.
Παρόλαυτα αν το κάνω αυτό και δεν μου δώσει την απάντηση που περίμενα (αν φυσικά αυτό ειναι για μένα όπως ειπα το απόλυτο κριτήριο) θα ήταν χαζό να συνεχίσω να την κυνηγάω! Γιατί απλά τότε θα αρχίσω να φαντασιώνομαι πράγματα που δεν ισχύουν και θα κυνηγάω μια φαντασίωση και όχι κάποια για την οποία πιστεύω πως υπάρχει κάποιος πραγματικός λόγος που ταιριάζουμε.
27-07-2013, 20:34 #117
Νομίζω ότι η Αλκμήνη έτσι έχει γαλουχηθεί και για αυτό λειτουργεί έτσι...
Ειλικρινά σε νιώθω πάρα πολύ... αν ήμουν στα 20, νομίζω θα λέγαμε τα ίδια ακριβώς, ούτε με ένα κόμμα διαφορά...
Δυστυχώς, έχει να κάνει με τον τρόπο και τους χώρους όπου έχουμε μεγαλώσει...τον τρόπο με τον οποίο έχουμε κοινωνικοποιηθεί, κλπ
Tomhet,
το φβ έχει και άλλες χρήσεις επιπλέον αυτών που ανέφερες...ενημερωτικού χαρακτήρα πχ σε ένα κλειστό γκρουπ (πχ χορευτικός όμιλος Χ), ενημέρωση των μελών για μαθήματα, συναντήσεις, δράσεις, ευκαιρίες...αν είσαι σε κάποιο πρόγραμμα σπουδών, με τα ποστς των μελών κάνεις ένα update στην ύλη σου...
Οκ, οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν για τους λόγους που λες, αλλά ας πούμε ότι έχει και κάποια θετικά...
27-07-2013, 21:21 #118
Καλά αν ειναι 25 ή 20 χρονών εντάξει δεν υπάρχει καν λόγος συζήτησης....δεν θυμάμαι τις ηλικίες όλων ομως εδω μέσα ομολογώ...
Αλλά αν είναι να χρησιμοποιήσουμε τη ηλικία σαν "ελαφρυντικό" οκ πάω πάσο!
Όσον αφορά το facebook...Ο λόγος για τον οποίο όμιλοι, σύνδεσμοι, γκρουπ κλπ που ανέφερες το χρησιμοποιούν δεν το κάνει και αυτοσκοπό. Οι προηγούμενοι το χρησιμοποιούν γιατί είναι διαδεδομένο λόγω των χρήσεων που ανέφερα. Όχι το ανάποδο. Από πάντα υπήρχαν τα mailing lists ή και πολύ απλά τα websites....το οτι πχ κάποια ομάδα μαθημάτων το χρησιμοποιεί δεν σημαίνει οτι αυτός είναι ο σκοπός του. Το χρησιμοποιεί για ενημερώσεις μέσω αυτού γιατί ξέρει οτι τα άτομα στα οποία απευθύνεται μπαίνουν έτσι και αλλιώς στο facebook.
Αλίμονο τώρα μην θέλουμε να παρουσιάσουμε το facebook σαν τόπο ενημέρωσης!
Δεν έχει τίποτα το θετικό παρα μόνο οτι θες εσύ να δεις σε αυτό. Ήταν είναι και θα είναι ένας κατεξοχήν δικτυακός χώρος γνωριμιών.
27-07-2013, 22:35 #119
To facebook είναι αρνητικό ως προς τη χρήση που του κάνουν κάποιοι. Αν του κάνεις σωστή χρήση, ίσως και να σε ωφελήσει. Συμφωνώ με τη Λένα, έχει και ενημερωτικό χαρακτήρα. Με βοήθησε σε πολλά. Αλλά διαφωνώ κάθετα ως προς το ότι είναι μέσον για να γνωρίσεις κόσμο, γι' αυτό και μιλάω για παρωπίδες, γιατί το έχω ξανακούσει από κάποιους. Κανείς δεν είναι τέλειος και δεν είπα ποτέ αυτό, απλώς είναι φυσική εξέλιξη του να βλέπεις κάποιον τέλειο, επειδή τον ερωτεύεσαι.
Συμφωνώ απόλυτα, Λένα, ότι έχει να κάνει με το πώς έχουμε μεγαλώσει. Δυστυχώς ή ευτυχώς! Δεν ξέρω :)
27-07-2013, 23:06 #120
αχ Αλκμήνη....
Για μένα δ υ σ τ υ χ ώ ς .... ακόμα αγωνίζομαι να ξεπεράσω την ανατροφή μου...το πάω έτσι, το πάω αλλιώς, πάντα μπροστά μου τα ίδια βρίσκω και δεν μπορώ να καταλάβω πώς στο καλό τα καταφέρνω έτσι...