Results 31 to 38 of 38
Thread: ψύχωση....
-
04-07-2007, 02:08 #31
Εχω καποια σχολια.
Ενα μεγαλο σου θεμα ειναι η συμφιλιωση με τον εαυτο σου. Αν δεν τον καταλαβεις εσυ, αν δεν τον συγχωρεσεις για τα λαθη του, κι απο αλλου να ερθει η συγχωρεση, δε θα σε ωφελησει. Οι τυψεις που νιωθεις για τη σταση σου απεναντι του δεν αντιμετωπιζονται με το να δεχεσαι στο παρον να ισοπεδωνει τα ορια σου.
Η \"ψυχωση\" που εχεις με την πρωην του κρυβει πολλα απο κατω. Μηπως πανω της προβαλλεις το πως θα ηθελες να εισαι εσυ μαζι του, αλλα δεν τα καταφερες? Κι ετσι της αποδιδεις ολες τις ιδιοτητες που θεωρεις οτι σου λειπουν ωστε να απογοητευσαι ακομα πιο εντονα απο τον εαυτο σου, να αυτομαστγωνεσαι.
Το να τον ανεχεσαι δε σου προσφερει εξιλεωση, βλαπτεις κι εσενα αλλα και εκεινον. Οταν η σχεση ειναι βλαπτικη, ειναι μακροπροθεσμα και για τους δυο.
Εχω να σου πω τελος, μηπως θα ξεκαθαριζαν τα πραγματα, ωστε να δεις κι εσυ ποια ειναι τα καιρια σημεια που πρεπει να δουλεψεις πανω τους, αν εβγαζες τους αλλους απο το παιχνιδι?
Και αυτον, και την πρωην. Μεινε εσυ, αντιμετωπη με με εσενα. (Νοητικα εστω). Δυσκολευει ετσι ε? Ναι αλλα διαφορετικα κλεινεις τα ματια στην ουσια των προβληματων σου.
Φιλικα
υγ:Νομιζα οτι θα μπορουσε να δει πως ειχα πραγματικα μετανοιωσει, πως ηθελα τα πραγματα να ειναι διαφορετικα, πως δεν ειμαι φυσει κακια κ θελω να πληγωνω ανθρωπους, αλλα πως αυτο μερικες φορες συμβαινει, κ ποσο μαλλον αν εισαι 16 χρονων, που δεν καταλαβαινεις κ πολυ τι σου γινεται...
Αυτο το εχεις δει εσυ? Αν πραγματικα εχεις πειστει, η ανακγη σου να πεισεις κι αυτον αποπου πηγαζει?
υγ2:Ισως αυτο να του καταλογιζω...οτι αν και προσπαθησα να ειμαι οσο αληθινη μπορω...βλεπω να μη του κανω...να μη μπορω να ανατρεψω τπτ απ\'ολα αυτα που πιστευει για μενα...
Δεν τον πειθει ο εαυτος μου οτι ειναι αληθινος...κ μπαινω κ εγω στη διαδικασια αυτοαμφισβητησης (κ άλλης...), καθως τα ορια του αυτοπροσδιορισμου δεν ειναι κ πολυ σταθερα..., μηπως πραγματικα δεν ειμαι αυτο που παρουσιαζομαι κ παλι....
Μηπως ειναι κ αυτο μια αυθυποβολη...δειξε οτι δεν τα εννουσες ολα αυτα, δειξε ποσο καλη εισαι, οτι εισαι η καλυτερη...αλλος ενας ρολος??Μπαχαλο...
*το ποτε εισαι η αληθινη εσυ η οχι, θα το ξεκαθαρισεις μονη, ολομοναχη. Μην χρησιμοποιεις αλλους στην διαδικασια, ως καθρεπτες πχ... Και μονο οταν το εσωτερικο χαος μπει σε ταξη και η αμφισβητηση κοπασει, μονο τοτε δεν θα περιμενεις ο αλλος να εκτιμησει την αληθινοτητα σου. Γιατι οταν απλα ειμαι, δεν χρηζω καμιας επιβραβευσης γι αυτο, ουτε κοπιαζω να το αποδειξω. Ο αλλος αργα η γρηγορα, θα δει εμενα, ποιον αλλον να δει εξαλλου?
- 04-07-2007, 11:15 #32
Τα ξερω ολα αυτα...εννοω πως κ εγω τα ιδια θα ελεγα αν καποια σαν εμενα ερχοταν κ εξεφραζε τετοια συναισθηματα η σκεψεις..η μαλλον τα ιδια πανω κατω λεω κ στον εαυτο μου...αλλα ειναι σαν να μην φτανουν οι λεξεις...για να μπορεσω να μην χανω επαφη με το πως μοιαζω πρεπει να κοιταζομαι συνεχεια σε καθρεφτες, σε αντικατοπτριζομενες επιφανειες..
για να θυμηθω πως μοιαζω...πως δεν μου συμβαινει οπτικα κατι τραγικο, δεν τρεχει η μυτη μου, δεν σταζω αιμα απο καπου... πρεπει να το δω
επισης, ξερω οτι το προβλημα μου δεν ειναι ουτε αυτος, ουτε αυτη, σαν ανθρωποι, απο μονοι τους...
Originally posted by weirdΜηπως πανω της προβαλλεις το πως θα ηθελες να εισαι εσυ μαζι του, αλλα δεν τα καταφερες? Κι ετσι της αποδιδεις ολες τις ιδιοτητες που θεωρεις οτι σου λειπουν ωστε να απογοητευσαι ακομα πιο εντονα απο τον εαυτο σου, να αυτομαστγωνεσαι.
Θεωρω πως μπορεσα να καταλαβω οτι η αυτοπεποιθηση που απολαμβανα απο την προτερη μου συμπεριφορα ηταν νευρωσικη αλλα δεν μπορω να θεσω τις βασεις για μια πιο υγιη...
κατα ενα περιεργο τροπο αυτο εκδηλωνεται κυριως στις σχεσεις μου κ οχι σε αλλους τομεις οπως π.χ. ο εργασιακος...
(οπου σαφως αισθανομαι παρομοια πραγματα με αυτα που ανεφερα πιο πανω αλλα δεν τα δειχνω)
\"αυτη\", αποτελει τετοιο θεμα μες στο μικρο μου κεφαλι κυριως (νομιζω) επειδη βλεπω τη σχεση μας στασιμη, με αχνο ενδιαφερον απο τη δικη του πλευρα, με υπερβολικες ανασφαλειες κ φοβιες (κ απο τους δυο).
καθε φορα που βρισκομαστε ειναι σαν να πρεπει να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη...να αρχισουμε να αισθανομαστε ανετα..να κανουμε ξανα τα βηματα για να πλησιασει ο ενας τον αλλον, η τις περισσοτερες φορες μονο ο ενας...
εχουμε κ οι δυο δομημενα στερεοτυπα (ο ενας για τον αλλον δηλ.) κ δεν μπορουμε να τα υπερβουμε...
σε ο,τι αφορα το θεμα του αυτοπροσδιορισμου πιστευω (χωρις να ξερω) οτι εμφανιζεται πριν την εφηβεια, οτι ακομα κ πριν βγουμε στην κοινωνια (προσχολικη ηλικια) προσδιοριζομαστε σε συγκριση με τους αλλους (αδερφια, ξαδερφια, φιλοι, γονεις).
αυτο που συμβαλλει στην δομηση μια υγιους ταυτοτητας ειναι οι σταθερες, που παρεχονται μεσα απο αυτες τις σχεσεις....
απο ιδια εμπειρια θεωρω πως ειναι επισης καλο να μην υπαρχουν συχνες η ριζικες μεταβολες στον τροπο ζωης ενος παιδιου (αλλαγη σχολειων, μετακομισεις, μεταναστευση), που μπορουν να επιφερουν συγχυση αυτων των σταθερων κ ελλειπη βαση δημιουργιας νεων...
ορισμενοι χαρακτηρες παρ\' αυτα τα καταφερνουν μια χαρα...εγω εχω κολλησει
05-07-2007, 11:08 #33
Μου κάνει εντύπωση η ωριμότητα της γραφής σου, neve. Φαίνεται ότι έχεις διαβάσει και καταλάβει αρκετά για το θέμα. Οπότε πιστεύω ότι είσαι σε μία διαδικασία αυτοανάλυσης που θα σε βοηθήσει στη συνέχεια να φτιάξεις τη ζωή σου όπως θέλεις.
Μου φαίνεται ότι είσαι λίγο μπερδεμένη ως το πως είναι μία σχέση, τι μπορείς να αναμένεις από αυτή. Όταν καταλάβεις ότι μία σχέση έχει νόημα για να νιώθεις καλά εσύ τότε θα μπορέσεις να διεκδικήσεις αυτά που θέλεις και αυτή η σχέση που έχεις τώρα θα σου φαίνεται λίγη. Πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα είσαι έτοιμη για αυτό μέσα σου.
06-07-2007, 09:58 #34
συμφωνω με όλους....κατι δεν παει καλα με την πρώην του....γιατί δεν σταματα να μιλάει μαζί της αφου σαγαπάει τάχα και να νοιαστεί μόνο για σένα....και γιατι στην συναφέρνει συνέχεια...
Εγω παλιά πήγα με πολλούς ..... και όταν έκανα δεσμό μαζί του τα είχα με άλλον...και τον χώρισα γιαυτόν....και τώρα φοβάται .... πως θα κάνω τα ίδια και σε αυτόν αλλα του το επιβεβαιώνω συχνά αυτό και όλα είναι καλα και ωραία ....δεν νομίζω να το φοβάται αυτό ακόμα...ξέρει ότι πεθαίνω γιαυτον...τα αφήνεις όλα πισω σου και τους πρώην κλπ και ξεκινας με τον σύντροφό σου μια νεας αρχή χωρίς να συναφέρνεις αλλους παλιούς .....
06-07-2007, 12:36 #35
Neve,
καλημερα.
Διαβασα επι τροχαδην τα οσα γραφεις,
Δινεις την εντυπωση οτι η σχεση σου δεν ειναι καλη.
Εσυ αισθανεσαι ανασφαλης και σε θεση αμυνας, ο συντροφος σου εχει και αυτος μια σταση ανταγωνισμου, εκ των οποιων ομως του τα αναπτυσεις εσυ με την ανασφαλεια σου.
Εν ολιγεις φαυλος κυκλος.
Καταρχην εχω την υποψια οτι μπορεις να σωσεις την σχεση σου εαν αυτο σε ενδιαφερει και τον θελεις για να συνεχισετε να εισαστε μαζι.
Υπαρχει ενα σημαντικο κομματι ομως που πρεπει να κανεις δουλεια και αυτο το κομματι ειναι ο εαυτος σου.
Να μιλησουμε φιλικα και χωρις ενοχες, οτι σου συμβαινει ειναι κατι που απλα συνηθιζεται γυρω μας.
Θες λοιπον να μιλησουμε για σενα???
06-07-2007, 12:58 #36
πρώτη σκέψη: κ τι να πούμε για μένα? σιγά το αξιόλογο της υπόθεσης?[μηδαμινοτητα]
δεύτερη σκέψη: πω πω, έχω κάνει τόσους ανθρώπους να ασχολούνται με τις μικρότητες μου...[ενοχές]
τρίτη σκεψη: ας μιλήσουμε για μένα....
06-07-2007, 13:43 #37
Originally posted by neve
πρώτη σκέψη: κ τι να πούμε για μένα? σιγά το αξιόλογο της υπόθεσης?[μηδαμινοτητα]
εισαι ενα μηδενικο οπως ειμαστε ολοι μας.
Καταλαμβανεις τον ιδιο χωρο με ολους μας και εγω επειδη ειμαι και αδυνατος καταλαμβανω λιγοτερο χωρο αρα ειμαι πιο μηδενικο.
δεύτερη σκέψη: πω πω, έχω κάνει τόσους ανθρώπους να ασχολούνται με τις μικρότητες μου...[ενοχές]
Στους ανθρωπους παντα αρεσει να ασχολουνται με με αλλους ανθρωπους.
Και δεν υπαρχει μικρο η μεγαλο.
Επιπλεον οι ενοχες που νιωθεις ειναι ο τροπος που εχεις μαθει να ανακουφιζεσαι, οχι και ο καλυτερος ε?
τρίτη σκεψη: ας μιλήσουμε για μένα....
Τελειως λαθος σειρα,
το ενα δυο μην σου πω οτι ειναι περριτα.
Παντως εχεις θετικη διαθεση για να μιλησεις και αυτο ειναι η μιση δουλεια.
:)
06-07-2007, 18:41 #38
λοιπον σημειωνω κομματια απο τα ποστ σου και τα απανταω.
αυτο δεν το δεχεται κ πιστευει οτι θα κανω το ιδιο πραγμα κ τωρα..η εν καιρω, καποια στιγμη ομως σιγουρα θα τον κερατωσω..λεει.
Τα mail του εκτοτε δεν τα εχω κοιταξει...κ τρωγομαι για το τι της λεει..
Ειναι αδυνατο να κανεις νορμαλ σχεση κατω απο τετοιες συνθηκες.
Η εμπιστοσυνη ειναι το Α και το Ω σε μια σχεση.
Η την αποκτατε η το διαλυεται.
Δευτερον εκανες πολυ κακως που κοιτας τα ε-μαιλ του.
(τα σμσ, κλησεις και οτι αλλο)
Αλλα οπως ειπες τρωγεσαι... θα το δουμε στο τελος αυτο.
Δεν μου μιλαει πια...για την πρωην...αλλα συνεχιζει να εχει φωτογραφιες της σε σημεια που εχω προσβαση, ενω του εχω πει να μην τις εχει εκει...να μην με προκαλει τοσο.
Η ισορροπια μου διαταρασσεται συνεχως, με το καθετι απο πλευρας του..απ\'τη στιγμη που νιωθω οτι δεν εχω ρολο στη ζωη του.
Ευχαριστω παντως...
Το πιο πιθανο ειναι οτι αντιδραει στην δικη ανασφαλεια, μαλλον με λαθος τροπο...
Σιγουρα ομως παιρνει αφορμη απ την δικη σου σταση.
Αν εσυ αδιαφορουσες, θα τις ειχε φυλαγμενες σε ενα κουτι να κιτρινιζουν....
περα απο το γεγονος οτι τον πληγωσα τοτε εχει να προσμετραει κ τις μετεπειτα σαρκικες μου καταχρησεις.
καθεστε με χαρτι και μολυβι, και κανετε απογραφη τι πουστια εκανε ο ενας στο αλλο....
Καλη η στατιστικη αλλα οχι για τις σχεσεις.
Μηπως θα πρεπει να ξαναδειτε το θεμα και να αντιληφθητε οτι στις σχεσεις δεν υπαρχουν χαρακωματα??
Περα απο ολα αυτα,
συμπερανα τα εξης:
1. Η σχεση παει προς διαλυση, εκτος αν αλλαξετε αντικειμενικα βιολι και εσυ και αυτος.
Αυτο ειναι στο χερι σας βεβαια...
2. Χρειαζεσαι επειγοντως να συζητησεις με τον εαυτο σου αρκετα ζητηματα. Αν δεν θες, θα πρεπει να πας σε ειδικο.
Σου προτεινω ομως να ασχοληθεις η ιδια με τον εαυτο σου και οχι καποιος ειδικος.
Οπως συνηθιζω να λεω, οι ψυχολογοι ειναι χρησιμοι γιατι τους κανουμε εμεις χρησιμους.
Κανεις δεν ειναι σε θεση να ξερει τον εαυτο σου απο τον εσενα. Ακομα και αν ειναι ο καλυτερος ψυχολογος του κοσμου.
Εχεις παντως καμποσο να διανυσεις, χωρις αυτο να ειναι αποθαρρυντικο.
Θα σου πω δε, οτι οταν φτασεις στο τερμα θα εισαι αλλος ανθρωπος...
Ακουστική θεραπεια για εμβοές
21-06-2025, 15:28 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή