τόσα χρόνια χαμένα - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 96
    Senior Member
    Ποιά προσέγγιση ακολουθεί η ψυχολόγος που επισκέπτεσαι?
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    μου είπαν ότι δεν ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη προσέγγιση

Senior Member
    Quote Originally Posted by skata View Post
    ποιος σου το ειπε αυτο??
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    Quote Originally Posted by soft View Post
    ποιος σου το ειπε αυτο??
    στο νοσοκομείο που πάω

Senior Member
    Εννοείς μάλλον ότι εφαρμόζεται συνδυασμός.. γιατί το να μην ακολουθείται καμιά προσέγγιση αποκλείεται. Σου αναθέτουν εργασία στο σπίτι? Πόσο διάστημα κάνεις ψυχοθεραπεία?

Senior Member
    στο νοσοκομείο που πάω
    στο νοσοκομειο που πας. Σε βλεπει ψυχιατρος ή ψυχολογος ή και τα δυο μαζι ?

Ρωτησες εσυ ,τι προσεγγισεις ακολουθουν και σου ειπαν καμια ?
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    Βρε πουλάκι μου καλό...είσαι μικρούλα...εγώ έχω κόρη που δίνει του χρόνου πανελλήνιες...μη κολλάς...Λοιπόν για να σε παρηγορήσω θα σου πω τη δική μου ιστορία...Εγραψα εδώ στο φόρουμ ότι πάσχω απο κατάθλιψη και υποτροπίασα και αυτή τι στιγμή ακόμη δε βγήκα απο το τούνελ...Στο παρελθόν είχα άλλες 2 κρίσεις κατάθλιψης αλλά μόλις πέρσυ έμαθα ότι πάσω απο αυτό!!! Πως? Ειμαι αρκετά μεγαλύτερη σου...παλιότερα έπαθα ακριβώς το ίδιο κι οι γιατροί δε βρίσκαν τίποτε....αρχίσαν λοιπόν οι γονεις μου τους παπάδες και τους αγιασμούς. Τέλος πάντον....έπειτα απο 9 μήνες συνήλθα αλλα......έχασα τη σχολή μου κι εγώ!!! Παντρέυτηκα....έκανα παιδί....και ξανάπαθα κατάθλιψη....πάλι διαγνωση μηδέν. Έχασα τη δουλειά μου!!!!....Μετά απο αρκετά χρόνια ξαναπήγα σχολείο! Στα 40 μου...Πήρα και αριστείο μάλιστα. Πηγα σε τεχνικό λυκειο για πτυχίο....Ομως..........το ξαναπαθα και σταμάτησα τη σχολή. Τωρα πλέον η διαγνωση ήταν κατάθλιψη. Αν ειχα πάρει αγωγή τη πρώτη φορά δε θα το ξαναπάθαινα. Λοιπόν.....είδες? Δεν είσαι η μόνη που έχασες κάτι. Εγω στερήθηκα και τη χαρά της οικογένειας μου. Ξερεις πως τη πάλεψα? Με θετικές σκέψεις. Τώρα ποιά που γνωρίζω με τι παλεύω...πάω σε ειδικό και δε θα αφήσω ούτε τι κρίση την οικονομική ούτε τίποτα να μου χαλάσει την καθημερινότητα. Ουτε στόχους πλέον βάζω με προοπτική να πετύχω...έχω πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι μπορεί να μη πετύχω κι έτσι απογοητευτώ....Προσπάθησε να γυρίζεις καθε τι αρνητικό σε θετικό..σκεψου ότι δεν εισαι η μόνη που εχεις προβλήματα...χαμογέλα κι όλα θα πάνε καλά!! Έχω χάσει τη σχολή μου....τη δεύτερη σχολή μου....μια εργασία....και την οικογειακή μου ζωή απο τη κατάθλιψη. Οταν συνερχόμουν ήδη ήμουν αρκετούς μηνες πίσω κι έτσι άλλαζα στόχους..που τίποτε δε πέτυχα. Πάλι όμως ζω κι ελπίζω. Κι όταν με το καλό ξαναγίνω καλά κι αυτή τη φορά ίσως συνεχίσω τη δεύτερη σχολη μου...γιατί δουλειές δεν έχει οπότε καλό είναι να ασχολούμαστε με κάτι και ποτέ δε ξέρεις τι θα γίνει μην απλεπίζεσε

Senior Member
    Με έχει δει και ψυχίατρος και τώρα πια με βλέπει ψυχολόγος. Όταν πήγα αρχικά ρώτησα αν κάνουν μία συγκεκριμένη προσέγγιση που μου είχαν προτείνει αλλά μου είπαν ότι δεν ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη προσέγγιση. Πηγαίνω από τον Νοέμβριο. elli1 σε ευχαριστώ και καταλαβαίνω ότι έχεις περάσει δύσκολα. Απλά στην δικιά μου την περίπτωση δεν είναι η κατάθλιψη που δημιουργεί τα προβλήματα αλλά τα προβλήματα που δημιουργούν την κατάθλιψη. Και εγώ είμαι σε πολύ χειρότερη θέση από εσένα γιατί εγώ δεν έχω τίποτα στη ζωή μου..μόνο την σχολή μου είχα και καταστράφηκε και αυτό. Ζω δεν ζω δεν με νοιάζει πια.

Senior Member
    Κοίτα, τίποτα δεν πάει χαμένο! Μετά κι η καταστροφοποίηση, που χαρακτηρίζει τώρα αυτό σου το θέμα, είναι ένας δυσλειτουργικός τρόπος σκέψη, ακραίος και παράλογος,
    σύμφωνα με τη γνωσιακή συμπεριφοριστική προσέγγιση.

Επίσης, πάνω σ' αυτό που σούπε το Κεράσι, δεν ξέρω αν τόψαξες για τη σχολή, αν όχι γκούγκλαρε "προσωρινή διαγραφή σπουδών" και σου βγάζει το νόμο ή
    http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&...PsPuPhxXvw6NzQ

Κι ακόμα, κάθε πρόβλημα έχει αιτίες κι αφορμές. Το ότι εμείς δεν τις γνωρίζουμε ή δεν θέλουμε να τις αποδεχτούμε σύμφωνα με την αρχή της διαλεκτικής, δεν σημαίνει κι ότι δεν υπάρχουν.

Senior Member
    Μόλις γύρισε η κόρη μου πριν και συζητούσαμε για το τι θα ακολουθήσει κτλ....τελικά με αυτή τη κατάσταση στη χώρα μας τις λέω...δε κάνεις κάτι που σου αρέσει μια τέχνη ας πουμε κι όπου βγει? Όλοι γραμματιζούμενοι σε εισαγωγικα, θα γινουμε?...Σκεφτηκες να πεις πχ τη κομμώτρια που πηγαίνεις να παρακολουθεις και να βοηθάς λιγάκι εκει και να πίνεις και το καφεδάκι σου...κι αμα σου αρέσει πήγαινε κομμωτική!! Είσαι μικρή πολλά μπορεις να κάνεις. Ασε που στο κομμωτήριο τα όσα θα ακούσεις...θα σου φανούν τα δικά σου τίποτα τα προβλήματα....Ίσως να ασχολήσε με ραπτική? Να ακολουθήσεις τίποτε σεμινάρια στον οαεδ?...Κάνε κάτι άλλο..μην σκεπτεσε στη κατάσταση που είσαι μόνο τα μαθήματα κτλ...έχει πολλές τέχνες που μπορεί με εκείνη που θα σου αρέσει να βγάζεις και προς το ζην

Senior Member
    ευχαριστώ μαρκέλα το κατέβασα
    Ναι αλλά εγώ δεν είμαι φτιαγμένη ούτε για κομμώτρια ούτε για τίποτα τέτοιο. Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να σκεφτώ τον εαυτό μου σε τίποτα τέτοιο. Θα είμαι δυστυχισμένη μία ζωή αν ακολουθήσω ένα επάγγελμα που δεν μου αρέσει δεν μου ταιριάζει και δεν αγαπάω. Σίγουρα δεν πιστεύω πως πρέπει όλη να σπουδάζουν και ότι είναι κακό να καθαρίζεις να κάνεις κάποια μορφή τέχνης. Απλά εγώ είμαι από τους ανθρώπους που είμαι για σπουδές. Δεν σνομπάρω τα άλλα επαγγέλματα απλά ξέρω πως δεν είναι για μένα. Προτιμώ να αυτοκτονήσω από το να κάνω ένα επάγγελμα στο οποίο δεν θα είμαι ο εαυτός μου και θα είμαι δυστυχισμένη. Δεν έχω ζωή. ΔΕΝ έχω τίποτα πια που να με κάνει να λέω πως αξίζει να ζω. Όλα καταστράφηκαν. Δεν είναι υπερβολή είναι η αλήθεια. Ακόμα και προσωρινά να διακόψω τις σπουδές μου δεν θα τις αρχίζω ποτέ ξανά γιατί δεν λύνεται το πρόβλημα μου. Δεν έχω καμία ελπίδα πια.

Senior Member
    Το προβλημα σου με τι σχετιζεται σκατακι?

Senior Member
    Α ξέχασα να απαντήσω σε κάτι. Όχι η ψυχολόγος δεν μου βάζει εργασία για το σπίτι. Κεράσι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά όπως ξαναείπα καλό θα ήταν να μην αναφέρομαι στο πρόβλημα.

Senior Member
    Ναι απλα να πεις με τι σχετιζεται και μετα μη λες συγκεκριμενα. πχ ειναι καποια φοβια? ειναι καταθλιψη? ειναι κατι σεξουαλικο? με ποιον τομεα εχει σχεση? αυτο, τιποτ αλλο.

Senior Member
    είναι και φοβία είναι και κατάθλιψη που προέρχεται από συγκεκριμένο πρόβλημα....όχι δεν έχει καμία σχέση με σεξουαλικό πρόβλημα ούτε με θέμα υγείας
    Αυτά δεν θα ήθελα να πω τίποτα άλλο.

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast