Results 46 to 60 of 96
Thread: τόσα χρόνια χαμένα
-
01-03-2013, 17:51 #46
Εννοειται οτι δεν εχει σημασια ποιο ειναι το προβλημα σου και ουτε χρειαζεται να πεις τι εχεις αν δεν θελεις .
Αυτο που καταλαβα μεχρι στιγμης ειναι πως το κυριο προβλημα σου ειναι οτι πλεον νιωθεις οτι δεν εχεις προσδοκιες , ελπιδες και προοπτικες .
Ειναι απολυτως κατανοητο να νιωθεις ετσι απο την στιγμη που αντιμετωπιζεις προβλημα ψυχιατρικης φυσης.
Τωρα το τι να κανεις για να βοηθησεις τον εαυτο σου ειναι κατι που δεν το γνωριζω , το μονο που μπορω να σου συστησω ειναι να προσπαθησεις να μην κλειστεις στο σπιτι , γιατι αν συμβει αυτο δυσκολα θα ξεμπλεξεις .
Α και δεν χρειαζεται να ντρεπεσαι για αυτο που σου συμβαινει , δεν εισαι ουτε αχρηστη ουτε αδυναμη , απλα σου ετυχε κατι που δεν μπορουσες να προβλεψεις και δεν ξερεις πως να το διαχειριστεις. Νομιζω πως αν προσπαθησεις θα μπορεσεις να συνελθεις και θα καταφερεις να δεις παλι την ζωη αλλιως.
- 01-03-2013, 18:07 #47
Καλησπέρα σκατάκι μου!Όλοι μας έχουμε αποτύχει ύστερα απο προσπάθειες αλλα η μαγκιά είναι να μη τα παρατάμε.Γιατί δε βλέπεις το διάβασμα σαν τρόπο εκτωνωσης?Αν κάνεις focus μόνο σε αυτό θα έχεις έναν σκοπό να πετύχεις και θα σε βγάλει από τη μιζέρια της καθημερινότητας μιας και απ ο,τι εχεις αναφέρει σε προηγουμενα θέματά σου δεν έχεις κάποια άλλη δραστηριότητα.Πάλεψέ το και μην αγχωνεσαι,τα παιδιά σου έδωσαν αρκετά παραδείγματα για να σου πουν πως και η αποτυχία (η προσωρινη) έχει και τα "καλά" της και σου μαθαίνει πράγματα.Αν το αγαπάς και το κυνηγήσεις σίγουρα θα τα καταφέρεις.Πίστεψε στον εαυτό σου και μέριασε όσο μπορείς τις ανησυχίες σου..αφού το θες,πάλεψε για να το αποκτήσεις!
Πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι κάποιες μέρες είσαι το περιστέρι και κάποιες μέρες το άγαλμα.
01-03-2013, 19:55 #48
δεν μπορώ να το ξεπεράσω....είναι αδύνατο.
01-03-2013, 23:44 #49
βασικά εγώ αυτό που βλέπω σε εσένα σκ ως πρόβλημα δεν είναι ούτε η σχολή σου , ούτε τα μαθήματα που χρωστάς, ούτε το αν θα χάσεις τη σχολή, αλλά ο απόλυτος τρόπος που αντιδράς στα διάφορα γεγονότα. δηλ έτσι όπως τα βλέπεις τα πράγματα καταστροφολογικά και απόλυτα, λογικό είναι μετά να σε παίρνει ψυχολογικά η κάτω βόλτα.
η Ελλάδα είναι μια χώρα μπουρδέλο και όντως πρέπει να συμμαζευτεί κάπως αυτό το μπάχαλο με τους αιώνιους φοιτητές, τις περίεργες μεταγραφές, τις ανεξέλεγκτες καταλήψεις και δεν ξέρω τί άλλο.
από την άλλη μεριά, το θεωρώ απίθανο ότι στην χώρα της απειθαρχίας θα εφαρμοστεί ξαφνικά με ένα νόμο ένα πολύ άκαμπτο μέτρο, και θα πετάνε χωρίς καμία εξέταση όλους τους φοιτητές που δεν έχουν τελειώσει στα +2 χρόνια, χωρίς να εξετάσουν αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, ή αν ο άλλος δεν ενδιαφέρεται να τελειώσει τη σχολή.
στο εξωτερικό είναι πολύ πιο αυστηρά τα πράγματα, δηλ όντως αν χάσεις κάποια εξάμηνα μπορεί να σε διαγράφουν, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν διάφορες δυνατότητες ακριβώς για να μην αποκλείονται φοιτητές που αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό λόγο αναγκάζονται να διακόψουν σπουδές. κατ αρχήν χαζομάρες όπως οι πανελλήνιες δεν υπάρχουν καν. αν ένας φοιτητής διακόψει και θέλει να επιστρέψει μετά από κάποιο χρόνο ή χρόνια, κάνει αίτηση να τον επαναδεχθούν και εξετάζεται η περίπτωσή τους από επιτροπή καθηγητών. αυτά στο εξωτερικό βέβαια.
αν εφαρμοστεί ο νόμος, [δεν γνωρίζω τί παίζει με τα πανεπιστήμια, αν έχει αφαρμοστεί ήδη, ή αν είναι στα σκαριά να εφαρμοστεί], έχω την εντύπωση ότι θα προκύψει μεγάλο πρόβλημα αν δώσουν μόνο 2 χρόνια εξτρά. σε κάποιες σχολές όπως πχ στο πολυτεχνείο που είναι 5ετής η φοίτηση, και έχουν περίπου 60 μαθήματα συνολικά, και είναι και δύσκολες οι σχολές, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα διότι δεν είσαι μόνο εσύ που ζορίζεσαι λόγω ψυχολογικών, είναι πολλά παιδιά που δεν θα μπορούν να τελειώσουν έγκαιρα, για διάφορους λόγους. πχ κάποιοι δουλέυουν και σπουδάζουν παράλληλα. οπότε σε αυτή την περίπτωση, δηλ, αν υπάρχουν πάρα πολλά άτομα που θα έχουν πρόβλημα, θα γίνει μεγάλη αναταραχή και θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν σε μιά πιο βιώσιμη λύση.
τέλος πάντων τι θέλω να πω με όλα αυτά;
κι εγώ στη ηλικία σου σκεφτόμουν σαν εσένα, καθόλου ρεαλιστικά δηλ, εντελώς άκαμπτα. είχα περάσει ηλεκτολόγους ΕΜΠ, που τότε ήταν κορυφή, αλλά δεν ήμουνα σε καλή φάση τότε, δεν διάβαζα, δεν καταλάβαινα τίποτα και νόμιζα ότι δεν μπορώ να σπουδάσω και μάλιστα έκανα και απόπειρα στην πρώτη εξεταστική, γιατί τότε θεωρούσα ότι η ζωή μου τελείωσε αφού απέτυχα στο πρώτο εξάμηνο της σχολής.
τελικά η ζωή μου δεν τελέιωσε, έτσι για την ιστορία! δυστυχώς αυτή τη σχολή την παράτησα τότε, αλλά έκανα ψυχοθεραπεία κα σπούδασα οικονομικά [στο deree]. αργότερα ξαναγύρισα στους ηλεκτρολόγους που το μυαλό μου την είχε μυθοποιήσει και νόμιζα ότι όλοι εκεί είναι σπίρτα και μόνο εγώ ήμουνα το μπάζο, και πλακώθηκα στη μελέτη και πέρναγα τα μαθήματα με την πρώτη και με βαθμούς 7-10. ακόμα και τα μαθηματικά που όλοι είχαν πρόβλημα, εγώ τα πέρναγα με 9 και 10! απλά ήμουν σε άλλη φάση, είχα αλλάξει πολύ.
τώρα δεν μπορείς να διαβάσεις γιατί είσαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, σε έχει πάρει από κάτω. αλλά αργότερα μπορεί να μπορείς, η ζωή αλλάζει, η κατάθλιψη δεν είναι μόνιμη!
βασικά η ψυχοθεραπεία θα μπορούσε να σε βοηθήσει, αλλά θέλει χρόνο και υπομονή και συνεργασία με κάποια ψυχολόγο που να την εμπιστεύεσαι και να την συμπαθείς.
υπάρχει μιά μέθοδος ψυχοθεραπείας, η γνωσιακή συμπεριφορική, που στόχο έχει να μάθει τον θεραπευόμενο να σκέφτεται πιο ρεαλιστικά και λειτουργικά, και όχι τόσο μαύρα και απαισιόδοξα, όπως συμβαίνει συχνά σε άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη. είναι καλή μέθοδος και εσένα θα μπορούσε να σε βοηθήσει. βέβαια όταν κάποιος νιώθει πάρα πολύ χάλια, δεν είναι τόσο αποτελεσματική.
όσον αφορά το πρόβλημά σου με τα μαθήματα στη σχολή, θα σου πρότεινα να πας να μιλήσεις σε κάποιον καθηγητή σου της σχολής σου, κάποιον που να έχεις το θάρρος και να τον εμπιστέυεσαι, και να πας να τον ρωτήσεις τι νομίζει ότι θα γίνει με φοιτητές που κινδυνέυουν να μην μπορούν να τελειώσουν στα +2 χρόνια. να δεις τι θα σου πει και κάποιος εκ των έσω.
02-03-2013, 00:38 #50
Σκατά δε θα κάνω σχόλια για σένα αλλά δηλαδή νομίζεις ότι οι άλλοι την εξεταστική την ευχαριστιόταν
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
02-03-2013, 19:48 #51
Είναι κι αυτό μια παγίδα που έχει πέσει μέσα το μυαλό σου και δεν μπορεί να ξεφύγει..!!!Και δε το λέω εγώ,αλλά μου το χει πει ειδικός και μετά που το σκέφτηκα ήρεμος,λέω πως είχε δίκιο...Ότι δηλαδη βλέπεις τους άλλους να προχωράνε,να φτιάχνουν τη ζωη τους και να είναι σε φάση να λένε ολο καινούργια πράγματα ενώ εσύ δεν έχεις να πεις κάτι.Κι αυτή ακριβώς είναι η παγίδα.Βλέποντας αυτό δηλαδή εσύ όλο και περισσότερο ''πέφτεις'' και κλείνεσαι στον ευατό σου.Έτσι περνάει ο καιρός και έτσι σου φαίνεται πως οι άλλοι είναι πολύ πιο μπροστά από εσένα ενώ δεν ισχύει.Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι πρέπει να αναγκάσεις τον ευατό σου να σκεφτεί διαφορετικά γιατί το πέρασα κι εγώ και το αποτέλεσμα ήταν να μείνω 2 χρόνια μόνος μου στο σπίτι και να βλέπω κι εγώ τους άλλους οπως λες να προχωράνε κι εγώ λόγω της κακής μου κατάστασης να βλέπω τα πράγματα μαύρα και να κλείνομαι ακόμη περισσότερο στον ευατό μου.Και δεν έβλεπα τους άλλους με ζήλια.Σε καμία περίπτωση,απλά έβλεπα τον ευατο μου σαν άχρηστο κι αποτυχημένο και ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα στη ζωή μου.Δεν έχει αλλάξει αυτό,ακόμη έτσι είμαι γιατί κι εγώ πριν λίγο καιρό μίλησα με ειδικό κι αποφάσισα να πω το πρόβλημά μου σε δικούς μου ανθρώπους γιατί έβλεπα ότι αν συνεχίσω θα περάσει ακόμη ένας χρόνος χωρίς να κάνω τίποτα και με ψυχολογία ακόμη χειρότερη.Οπότε πιέζω αυτή τη στιγμή τον ευατό μου να αλλάξει και ομολογώ ότι νιώθω άσχημα γιατί είχα φυγει από την καθημερινότητα.Φαντάσου δηλαδή σε τι κατάσταση είμαι.Η καθημερινότητα ενος φυσιολογικού ανθρώπου (δουλεια,μια βόλτα με φιλους,ενας καφές έξω,μια βόλτα για περπάτημα) μου φαίνεται πλεον ξένο και νιώθω άβολα.Αλλά όπως σου είπα πρέπει γιατί αν συνεχίσω έτσι νομίζω σε μερικούς μήνες από τώρα θα είμαι σε πολύ χειρότερη κατάσταση...!!!Μην κανεις το λάθος να κλειστείς στον ευατό σου γιατί θα είναι δύσκολα...Άκουσε με,εχουμε το ίδιο πρόβλημα.....
02-03-2013, 22:54 #52
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αλλά ξέρω τι θα κάνω. Κουράστηκα να υποφέρω πια. Το πρόβλημα μου δεν λύνεται παρά μόνο με ένα θαύμα. Λίγη υπομονή ακόμα και αν δεν γίνει ούτε το θαύμα θα αυτοκτονήσω, Εγώ δεν θα συνεχίσω να ζω περιμένοντας μπας και σε μία 10ετία γίνει το θαύμα. Τι να το κάνω αν είναι να υποφέρω τόσα χρόνια; Άλλη εξεταστική δεν θα αντέξω να χάσω και δεν θα ζήσω για να την χάσω. Φτάνει πια η κοροϊδία ότι όλα θα φτιάξουν....η ζωή είναι δική μου και εγώ θα την τελειώσω.
02-03-2013, 23:01 #53
σκατακι στο θεο πιστευεις? πας στην εκκλησια?
02-03-2013, 23:02 #54
πίστευα και προσευχές έχω κάνει και λάδια και αγιασμούς και τίποτα...τέλειωσε ούτε ο Θεός δεν με βοηθάει αν υπάρχει
Πλέον υπάρχει δεν υπάρχει δεν με νοιάζει
02-03-2013, 23:08 #55
και γω το ίδιο με σένα πιστεύω
ότι πιθανότατα δεν υπάρχει θεός
02-03-2013, 23:13 #56
και εγώ να φανταστείς μια ζωή ολόκληρη πίστευα στον Θεό και ήλπιζα...και κοίτα τώρα.
και το φοβερότερο όλων είναι πως όλοι όσοι συμπεριφέρονται άσχημα τα έχουν όλα καλά, ενώ εγώ που δεν πείραξα στην ζωή μου κανέναν δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ και κανέναν λόγο να συνεχίσω να ζω. Αυτός είναι ο Θεός.
02-03-2013, 23:22 #57
αν σκεφτείς ότι όλοι παρακαλανε θεούς
μόνο στα προβλήματα και στους φόβους
είναι μια αποδείξει ότι ο θεός είναι δημιουργία της φαντασίας του ανθρώπου
02-03-2013, 23:35 #58
Ρε συ εχω ενα φιλο 29 που δινει πανελληνιες φετος για δευτερο πτυχιο. Δηλαδη αυτος τι να πει? Εγω ειμαι 30 και θελω να παω για μεταπτυχιακο. Κανονικα επρεπε να εχω τελειωσει εδω και καιρο. Μια γνωστη ειχε δωσει για ψυχολογια στα 43 της τωρα τελειωνει οπου να ναι. Εγω στα 21 ηθελα να διακοψω και να μην σπουδασω τιποτα. Μην νομιζεις οτι τα πραγματα θα ειναι ετσι παντα οπως τα χεις τωρα στο κεφαλι σου. Με τη παροδο των χρονων ο ανθρωπος αλλαζει. Και να διαγραφεις, στη χειροτερη, πηγαινε σε ενα ιεκ ή ξαναδινεις ή παρακαλεσε τη συγκλητο να σου δωσει και αλλο χρονο. Νομιζω αν το δικαιολογησεις μπορει να γινει. Τί σχολη εισαι αληθεια και νομιζεις οτι αξιζει τοσο πολυ? Αν θες πες μας βεβαια. Πυρηνικη φυσικη? Ρ:
1. Πες πες πες στο τέλος κάτι θα μείνει
2. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα
02-03-2013, 23:52 #59
είναι μία πολύ καλή σχολή και το αξίζει και με το παραπάνω...μου αρέσει που υποτιμάς το πρόβλημα του άλλου λες και ξέρεις
εγώ δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ δεν έχω λόγο να ζω αυτό δεν έχεις καταλάβει...διάβασε τι γράφω προτού βγάλεις συμπεράσματα. Δεν τα έχω όλα καλά και αυτό είναι το μόνο πρόβλημα. Τι θέμα είναι πως δεν έχω λόγο να ΖΩ και τώρα πια δεν έχω ούτε την σχολή μου. Και αν ο φίλος σου θέλει να βγάλει 13 σχολές και να σπουδάζει μέχρι τα γεράματα πρόβλημα του...εγώ μία θέλω να βγάλω και δεν πρόκειται. Και πρέπει να μάθεις πως δεν θα μου ορίσεις ούτε εσύ ούτε ο φίλος σου ούτε κανείς την ζωή. Εγώ τώρα θέλω να σπουδάσω και όχι να υποφέρω την κάθε στιγμή που ζω ΚΑΙ ΑΝ κάποτε φτιάξουν τα πράγματα να σπουδάσω....ΈΛΕΟΣ
Και μην κάνεις τον κόπο να απαντήση...σε μπλόκαρα για να μην βλέπω τις σαχλαμάρες του κάθε άσχετου που μπαίνει χωρίς να έχει διαβάσει ή κατανοήσει το θέμα και υποτιμά το πρόβλημα του άλλου. Φίλε άντε τράβα να κοροιδέψεις κανέναν άλλον.
02-03-2013, 23:59 #60
skataki εδω τα χαλαμε. Ειναι δυνατον να μην πιστευεις στο θεο? Απο που θ αντλησεις δυναμη και κουραγιο? Επειδη στους κακους πανε ολα καλα σημαινει οτι δεν υπαρχει θεος? Αυτα που περνας ειναι ολα δοκιμασιες. Ο θεος σε δοκιμαζει, να δει αν εχεις πιστη. Καθε μερα γινοντε θαυματα, δε θελω να σε ακουω να λες τετοια. Οχι επειδη δε μας κανει το χατηρι αμεσως ο θεος να λιγοψυχουμε. Πρεπει να ρθεις κοντα στην εκκλησια μας για να παρεις δυναμη και να μη τα βλεπεις ολα μαυρα.