Results 1 to 10 of 10
Thread: γειά σας και βοήθεια!
-
08-04-2013, 17:16 #1
γειά σας και βοήθεια!
Γειά σας.
Είμαι 28 χρονών και βρίσκομαι σε κακή κατάσταση τον τελευταίο καιρό. 26 δεκέμβρη μετά απο κακή ζωή για ένα 3μηνο με κατανάλωση αλκοόλ κακη διατροφή κλπ έκατσα να κάνω ένα "τσιγάρο". μετά απο μερικές τζούρες 'επαθα ταχυκαρδία ο φόβος με κυρίεψε πηρα την πίεση μου και ηταν 19-10. Απο τότε έπαθα μπλάκ αουτ. Έπαθα 3-4 μεγάλες κρίσεις πανικού με 2 επισκέψεις στο νοσοκομείο. Απο τότε παίρνω τη πίεση που κυμαίνετα απο 13-15 η μεγαλη και απο 7,5-9,2 η μικρη. Πήγα σε καρδιολόγο και εκααν τεστ κόπωσης και μου πε πως πιστευει πως ειναι απο το αγχος. Ο ενδοκρινολόγος παρότι βρηκε μικρα οζιδια μου ειπε το ίδιο.
Εγώ όμως εχω συνδεσει όλο αυτο με τη κακήζωη που εκανα και εχω πάθει αρρωστοφοβια. Το στομάχι μου είναι χαλια και τα εντερικα μου επισης και σκεφτομαι να παω και σε γαστρεντερολογο. Επίσης κουράζομαι ευκολα και 2 βδομαδες που εχουν κοπάσει οι πολλες ταχυκαρδίες, σαν να μη νοιώθω τους παλμούς της κρδιάς μου. Πάω σε ψυχολόγο και βοηθάει κάπως. Σκέφτηκα να πάω σε ψυχίατρο αλλά αποφάσισα να το αντιμετωπίσω μόνος μου.
Πάντα φοβόμουν οτι το ποτό θα με αρρωστήσει (δούλευα νυχτα 8 χρονια) και τώρα 3 μηνες το έκοψα μαχαιρι όπως κ τους καφεδες κ το κάπνισμα και ισως φταει κ αυτο που εχω τοσο αγχος. ΑΑ Ενω είμαι αρρωστοφοβηκός φοβάμαι να πάω σε γιατρό...
Βοηθήστε με!
- 08-04-2013, 19:36 #2
απο το "τσιΓΑΡΟ" ειναι εχει τυχη σε πολλους μη φοβασε δεν εχεις τιποτα απλος σου προκαλεσε τορμερο αγχος!
08-04-2013, 19:43 #3
Και εγώ έτσι την είχα πάθει την πρώτη φορά με ένα " τσιγάΡΟ "
Ταχυκαρδίες, τάση προς εμετό, αίσθηση ότι αυτό που ζω είναι όνειρο, ίδρωμα, φούντωμα κλπ. Μην ανησυχείς φίλος δεν φαίνεται να είναι τπτ σοβαρό με τον καιρό θα περάσει.
09-04-2013, 00:07 #4
λέτε ρε παιδιά; γιατί εχουν περάσει τρεισημιση μήνες και είμαι όλο πισωγυρίσματα. Και η ψυχολόγος αυτό είπε. πως το "τσιγαρο" σε συνδιασμο με το ποσο ειχα καταπονησει τον οργανισμο λειτουργησε σαν μεγενθυντικος φακος στα προβληματα αγχους που ειχα απο πριν.δυλειά που δε μου αρεσει, οτι ξενοικιασα απο το δικο μου σπιτι κ μενω με τους δικους μου κτλπ. σκεφτομαι την ομοιοπαθητικη. τι λετε?
09-04-2013, 01:02 #5
Γιάννη stay cool! Απλά είχες ένα bad trip όπως όλοι έχουν κάποτε. Καθόλου ευχάριστη εμπειρία, αλλά εσύ το πήρες κατάκαρδα. Άρχισε να κάνεις λίγο ποδήλατο ή τρέξιμο χαλαρό. Θα κάνεις καλό στο σώμα σου, θα κοιμάσαι καλύτερα και θα ξεχνιέται και το μυαλό σου. Στο κάτω κάτω ένα τσιγάρο χόρτο δεν μπορεί να σου επιβάρυνε τόσο δραματικά την υγεία σου. Όλα θα πάνε καλά! Cheers από Ολλανδία!
09-04-2013, 01:21 #6
Γιαννη μου,
Εγω μετα απο "γαρο" κατα την διαρκεια του οποιου ηρθα κοντα στο θανατο απο ολα οσα περιεργραψες και 2-3 μηνες μετα, αρχισαν οι πανικοι.
Εχουν περασει βεβαια 15 χρονια απο τοτε αλλα αυτη ηταν η αφορμη.
Δεν ξερω αν "επινες" καιρο. Καλο θα ηταν να υπηρχε καποιος μαζι σου που να ξερει και να σε ξεκολλησει απο τον τρομο.
Τελος παντων, ναι συμβαινει απο χασις, πολυ συχνα απλα αλλους τους επηρεαζει επειδη υποβοσκουν αλλα προβληματα και αλλους οχι.
Μην ανησυχεις, δεν εχεις καρδιες, εγκεφαλικα κλπ.
Οντως bad trip ηταν αυτο και δεν εχει να κανει με τιποτα παθολογικο.
Απλα δε σε θελει και μην το ξανακανεις :-)
09-04-2013, 01:24 #7
Και επειδη ξεχασα να απαντησω στην ερωτηση σου, ναι παιζει αυτο που λες.
Κι εγω τοτε που το επαθα ειχε προηγηθει περιοδος πολυ εντονου αγχους. Συν το οτι ταλαιπωρησες τον εαυτο σου, επομενο ηταν καποια στιγμη να ξεσπασει ο οργανισμος σου.
Το τσιγαρο ηταν η αφορμη.
Για ομοιοπαθητικη δεν ξερω δεν το εχω κανει ποτε αλλα λενε οτι εχει πολυ καλα αποτελεσματα.
09-04-2013, 09:31 #8
Έπινα από 18 χρονών αλλά ποτέ συστηματικά εκτός απο μια περίοδο εκεί γύρω στα 20 και δε μου το ξανάκανε ποτέ αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να το ξαναακουμπίσω. Αλκοολ επινα πολύ πιο συστηματικά. Δλδ φαντάσου πως όλα τα τεστ στο ιντερνετ με ψιλοεβγαλαν αλκοολικό οπότε το έκοψα και αυτό. Απο τότε πιστεύω πως δεν υπάρχει αρρωστια που να μη μου την έχω προσάψει με κυριότερες αυτές της καρδιάς... Έχω ψιλολαλίσει...
09-04-2013, 09:34 #9
Επίσης το χειρότερο σε αυτή τη φάση που μπορούσα να κάνω εείναι να μιλάω με άτομα που δε το εχουν περάσει και να μου λεει ο καθένας τη μαλακία τους και να "ψαχνω" τα συμτώματα τα σωματικά στο ιντερνετ... Κάθε μέρα νόμιζω πως έχω και κάτι άλλο...
09-04-2013, 12:44 #10
Ναι οντως, ειδικα αυτο με το ιντερνετ μην το κανεις γιατι δεν θα βρεις ηρεμια.
Αγχωδη διαταραχη εχεις. Οπου και να πας το ιδιο θα σου πουν και οσοι απο εδω μεσα εχουν περασει τα ιδια θα σου το επιβεβαιωσουν.
Αν θες εσυ να εισαι καλυμενος πηγαινε σε εναν σοβαρο ψυχολογο να σου πει το ιδιο.
Μην το ψαχνεις οργανικα δλδ. Αλλα αν ειναι να σε ηρεμησει, πηγαινε σε εναν καρδιολογο να σε καθησυχασει.
Αλλα κι αυτοι στην προσπαθεια τους να σε ηρεμησουν μπορει να τα κανουν χειροτερα!
Ο κολλητος μου πηγε σε καρδιολογο πριν πολλα χρονια επειδη ειχε ταχυκαρδιες (λογω κρισεων πανικου) ο οποιος του ειπε "τιποτα δεν εχεις, ερωτευμενος εισαι γι'αυτο εχεις ταχυκαρδια", και βεβαια το παλικαρι τα πηρε και του ειπε οτι αν ηταν ερωτευμενος θα ηταν με τη γκομενα για μπανιο και οχι στο ιατρειο του.
Anyway, αρρωστος δεν εισαι παντως.