Αγχωτικες διαταραχες.Τι εχω ρε γαμωτο!!!?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Junior Member

Αγχωτικες διαταραχες.Τι εχω ρε γαμωτο!!!?

Καλησπερα σε ολους και συγχαρητηρια για το πολυ καλο φορουμ.

Πριν συνταξω αυτο το θεμα καθησα και διαβασα αρκετα θεματα εδω μεσα σχετικα με το αγχος και τα συμπτωματα του.

Ειμαι ενας χαρακτηρας ευαισθητος και παραλληλα πολυ νευρικος και αγχωδης.

Τα συμπτωματα μου αρχισαν τον Δεκεμβριο του 2005 με κάποιους μικρους πονους στο υπογαστριο.Ψιλοαγχωθηκα με το προβλημα αυτο αλλα αφου εκοψα για καποιες μερες τις σαβουρες που ετρωγα και τον καφε ενιωσα πολυ καλυτερα.
    Το πασχα του 2006 αρχισα να νιωθω ενα μουδιασμα και τσιμπηματα αριστερα στο στηθος.Παρολο που δεν ηταν πανω στην καρδια αλλα πολυ πιο αριστερα κοντα στην μασχαλη αγχωθηκα οτι κατι τρεχει με την καρδια μου.Τελικα προσπαθησα να το ξεχασω και μου περασε μετα απο λιγες μερες.Μαλλον καμια ψύξη θα ηταν.

Μετα απο μια μερα στην δουλεια την οποια
    ακουσα πραγματα τα οποια με θιξανε και τα οποια δεν τα ειπαν μπροστα μου αρχισα να εχω παρα πολλα νευρα , να μην θελω να δω κανεναν και ξαναπαρουσιαστηκε το προβλημα στο στομαχι , το οποιο σε συνδυασμο με κακη διατροφη , καφεδες , τσιγαρο αρχισε να γινεται μερικες φορες εντονο .Παραλληλα με πιαναν πονοι στιγμιαιοι στο στηθος , καουρες μεχρι που αποφασισα να παω σε γιατρο μετα απο ενα πονο στην καρδια (την μέρα που εδινα εξετασεις για ενα σεμιναριο.Ειχα αρκετο αγχος εκεινη την μερα)
    Ο γιατρος μου βρηκε γαστριτιδα και γαστροοισοφαγικη παλίνδρομηση και μου ειπε να αρχισω θεραπεια .Τα φαρμακα που μου εδωσε ηταν LOSEC , MALLOX και καποια χαπακια για καποια σκουληκια που εβγαζα κατα καιρους στα κοπρανα.
    Παραλληλα με μια διαιτα , και ελαφρια γευματα εκανα την θεραπεια και τα συμπτωματα ειχαν εξαλειφθει σχεδον τελειως αλλα ενιωθα μεγαλη ατονια.Πηγα διακοπες , συνεχιζα παραλληλα την θεραπεια και με το που γυρισα Αθηνα ξεκινησα μια αντιοξειδωτικη διατροφη με 6 γευματα την ημερα για χασιμο λιπους .Μεχρι το τελος του χρονου που εκανα την διατροφη (5 μηνες περιπου) ενιωθα τελεια.Τα συμπτωματα δεν εμφανιστηκαν ουτε στο ελαχιστο και ειχα τρομερη ενεργητικοτητα και ευεξια.Παραλληλα ομως με την διατροφη ειχα την κακη συνηθεια να πινω 4-5 καφεδες την ημερα (ελληνικο κυριως) .Μετα που σταματησα την διατροφη η συνηθεια δεν κοπηκε , αλλα προσπαθησα να κρατησω καποιες διατροφηκες συνηθειες ακεραιες.

Μετα απο μια κριση νευρων παλι στην δουλεια γύρω στον Μάρτιο τα συμπτωματα αρχισαν παλι να εμφανιζονται.
    Τα αφησα να περασουν αλλα καποια στιγμη δεν αντεξα παλι και πηγα στον Γιατρο.Μου βρηκε παλι τα ιδια και ξεκινησα καποια θεραπεια με τα χαπια peptan.

Βασικα ολα αυτα τα εγραψα για να σας βαλω στο κλιμα.
    Αυτα που με πειραζουν και αυτα για τα οποια αγχωνομαι ειναι τα συμπτωματα που εχω.μπορει για μια εβδομαδα να εχω τρομερη ενεργεια αλλα μετα να με πιανουν παλι κρισεις ατονιας.Δεν ξερω τι να κανω
    Τα συμπτωματα ειναι
    Τραβηγματα στο στομαχι , πονος αριστερα παλι στο στηθος (κοντα στην μασχαλη παλι) ,και χτες με επιασε ενα στιγμιαιο τραβηγμα στην καρδια (χωρις αλλα συμπτωματα).Επισης μερικες φορες τις τελευταιες μερες εχω φαγουρα στο αριστερο μερος του στηθους.
    Δεν ξερω τι να κανω και φοβαμαι να παω σε γιατρο.
    Να αναφερω επισης οτι τα περισσοτερα απο αυτα τα συμπτωματα με πιανουν οταν καθομαι.Οταν κανω δουλειες η γενικα οταν ειμαι σε εγρηγορση και ασχολουμε με κατι ειτε στην δουλεια ειτε αλλου δεν νιωθω τιποτα.Με το που καθομαι αρχιζω και σκεφτομαι διαφορα...

Senior Member
    Δεν έχω ακούσει μεγαλύτερη βλακεία στην ζωή μου! Φοβάσαι να πας στον γιατρό...αν είναι δυνατόν πια!
    Πότε θα πας δηλαδή?? Όταν θα είναι σίγουρα αργά??!
    Άυτο με τα σκουλίκια στα κόπρανα με ανησύχησε περισσότερο, επείδη έχω δει δίαφορα στην Βιοιατρική που σπουδάζω.
    Συμβουλή μου, επειγόντως πήγαινε σε γιατρό, ή μάλλον ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ!

Senior Member
    ...γιατί που είπε οτι φοβάται να πάει σε γιατρό; χμμ

σε ψυχίατρο- ψυχολόγο πήγες;

Junior Member
    Ειχα παει σε γιατρο πριν κανα μηνα και μου βρηκε παλι προβληματα με το στομαχι.Εκανα μια θεραπεια καποιες μερες και ενιωθα πολύ καλυτερα.Ενεργεια , ευεξια κλπ κλπ.Αλλα τις τελευταιες μερες με ξαναπιασαν .Πρεπει να αρχισω παλι καμια θεραπεια.
    Αυτο που με ανησυχει βασικα ειναι η φαγουρα στο στηθος που με εχει πιασει τις τελευταιες μερες.Αν με επιανε και στο δεξι μερος και στο αριστερο δεν θα με ενοιαζε.Αλλα το προβλημα ειναι οτι με πιανει μονο στο αριστερο.Δεν εχω αλλα συμπτωματα πχ δυσπνοια ,ζαλαδες , πονοκεφαλους , πυρετους (πυρετο εχω να κανω 4 χρονια περιπου) αλλα νιωθω μια ατονια η οποια απο οτι μου ειπαν ειναι απο το στομαχι και τα Losec Που εχω αρχισει και παιρνω παλι τις τελευταιες μερες.

Senior Member
    δεν καταλαβαινω...είναι ψυχογενες το προβλημα σου;

Senior Member
    Αν η αμέλεια είναι ψυχογενής τότε ναι!
    Πραγματίκα είναι κρίμα να μην πάς σε γιατρό.
    Κι ο πατέρας μου παίρνει Losec επείδη έχει ευαίσθητο στομάχι.
    Το να σου πει κάποιος εδώ μέσα τι έχεις δεν σημαίνει τίποτα. Όσο αποφεύγεις κάποια συνάντηση με κάποιον ειδικό γιατρό τόσο το χειρότερο.
    Συγνώμη αν είμαι απότομη, αλλά μόνος σου διαλέγεις να καταστραφείς.

Banned
    Μανόλη τα ίδια περίπου συμπτώματα παρουσιάζονταν και σε εμένα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Το πιο πιθανό είναι ότι το έντονο άγχος προκαλεί μια σειρά από ψυχοσωματικά συμπτώματα. Στην δική μου περίπτωση, η κοινωνική φοβία - ο πανικός - το έντονο άγχος προκαλούσαν πόνους στο στήθος, αναπνευστικά προβλήματα, μουδιάσματα και άλλα που αν ψάξεις λίγο στο froum, θα δεις ότι έχουν απασχολήσει πολλά παιδιά.

Αυτό που έκανα, ήταν να επισκεφτώ κάποιους γιατρούς οι οποίοι θα πιστοποιούσαν ότι δεν αντιμετώπιζα κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ομολογώ, ότι ανακουφίστηκα αρκετά μετά από τις διαγνώσεις. Καλό θα είναι να ξεκινήσεις από εκεί...

Στην συνέχεια θα πρέπει να κάνεις κάτι για να αντιμετωπίσεις το άγχος σου, μιας και κατά πάσα πιθανότητα αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία των περισσοτέρων από αυτά που ανέφερες.

Junior Member
    geia sou file mou manwli.molis diabasa to minima sou kai psaxtika gia na dw mipws to exw grapsei egw.ekouse me prosektika kai den tha xaseis pistepse me.exw akribws ta idia simptwmata me sena alla egw ksekinisa perisi me kriseis panikou klp klp kai fetos mou exoun apomeinei mono merika psixoswmatika ama agxonomai i ama piezomai iperbolika.einai logiko na agxonetai enas anthrwpos otan exei kapoio pono stin prokardia perioxi.poli logiko.apla ksereis ti ginetai?otan asxoleise me kati kai bazeis to kefali katw kai doulebeis den se pianei?giati arage?ean einai kardia lew egw sta zoria einai pou prepei na se pianei perissotero.gia na min se kourazw kai paidebesai adika file mou.dose 50e mpes se enan kardiologo na kaneis mia eksetasoula ekei epi topou giati distixws tha pedebeis to mialo sou ean exeis kati opws kai egw kolona 6 mines na paw se kardiologo gia na mou pei stin teliki oti den exw apolitws tpt me tin kardia mou.kanto eilikrina sou milaw giati egw to metaniosa pou afisa 6 mines apo tin zwi mou na perasoun me to ean tha kanw sex kai tha pathw emfragma i gia to ean oi ktipoi tis kardias mou einai 90 kai den einai 85 re gmt.to kserw einai diskolo gia olous emas pou eimaste etsi alla me mia leksi sou lew oti I ZWI EINAI POLYTIMH gia na tin afieroneis se emmones kai se fobies.simeiose oti egw akoma psilotrabiemai me fobies kai psixosomatika alla to palebw.kai to farmako einai ena file mou opws leei kai i diafimisi.MHN MENETE MESA.kalokairaki einai diskolo gia emas tous agxodeis alla palepse ti kai opws tha sou elege enas kollitos sou ksekollaaaaaaa!!!!!!!!
    ama fobasai kai eisai apo athina steile mou pm na pame parea re.min koloneis tha bgeis apo ton giatro kai den tha se noiazei tpt kata 99% giati egw efaga 6 mines apo tin zwi mou gia to 1%.

dionisis

Junior Member
    Ηδη νιωθω καλυτερα με αυτα που διαβασα γενικα στο forum Και με αυτα που μου γραψατε.
    Φιλε Διονυση εχεις μεγαλο δικιο .Αν ηταν κατι στην καρδια λογικο ειναι να με επιανε κατι τις στιγμες που πιεζομαι παρα πολυ
    Στην δουλεια ειμαι ολη την ωρα σε εγρηγορση , κουβαλαω διαφορα , την προηγουμενη εβδομαδα εκανα απογραφη , ανεβαινω συνεχεια σκαλες , περπαταω πολύ και ποτε μα ποτε δεν με πιανει καποιος πονος η καποια ενοχληση την ωρα που ασχολουμαι με αυτα τα πραγματα.Ακομα και στο στομαχι που εχω σιγουρα προβλημα μου περναει οταν ασχολουμαι με κατι.
    Γενικα επειδη ειμαι και νευρικος σαν ατομο συνεχεια ασχολουμαι με κατι εκτος απο τις στιγμες που με πιανει μια ατονια η οποια συνδυαζεται με απιστευτη βαρεμαρα και νυστα.

Πρεπει να το αποφασισω να παω σε γιατρο παντως για να μου φυγει και το αγχος...

Member
    φιλε μανωλη συμφωνω με τους παραπανω, ειναι καθαρα ψυχωσωματικα, και εγω παιδευομαι ενα χρονο γεματο τωρα.. να ξερεις κατι, οσο ασχολεισαι τοσο τα ψυχωσωματικα θα μεταλλασονται και εκει που θα ηρεμεις θα βγαινει κατι καινουργιο και θα σε αγχωνει.. μπορεις ομως να ξεκινησεις τωρα και να βαλεις μια ταξη στη ζωη σου.. θα προτεινα την επισκεψη σε ενα ψυχιατρο, θα σε βοηθουσε πολυ να ανακαλυψεις πραγματα που εσυ για καποιο λογο δεν θελεις να δεις.. οταν συνειδητοποιησεις το δρομο σου, ολα θα αλλαξουν.. παλεψε το, κανε υπομονη πανω απο ολα, και οταν παψεις να τους δινεις σημασια, σταδιακα θα σε αφησουν και αυτα.. τον ψυχιατρο τον προτεινω για την αντιμετωπιση σου σε θεματα που σου φερνουν νευρα.. πιστεψε με, μια μικρη αλλαγη να κανεις προς το καλυτερο, ολα θα εξαφανιστουν και αν εμφανιζονται, ευκολα θα τα καταπολεμας.. πρεπει να δουλεψεις λιγο με τον εαυτο σου, και αυτο θα στο ξεκινησει ο ειδικος και μετα μονος σου θα ξερεις τι πρεπει να κανεις... κανε το βημα ομως τωρα, να σαι καλα και να μην ανησυχεις για τιποτα, ειμαστε πολλοι, και στην τελικη, ειμαστε ακομα ολοι ζωντανοι;-)
    \"Nothing is good or bad, but thinking makes it so.\"
    --William Shakespeare

Junior Member
    Σίγουρα για πολούς από εμάς είναι/ήταν taboo η επίσκεψη σε 1 ψυχολόγο/ψυχίατρο παρ\' όλλα αυτά πιστεύω ότι καλό θα είναι να κάνεις μια επίσκεψη δε χάνεις τίποτα.
    Το στομάχι που αναφέρεις μπορεί να είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία του προβλήματος.
    Δεν είμαι ειδικός αλλά σου προτείνω να κάνεις κάτι τώρα που είναι ακόμα στην αρχή το πρόβλημα σου και είμαι σίγουρος ότι θα ανακουφιστείς σε μεγάλο βαθμό, θα το δείς και μόνος σου.

Senior Member
    Μανώλη γεια και απο μένα.Απο τέλος του Απρίλη ένιωθα οτι δεν μπορώ να αναπνεύσω.Ήταν σαν κάτι να μου είχε βουλώσει τον λαιμό και δεν περνούσε αέρας.Συν οτι είχα και κάτι σαν ξερόβηχα.Όταν εκείνη την περίοδο ανέβηκε και η γιαγιά μου στην Αθήνα και της βρήκαν την μια βαλβίδα στην καρδιά βουλομένη και είχε για καιρό τα ίδια συμπτώματα με μένα τότε πλέον πείστηκα οτι είχα και εγώ βουλομένη βαλβίδα(μάλλον το μυαλό μου ήταν βουλομένο αλλά τέλος πάντων). Το πρόβλημα στην ανάσα ήταν το λιγότερο, είχα τα ίδια και χειρότερα με σένα προβλήματα στο στομάχι και έχω πάρει τα φάρμακα που αναφέρεις.
    Όταν επιτέλους ξύπνησα κατάλαβα οτι παθολογικά δεν είχα τίποτα, όλα τα συμπτώματα ήταν ψυχολογικά.Κάθισα και έκανα μια μικρή σύσκεψη με τον εαυτό μου και είπα ΄ως εδώ, θέλω να περνάω καλά και όχι μονίμως άρρωστη με στομάχια και καρδιές΄΄
    και έτσι το πήρα απόφαση και πήγα σε ψυχολόγο.σε πληροφορώ οτι απο τις 3 φορές που έχω πάει έχω γίνει άλλος άνθρωπος, έχω βγάλει πολλά συμπεράσματα και τα συμπτώματα ελλατώθηκαν.
    Κάνε την αρχή και πήγαινε.Τίποτα δεν έχεις.Όλα μέσα σε αυτό το ρημαδομυαλό μας είναι.
    Καλή δύναμη και κουράγιο και οτι θες εδώ είμαστε.
    μίνα

Senior Member
    Μανώλη το προβλημα σου απ΄ό,τι γράφεις εκτιμώ ότι οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες. Τα συμπτώματα είναι ψυχοσωματικά. Εκτός του ότι πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικό πρέπει να ακολουθήσεις και την σωσ΄τή διατροφή και παράλληλα να ασκείσαι. Ο αδερφός μου από το εργασιακό άγχος έφθασε στα πρόθυρα καρκίνου του στομάχου. Τώρα έχει έλκος,γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση,ευερεθιστότη� �α,αυπνίες κ.λ.π Παράλληλα με την αγωγή για το στομάχι ο γιατρός του χορήγησε και ένα ηπιο αντικαταθλιπτικό. Πρόλαβε το τωρα που είναι αρχή.

Junior Member

psixofarmaka k emmones

Originally posted by shannyn
    Αν η αμέλεια είναι ψυχογενής τότε ναι!
    Πραγματίκα είναι κρίμα να μην πάς σε γιατρό.
    Κι ο πατέρας μου παίρνει Losec επείδη έχει ευαίσθητο στομάχι.
    Το να σου πει κάποιος εδώ μέσα τι έχεις δεν σημαίνει τίποτα. Όσο αποφεύγεις κάποια συνάντηση με κάποιον ειδικό γιατρό τόσο το χειρότερο.
    Συγνώμη αν είμαι απότομη, αλλά μόνος σου διαλέγεις να καταστραφείς.

Junior Member
    καλησπερα.ηθελα να κανω μια ερωτηση.παιρνω εδω κ 3 μηνες το φαρμακο zyprexa.καθε βραδυ 2 χαπακια των 5mg.Το παιρνω γιατι εχω εμμονες ιδεες για την πρων μου κοπελα.την παρακολουθω,κ γενικα εχω φαει κολλημα μαζι της.το βραδυ αλλα κ καθολη την διαρκεια της ημερας την σκεφτομαι συνεχως.εχω χωρισει εδω κ 6 μηνες κ η ενταση της στεναχωριας δεν λεει να σταματησει.θελω να ρωτησω τισ επιπτωσεις,ιατρικες κ μη που μπορει να εχει η χρηση ενος τετοιου φαρμακου. ευχαριστω εκ των προτερων.

Page 1 of 2 12 LastLast