Τα κατάφερε κανείς? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 46
    Senior Member
    Καλημέρα! Και σήμερα ακόμη ποιό καλά έχουν μειωθεί τα σωματικά συμπτώματα...περιμένω την ώρα που θα σηκωθώ στις 7 να πάω το γιό μου σχολείο, το πρωι ειναι ανυπόφορα ειλικρινά...
    Vagpap συγχαρητήρια! Να σου πω πλέον τώρα έμαθες ότι έκανες κακό στον εαυτό σου και δε θα ξανασυμβεί ποτέ και χαίρομε για σένα, η κατάθλιψη όμως η άτιμη σε βρίσκει μόνη της. παρόλα αυτά έτσι είναι...κάποτε θα κάνει το κύκλο της και με τη βοήθεια τη δική μου. Πλέον δε μιλώ για αυτή, προσπαθώ να σκεφτώ ότι έχω μια πολύμηνη ίωση και θα περάσει! Μόνο εδωμέσα με σας μαζι όλοι να ανταλλάσουμε απόψεις να τη νικήσουμε!!..Ναι συμφωνώ με αυτό του Ουγκώ.
    ΜΑΡΙΑΝΝΑ3 ..κοπέλα μου να σου πω ότι εγω τα σταμάτησα τα φάρμακα κι υποτροπίασα αμέσως, τώρα τα ξαναπαίρνω, και βέβαια θα τα παίρνω γιατί θέλω να είμαι καλά!,,Μου είπε η ψυχολόγος μου το εξής, ότι...πχ πως παίρνει ένας διαβητικός ινσουλίνη? έτσι κι εμείς μας λείπει κάποια ορμόνη...επίσης..στο θέμα εθισμού απάντησε...ότι πχ..εαν βγεις στο κρύο και γριπωθείς..δε θα πάρεις αντιβίωση?...ε..μετά αμα ξαναβγείς δε θα ξανακρυώσεις και θα ξαναπάρεις αντιβίωση?..αυτό δεν είναι εθισμός..ειναι ανάγκη να γίνουμε καλά! Μετάαπο πολλά χρόνια κι Αν ό οργανισμός τα συνηθίσει όπως πχ το ντεπόν που δε πιάνει πολλούς και παίρνουν ξερω γω.,μεζουλιτ....τότε θα τα αλλάξουμε!..Απλα μετά απο τόσα επεισόδια που είχα βαριάς μορφής..σκέφτηκα μπαααας και ίιιισως κάποιος ζει χωρίς φάρμακα για χρόνια και την έκανε ξου αυτή την άτιμη αρρώστια..Καλη μας τύχη λοιπόν)

Senior Member
    θα γελάσεις με αυτό που θα σου πω......πριν 10 χρόνια περίπου είχα πρόβλημα με την κατάθλιψη (προήλθε απο ένα τροχαίο που το πιο αγαπημένο μου πρόσωπο ξεψύχησε στα χέρια μου) και μάλιστα μεγάλο αφού είχα κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και ήμουνα στην εντατική για κανένα μήνα (φαντάζομαι μέχρι στιγμής δε γελάς) μετά από όλο αυτό ακολούθησαν ψυχίατροι, χάπια, συνεδρίες, ψυχολόγοι,και ελάχιστοι φίλοι (ένας αλλά καλός) ... μια μέρα λοιπόν κανένα 6 μηνο μετά την απόπειρα είμαι έξω απο την πόρτα του ψυχολόγου και περιμένω για το ραντεβού εκεί είναι και ένας κύριος μεγάλης ηλικίας αρκετά περίεργος.. ξαφνικά γυρίζει με κοιτάει και μου λέει να τρως μπανάνες μία το πρωί μία το βράδυ με ένα ποτήρι νερό, με το που σηκώνεσαι το πρωί θα τρως την μπανάνα και θα πίνεις ένα ποτήρι νερό και το βράδυ πριν πλύνεις τα δόντια σου θα τρως άλλη μία και θα πίνεις ένα ποτήρι νερό.. και τις μπανάνες θα της αγοράζεις εσύ θα είναι η ευθύνη σου θα πας 1-2 φορές την εβδομάδα και θα αγοράζεις τις μπανάνες σου ... να το κάνεις μου λεει είναι θεραπεία... η αλήθεια είναι ότι δεν το έκανα κατευθείαν.. καναμε την συνεδρία με τον ψυχολόγο και έφυγα.. μετά απο μία βδομάδα απο περιέργεια ρώτησα την ψυχολόγο ποιος ήταν και μου είπε κάτι αρκετά φρικιαστικό για την ιστορία του κυρίου..έτσι άρχισα να τρώω τις μπανάνες και ήταν η πρώτη ευθύνη που αναλάμβανα για τον εαυτό μου και το κάνω ακόμη ..πια μόνο το πρωί αλλά σχεδόν κάθε μέρα και πάντα της αγοράζω εγώ και μόνο... χαπια έχω να πάρω 9 χρόνια αλλό περιστατικό κατάθλιψης δεν είχα αλλά την ''θεραπεία της μπανάνας'' την συνεχίζω κανονικά...
    Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/

Senior Member
    Δε γελάω και μάλιστα καθόλου! Τα περιστατικά καταθλιψης διαφέρουν πχ σε άλλο του βγαινουν εξανθήματα, άλλος είναι τόσο χάλια σωματικά που δε μπορεί να γεμίσει μια κατσαρόλα με νερό να φτιάξει μακαρόνια κάτι τόσο απλό δλδ, άλλος παρουσιαζει έκζεμα κτλ. Αυτα όλα έχουν τα κοινα του χάλια ΄΄υπνου, αλλαγες όρεξης και τα υπόλοιπα γνωστα μας. Εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία. Ειχα αρκετες φάσεις. Τη πρωτη μου φορά δε πήρα χάπια γιατι απλα......δε μου ειπε κανεις οτι έχω καταθλιψη(πριν πολλά χρόνια) συνηλθα μετα απο μηνες. Εσυ...επειδη εκανες αγωγη απο τη πρώτη φορα...γιαυτο και δε το ξαναπαθες. Λες να φταινε κι οι μπανάνες? Λοιπόν...φταινε! Οταν ημουν στη σχολή, μια καθηγήτρια μας μαια..μας ειπε ότι για να αποφύγουμε στην εμμηνοπαυση τις αλλαγες ορμονων κι ότι αποφέρουν αυτές στιςς γυναικες όταν σταματαει ο έμμηνος κύκλος....να..τρωμε μπανανες. Αρα...κάτι παίζει με τις ορμόνες και τις μπανάνες:P Κι η καταθλιψη ως γνωστο προκαλειται απο κάποια διαταραχη τους (ενα απο τα αιτια) Σε καμμία περίπτωση δε θαλεγα ότι προκειται για placebo, όντος κάτι παίζει και φυσικά θα το εφαρμόσω, νασαι καλα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κλειδί Σκέψης View Post
    ..και τις μπανάνες θα της αγοράζεις εσύ θα είναι η ευθύνη σου θα πας 1-2 φορές την εβδομάδα και θα αγοράζεις τις μπανάνες σου ... να το κάνεις μου λεει είναι θεραπεία...
    Ναι πολύ σωστά! Η θεραπεία και των ψυχολογικών μας προβλημάτων εξαρτάται από την ανάληψη προσωπικής ευθύνης και μάλλον κι απ' ότι φαίνεται κι οι μπανάνες συμβάλλουν αρκετά.

Quote Originally Posted by elli1 View Post
    ..να..τρωμε μπανανες. Αρα...κάτι παίζει με τις ορμόνες και τις μπανάνες:P Κι η καταθλιψη ως γνωστο προκαλειται απο κάποια διαταραχη τους (ενα απο τα αιτια) Σε καμμία περίπτωση δε θαλεγα ότι προκειται για placebo, όντος κάτι παίζει και φυσικά θα το εφαρμόσω, νασαι καλα!
    Αυτό που μάλλον παίζει, είναι πως τελικά κι οι τροφές μας είναι φάρμακα!
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    τη μπανανα μαλλον για αλλο λογο την ανεφερε :Ρ

Senior Member
    Απαπα...κοίτα τι σκέφτηκες:P εδώ πριν ένα μήνα δε μπορουσα να πάρω τα πόδια μου σιγά μη είχα όρεξη για σεξ..Αστεία αστεία πάντος έχει βάση..οπότε ξεκινάμε μπανανοθεραπεία..σκετες ε? χωρίς ρευστες σοκολάτες και μερέντες ή σε κρέπες..έχουμε που έχουμε το πρόβλημα μας μη γεμίσουμε και με κιλά κι αντε μετά να τα χάσεις...άσε που υπο τη φαρμακευτικη αγωγη κάτι τετοιο δε παίζει, δε χάνοντε οπότε προσοχή.

ένα είναι σίγουρο ότι οι μπανάνες εντάσσονται, σε ένα φρούτο που δίνει ενέργεια όπως και τα πορτοκάλια, οπότε οι γιατροί πιστεύουν καλύτερα όχι πολλές μπανάνες γιατί παχαίνουν, οπότε καλύτερα τα πορτοκάλια για ενέργεια, ειδικά στα παιδιά, άσε που αν έχεις τάση προς διαβήτη ξέρεις που τον φτάνουν.

Senior Member
    ΜΑΡΙΑΝΝΑ3 για πρωινο αμα συγκρίνεις θερμίδες πχ μια μπανάνα έχει 90 νομίζω, και σε κρατάει σε κορεσμό, αντί φέτα με οτιδήποτε ή κεικ ή τυρόπιτες που αγγίζουν τις 250 περίπου θερμίδες.

Έλλη όταν κάνεις δίαιτα οι διακόσιες πενήντα θερμίδες είναι απαγορευτικές είναι ένα μεγάλο ποσοστό θερμίδων, αν οι θερμίδες σου είναι οκτακόσιες με οκτακόσιες πενήντα, κατά την ταπεινή μου γνώμη βέβαια, δεν πρέπει να κάνεις μόνο τρία γεύματα την ημέρα αλλά πολλά αυτό η μπανάνα στο στερεί μέσο μεταβολισμού.

Senior Member
    Καλημέρα.. εγώ μόλις γύρισα απο την λαικη με 6 μπανανούλες και αρκετά φρουτάκια.. Δεν ξέρω αν ήξερε κάτι ο Παππούλης από τότε αλλά ειλικρινά να ζήσει χίλια χρόνια με ξεμπλόκαρε με τη συμβουλή του. Σίγουρα οι τροφές είναι φάρμακα αλλά και η σκέψη και η πίστη στην καλή υγεία είναι. Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορούμε να το παλέψουμε.. έχουμε τα εφόδια και την δύναμη να το κάνουμε άρκει να βρούμε που τα έχουμε κρυμμένα μέσα μας.

συμφωνώ απόλυτα με το κλειδί της σκέψης, είναι η πίστη μας που κάνει να γινόμαστε καλά, είτε στο θεό ή σε κάποιον άλλο παράγοντα γιαυτό πρέπει να είμαστε άτομα με ανοιχτά μυαλά και να βλέπουμε τα πράγματα από όλες τις οπτικές γωνίες, να μην είμαστε στενόμυαλη.

Senior Member
    με τις μπανανες τι εκανες;;;

Senior Member
    Quote Originally Posted by thomas98 View Post
    με τις μπανανες τι εκανες;;;
    είσαι μάλλον η απόδειξη οτι ο Θεός έδωσε στον άνδρα ένα μυαλό και ένα πέος και αίμα που φτάνει για να λειτουργεί μόνο το ένα από τα δύο....
    Ελπίζω να μην παρεξηγηθείς γιατί φαντάζομαι πως και εσύ χιούμορ κάνεις...

Παιδιά τα φάρμακα είναι βοηθητικά στο να μας δώσουν πιο πολύ ενέργεια και να μας βοηθήσουν σωματικά ετσι ώστε να αναπτερωθεί και η ψυχή μας....! Όταν βρεθεί η πηγή του προβλήματος που είναι ξεκάθαρα θέμα ψυχοθεραπείας-ψυχανάλυσης τοτε παύει να υπάρχει κατάθλιψη... Αραιά και πού θα εμφανίζεται κάποια μελαγχολία αλλά καμμία σχέση με κατάθλιψη και φάρμακα και γενικότερα ανικανότητα να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα. Τώρα για να δράσουν τα φάρμακα θέλει υπομονή και πειραματισμό για να βρούμε ποια ταιριάζουν καλύτερα στο δικό μας οργανισμό. Απο 'κει και πέρα είναι θέμα χρόνου να νιώσουμε καλά. Δηλαδή κάποιος θα νιώσει καλά σε 2 μήνες ενώ κάποιος άλλος σε 2 χρόνια ανάλογα με το χρονικό διάστημα που αφήσαμε και πέρασε απο τότε που ξεκίνησε η κατάθλιψη μέχρι όταν ξεκινήσαμε την θεραπεία.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast