αυπνίες με το abilify
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Senior Member

αυπνίες με το abilify

Καλησπέρα,

από τότε που ξεκίνησα το abilify(πριν 10 μέρες περίπου) δεν μπορώ να κοιμηθώ εύκολα το βράδυ.Ξέρετε αν είναι κάποιου είδους παρενέργεια?

Senior Member
    τί άλλο να είναι δηλαδη ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by path View Post
    τί άλλο να είναι δηλαδη ?
    ε δεν ξέρω γι' αυτό ρωτάω :-)

favvel
    Guest
    γεια σου mariafil..το έχω κι εγώ αυτό με το abilify..ένα χρόνο τώρα το παίρνω και ένα χρόνο δε με θυμάμαι καθόλου να νύσταξα..κοιμάμαι αλλά πολύ λίγο..
    να σήμερα για παράδειγμα κοιμήθηκα 1μιση ωρα μονο..δε συμβαίνει αυτό βέβαια κάθε μέρα αλλά αυτό που συμβαίνει συνέχεια είναι ότι κοιμάμαι χωρίς να νυστάζω..
    όταν το'χα πει στο γιατρό μου'χε πει "δεν υπάρχει πρόβλημα,δεν είναι τίποτα αυτό"..
    γενικά όταν του λέω διάφορα που εντοπίζω στον εαυτό μου όπως ότι κάτι έχει πάθει το μυαλό μου και έχει γίνει πολύ αργό εκείνος μου λέει ότι το μυαλό μου δεν έχει τπτ και ότι είμαι μια χαρά και μου σπάει τα νεύρα αυτό..αφού ένα σωστό διάλογο μ'έναν άνθρωπο δεν μπορώ να κάνω γιατί την ώρα που μου μιλάει κάποιος εγώ προσπαθώ να καταλάβω τι μου λέει ακόμα κι αν είναι κάτι πολύ απλό και αναγκάζομαι να επαναλαμβάνω μέσα μου αυτό που μου είπε για να το καταλάβω και δεν μπορεί να γίνει διάλογος έτσι γιατί οι λέξεις δεν έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό μου..και συνήθως απαντάω με ένα ναι ή ένα όχι..
    πιστεύω ότι έχει περιοριστεί πολύ η ικανότητα της αντίληψης και της σύνθεσης σίγουρα..
    (τέλος πάντων αυτό είναι κάτι άλλο όμως ξεφυγα απ'το θέμα..)

και εγώ παίρνω το abilify και κοιμάμαι περισσότερο από συνήθεια ή γιατί βαριέμαι είναι καλό σε σχέση με άλλα φάρμακα, ότι δεν φέρνει υπνηλία αλλά και η αϋπνία δεν είναι και σωστή.
    Πάντως εγώ το πρώτο καιρό νύσταζα πάρα πολύ δεν ξέρω βέβαια αν έφταιγε το ότι παίρνω και ένα αντικαταθλιπτικό, αλλά σαν φάρμακα με έκαναν να ξανά γίνω επικοινωνιακή.
    Σε σχέση με πριν που βυθιζόμουν στις σκέψεις μου, τότε βέβαια περνούσαν χιλιάδες σκέψεις από το μυαλό μου, αυτό κάνουν τα φάρμακα υποτίθεται ότι σε κάνουν να σκέφτεσαι φυσιολογικά, σου διώχνουν τις φοβίες γιατί σε ηρεμούν, έτσι ώστε να μην έχεις περιττές σκέψεις όπως πριν.

δεν εχει αυπνιες λογω αμπι.(και πιστευω μαλιστα οτι ολα τα ψυχοτροπα μεσω ορο καταπολεμουν την αυπνια δεν την φερνουν(αυτο με επιφυλαξη)).παντως το αμπιλιφαυ δεν φερνει αυπνια εκ πειρας το λεω.αλλωστε στις οδηγιες δεν γραφει για παρενεργια αυπνιας

Quote Originally Posted by mariafil View Post
    Καλησπέρα,

από τότε που ξεκίνησα το abilify(πριν 10 μέρες περίπου) δεν μπορώ να κοιμηθώ εύκολα το βράδυ.Ξέρετε αν είναι κάποιου είδους παρενέργεια?
    ti ωρα το παιρνεις?αν το παιρνεις βραδυ ισως για αυτο.παντως τα ψυχοτροπα φαρμακα ειναι καλυτερα να τα παιρνουμε το πρωι...

μην το λες γιατί εγώ λόγο δουλειάς, έχω συνηθίσει και τα παίρνω το βράδυ δεν μπορούσα το πρωί γιατί νόμιζα ότι δεν μου φέρνουν
    την κατάλληλη ενέργεια για να αντεπεξέλθω και μετά τα συνήθισα, οπότε τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα τα παίρνω πριν κοιμηθώ.
    Και κατά την διάρκεια της ημέρας είμαι καλά να μου πεις παίρνω και ένα αντικαταθλιπτικό συγχρόνως όχι μόνο το abilify.

Senior Member
    Quote Originally Posted by favvel View Post
    γεια σου mariafil..το έχω κι εγώ αυτό με το abilify..ένα χρόνο τώρα το παίρνω και ένα χρόνο δε με θυμάμαι καθόλου να νύσταξα..κοιμάμαι αλλά πολύ λίγο..
    να σήμερα για παράδειγμα κοιμήθηκα 1μιση ωρα μονο..δε συμβαίνει αυτό βέβαια κάθε μέρα αλλά αυτό που συμβαίνει συνέχεια είναι ότι κοιμάμαι χωρίς να νυστάζω..
    όταν το'χα πει στο γιατρό μου'χε πει "δεν υπάρχει πρόβλημα,δεν είναι τίποτα αυτό"..
    γενικά όταν του λέω διάφορα που εντοπίζω στον εαυτό μου όπως ότι κάτι έχει πάθει το μυαλό μου και έχει γίνει πολύ αργό εκείνος μου λέει ότι το μυαλό μου δεν έχει τπτ και ότι είμαι μια χαρά και μου σπάει τα νεύρα αυτό..αφού ένα σωστό διάλογο μ'έναν άνθρωπο δεν μπορώ να κάνω γιατί την ώρα που μου μιλάει κάποιος εγώ προσπαθώ να καταλάβω τι μου λέει ακόμα κι αν είναι κάτι πολύ απλό και αναγκάζομαι να επαναλαμβάνω μέσα μου αυτό που μου είπε για να το καταλάβω και δεν μπορεί να γίνει διάλογος έτσι γιατί οι λέξεις δεν έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό μου..και συνήθως απαντάω με ένα ναι ή ένα όχι..
    πιστεύω ότι έχει περιοριστεί πολύ η ικανότητα της αντίληψης και της σύνθεσης σίγουρα..
    (τέλος πάντων αυτό είναι κάτι άλλο όμως ξεφυγα απ'το θέμα..)
    γειά και εμένα το μυαλό έχει γίνει πιοαργό
    παίρνω αμπιλιφαι και μερικές φορές έχω αυπνία αλλά όχι πάντα

Senior Member
    μου έγραψε ο doctor κάτι lexotanil και τώρα δεν έχω τόσες αυπνίες και είμαι και πιό ήρεμη, γιατί πρίν είχα και μια ανησυχία.:-)

Senior Member
    Το abilify αν και είναι πολύ καλό φάρμακο, εντούτοις τις πρώτες μέρες σε μερικούς φέρνει αυπνία και ακαθησία και μια γενικότερη ανησυχία. Μερικοί γιατροι δίνουν κάποιο αγχολυτικό μαζί για αρχή. Εγώ έπαιρνα αγχολυτικό γιατί μου είχε φέρει αυπνία, τώρα ποιό αγχολυτικό δεν θυμάμαι, έχω πάρει πάρα πολλά.. :)
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."