και τώρα τί;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12

και τώρα τί;

Όπως και παλαιότερα, ετσι και τωρα έρχομαι συχνα αντιμέτωπος με ένα (πιθανόν) άλυτο πρόβλημα:αυτό της απουσίας της ερωτικής επιθυμίας. Είμαι 24 δεν ειχα σχεση (ποσο μαλλον ολοκληρωμενη) και ουτε καν την επιθυμία για αυτή. Τους τελευταίους μήνες, νιώθω ότι έχω φτάσει σε ένα τέλμα: ολοκληρωνοντας τις σπουδές και έχοντας μια δουλειά, έπιασα τον εαυτό μου να αναρωτιέται: και τώρα τί κάνουμε; Βλέπω τους γύρω μου να έχουν σχέσεις και να προχωρούν τη ζωή τους... Νιώθω ότι δεν έχω κάτι άλλο να περιμένω ως προσδοκία σε προσωπικό επίπεδο και να βρίσκομαι τη χαρά σε αυτή που βρίσκει η πλειονότητα...
    Να αναφέρω πως στην προ-εφηβική ηλικία έχασα έναν από τους 2 γονείς...
    Τον τελαυταίο καιρό θυμάμαι με νοσταλγία κατάστασεις που έχω ζήσει , ευχάριστες η μη, και νιώθω πως θέλω να επιστρέψω σε αυτές...Δεν μπορώ και δε θέλω να πιστέψω πως ο χρόνος περνάει...

Senior Member
    Θεωρω οτι ηρθε ο καιρος να καταλαβεις πως επειδη εμεινες μονος σου, φοβασαι πως αν τεκτοποιησεις ησως αφησεις και τα παιδια σου μονα τους. Αυτο πρεπει να το αποβαλλεις. Επειδη ετυχε σε εσενα, και ειληκρινα λυπαμαι παρα πολυ για αυτο, δεν σημαινει οτι θα τυχει σε ολο τον κοσμο. Κατεπεκταση δεν κανεις σεξ γτ η πρωτη σου φοβια ολοκληρωνει την δευτερη οτι με το σεξ γινονται παιδια, αρα και το αποβαλλεις. Αν εχω καταλαβει σωστα, τοτε θα λειπει και ο αυνανισμος απο την ζωη σου οπως επισεις και η διαθεση του να γινεις νονος.
    Συγχαρητηρια που καταφερες να ολοκληρωσεις τις σπουδες σου. Αναφερεσαι σε νοσταλγια απο καταστασεις.. Σε τι καταστασεις αναφερεσε αν επιτρεπετε...? Ειναι εφικτο να βαλεις στοχο να δημιουργησεις παρομοιες?

Όχι δεν απουσίάζει ο αυνανισμός. Απλά δεν επιθυμώ και δεν έχω την ανάγκη για ερωτική επαφή,ανεξαρτήτου φύλου.Ποτέ δεν είχα την επιθυμία για ερωτική σχέση και την πεποίθηση οτι η ευτυχία μπορεί να βρεθεί κι εκεί. Ανέκαθεν αναζητούσα εσωτερική ικανοποίηση και πληρότητα στις φιλικές σχέσεις και στην ευόδωση των προσπαθειών μου για επίτευξη στόχων κι επιδόσεων. Νοσταλγικές καταστάσεις, κυρίως από παιδική κι εφηβική ηλικία αλλά φοιτητική. Κι αυτό γίνεται αρκετές στιγμές μέσα στην ημέρα σε άσχετες χρονικές περιόδους κι από άσχετα ερεθίσματα. Δεν μου είναι εύκολο να αποδεχθώ οτι περνούν τα χρόνια...

Banned
    Αν λοιπον αυνανιζεσαι δεν υπαρχει απουσια ερωτικης επιθυμιας..Αλλα απουσια ερωτικης δραστηριοτητας.Εχει διαφορα!
    Νομιζω ειναι θεμα που μονο ειδικος μπορει να στο λυσει..Τι σε κραταει,τι σε φοβιζει ή τι σε απωθει.Η ευτυχια σιγουρα δεν κρυβεται εκει αλλα ομως ειναι ενα συστατικο της,οχι σαν πραξη αλλα σαν συναισθημα,ολοκληρωση και υγιους σχεσης με εναν ανθρωπο που μας ενδιαφερει ερωτικα.

Senior Member
    Μεχρι σημερα οι φιλοι σε επιθυμουν, σε κανουν να χαμογελας, να ξεχνιεσαι, αλλα παραλληλα προχωρανε σε συντροφικη ζωη και η ζυγαρια γερνει ιδιαιτερα στο ενστικτο της αναπαραγωγης. Πιστευω οτι αυτο που ψαχνεις ειναι ενα στιρηγμα που εχασες νωρις και λεγεται γονιος. Οσο λοιπον περναει ο καιρος και καλεισαι να αναλαβεις ευθηνες,(οπως σιγα σιγα εχει αρχισει ηδη ο κυκλος σου να κανει) ο γονιος που δεν ειναι εκει σε πληγωνει και σου δημιουργει ανασφαλειες. Ειναι πολυ συμαντικο να νιωθεις οτι καποιος ειναι μονιμα εκει για εσενα, σε καμαρωνει με τις επιτυχιες σου ανταποδιδει στο χαμογελο σου και θα σε βοηθησει με καθε κοστος οπως ενας γονιος. Παρομοια πραττουν και οι φιλοι. Τωρα που παρατηρεις οτι σιγα σιγα οι φιλοι κλεινονται στον εαυτο τους και δεν ειναι οπως πρωτα το ιδιο ανεμελοι, ανοιξε το κουτακι των αναμνησεων σου με φοντο την νοσταλγια. Κατα την γνωμη μου μια γυναικα με τρυφεροτητα, αγαπη και αφοσιωση, στα ιδια μυαλα με εσενα θα μπορεσει να ειναι παραλληλα φιλαρακι σου και θα σε κανει να βαλλεις νεους στοχους. Μην το φοβασαι για τους λογους που σου περιγραφω πιο πανω. Εξυπνος εισαι, βρες αγαπη απο ερωτικο συντροφο!

Mnimonio, σιγουρα υπάρχει η έλλειψη επιθυμίας για ερωτική συνεύρεση...
    Anna M, τα περιγράφεις πολύ ωραία και τρυφερά, φοβάμαι όμως ότι η πραγματικότητα, σε σχέση πάντα με εμένα δεν είναι τόσο τρυφερή.
    Δεν νιώθω την ανάγκη να αναζητήσω ερωτική σύντροφο, πότε δεν την ένιωθα, ακόμα κι αν εβλεπα τους άλλους να το πραττουν...
    Απλά,δεν ξέρω, νιωθω οτι κάποιοι κύκλοι κλείνουν και καποιοι άλλοι ισως να μην ανοιξουν με αποτελεσμα η ζωή μου να διαφένεται ανούσια...

Senior Member
    μήπως το γεγονός ότι έχασες έναν γονιό σου σε έκανε να ψυχρανθείς και να παγώσεις; μήπως νοσταλγείς τις εποχές και με τους δύο γονείς σου ; δεν ξέρω ίσως το γεγονός ότι έχασες έναν αο αυυτούς και βλέποντας τον άλλο γονιό να μένει πίσω ,μόνος,να σε έκανε ν φοβάσαι και συ να κάνεις κάτι...

Senior Member
    Μα βρε καλο μου ο ρολος ενος κυκλου ποιος ειναι?? Να μενει μονιμα ανοιχτος? Πιστεψε με θα βαριοσουν και παλι. Ασε που δεν θα ειχες αναμνησεις αφου μονιμα θα ησουν σε ενα μοτιβο οπως ενα καναρινι στο κλουβι του. Φυσικα και ειναι ανουσια η ζωη. Αφου καθεσαι και κοιτας εναν κυκλο που εκλεισε και περιμενεις να ξαναανοιξει αντι να κοιταξεις να δημιουργησεις κατι νεο. Πηγαινε ταξιδια. Κανε καταδυσεις να γνωρισεις την αλλη πλευρα της ζωης. Γινε αστροναυτης. Μαθε σουαχιλι... Ανοιξε νεο κυκλο τελος παντων.
    Τιποτα δεν θα σε γεμισει περα απο την αγαπη που μπορει να σου προσφερει καποιος. Την εχεις ηδη στεριθει πολυ. Αφεσου και οτι προκυψει. Ετσι και αλλιως κυκλος ειναι και θα κλεισει. Τι εχεις να χασεις? περα απο χρονο???

Σίγουρα όταν υπάρχουν και οι 2 γονείς είναι καλύτερο, και λογικό να νοσταλγείς τα χρόνια αυτά... Όχι,νοσταλγώ οτιδήποτε ανήκει στο παρελθόν, με ένα πρίσμα οτι 'τα καλυτερα εφυγαν, τα χειροτερα έρχονται'. Ο έτερος γονιός έχει φτιάξει τη ζωή του ξανά και είναι πολύ ευχάριστω. Δυστυχώς δε με απασχόλησε ποτέ το θέμα της σχέσης γιατί είχα να αναζητήσω για άλλα θέματα, εσωτερικά, απαντησεις...

Πολύ καλές οι εναλλακτικές που μου προτείνεις, δεν τις ειχα σκεφτεί πραγματικά!Πέρα από την πλάκα όμως, δεν ξέρω αν στοχευμένα ή μη, προσπερνάς την έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας η οποία μεταφράζεται επί της ουσίας σε αδιαφορία για δημιουργία σχέσεων πιο στενών από τις φιλικές

Senior Member
    Quote Originally Posted by isotiriatispsixis View Post
    Δυστυχώς δε με απασχόλησε ποτέ το θέμα της σχέσης γιατί είχα να αναζητήσω για άλλα θέματα, εσωτερικά, απαντησεις...
    Αφου δεν σε απασχολει το θεμα της σχεσης γιατι αναφερεσαι σε αυτο οτι δεν το εχεις κανει ποτε.. Με γεια σου και καμαρι σου. Ο καθενας οπως νιωθει ομορφα με τον ευατο του. Δεν θα επρεπε ομως καν να το αναφερεις στο αρχικο σου μηνυμα αν δεν ηταν προβλημα.

Παραλληλα θα σεβαστώ τα λεγομενα σου και θα σε ρωτησω εκ νεου μηπως κατι δεν καταλαβα καλα...: Η απαντηση που ψαχνεις τι ερωτηση εχει?

Senior Member
    Αφου δε νιωθεις την αναγκη για κατι τετοιο, γιατι προβληματιζεσαι? Επειδη ακους οτι ετσι ειναι το φυσιολογικο και επειδη το κανουν οι αλλοι?
    Αν δε νιωθεις την αντιστοιχη αναγκη τελος. Δε βλεπω το προβλημα. Το συντροφικο κομματι το καλυπτεις ανετα μεσα απο φιλους και στο βαθμο που εσυ κρινεις. Μια χαρα λοιπον. Μηπως νιωθεις ενα τελμα γενικοτερο που αφορα τη ζωη σου και το ριχνεις στο κομματι των σχεσεων?