Τρελενομαι??
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Senior Member

Τρελενομαι??

έχω εδώ και μερικές εβδομάδες που νομίζω ότι θα τρελαθώ, πριν 2 χρονια έπασχα από κρισις πανικού και αγοραφοβία και ιδεοληψίες, άρχισα να περνώ citalopram και έγινα άμεσος καλά έφυγαν όλα και ενιοθα ψυχικά πολύ καλά, πριν 6 μήνες το σταμάτησα (2 χρονια περίπου το έπαιρνα) σιγά σιγά και όλα καλά.
    όπως ηπα και στην αρχή εδώ και λίγο καιρό νομίζω ότι θα τρελαθώ, σκέφτομαι ότι δεν μπορώ να συγκεντρωθώ, δεν μπορώ να διαβάσω, όταν ακούω κάποιον ήχο "κατεφτιαν" χάνω ειρμό τις σκέψης μου. και γενικά αισθάνομαι πολύ μπερδεμένος, νομίζω ότι έχω ιδεοληψίες και πεζή να έχω και λίγο κατάθλιψη αισθάνομαι αβοήθητος όλο αυτό μου δημιουργεί άγχος και ταχυπαλμίες, δεν μπορώ να συνεχίσω τις σπουδές μου, σκέφτομαι ότι θα κόπο σε όλα τα μαθήματα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω, ότι δεν είμαι ικανός να κάνω τίποτα, σκέφτομαι να παρατήσω το πανεπιστήμιο επειδή δεν μπορώ να συγκεντρωθώ και σκέφτομαι συνεχεια αυτό, μερικές φορες σκέφτομαι ότι δεν μπορώ να διαβάσω και αλλα τέτοια πράγματα που έχουν να κάνουν με την μάθηση.

δεν μπορώ να συγκεντρωθώ και να διαβάσω κάτι,
    προσπαθώ να ακούσω τον καθηγητή και σκέφτομαι ότι
    δεν θα τα καταφέρω να καταλάβω τι λέει.
    βεβαια καμια φορα καταφέρνω να ξεχαστώ
    και τότε τα καταλαβαίνω όλα μια χαρά.

φταίει ότι έκοψα τα citalopram?
    έπεσε η σεροτινίνη στον εγκέφαλο?
    η μήπως απλά τρελαίνομαι?
    έχω εμμονες ιδέες όλη την ώρα
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Senior Member
    να πας στον γιατρό που σου είχε δώσει τα φάρμακα και σε ΄΄κούραρε΄΄ στο προηγούμενο περιστατικό σου. Αυτός θα σου πει μην το αμελείς να πας... γιατί όσο το αφήνεις η σκέψη σου και ο φόβος θα σε κάνουν να νιώθεις πιο χάλια...
    Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/

συμφωνώ με το κλειδί της σκέψης να πας στον γιατρό σου ή σε κάποιον ψυχολόγο μην το αφήνεις, δεν πιστεύω ότι φταίει η σεροτονίνη αν και στην κατάθλιψη
    και στις ιδψ διαταραχές συνιστάται, τα φάρμακα μας δίνουν την ποσότητα που χρειαζόμαστε, τώρα λογικά εσύ πρέπει να την έχεις ρυθμίσει με την χρόνια αγωγή που έκανες, σε στήριξε κάποιος όταν έκοψες τα φάρμακα πήγες σε κάποιον ψυχολόγο;
    Αν αισθάνεσαι αγχωμένος είναι φυσιολογικό λόγο των μαθημάτων, προσπάθησε να χαλαρώσεις να ξεφεύγεις λίγο, έχεις φίλους, γνωστούς, ενδεχομένως
    και κάποια σχέση να σε στηρίξουν; Η έχεις δόση βάση πολύ στο πανεπιστήμιο.

Senior Member
    βασικά νομίζω ότι επειδή έκοψα το citalopram επεσαν πάλι τα επίπεδα σεροτονίνης γιαφτο έχω όλες αυτές τις περίεργες σκέψης, και τις εμμονες ιδέες.
    είναι αυτά σημάδια ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής
    η μήπως κάτι άλλο πάει στραβά και τρελαίνομαι..??

Senior Member
    Nick pws sou ksekinhse ayth i as8eneia.?

nick_electro τα φάρμακα πάντως που δίνονται για ιδψ, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή μειώνουν τα επίπεδα σεροτονίνης, μας δίνουν δηλαδή όση χρειαζόμαστε οπότε μην σε αγχώνει αυτό, τα άτομα με ιδψ είναι πιο δύσκολο να τρελαθούν από τα άτομα που δεν έχουν περάσει κάτι τέτοιο, γιατί είναι συνειδητοποιημένα, απλά μάλλον έχεις περισσότερο άγχος το τελευταίο καιρό, πάντως σεροτονίνη μου φαίνεται ότι δίνεται περισσότερο σε άτομα με κατάθλιψη, γνώμη μου βέβαια δεν είμαι γιατρός.

Senior Member
    αποδεχεσαι τον ντοπαρισμενο εαυτο με τον αλλλον νιωθεισ αδυναμοσ λογικο κ παραλογο μαζι αποδεξου τον εαυτο σου
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Εγω υποτροπίασα όμως τα σταματησα μαχαίρι τα χαπια τόσο καλά ήμουν..ελα ντε που αμέσως υποτροπίασα με συμπτωματα σοβαρά όπως και πρίν. Εσυ σταμάτησες τα φάρμακα αμέσως η σιγα σιγά? Ισως να είναι η ιδέα σου μη πανικοβάλλεσε. Σε καταλαβαίνω πως νοιώθεις, προσπάθησε να περιμένεις λίγο ΧΩΡΙΣ να σκεφτεσε οτι επαιρνα χάπια...τα σταμάτησα...κτλ..κάνε σα να μην εκανες θεραπεία ποτέ νοιώσε έτσι, ξέχασε το. Εαν πια δεν αντέχεις άλλο θα πρότεινα να ξαναρχίσεις με όσο το δυνατό λιγότερη δόση βάζοντας και τη δική σου θέληση για να νικήσεις! Καλό κουράγιο!

Senior Member
    Quote Originally Posted by elli1 View Post
    Εγω υποτροπίασα όμως τα σταματησα μαχαίρι τα χαπια τόσο καλά ήμουν..ελα ντε που αμέσως υποτροπίασα με συμπτωματα σοβαρά όπως και πρίν. Εσυ σταμάτησες τα φάρμακα αμέσως η σιγα σιγά? Ισως να είναι η ιδέα σου μη πανικοβάλλεσε. Σε καταλαβαίνω πως νοιώθεις, προσπάθησε να περιμένεις λίγο ΧΩΡΙΣ να σκεφτεσε οτι επαιρνα χάπια...τα σταμάτησα...κτλ..κάνε σα να μην εκανες θεραπεία ποτέ νοιώσε έτσι, ξέχασε το. Εαν πια δεν αντέχεις άλλο θα πρότεινα να ξαναρχίσεις με όσο το δυνατό λιγότερη δόση βάζοντας και τη δική σου θέληση για να νικήσεις! Καλό κουράγιο!
    εγώ τα έκοψα σιγά σιγά,μου πήρε 1 μηνα.
    το θέμα είναι ότι σήμερα, 6 μήνες μετά το σταμάτημα άρχισα να έχω συμπτώματα που υποδεικνύουν την μείωση τις σεροτονίνης στον εγκέφαλο, όπως ιδεοληψίες εμμονες ιδέες και αλλα τέτοια τρελα, ούτε να συγκεντρωθώ δεν μπορώ πια....

Senior Member
    Τότε καλά να λέμε που υπάρχουν και τα φάρμακα, εγώ λέω να τα ξαναπάρεις γιατί δε λέει να εισαι χάλια, αλλά ταυτόχρονα ψαξτο να δεις γιατι έχεις ιδέες. Σκοπός ειναι να ξεχαστεις και να αρχισεις πάλι να παράγεις σεροτονίνη, ο οργανισμός μας αναπροσαρμοζετε ειδικά νομίζω αυτή όρμόνη έχει να κάνει με τη διάθεση μας. Αν εσυ νοιωθεις καλά τότε θα τη παράγεις αν εσυ μπλοκάρεις τον οργανισμό σου με σκεψεις τότε σταματάει..δε ξέρω..προς το παρόν ξαναπάρε τα φάρμακα να μη βασανίζεσε

Banned
    με το να σκεφτεσαι οτι τρελενεσαι αυτο δε σε βοηθαει γιατι γινεσαι χειροτερα αν αισθανεσε αβοηθητος απο αυτο πιστευω οτι ςσχετιζετε με το προβλημα σου να βρε1ς καπον να σε βοηθησε1 εγω βρηκα τη κοπελα μου για παραδε1γμα και αυτο με βοηθησε πολυ να τα ξεπερασω ολα αυτα. αντι να κλειονεσε σε αρνητικες σκεψεις εγω θα σου ελεγα να μιλας περισσοτερο να βγενε1ς βολτες εξω και να μη κλε1νεσε σπιτι γιατι αυτο ειναι και ενα απο τα χε1ροτερα και γεν1κα να εχε1ς κοντα σου ανθρωπους που ειναι φιλοι σου εγω ετσι τα ξεπερασα ολα αυτα...βασ1κα πανω απο ολα ειναι η υγε1α κα1 μετα ερχοντα1 ολα τα αλλα γιατι χωρις αυτη δεν υπαρχε1 τ1ποτα αρα να κο1ταξεις να ε1σα καλα να χαλαρωσε1ς.με το αγχος δεν βελτ1ωνε1ς τις επιδοσε1ς σου στ1ς σπουδες αντιθετως μαλον σου κανε1 κακο αν εχεις εμονες 1δες οπως γραφεις να μ1λας πολυ κα1 να μη κλινεσαι στον εαυτο σου το να κλινεσε στον εαυτο σου κανε1 τα πραγματα παντα χε1ροτερα κα1 τ1ς εμονες ιδεες χε1ροτερες τα ε1χα κα1 εγω ολα αυτα ειμουν παντελως αμιλητος κα1 ζωγραφιζα συνεχε1α κα1 μου ελε1πε γενικα ο τροπος να επικονωνω με τους αλλους.. αυτα και καλη επιτυχια στις σπουδες σου.

Senior Member
    Γεια σου νικ!!δεν τρελενεσαι απο το αγχος το νιωθεις αυτο !!συμφωνω με τον αλεξ οτι η σχεση βοηθαει πολυ στην ιδψ
    φυσιολ. Πραγματα που μας λειπουν προκαλουν συνηθως αυτα τα προβληματα..εγω ειμαι κατα των χαπιων κ θα σου προτεινα να εισαι οσο μπορεις εξω απ το σπιτι(ξερω ποσο δυσκολο ειναι)αλλα νομιζω βοηθαει πολυ