ιδεοληψίες και καταναγκασμοι -ερωτηση για ζολοφτ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Senior Member

ιδεοληψίες και καταναγκασμοι -ερωτηση για ζολοφτ

φιλοι μου, ειμαι νεα στο φορουμ...τα τελευταια 7 χρονια μετα απο μια καταθλιψη, που δεν αντιμετώπισα φαρμακευτικώς αλλα περασε με το χρονο μονη της, μου εμειναν πολλοι καταναγκασμοι , και καθημερινα τελετουργικα... καταθλιψη δεν υφισταται τα τελευταια 4 χρονια, εχω κεφι και ορεξη αλλα δυστυχως οπου και να θελω να πάω, πρωτα κάνω 100 τσεκαρισματα και τελετουργικα στο σπιτι, στην εισοδο μεχρι και εξω απο την πορτα τησ πολυκατοικιασ που φευγω κουρασμενη..... εν πασει περιπτωσει ξεκινησα ζολοφτ εδω και 5 μερεσ και θ αρχισω απο αυριο συνεδριεσ με γνωσιακη ψυχιατρο..... Πραγματικα για να κοπουν αυτα είναι ενας αγωνασ σαν να κοβεις ναρκωτικα...δεν εχει καμμια διαφορα πιστευω...μια αποτοξινωση που ποναει πολυ και εχει πολυ αγχοσ....Περι ζολοφτ τωρα ....μου φτιαχνει κεφαλι καμμια φορα, δηλ σαν να βλεπω ονειρο αυτο που ζω, αλλα για λιγη ωρα. ενα το παρω ομωσ σε φαση που υποφερω απο ψυχαναγμο επιτοπου δηλ, τοτε με χαλαρωνει και φαινεται πωσ επιτελι το σκοπο του...πινω μισο ακομα.... ειναι τελικα καλο λετε εσεις , εαν καποιοσ φιλοσ το εχει παρει βεβαια...

Senior Member
    α να ρωτησω και κατι αλλο, νιωθατε οταν περναγε η επιδραση του δηλ μετα απο 8 ωρεσ απο τη ληψη του οτι ενα κατι σασ κολλουσε σασ ηταν παααρα πολυ εντονο σαν μανια?

Senior Member
    τα συμπτωματα αυτα ξεκινησαν μετα απο την καταθλιψη.?

Senior Member
    oxi apo μικρη απο 17 ξεκινησαν οι επαναληψεισ και τα τσεκαρισματα, απλα για 10 χρονια , ημουν πολυ λειτουργικη , ειχα μονο πιο εντονα πλυσιματα και ευκολα σιχαινομουν αλλα δεν επηρεαζε τη ζωη μου. σπουδασα 6 χρονια δουλευα. αλλα με αυτο που εγινε με την καταθλιψη πυροδοτηθηκε το προλημα αυτο και τοσα χρονια τωρα βασανιζομαι απο καθημερινεσ στεθερεσ επαναληψεισ που οριζουν το λοιπο μου προγραμμα.... δηλ το ποτε κανονιζω να βγω η να κανω καποια δουλεια, θελω χρονο μεχρι να φυγω απο το σπιτι, μεχρι να κοιμηθω κτλ...

Senior Member
    lady in red τα αντικαταθλιπτικα για να εχουν επιδραση πανω στους ψυχαναγκασμους-ιδεοληψιες πρεπει να περασει αρκετος καιρος απο την εναρξη της θεραπειας.
    Εγω επιδραση στους ψυχαναγκασμους ειδα μετα απο ενα μηνα και θεραπειας , ενω στις ιδεοληψιες δεν ειχε καμμια επιδραση.
    Ειλικρινα το βρισκω περιεργο που με ενα χαπι που και που σταματανε οι ψυχαναγκασμοι σου.

Εχεις σκεφτει να κανεις ψυχοθεραπεια? Πιστευω θα σε βοηθουσε να το αντιμετωπισεις.

Senior Member
    oxi kale den stamatane oi ψυχαναγκασμοι, μακαρι να γινει στο μελλον, ειναι οι πρωτεσ 4 μερεσ τωρα του χαπιου και αφουγκραζομαι τον εαυτο τισ παρενεργειεσ δηλ, προφανωσ λιγακι μου κανει ενα τυπο "κεφαλι που λεμε" καπωσ λιγο ισωσ προσπαθει να χαλαρωσει το μυαλο μου , απο την "οξυτητα" και την απολυτοτητα του καταναγκασμου, καωσ ετσι το νιωθω, οχι ομωσ οτι δεν κανω αυτα που εκανα...τα κανω..... ψυχοθεραπεια με γνωσιακη γιατρο θα ξεκινησω αποψε , εχω ραντεβου.

Senior Member
    αλλα νιωθω πωσ ειναι τοσοσ κοποσ να προσπαθεισ να μην κανεισ κατι...που δεν ξέρω... η παραιτησ και η συνηθεια να ζεισ μ αυτο μηπωσ εναι καλυτερο??? δνε ξερω ...στο προβλημα δεν ειμαι καινουρια...στη θεραπεια ειμαι και αναρωτιεμαι....αξιζει?

Senior Member
    Τo να συνηθισεις να ζεις με το προβλημα για μενα δεν σημαινει παραιτηση , σημαινει οτι μαθαινεις να το διαχειριζεσαι και να μην το αφηνεις να σε κανει κουμαντο.

Καλη επιτυχια με την ψυχοθεραπεια.

Senior Member
    πεσ μου την εμπειρια σου, εσυ τι θεραπεια εκανεσ? τωρα εισια σε θεραπεια? και εαν εχει τελειωσει ειχε αποτελεσμα?

Banned
    Η συνήθεια να 'ζεις με αυτό', είναι συχνά η συνήθεια να ζεις μόνο με αυτό, καθώς δεν αφήνει χρόνο, ενέργεια και χαρά για τόσα άλλα πράγματα της καθημερινότητας.
    Εσύ θα αποφασίσεις αν αξίζει η θεραπεία, αν δηλαδή θεωρείς ότι έχεις περισσότερα πλεονεκτήματα παραμένοντας 'ασθενής'.
    Κάθε αρχή και κάθε αλλαγή είναι δύσκολες πάντως, οπότε χρειάζεται λίγο αποφασιστικότητα και υπομονή.
    Πώς πήγε το πρώτο σου ραντεβού για τη θεραπεία?

Senior Member
    μ αρεσε παρα πολυ η μεθοδοα τησ γνωσιακησ.... με εβαλε για πρωτη εβδομαδα να παρατηρησω σκεψη-συναισθημα-και καταναγασμο και να σημειωνω , προκειμενου απο βδομαδα να μελετησει την περιπτωση μου και μετα προχωραμε , η γνωσιακη λεει χτυπα τη ριζα δηλ τη σκεψη που το προκαλει, και το πυροδοτει ... μ αρεσει αυτο...ρε παιδια με το χαπι ειλικρινα επαθα επεισοδιο μανοασ φοβηθηκα , δεν ειχα ξαναφαει κολλημα τοσο πολυ με πραγμα, πιστευω ακραδαντα στη γνωσιακη και την προτιμω. προσωπικα μου παει με μεθοδο κατανοητη στον εγκεφαλο μου και με συστημα να αλλαξω λιγο τα πραγματα παρα μεσα σε μια ζαλη και παρενεργειεσ.

Senior Member
    επεισοδιο μανιασ εννοω*

Senior Member
    δεν ξερω τι λετε βιαζομαι να βγαλω συμπερασματα??? ποια ειναι η γνωμη και η εμπειρια σας?

Senior Member
    Lady , εχω δοκιμασει διαφορα στο παρελθον , εχω κανει ομαδικη θεραπεια , απλη συμβουλευτικη , ειμαι (ακομα δυστυχως) σε λιστα αναμονης για γνωσιακη και εχω παρει και φαρμακα για μικρο διαστημα .
    Σε γενικες γραμμες μπορω να πω οτι ολα βοηθησαν σε ενα βαθμο , αλλα πιο πολυ με βοηθησαν τα εξης:
    1. To οτι εμαθα απο τι πασχω . Αν και πολλοι λενε οτι η ταμπελα δεν βοηθαει εγω εχω αντιθετη αποψη , νομιζω πως ειναι καλυτερο το να ξερεις τι εχεις να αντιμετωπισεις παρα να πηγαινεις στα τυφλα.
    2. Το οτι αποδεχτηκα οτι εχω προβλημα. Νομιζω πως αυτο ειναι το πρωτο βημα για την αντιμετωπιση της οποιας νοσου.
    3. Το οτι διαβασα αρκετα αρθρα για την ΙΨΔ και για την αντιμετωπιση της , μεχρι που χωνεψα οτι δεν τρελαινομαι , δεν πεθαινω και δεν χαθηκε ο κοσμος αν δεν ανοιγοκλεισω 100 φορες την μπαλκονοπορτα.
    4. Το οτι καποια στιγμη αποφασισα να παω κοντρα στους ψυχαναγκασμους και να μην δινω μεγαλη αξια στις ιδεοληψιες.

Οσο αφορα εσενα , πρεπει να δεις τι θα κανεις με τα χαπια. Συζητησε το με τον γιατρο που σου τα συνταγογραφησε και βλεπεις τι θα κανεις απο εκει και περα , απλα μην κανεις βλακειουλες πχ να τα κοψεις μονη σου ή να τα παιρνεις χωρις προγραμμα.
    Το οτι εισαι ενθουσιασμενη με την θεραπεια ειναι πολυ θετικο και μακαρι να εχει τα επιθυμητα αποτελεσματα.