Results 1 to 9 of 9
Thread: Λέτε να φταίει το "μάτι?"
-
17-03-2013, 17:52 #1
Λέτε να φταίει το "μάτι?"
http://kykeon.ning.com/forum/topics/...2:Topic:118011
Για ανχώδης διαταραχες, καταθλίψεις κτλ κτλ
Συγνώμη για το πολύ μεγάλο άρθρο πολυ ενδιαφέρον αλλά κάπου προς το τέλος γράφει:
Διότι όπως γνωρίζουμε σχετικά με αυτό που λέμε ‘μάτιασμα’, δεν ματιαζόμαστε μόνο από αυτούς που δε μας συμπαθούν, αλλά και από αυτούς που μας ‘αγαπούν’
Όταν λέμε για παράδειγμα «Δε νιώθω καλά. Πρέπει να είμαι ματιασμένος», εννοούμε ότι έχει διαταραχθεί η ενέργεια μου, δηλαδή έχει εισχωρήσει θετική (+) ή αρνητική (-) ενέργεια. Σε μια μπαταρία υπάρχουν δύο πόλοι και μέσα στο στοιχείο της υπάρχει ισορροπία θετικών (+) και αρνητικών (-) φορτίων, δηλαδή ενέργεια. Αν αυξηθεί το θετικό (+) ή αρνητικό (-) φορτίο, τότε η μπαταρία ‘ματιάζεται’, δηλαδή ή δε λειτουργεί σωστά ή σκάει. Έτσι και ο άνθρωπος, με την επιπλέον θετική (+) ή αρνητική (-) ενέργεια που δέχεται με το μάτιασμα, η οποία διαταράσσει την ισορροπία της ενέργειάς του
Υ.Γ λέω τώρα μήπως? Αν και ποτέ δεν τα πίστευα
- 17-03-2013, 18:38 #2
Oταν ημουν κομπλε ψυχολογικα τα θεωρουσα δυσειδαιμονιες και καραγκιοζιλικια....
Οταν ημουνα χαλια ελεγα μηπως με εχουνε ματιασει.....
Τωρα που ειμαι παλι καλυτερα σε γενικες γραμμες πιστευω πως απλα πρεπει να αποδοσουμε καπου ευθυνες...
Στην προκειμενη περιπτωση το ματι....
Οποτε παιρνουμε τη γιαγια να μας ξεματιασει...
Πιστευουμε οτι θα γινουμε καλυτερα και γινομαστε γιατι το πιστευουμε...
Ειναι ενα παιχνιδι του μυαλου πιστευω :D
17-03-2013, 18:47 #3
Κι εγω που παθαίνω καταθλίψεις? Λες να διαταράσετε η ισορροπία των νευροδιαβιβαστων? (κι εγω δε τα πιστεύω αυτα που γραφω:PP)
Πάντος οταν ειμαι καλα λέω ότι ειναι σαχλαμάρες όλα αυτά, τώρα που προσπαθω να βγω πάλι απ το καταθλιπτικό μου επεισοδιο ειμαι αποφασισμένη να μη το ξαναπάθω αρκετα τράβηξα τόσα χρόνια.
17-03-2013, 18:55 #4
Ειπα τη γνωμη μου αυτη τη στιγμη που ειμαι σχετικα καλα ψυχολογικα...
Αν με ρωτουσες τον καιρο που ημουνα χαλιααααα τοτε θα ειχα αλλη γνωμη γιατι κι εγω καπου εκει προσπαθουσα να αποδοσω τις ευθυνες γιαυτο που μου συνεβαινε :P
Ωστοσο αυτη ειναι η γνωμη μου...
Δεν ειμαι και καθετος ομως...Οσες πιθανοτητες εχω να ειναι σωστο αυτο που σου λεω αλλες τοσες υπαρχουν να ειναι και λαθος!!
Ποτε δε θα μαθουμε την αληθεια :-D
17-03-2013, 20:40 #5
Α εγω σιγουρευτικα:P Με είδε μια απο το χωριο...έπαθε blackout η σεροτονίνη με τη ντοπαμίνη (τι λέω θεε μου:P) ...χάσανε το μπούσουλα και τώρα αντε να τον ξαναβρούν αναμεσα σε τόσα δισεκατομμύρια νευρικές συνάψεις
Για να σοβαρευτούμε λίγο, σίγουρα όταν είμαστε καλά δε ψάχνουμε τίποτε, κι όταν είμαστε χάλια περνάνε ολες οι εκδοχες απο το μυαλό μας και κάνουμε ότι μπορούμε για να γιατρευτούμε. Εξ ου και γιαυτό πολλοί εκμεταλεύονται τον ανθρώπινο πόνο. Οπότε προσοχή.
17-03-2013, 21:29 #6
Aρα που καταληγουμε ;; :D
17-03-2013, 21:43 #7
Στο μάτι πάντως πιστεύει και η θρησκεία μας, βέβαια είναι και ανάλογα τον ιερέα αν το πει στην εξομολόγηση,
κάποιος, να λες τρεις φορές το πιστεύω αν αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα και θα σου περνάει, είναι
ανάλογα τι πιστεύουμε εμείς και τι σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα.
17-03-2013, 22:45 #8
ολα αυτα ειναι ανοησιες.τουλαχιστον η γνωμη μου ειναι αυτη.οτι εχει αποδειξει η επιστημη αυτα ειναι τα σωστα.
17-03-2013, 23:35 #9
Στα αρχαιοελληνικά κείμενα συναντάμε πολλές αναφορές στη βασκανία. Ο Δημόκριτος, ο Πλούταρχος, ο Αριστοτέλης και πολλές άλλες σημαντικές προσωπικότητες της εποχής, ασχολήθηκαν με το θέμα και προσπάθησαν να δώσουν λογική εξήγηση στο φαινόμενο.
Η άποψη της επιστήμης . Η επιστημονική ερμηνεία του ματιάσματος ανάγεται στη δυνατότητα αυθυποβολής του ανθρώπου και τη θεωρία της αυτοεκπληρούμενης προφητείας. Όλες οι άλλες εκδοχές άπτονται μεταφυσικών θεωριών και δεν μπορούν επιστημονικά να σταθούν αφού δεν ακολουθούν τους κανόνες της επιστήμης.
Επιπλέον, οι θετικές επιστήμες δεν έχουν καταφέρει να μετρήσουν ή έστω να ανιχνεύσουν αυτή την ενέργεια της βασκανίας, με τα μέσα και τις γνώσεις του σήμερα, ακριβώς όπως δεν μπορεί να μετρηθεί η θετική ή αρνητική αύρα του feng shui.
κάτι που βρήκα στο ιντερνέτ, για διάφορες θρησκείες και φιλοσοφικές απόψεις.