5 χρόνια εκμετάλευσης ή αγάπης...τι να πιστέψω?? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23
    Junior Member
    Αυτή τη φορά που χωρίσαμε μου είπε να μην έχω ελπίδες πως θα γυρίσει ξανά και να το πάρω απόφαση....Το βράδυ, γνωστό και ως night eater το έχω εδώ και 4 χρόνια με περιόδους που είναι πολύ πολύ έντονο, ειδικά όταν κοιμόμουν σπίτι του, και περιόδους που είναι καλύτερη η κατάσταση, δηλαδή να ξυπνάω 1 φορά το βράδυ. Τα βουλιμικά επεισόδια προσπαθώ εδώ και 2 εβδομάδες και τα έχω αντιμετωπίσει με διατροφή που έχω αρχίσει να κάνω μόνη μου. Ο ψυχίατρος που έιχα επισκεφτεί είχε εντοπίσει ότι έχω θέμα με τον ύπνο μου και ξυπνάω σε κάθε φάση που αλλάζει ο ύπνος μας μέχρι να φτάσει στη φάση Rem...και απλά επειδή νιώθω ενοχικά με το φαγητό ξυπνάω και τρώω. Αυτη΄η νυχτερινή υπερφαγία ήταν που με οδήγησε να κάνω και βουλιμικά επεισόδια. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο κουραστικό και ψυχοφθόρο είναι όλο αυτό . Έιχα να αντιμετωπίσω το θάνατο του μπαμπά μου, οτι έμεινα άνεργη, μια σχέση που ''φοβόμουν '' καθημερινά μήπως και πάλι παίξει με άλλη και θελήσει να χωρίσουμε και οοοοοολα αυτά με το φαγητό.

Senior Member
    Επειδη ειμαι γνωστος γλυκατζης μπορω να σε καταλαβω...! Για να το φτιαξεις πιστευω πρεπει να τρως καλο πρωινο και μετα ολο να μασουλας ανα 2-3 ωρες κατι για να μη σου πεφτει το ζαχαρο. Θα δεις οτι μετα δε θα πεινας τοσο πολυ. Εκτος ομως απο συνηθεια και βιολογικα αιτια, εχει και ψυχολογικα. Απ οτι καταλαβα δεν ειχες και αλλα ατομα να στηριχτεις οποτε επενδυσες υπερμετρα σ εκεινον και συνακολουθα σου πεσανε και ολα μαζι, πενθος, ανεργια κλπ, οτι πρεπει δηλαδη για να βαρεσει η ψυχολογια σου κοκκινο!!! Βασικα και λιγα συπτωματα εχεις, αλλος στη θεση σου θα χε παει στο τρελαδικο...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Piastraki View Post
    Από αυτο που ρωτάς Nocash, υπήρχε άφθονο, καθημερινά εδώ και 5 χρόνια.
    Δεν ρωταω εγω ο κερασης ρωταει συνεχεια το ιδιο και μιας και δεν ειδα να το ρωτησε σε εσενα ειπα μηπως το ξεχασε χαχαχαχαχαχα

Junior Member
    Τα έχω δοκιμάσει όλα όσον αφορά τη διατροφή και με τίποτα δνε κατάφερα να βρώ λύση...τώρα τα πάω καλύτερα και ελπίζω να αρχίσω σύντομα να πάρω τα πάνω μου. Είχα καταρακωθεί ψυχολογικά και κάθε φορά που με χώριζε/ένιωθα πως με απέρριπτε για κάποια που μιλούσε/μου έλεγε πως η τάδε είναι μ...ρα και για μένα δεν έλεγε τίποτα για να μην πάρω αέρα(όπως συνήθιζε να λέει) τα πράγματα με τη διατροφή μου γινόταν ολοένα και χειρότερα....ήταν όλα καθαρά θέμα χαμηλής αυτοεκτίμησης και ανασφάλειας. Ισως το λαθος μου να ήταν πως ποτέ δεν έδειξα τι περνάω και προσπαθούσα πάντα να γελάω και να είμαι ευχάριστη και χαρούμενη.

Junior Member
    Επίσης όσο και να έχω φάει, όσο χορτασμένη και να είμαι πάλι θα ξυπνήσω και θα φάω, κυρίως αλμυρά. Αν googlareis το night eaters θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται....πολύ άσχημο, πολύ κουραστικό και ψυχοφθόρο ..απλά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεις να κάνεις για να κόψεις αυτή τη συνήθεια. Για παράδειγμα να κλειδώνεις το ψυγειο, το δωμάτιο και άλλα τέτοια ψυχαναγκαστικά. Βασικά η θεραπεία βρίσκεται στην ψυχολογία σου....αυτό είναι το δύσκολο. Όπως άλλωστε και όλες οι διατροφικές διαταραχές.

Banned
    Quote Originally Posted by Piastraki View Post
    Καλησπέρα, η ιστορία μου είναι μεγάλη....5 χρόνια άλλωστε. Είμασταν με ένα παιδί απο τα 23 μου εγώ, 26 αυτός. Αρχικά με κυνήγησε αλλά εγώ δεν τον ήθελα, ύστερα απο 2 χρόνια ξαναβρεθήκαμε αφού αυτός επικοινώνησε μαζί μου και τα φτιάξαμε. Το πρώτο 6μηνο μου είπε να χωρίσουμε γιατί πίστευε πως ήθελε να τον παντρευτώ, πράγμα τρελό. Μέσα σε μια εβδομάδα ξαναγύρισε. Κάπως έτσι συνεχίσαμε για ένα χρόνο. Μετά άρχισε να μιλάει με μια κοπέλα και μου λέει πάλι να χωρίσουμε...μετά απο 4-5 μήνες ξαναγυρνάει.....κι εγώ πάλι εκεί.Ανακάλυπτα μνμ στο κινητό του και πάντα τον έβλεπα διαθέσιμο να παίξει και να μιλήσει με κάποια άλλη. Υπήρξε καιρός που δεν έκανε τέτοια και θεωρούσα πως ήμασταν καλά. Για να μην πω ψέματα γενικά ήταν μόνο για την πάρτη του αλλά μου φερόταν καλά. Κάπου εκεί ήρθε ο θάνατος του μπαμπά μου , δεν εμφανίστηκε στην κηδεία, απλά μετα με πήρε τηλέφωνο μετά για να βρεθούμε. Περάσαμε πολύ καιρό μαζί και θεωρούσα πως αυτός ήταν ο τρόπος του να μου συμπαρασταθεί. Κάπως έτσι φτάσαμε στα 3 χρόνια σχέσης όπου πήγε ένα ταξίδι και γυρνόντας ελαφρά την καρδίαν μου είπε πως είχε πάει με μια κοπέλα επι πληρωμη....τα έχασα και χωρίσαμε, άρχισε να με κυνηγάει και να με διεκδικεί κι εγώ πάλι εκεί. Μετά απο ένα χρόνο πάλι τα ίδια. Στα 4 χρόνια μου έλεγε πως πρέπει να χωρίσουμε γιατι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε......ελεγα εντάξει και πάλι με ενοχλούσε....και έτσι πάλι γυρνούσα. Το τελευταίο 6μηνο μέναμε σχεδόν μαζί, με έπαιρνε κάθε μέρα να βρεθούμε, τρώγαμε μαζί, κοιμόμασταν μαζί...πίστευα για άλλη μια φορά πως όλα ήταν καλα...αλλά δεν ήταν. Αφορμή, απ'οτι κατάλαβα για άλλη μια φορά μια κοπέλα 11 χρόνια μικρότερη (20χρ) που του έστειλε sms , το κατάλαβα και άρχισε να μου μιλάει με νέυρα , του ζήτησα να μιλήσουμε και μου είπε πάλι να χωρίσουμε, με άσχημα λόγια άλλα με αρκετή ειλικρίνεια, όσον αφορά την συμπεριφορά του προς εμένα όλα αυτά τα χρόνια. Στους άλλους έδειχνε πως με αγαπάει και με θέλει αλλα πραγματικά μαλλον με έιχε γραμμένη και με ήθελε μόνο όταν μπορούσε αυτός. Θα έπρεπε να μου είναι εύκολο να το ξεπεράσω αλλά νιώθω άδεια...κενή, πως μετά απο τόσα χρόνια δεν πήρα τίποτα. Πως κάθεσαι σε μια σχέση τόσα χρόνια αν δεν αγαπάς τον άλλον πραγματικά? γιατί πάντα να γυρνάει στην καβάτζα του? δεν μπορω να καταλάβω.....αυτά είναια πολύ πολύ λίγα απο τα πραγματικά γεγονότα. Ξέρω μπορει να είμαι τρελή που ακόμη το σκέφτομαι.......και να ακουγεται αστειο, αλλά ηταν 5 χρόνια απο τη ζωή μου. Ευχαριστώ.
    υπαρχει ενα τραγουδι που λεει ειμαι ατακτο παιδι και της καρδιας μου το κλιδι οπου θελω θα το δινω ειμαι ατακτο παιδι και αν αλλιως με εχεις δει δεν θα με αλαξεις ετσι θα μινω...

Junior Member
    piastraki γεια σου! ειχα ανοιξει κι εγω θεμα πριν λιγο καιρο για μια παρομοια κατασταση, 5 χρονια της ζωης μου ήταν και για μένα. Αν θες ρίξε μια ματιά

http://www.e-psychology.gr/forum/sho...B8%CE%BF%CF%82

Η διαφορά είναι ότι εμείς δεν είχαμε σχέση. Όμως στα πισωγυρίσματα ήμουν κι εγώ καλή...

Πιαστρακι, θα διαφωνήσω με το Κερασι. Όπως μου φανηκε απο το πρωτο μηνυμα σου, τις άλλες κοπέλες δεν τις ήθελε για one night stand (οποτε θα ειχε δικιο το Κερασι ότι ανηκει στους αντρες που πανε και με άλλες αλλά αγαπάνε τη γυναίκα τους) αλλά φλέρταρε μαζι τους, προφανώς για γνωριμία και σχέση. Αν δεν ειναι πολυγαμικός (δλδ να του αρεσουν οι παραλληλες σχεσεις) τότε δεν ειναι σιγουρος για σενα. Τότε εσυ του εισαι η δεδομενη μέχρι να προκύψει το κατι καλύτερο. Δεν εισαι η ιδανικη γι αυτον γυναικα που εχει στη σκεψη του. Σημασία δεν εχει το πόσο καιρο-χρονια εισαι με καποιον ανθρωπο αλλά το τι νοιωθεις γι αυτον. Και το ότι γνωριζεστε για τοσα χρονια το γεγονος αυτο δε σημαινει πως τον εκανε να σε αγαπήσει, αμα στο βαθος της σκεψης του δεν εισαι η ιδανικη γι αυτον γυναικα. Κι ο συναισθηματισμος που σου βγαζει ειναι αποτελεσμα συνδεσης που προεκυψε μεσα απο την μακροχρονια σας γνωριμία και όχι έρωτα του για σενα. Λες ότι καποια φαση σου ειπε να χωρίσετε επειδή πίστευε πως ήθελες να τον παντρευτείς. Αν πραγματικα σε γουσταρε αυτός ειναι που θα σου ανοιγε έστω εμμέσως κουβεντες για γαμους. Εκτος κι αν ειναι αδυναμος χαρακτηρας και φοβαται τους γαμους και τις δεσμευσεις ή τον επηρεαζουν η ασχημη οικονομική του κατασταση και η ανεργεια (αν ετσι ειναι) και αυτο τον απωθει απο σοβαρες δεσμευσεις. Και το τελευταιο όμως να συμβαινει καποιος που αγαπα δεν εγκαταλείπει ουτε στιγμη για τετοιους λόγους απλα αποφευγει προσωρινά τη σοβαρη δεσμευση.
    γιάννης

Page 2 of 2 FirstFirst 12