ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΘΑ ΝΙΚΗΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ...!!! - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 74
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Ntoubroutza View Post
    Τωρα γιατί νιωθω παράλογος?Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση,ήταν πολύ σωστή...!!!Και ναι ο γιατρός δεν ήθελε να αναφέρουμε τίποτα για την κοπέλα...Αλλά εγώ είχα κι εχω ριξει όλο το πρόβλημά μου σε αυτά τα 3,5 χρόνια.Οτι απο εκεί δημιουργήθηκαν κι οχι ότι υπήρχαν απλά ψάχνανε το έδαφος για να εκδηλωθούν..!!!Δηλαδή όλα αυτά που γράφω δεν ισχύουν και είναι απλά στο μυαλό μου?
    δεν εισαι παραλογος, εισαι προβληματισμενος.
    ισχυουν οι προβληματισμοι σου αλλα σε αποπροσανατολιζουν.
    δεν θα λυθει τπτ αν αποφασισουμε ολοι μας οτι η κοπελα σου ειναι ασθενης.
    για εμενα, ειτε με αυτον ειτε με αλλον θεραπευτη, στηριξου σε αυτον και βρες τις προσωπικες σου ισορροπιες και ασε τον καθε περαστικο να κανει οτι θελει.
    κανεις δεν θα μπορει να σε απορυθμισει οταν θα εισαι εσυ καλα.

Νομίζω πως το "λάθος" Ντου ξεκινά από το σημείο που άρχισες να συγκρίνεις και να βρίσκεις ομοιότητες στην ιστορία του αίολου με τη δική σου.
    (Δεν έχω διαβάσει το θέμα του οπότε δεν μπορώ να πάρω θέση, αλλά διάβασα προσεκτικά το δικό σου).
    Στον κόσμο φίλε μου υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές προσωπικότητες που σίγουρα δεν είμαστε μάγοι για να ξέρουμε τι κουβαλούν, τι πραγματικά θέλουν και κατά πόσο μπορεί να μας "φορτώσουν" το οποιοδήποτε πρόβλημα τους.
    Το πρόβλημα ξεκινά όταν χάσουμε την επαφή με μας και αρχίζουμε να κουβαλάμε το φορτίο του άλλου, είτε από ανασφάλεια, είτε για να νιώσουμε "σωτήρες" κοροιδεύοντας τον εαυτό μας πως δεν είχαμε έλλη επιλογή.
    Στη δική σου περίπτωση το λάθος ήταν που επέστρεψες μετά το κέρατο. Αυτό που ακόμη δεν έχεις καταλάβει είναι πως δεν το χώνεψες ποτέ και συνέχισες με έναν ασυνείδητο πόθο πως όλα θα φτιάξουν αυτόματα αφού εκείνη έκανε το λάθος.
    Εκεί μπαίνουν δυο παράμετροι: ο πρώτος που δεν στάθηκες καθόλου είναι τι την έσπρωξε στην αναζήτηση άλλης αγκαλιάς και ο άλλος τι έκανες ΕΣΥ για να διορθωθεί η μεταξύ σας κατάσταση.
    Καταλαβαίνω πως είσαι μπερδεμένος και πληγωμένος αλλά μην βάζεις ταμπέλες διαταραχών στους άλλους για να μεταθέσεις όλες τις ευθύνες σε εκείνη.
    Έχεις σκεφτεί τι ΔΕΝ έκανες εσύ για αυτή τη σχέση; Έχεις σκεφτεί αν και εκείνη είναι πληγωμένη από τη σχέση σας?
    Λες πως σε παρακαλούσε να τα ξανά βρείτε ενώ ήδη ήταν με άλλον. Σκέφτηκες πως θα ήθελε να είναι μαζί σου αλλά παράλληλα δεν θέλει γιατί δεν παίρνει αυτά που θέλει από σένα?
    Ο ψυχοθεραπευτής σου κάτι ξέρει παραπάνω για να δρομολογεί το μυαλό σου σε σένα και όχι σε εκείνη.
    Ο τρόπος που μας φέρονταιι οι άλλοι και η ίδια η ζωή, ξεκινά πρώτα από όλα από μας

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    δεν εισαι παραλογος, εισαι προβληματισμενος.
    ισχυουν οι προβληματισμοι σου αλλα σε αποπροσανατολιζουν.
    δεν θα λυθει τπτ αν αποφασισουμε ολοι μας οτι η κοπελα σου ειναι ασθενης.
    για εμενα, ειτε με αυτον ειτε με αλλον θεραπευτη, στηριξου σε αυτον και βρες τις προσωπικες σου ισορροπιες και ασε τον καθε περαστικο να κανει οτι θελει.
    κανεις δεν θα μπορει να σε απορυθμισει οταν θα εισαι εσυ καλα.
    Σίγουρα είμαι προβληματισμένος αλλα δεν ξέρω πως να το δεχτώ ότι είχα ψυχολογικά προβλήματα κι οτι δε μου έφταιγε η σχέση.Δηλαδή ολα αυτά τα γεγονότα που ήταν η αρχή των προβληματισμων και των σκέψεων τι είναι?Αυτό που λεει ο aeolus ότι χρεωνα σε μένα την αποτυχία,τι ειναι?..Δεν εριξα κατηγοριες ουτε την είπα άρρωστη.Παντως σίγουρα δεν είμαι εγώ ο τρελός της υποθεσης...!!!Και δεν θελω να ακουσω ότι είναι άρρωστη,απλά θελω να ακουσω ότι δεν ειμαι εγώ ο τρελός κι ο παράλογος...!!!Γιατί έτσι βγήκα στον δικό της κύκλο.Γι αυτό μιλάω με γεγονότα και δεν λεω απλα οτι ειχε ή εχει πρόβλημα.Εγώ πλεον σίγουρα εχω....

Banned
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    Στη δική σου περίπτωση το λάθος ήταν που επέστρεψες μετά το κέρατο. Αυτό που ακόμη δεν έχεις καταλάβει είναι πως δεν το χώνεψες ποτέ και συνέχισες με έναν ασυνείδητο πόθο πως όλα θα φτιάξουν αυτόματα αφού εκείνη έκανε το λάθος.
    Αυτο δε το συγχώρεσα ποτέ στον ευατό μου και με τρώει ακόμη.Εδώ μπαινει αυτό που είπε ο αίολος και μαζι με τα κλαμματα και τα μεγαλα λογια ξαναέπεσα στην παγίδα.Οκ μπορεί και καποιοι να με παρεξηγησαν αλλα δεν πειραζει.Μια παρεα ειμαστε εδώ και σας ευχαριστώ όλους για τις απαντησεις.Ειλικρινα...Ωραι α εγώ ειμαι λαθος κι εχω ψυχολογικά προβληματα και μπορει να τα είχα και πριν την σχέση.Ερωτηση επειδη ακουσα να λετε οτι τα ριχνω στη σχεση.Πως γινεται να λες μεγαλα λογια,να δειχνεις οτι καταλαβες το λαθος σου,να κλαις,να χτυπιεσαι για να μην χασεις τον αλλο και να ξανακανεις τα ιδια?Και μολις ο αλλος σου παραδεχεται το προβλημα (εγω) να εχεις ξεκινησει κατι άλλο αλλα ταυτοχρονα λες θελω να ειμαστε μαζι?Ειναι λογικο?Οσο γι αυτο που λες ''τι την εσπρωξε στην αναζητησει αλλης αγκαλιας'' ...Εδω πρεπει να ρωτησεις την ιδια γιατι το εκανε και στις προηγουμενες σχεσεις της...!!!Η να σου εξηγησει αυτο που λεει ''εγω δεν χωρίζω τον αλλο,αλλα με τον τροπο μου τον κανω να με χωρισει αυτος'' ..........Σε αυτο πατησα πολυ και τις ειπα πολλες φορες ΤΕΛΟΣ...Αλλα εφοσον δεν ηθελε γιατί επεμενε?Καταλαβατε τωρα γιατι ειμαι τοσο μπερδεμενος?Οκ το καταλαβαινω,εχω ψυχολογικα,αλλα δεν δημιουργηθηκαν μονα τους...!!!

Senior Member
    Σίγουρα είμαι προβληματισμένος αλλα δεν ξέρω πως να το δεχτώ ότι είχα ψυχολογικά προβλήματα κι οτι δε μου έφταιγε η σχέση.Δηλαδή ολα αυτά τα γεγονότα που ήταν η αρχή των προβληματισμων και των σκέψεων τι είναι?Αυτό που λεει ο aeolus ότι χρεωνα σε μένα την αποτυχία,τι ειναι?..Δεν εριξα κατηγοριες ουτε την είπα άρρωστη.Παντως σίγουρα δεν είμαι εγώ ο τρελός της υποθεσης...!!!Και δεν θελω να ακουσω ότι είναι άρρωστη,απλά θελω να ακουσω ότι δεν ειμαι εγώ ο τρελός κι ο παράλογος...!!!Γιατί έτσι βγήκα στον δικό της κύκλο.Γι αυτό μιλάω με γεγονότα και δεν λεω απλα οτι ειχε ή εχει πρόβλημα.Εγώ πλεον σίγουρα εχω....
    πρεπει δηλαδη καποιος να ειναι οπωσδηποτε τρελος στην υποθεση για να μπορεσεις να προχωρησεις?
    γιατι δεν σε ικανοποιει η σκεψη οτι ανθρωπους που σε προδιδουν η σε κοροιδευουν η και απλα δεν περνας καλα μαζι τους, σε χαλανε, σε κανουν δυστυχη, ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΠ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, κι αν δεν το κανεις, δεν φταιει η κακοηθεια τους η η ασθενεια τους, αλλα εσυ?
    κι οταν λεω "φταις",ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΦΥΣΙΚΑ!

Banned
    πρεπει δηλαδη καποιος να ειναι οπωσδηποτε τρελος στην υποθεση για να μπορεσεις να προχωρησεις?
    γιατι δεν σε ικανοποιει η σκεψη οτι ανθρωπους που σε προδιδουν η σε κοροιδευουν η και απλα δεν περνας καλα μαζι τους, σε χαλανε, σε κανουν δυστυχη, ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΠ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, κι αν δεν το κανεις, δεν φταιει η κακοηθεια τους η η ασθενεια τους, αλλα εσυ?
    κι οταν λεω "φταις",ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΦΥΣΙΚΑ!
    Αληθεια καταλαβαινω τι εννοεις κι εννοια σου και τρελο να με πεις δεν θα παρεξηγηθώ Δεν παρεξηγούμε ευκολα....Αλλά οκ,σε χαλάνε,ετσι?ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ?????Εγω οκ φταιω που εμεινα....Οχι δεν πρεπει καποιος να ειναι τρελος αλλά σιγουρα εγω πρεπει να βρω μια λογική εξηγηση κι οχι οτι ειχα ψυχολογικα προβληματα που ψαχνανε εδαφος...

Senior Member
    Αληθεια καταλαβαινω τι εννοεις κι εννοια σου και τρελο να με πεις δεν θα παρεξηγηθώ Δεν παρεξηγούμε ευκολα....Αλλά οκ,σε χαλάνε,ετσι?ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ?????Εγω οκ φταιω που εμεινα....Οχι δεν πρεπει καποιος να ειναι τρελος αλλά σιγουρα εγω πρεπει να βρω μια λογική εξηγηση κι οχι οτι ειχα ψυχολογικα προβληματα που ψαχνανε εδαφος...
    η απαντηση ειναι απλη: ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΕΣΥ!
    οταν βαλεις εσυ τα ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΑ ορια σου στον καθενα ειτε κακοηθη, ειτε προβληματικο, τον κωλο του να χτυπαει, δεν μπορει να σε πλησιασει. trust me

Banned
    η απαντηση ειναι απλη: ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΕΣΥ!
    οταν βαλεις εσυ τα ορια σου στον καθενα ειτε κακοηθη, ειτε προβληματικο, τον κωλο του να χτυπαει, δεν μπορει να σε πλησιασει. trust me
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Ειναι αλήθεια αυτο ναι...!!!Γαμώτο μπερδευτηκα πολύ πάλι..χεχεχε!!!!

Αυτο δε το συγχώρεσα ποτέ στον ευατό μου και με τρώει ακόμη.Εδώ μπαινει αυτό που είπε ο αίολος και μαζι με τα κλαμματα και τα μεγαλα λογια ξαναέπεσα στην παγίδα.Οκ μπορεί και καποιοι να με παρεξηγησαν αλλα δεν πειραζει.Μια παρεα ειμαστε εδώ και σας ευχαριστώ όλους για τις απαντησεις.Ειλικρινα...Ωραι α εγώ ειμαι λαθος κι εχω ψυχολογικά προβληματα και μπορει να τα είχα και πριν την σχέση.Ερωτηση επειδη ακουσα να λετε οτι τα ριχνω στη σχεση.Πως γινεται να λες μεγαλα λογια,να δειχνεις οτι καταλαβες το λαθος σου,να κλαις,να χτυπιεσαι για να μην χασεις τον αλλο και να ξανακανεις τα ιδια?Και μολις ο αλλος σου παραδεχεται το προβλημα (εγω) να εχεις ξεκινησει κατι άλλο αλλα ταυτοχρονα λες θελω να ειμαστε μαζι?Ειναι λογικο?Οσο γι αυτο που λες ''τι την εσπρωξε στην αναζητησει αλλης αγκαλιας'' ...Εδω πρεπει να ρωτησεις την ιδια γιατι το εκανε και στις προηγουμενες σχεσεις της...!!!Η να σου εξηγησει αυτο που λεει ''εγω δεν χωρίζω τον αλλο,αλλα με τον τροπο μου τον κανω να με χωρισει αυτος'' ..........Σε αυτο πατησα πολυ και τις ειπα πολλες φορες ΤΕΛΟΣ...Αλλα εφοσον δεν ηθελε γιατί επεμενε?Καταλαβατε τωρα γιατι ειμαι τοσο μπερδεμενος?Οκ το καταλαβαινω,εχω ψυχολογικα,αλλα δεν δημιουργηθηκαν μονα τους...!!!
    Εγώ δεν σου είπα ότι έχεις ψυχολογικά και αντιδράς έτσι και αν θες και τη γνώμη μου, απλά περνάς μια δύσκολη περίοδο στην οποία είσαι αρκετά μπερδεμένος και ψάχνεις να βρεις που έγινε το λάθος.
    Δεν πάω να βγάλω αγία τη φίλη σου και σένα κακό, απλά σου λέω πως πρέπει πρώτα να κοιτάμε που κάναμε εμείς λάθος και μετά ο άλλος. Αν ήσουν διαφορετικός χαρακτήρας και όχι τόσο ευαλωτος, όταν έγινε το σκηνικό με τον άλλον θα είχε λήξει το θέμα και όσο δύσκολο και αν ήταν, (λόγω στρατού περισσότερο), θα είχες πάει παρακάτω.
    Εσύ "έπεσες" με τα παρακαλια και συνέχισες σε κάτι μπαλώνοντας όπως-όπως την πληγή που σου άνοιξε.
    Εκεί στάσου και σκέψου τι ήταν αυτό που σε κράτησε. Δική σου επιλογή ήταν. Εσύ αποφάσιζες για το μέλλον σου, όχι εκείνη.
    Και ναι, πρέπει να αναλογιστείς τι την έσπρωξε να πάει με άλλον, ή να λειτουργεί έτσι στη ζωή της. Σου πέρασε από το μυαλό ότι με όσους έχει κάνει σχέση μέχρι τώρα δεν βρήκε αυτό που ψάχνει;
    Για μια γυναίκα είναι πολύ πιο δύσκολο το κέρατο όταν είναι ερωτευμένη και απ ολα όσα λες εγώ δεν είδα πουθενά τέτοιο συναίσθημα ούτε από τη μεριά της, ούτε από τη δική σου. πολλοί άνθρωποι "βολευονται" σε μια σχέση από ανασφάλεια ή λανθασμένα περιμένοντας τον τέλειο άνθρωπο. Μήπως ανήκει σε αυτή την κατηγορία?
    Έτσι και αλλιώς όμως, όπως προείπα, το θέμα σου πρέπει να σταματήσει να είναι αυτή και να ξεκινήσει να είναι εσύ.
    Να ανακαλύψεις δηλαδή τους λόγους που έμεινες σε αυτή τη σχέση και πάνω απ όλα να σκεφτείς τι έδωσες εσύ, (εκτός από συγχώρεση).

Senior Member
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Ειναι αλήθεια αυτο ναι...!!!Γαμώτο μπερδευτηκα πολύ πάλι..χεχεχε!!!!
    παρακαλω, δεν κανει τιποτε. να εισαι καλα

Banned
    Εγώ δεν σου είπα ότι έχεις ψυχολογικά και αντιδράς έτσι και αν θες και τη γνώμη μου, απλά περνάς μια δύσκολη περίοδο στην οποία είσαι αρκετά μπερδεμένος και ψάχνεις να βρεις που έγινε το λάθος.
    Δεν πάω να βγάλω αγία τη φίλη σου και σένα κακό, απλά σου λέω πως πρέπει πρώτα να κοιτάμε που κάναμε εμείς λάθος και μετά ο άλλος. Αν ήσουν διαφορετικός χαρακτήρας και όχι τόσο ευαλωτος, όταν έγινε το σκηνικό με τον άλλον θα είχε λήξει το θέμα και όσο δύσκολο και αν ήταν, (λόγω στρατού περισσότερο), θα είχες πάει παρακάτω.
    Εσύ "έπεσες" με τα παρακαλια και συνέχισες σε κάτι μπαλώνοντας όπως-όπως την πληγή που σου άνοιξε.
    Εκεί στάσου και σκέψου τι ήταν αυτό που σε κράτησε. Δική σου επιλογή ήταν. Εσύ αποφάσιζες για το μέλλον σου, όχι εκείνη.
    Και ναι, πρέπει να αναλογιστείς τι την έσπρωξε να πάει με άλλον, ή να λειτουργεί έτσι στη ζωή της. Σου πέρασε από το μυαλό ότι με όσους έχει κάνει σχέση μέχρι τώρα δεν βρήκε αυτό που ψάχνει;
    Για μια γυναίκα είναι πολύ πιο δύσκολο το κέρατο όταν είναι ερωτευμένη και απ ολα όσα λες εγώ δεν είδα πουθενά τέτοιο συναίσθημα ούτε από τη μεριά της, ούτε από τη δική σου. πολλοί άνθρωποι "βολευονται" σε μια σχέση από ανασφάλεια ή λανθασμένα περιμένοντας τον τέλειο άνθρωπο. Μήπως ανήκει σε αυτή την κατηγορία?
    Έτσι και αλλιώς όμως, όπως προείπα, το θέμα σου πρέπει να σταματήσει να είναι αυτή και να ξεκινήσει να είναι εσύ.
    Να ανακαλύψεις δηλαδή τους λόγους που έμεινες σε αυτή τη σχέση και πάνω απ όλα να σκεφτείς τι έδωσες εσύ, (εκτός από συγχώρεση).
    Δηλωνε ερωτευμένη,τι να πω..Δεν ξέρω πλεον...Οσο γι αυτο που λες για την ανασφαλεια..Νομιζω οτι καπου το εγραψα οταν αναγκαστηκα να την βρισω για να τελειωσει πριν λιγο καιρο,γιατι ενω ειχε ξεκινησει κατι αλλο συνεχιζε να μου λεει τα δικα της...Της ειπα οτι παντα ετσι θα εισαι και θα εχεις παντα σχεση για να μην νιωθεις μονη,απο ανασφαλεια...Και το παραδεχτηκε...!!!

Δηλωνε ερωτευμένη,τι να πω..Δεν ξέρω πλεον...Οσο γι αυτο που λες για την ανασφαλεια..Νομιζω οτι καπου το εγραψα οταν αναγκαστηκα να την βρισω για να τελειωσει πριν λιγο καιρο,γιατι ενω ειχε ξεκινησει κατι αλλο συνεχιζε να μου λεει τα δικα της...Της ειπα οτι παντα ετσι θα εισαι και θα εχεις παντα σχεση για να μην νιωθεις μονη,απο ανασφαλεια...Και το παραδεχτηκε...!!!
    Τι ήθελες να σου δηλώσει δηλαδή όταν πήγε με τον άλλο? Να σου δώσει το ψυχογράφημα της και να απαιτήσει να κάνεις τις πατερίτσες της? Ο καθένας τη "δουλειά" του θέλει να κάνει και στο βωμό των δικών του θέλω μπορεί να δηλώνει ότι θέλει προκειμένου να πετύχει το σκοπό του. Σημασία έχει ΕΣΥ τι κάνεις. Γι αυτό σου λέω: επικεντρώσου σε σένα, εσένα και τις αντιδράσεις σου προσπάθησε να καταλάβεις.
    Όλοι έχουμε κάνει λάθη, το θέμα είναι να μαθαίνουμε την αλήθεια μέσα από αυτά και πρώτα απ όλα να κατηγορούμε εμάς και μετά τους άλλους. Έτσι ολοκληρώνονται οι άνθρωποι και όχι ψάχνοντας να φορτώσουν ευθύνες μόνο σους άλλους

Banned
    Τι ήθελες να σου δηλώσει δηλαδή όταν πήγε με τον άλλο? Να σου δώσει το ψυχογράφημα της και να απαιτήσει να κάνεις τις πατερίτσες της? Ο καθένας τη "δουλειά" του θέλει να κάνει και στο βωμό των δικών του θέλω μπορεί να δηλώνει ότι θέλει προκειμένου να πετύχει το σκοπό του. Σημασία έχει ΕΣΥ τι κάνεις. Γι αυτό σου λέω: επικεντρώσου σε σένα, εσένα και τις αντιδράσεις σου προσπάθησε να καταλάβεις.
    Όλοι έχουμε κάνει λάθη, το θέμα είναι να μαθαίνουμε την αλήθεια μέσα από αυτά και πρώτα απ όλα να κατηγορούμε εμάς και μετά τους άλλους. Έτσι ολοκληρώνονται οι άνθρωποι και όχι ψάχνοντας να φορτώσουν ευθύνες μόνο σους άλλους
    Εχω κανει την αυτοκριτική μου ναι Κι εχω κατηγορήσει τον ευατό μου κι εχω θυμώσει με τον ευατό μου.....Εδω και καιρό!!!!

Ρε παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω ενώ λέει ο Ntoubroutza ότι αυτό του εκδήλωσε το πρόβλημα και αναρωτιέται έχοντας κάνει την αυτοκριτική του δεν τον καταλαβαίνεται; Σας λέει ότι πηγαίνει σε ψυχολόγο και ότι πέρασε δύσκολα με αυτή τη σχέση τι άλλο να πει; Έτσι αισθάνεται γιατί αυτός ο βομβαρδισμός; Αν αυτό τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα, εννοείται ότι δεν πρέπει να τους βγάζουμε όλους τρελούς και ότι υπάρχουν και υγιείς άνθρωποι στην πλειοψηφία που φέρονται έτσι, αλλά οι περισσότεροι που αντιδρούν έτσι έχουν προβλήματα με τον εαυτό τους ή απωθημένα και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Δεν είπαμε ο ψυχολόγος να του ανοίξει το πρόβλημα της κοπέλας του αλλά να τον στηρίξει και να δει που φταίει ή τι φταίει βαθιά μέσα του, αυτή είναι η δουλειά του, π.χ και μένα το πρόβλημα επιδεινώθηκε μετά το θάνατο του πατέρα μου, μπορώ να πω ότι δεν ήταν ένας σημαντικός παράγοντας δεν θα το συζητήσω δηλαδή με τον ψυχολόγο γιατί ούτε η πρώτη είμαι, ούτε η τελευταία; Δηλαδή του λέτε ότι πρέπει να θυμώσει με τον εαυτό του που ανοίχτηκε και πέρασε κάτι τέτοιο άνθρωποι είμαστε όχι ρομπότ και έχουμε το on και το off και εγώ είμαι ασθενείς αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανοιχτώ ή να νιώσω, ενδεχομένως και ας ξέρουμε από πριν ότι θα πονέσουμε.

Senior Member
    Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ωφελεί να κατηγορούμε τους άλλους και πολύ περισσότερο τους εαυτούς μας. Η ανακάλυψη της αλήθειας - για την οποία μιλάς -της δικιάς μας αλήθειας αλλά και των άλλων μπορεί να μας απαλλάξει από την ανάγκη του "κατηγορώ" γιατί το αντικαθιστά το "κατανοώ". Έχει δίκιο ότι οι άνθρωποι δεν ολοκληρώνονται ψάχνοντας να φορτώσουν ευθύνες μόνο σους άλλους, ούτε όμως ολοκληρώνονται με το να μην εκφράζουν τον θυμό τους εκεί που πραγματικά πρέπει και να τον στρέφουν στον ίδιο τους τον εαυτό.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast