Τι είναι τελικά η συγχώρεση? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 56 of 56
  1. #46
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    23,451
    η εκδικηση ειναι καλυτερη ασε τισ συγχωρεσεισ κ τισ μαλακιεσ αυτα ειναι χαζα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

  2. #47
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    between heaven and hell
    Posts
    7,796
    Quote Originally Posted by Κλειδί Σκέψης View Post
    Δεν το εννοούσα ακριβώς έτσι... Δεν εννοώ την γέφυρα με τον άλλον! Λέω πως η συγχώρεση είναι ένας δρόμος ή μια γέφυρα που και εμείς κάποτε θα περάσουμε. Είτε με το ίδιο άτομο, είτε με άλλο κάποια στιγμή στην ζωή μας. Οπότε θα πρέπει να ''κρίνουμε'' το άλλο άτομο με καθαρή σκέψη και χωρίς να παίζουμε τους αλάνθαστους. Λέω απλά πως όλοι θα περάσουμε από την ''γέφυρα'' της συγχώρεσης γιατί απλά δεν είμαστε αλάνθαστοι. Το να συγχωρέσεις κάποιον πηγάζει από μέσα μας και μόνο και δεν υπόκειται σε κανενός είδους συναλλαγή.
    Οκ! Καταλαβα πως το εννοεις τωρα! :)
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

  3. #48
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    between heaven and hell
    Posts
    7,796
    Quote Originally Posted by elis View Post
    η εκδικηση ειναι καλυτερη ασε τισ συγχωρεσεισ κ τισ μαλακιεσ αυτα ειναι χαζα
    Η εκδικηση η αυτοδικια τιμωρειται ομως παντελη και δεν μπορεις να ξερεις αμα θα πετυχει.. μπορει να πας να σκαψεις τον λακκο του αλλου και να πεσεις εσυ μεσα.. συνηθως ετσι γινεται.. :)
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

  4. #49
    Υπάρχει η μορφή εκδίκησης όπου ο νους θολώνει, το θύμα έχει αδικηθεί ή ταλαιωρηθεί βάναυσα και υποστεί ζημιά ανεπανόρθωτη την οποία μαζί με τις καθε ειδους συνεπειες της βιώνει έντονα ακομα και χρόνια μετα το συμβάν ενώ αυτος που έκανε τη ζημια συνεχίζει να ζει ανέμελα. Τότε ειναι που το θυμα αποφασίζει με θολωμενη σκέψη χωρίς τη λογική να πάρει το νόμο στα χέρια του. Δεν ειναι ευκολο να μιλήσεις σε ανθρωπους που υποφερουν για συγχώρεση, διοτι αδικηθηκαν και αυτος ειναι ο λογος που υποφερουν.
    Το θεμα πρέπει να το αντικρισουμε και λίγο απο τη σκοπια αυτου που βλαπτει. Ειμαι σιγουρος ότι ο καθενας που πραττει κατι το οποίο επιφερει οποιουδήποτε ειδους ζημια στον αλλο μπορει κατα τον χρονο που το κανει να εχει τετοια αντιληψη. Απο εκεινη τη στιγμη θα πρεπει να έχει αντίληψη ότι στο μελλον θα πληρωσει για τις συνεπειες. Αρα μην αδικησεις, μην κανεις ζημια στον αλλο επειδή καποτε θα πληρωσεις. Δεν ειναι πάντα κακος αυτος που δεν αποδεχεται τη συγνωμη, διοτι δεν ξερουμε τι εχει περασει στη ζωη του ο ανθρωπος αυτος. Μπορει αυτος που δεν αποδεχεται τη συγνωμη να ειναι ενας εξαιρετικος χαρακτηρας δικαιος και ειλικρινης στις σχεσεις του με τους αλλους. Η λεκτικη συγνωμη χωρις καποια περαιτερω ενεργεια μεταμελειας δεν αρκει.
    Σίγουρα η συγχώρεση καταλαγιάζει τη ψυχή, ακομα κι οταν αυτη γινεται χωρίς να προηγηθεί πράξη μεταμέλειας. Όταν το ατομο ενσυνειδητα και με βεβαιότητα ως προς την επιλογη του αυτη συγχωρεί ως μορφή αγαπης είναι ως εάν να κλείνει ένα κεφάλαιο στη ζωη του και να κανει μια καινουργια αρχή.
    γιάννης

  5. #50
    Ποσο ωραιες απαντησεις εχουν γραφτει πανω σε ενα τοσο σημαντικο και καθημερινο μας διλλημα.Ποσοι υπεροχοι ανθρωποι εχουν περασει απο το φορουμ. Τροφη για σκεψη
    "Make sure your worst enemy isn't you"

  6. #51
    Banned
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    σε 1 λιμνουλα!
    Posts
    14,042
    καπιοι διαλεξαν αλλο δρομο και ενω ηξεραν τι κανουν μηπως ψαχνουν ασχετους και ανασφαλεις να τους δουλευουν γενικα το λεω δεν αναφερομαι σε καποιον για να μη παρεξηγιθω
    Last edited by αλεξανδρος_77; 19-08-2019 at 00:42.

  7. #52
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    1,489
    Το κακο που προκαλεί κάποιος συνήθως δεν γίνεται μπαμ κι έξω, το βλέπεις εξ αρχης ότι σου κανει κακο και θα έρθει η ώρα που θα γιγαντωθεί. Οποτε αν μπορείς να απομακρυνθεις και δεν το κάνεις, οφείλεις να τον συγχωρέσεις.

  8. #53
    Banned
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    σε 1 λιμνουλα!
    Posts
    14,042
    ειναι κανονας σε αυτη τη ζωη οτι το φως και η σκια πηγαινουν διπλα διπλα αλλα αυτο που σιγουρα θα εχει απωλειες θα ειναι η σκια γιατι δε μπορει να αντιμετωπισει το φως.

  9. #54
    Banned
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    σε 1 λιμνουλα!
    Posts
    14,042
    Quote Originally Posted by GeorgeGr1 View Post
    Το κακο που προκαλεί κάποιος συνήθως δεν γίνεται μπαμ κι έξω, το βλέπεις εξ αρχης ότι σου κανει κακο και θα έρθει η ώρα που θα γιγαντωθεί. Οποτε αν μπορείς να απομακρυνθεις και δεν το κάνεις, οφείλεις να τον συγχωρέσεις.
    τι να συγχωρεσεις αυτον που σου λεει οτι ανηκει αλλου και μετα το παιζει θυμα αφου αυτος πηρε αλλο δρομο ενω ηξερε οτι η ζωη αυτη εχει ημερομινια ληξης και τωρα ξαφνικα θυμιθηκε οτι τα πραγματα ζοριζουν τωρα το θυμηθικε κατοπιν εορτης αυτο ηταν που με ενοχλησε οτι προσπαθουσαν να μου φορτωσουν τις επιλογες που εκαναν οι ιδιοι

  10. #55
    Banned
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    σε 1 λιμνουλα!
    Posts
    14,042
    πχ αυτο που ελεγε ο γιαννης μου θυμισε ενα προσωπο που ξερω που εχει τασεις εκδηκισης προς εμενα επειδη εκανε διαφορετικες επιλογες απο μενα και τωρα επειδη μειωνεκτει για τις επιλογες αυτες φταιω εγω

  11. #56
    Banned
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    σε 1 λιμνουλα!
    Posts
    14,042
    ειναι τωρα σα να λες οτι σε ενα πολεμο πληρωνουν οσοι κανουν ζημιες και αν δεν ειναι πολεμος με οπλα ειναι ψυχολογικος πολεμος και μαλιστα αυτον που τον αρχισε δεν ειμουν εγω αλλα το να περιμενει καποιος γενικα ενοω να του ζητησεις συγνωμη ενω σου ανοιξε πολεμο ο ιδιος αυτο ειναι το ακρο αοτον του θρασους.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Similar Threads

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΠΑΤΑ? ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ 'Η ΚΑΚΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ?
    By VICKY88 in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 3
    Last Post: 23-11-2012, 09:53
  2. υπερβολικη οργη ή συγχωρεση?
    By Ακροβατης in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 16
    Last Post: 14-05-2011, 18:13
  3. Τελικά είναι σίγουρο ότι...
    By alexandros3 in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 3
    Last Post: 23-01-2011, 12:00
  4. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ;
    By deleted-member06-04-2015 in forum Κατάθλιψη - Δυσθυμία
    Replies: 4
    Last Post: 08-03-2010, 02:51
  5. Τι είναι τελικά απάτη?
    By sagi in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 19
    Last Post: 14-12-2007, 22:38

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •